آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
  • میگو پفکی
    طرز تهیه میگو پفکی آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
تهیه آش های محلی گرگان
آموزش آشپزی
4/5 - (2 امتیاز)
بدون نظر

انواع آش محلی گرگان + دستور پخت آن ها

مینا اسماعیل بیگی 08 تیر 1401 5 دقیقه
۴ نفر
مناسب برای
غذای اصلی
نوع
متوسط
سطح
30 دقیقه
زمان آماده سازی
30 دقیقه
پخت

به لطف تنوع فرهنگی در کشورمان، هر خطه از این آب و خاک، غذاهای مخصوص به خود را دارد و به هر گوشه از آن که سفر کنید، با غذا‌های مختلفی روبرو می‌شوید. یکی از این غذا‌های محبوب و پرطرفدار، آش است که درست کردن آن از زمان‌های قدیم مرسوم بوده است. در واقع آش‌ جزو غذا‌های بسیار مقوی است که برای تقویت سیستم ایمنی و درمان بیماری‌هایی مثل سرماخوردگی و کرونا بسیار مفید است. در ادامه همراه ما باشید تا انواع آش محلی گرگان و طرز تهیه آن را به شما آموزش دهیم.

معرفی انواع آش محلی گرگان

استان گلستان و شهر گرگان آش‌های متنوعی دارد که برخی از آن‌ها نیز به صورت ویژه برای مراسم مختلف پخته می‌شوند. اگر گذرتان به این شهر خورد، حتما آش‌های زیر را امتحان کنید:

  • هلی آش: آش آلو یا هلی آش را می‌توان معروف ترین آش گلستان دانست. این آش خوشمزه از ترکیب لوبیا، نخود، گوجه سبز، برنج، سبزی و پیاز داغ درست می‌شود.
  • گوجه آش: این آش که در بین مردن ترکمن طرفداران زیادی دارد، از ترکیب گوشت، برنج، گوجه فرنگی، پیاز و ادویه جات تشکیل شده است.
  • ماش آش: این آش از عدس، ماش، پیاز، سبزیجاتی مثل گشنیز و جعفری، گوشت چرخ کرده و ادویه جات تهیه می‌شود.
  • کئی آش: این آش خوشمزه از ترکیب کدو حلوایی و برنج تشکیل می‌شود و برای فصل زمستان بسیار مناسب است.
  • آش گزنه: آش گزنه یا آش ترش از غذاهای سنتی گرگان است که با وجود حبوبات در آن سرشار از پروتئین گیاهی است.
  • آش اسپه شله: یکی از آش‌های محلی گرگان که انار ترش یکی از مهم‌ترین چاشنی‌های آن به شمار می‌رود.
  • آش ماست گرگانی: یکی از آش‌های رایج میان ترکمن‌هاست که اسفناج، برگ سیر، گشنیز، جعفری، برنج، ماست (ترجیحاً محلی) ترکیبات اصلی آن هستند.

طرز تهیه آش های محلی گرگان

طرز تهیه آش های محلی گرگان

در ادامه طرز تهیه چند مورد از مهم‌ترین و محبوب‌ترین آش‌های گرگان را به شما آموزش می‌دهیم:

1. هلی آش گرگان

هلی آش یکی از انواع آش محلی گرگان است که بسیار خوشمزه و لذیذ می‌باشد. این آش خوشمزه خواصی نظیر تقویت و استحکام استخوان‌ها، تقویت سیستم عصبی و بهبود عملکرد مغز را برای بدن دارد.

نخود 1 پیمانه
لوبیا 1 پیمانه
سبزی (تره، گشنیز، جعفری و اسفناج) 1 کیلوگرم
برنج 1 پیمانه
کدو متوسط 1 عدد
گوجه سبز یا هلی به میزان لازم
شکر سرخ 1 قاشق مرباخوری
آب به میزان لازم
پیاز داغ و نعنا داغ برای تزئین
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و روغن زیتون به میزان لازم

طرز تهیه هلی آش

  1. برای تهیه هلی آش، ابتدا حبوبات را از شب قبل خیس کنید. سپس آن‌ها را با مقداری آب داخل قابلمه بپزید. بعد از اینکه حبوبات پخته شدند، برنج را به آن‌ها اضافه کنید.
  2. بعد از نیم پز شدن برنج، سبزیجات خرد شده را به مواد اضافه کنید و اجازه دهید خوب بپزند.
  3. کدو را نیز خرد کنید و به ترکیب آش اضافه کنید. در مرحله آخر نیز گوجه سبز، شکر سرخ، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و روغن زیتون را به مواد آش اضافه کنید.
  4. هنگامی که آش کاملا جا افتاد، آن را در ظرف مورد نظرتان بریزید و با پیاز داغ و نعناع داغ تزئین کنید.

2. ماش آش

یکی دیگر از انواع آش محلی گرگان، ماش آش است که برای درست کردن آن به مواد زیر نیاز دارید:

ماش 1 پیمانه
برنج نصف پیمانه
جو پرک نصف پیمانه
گوشت گوسفندی 250 گرم
سبزی آش 1.5 پیمانه
پیاز متوسط 1 عدد
پیاز داغ و نعنا داغ نصف پیمانه
کشک نصف پیمانه
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و روغن مایع به میزان لازم

طرز تهیه ماش آش

طرز تهیه ماش آش

  1. پیاز را نگینی خرد کرده و با کمی روغن تفت دهید. گوشت را به همراه مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید و رنگ گوشت که تغییر کرد، 6 لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید یک ساعت بپزد. سپس گوشت را ریش ریش کنید.
  2. قابلمه بزرگی را بردارید و تا نصفه داخل آن آب بریزید. جو پرک را به آن اضافه کرده و اجازه دهید یک ساعت بپزد و لعاب بیندازد. ماشی که از قبل خیس کرده بودید را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید.
  3. برنج را به مواد اضافه کنید و هم بزنید. سپس گوشت ریش ریش شده را به همراه آب گوشت به قابلمه آش اضافه کنید.
  4. نصف پیاز داغ را به همراه مقداری نمک و فلفل سیاه و سبزی آش به مواد اضافه کنید. حدود 45 دقیقه زمان دهید تا آش شما جا بیفتد. سپس آن را با کشک، پیاز داغ و نعنا داغ تزئین کنید.

3. کئی آش

برای تهیه این نوع از انواع آش محلی گرگان به مواد زیر نیاز دارید:

کدو حلوایی خرد شده 500 گرم
برنج 1 لیوان
شیر 2 لیوان
آب 3 لیوان
کره 50 گرم
شکر و دارچین به میزان لازم

طرز تهیه کئی آش

  1. برنج را در آب خیس کنید. کدو حلوایی را پوست گرفته و به قطعات مربعی برش بزنید.
  2. برنج را روی حرارت قرار دهید و کدو را به آن اضافه کنید. آن‌ها را خوب با یکدیگر هم بزنید تا برنج و کدو پخته و در هم حل شوند.
  3. شیر و کره را به مواد آش اضافه کرده و مرتب هم بزنید تا کاملا جا بیفتد. در انتها نیز به میزان مورد نیاز خود شکر افزوده و روی آش را با دارچین تزئین کنید.

4. آش اسپه شله

یکی دیگر از انواع آش محلی گرگان، آش اسپله شله است که برای درست کردن آن به مواد زیر نیاز دارید:

برنج 1 پیمانه
انار ترش 2 پیمانه
سبزی جعفری، شوید، اسفناج و گشنیز 500 گرم
نعناع خشک 2 قاشق غذاخوری
شکر و نمک به میزان لازم

طرز تهیه اسپه شله

طرز تهیه اسپه شله

  1. ابتدا برنج را روی حرارت بگذارید. در فاصله‌ای که برنج می‌پزد، سبزی‌ها را خرد کنید.
  2. پس از اینکه برنج کمی پخته شد، سبزی خرد شده را به همراه نمک به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید و اجازه دهید آش جا بیفتد.
  3. دانه‌های انار ترش را با گوشتکوب کمی له کنید تا آب آن گرفته شود و با شکر و نعناع خشک ترکیب کنید.
  4. پس از پخته شدن سبزیجات آش، ترکیب دانه‌های انار را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید. در این مرحله خوب صبر کنید تا آش شما جا بیفتد.
  5. آش را در ظرف مورد نظر ریخته و روی آن را با مخلوط انار تزئین کنید.

5. آش ماست گرگانی

سبزی (اسفناج، گشنیز، جعفری، برگ تازه سیر 500 گرم
کدو سبز 4 عدد
برنج 1.5 پیمانه
ماست ترش 2 پیمانه
آب 3 پیمانه
نمک به میزان لازم
نعناع خشک 1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه آش ماست گرگانی

  1. در قابلمه‌ای مناسب ابتدا آب را به جوش آورده و برنج را در آن ریخته و مقداری نمك و روغن به آن اضافه کنید
  2. كمی كه برنج جوش خورد، برگ سیر را ریز كرده و به آن افزوده و اجازه دهید خوب نرم شود.
  3. سبزی‌ها را خرد کرده و به مخلوط برنج و برگ سیر اضافه کنید. در ادامه نیز کدو سبز را خرد کرده و به مواد آش بیفزایید.
  4. بیست الی بیست و پنج دقیقه زمان دهید تا مواد آش به خوبی بپزد. پس از آماده‌شدن آش، ماست را به خوبی با مخلوط كن یا همزن دستی بزنید و به آن بیفزایید.
  5. در مرحله آخر نعناع خشک را به آش اضافه کنید تا طعم بهتری پیدا کند.

سفارش آش محلی گرگانی

آش یکی از غذا‌های محبوب و پرطرفدار در میان مردم گرگان خصوصا مردم ترکمن است. اگر هوس آش کرده‌اید، ولی به هر دلیلی امکان و زمان تهیه آن را ندارید، توصیه می‌کنیم از اپلیکیشن یا سایت اسنپ فود آن را سفارش دهید. اسنپ فود پلتفرم سفارش آنلاین غذا گرگان است که شما می‌توانید به کمک آن غذا‌های متنوعی را از رستوران‌های شهر خود سفارش دهید. برای مثال برای سفارش آنلاین از رستوران های بیرجند نظیر رستوران سنتی خانه پدری کافیست به اسنپ فود مراجعه کنید و غذای مدنظرتان را درب منزل تحویل بگیرید.

برچسب :
اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

ارسال نظرات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود