انواع شیرینی خانگی برای خلق طعمهای شیرین و بینظیر
این روزها تهیه انواع شیرینی خانگی برای بسیاری از افراد به یک سرگرمی تبدیل شده است؛ هرچند برخی افراد با تهیه شیرینی، کسبوکاری راه انداخته و درآمد خوبی دارند. شیرینی های خانگی تنوع زیادی داشته و انواع شیرینیهای خشک یا تر را شامل میشود. از جمله این شیرینیها میتوان به شیرینی بهشتی، لندو، مربایی، نخودچی، الماسی، نسکافهای، روح افزا و… اشاره کرد.
در این مقاله از مجله اسنپ فود، قصد داریم تا شما را با خوشمزهترین شیرینیهای خانگی آشنا کنیم و به معرفی انواع شیرینی خانگی بدون فر و با فر بپردازیم؛ پس تا انتها همراه ما باشید.
آشنایی با انواع شیرینی خانگی
تهیه انواع شیرینی خانگی به مناسبتهای مختلف انجام میشود. عید، جشن تولد، مهمانیهای خودمانی یا مناسبتهای مذهبی، مواردی هستند که مردم سعی میکنند تا شیرینی را در منزل تهیه کنند. گاهی نیز برای آماده کردن یک عصرانه خوشمزه، دست به تهیه شیرینی خانگی میزنیم. در هر حال بهتر است با چند نوع از شیرینیهای خوش طعم و رنگ آشنا شویم.
شیرینی روح افزا
گزینه اول لیست انواع شیرینی خانگی شیرینی روح افزا است. این شیرینی که البته جزو انواع شیرینی خشک مدرن نیست، سوغات مخصوص شهر ساوه است و روح افزا یا روح افسا نام دارد. این شیرینی هنگام عید، به ویژه عید نوروز تهیه و در پذیرایی استفاده میشود. در طرز تهیه شیرینی روح افزا از مواد اولیه محدودی مانند آب، بادام و زعفران استفاده میکنند؛ اما در دستور پخت آن نکاتی وجود دارد که با رعایت آنها میتوان خوشمزه ترین انواع شیرینی خانگی سنتی را آماده کرد.
برای مثال میتوانید از گلاب به جای آب استفاده کنید تا شیرینی روح افزا خوشمزهتر شود. همچنین دقت کنید که بادامها به طور کامل خشک شده باشند. از طرفی، شما میتوانید به بخشی از خمیر شیرینی زعفران نزنید تا دو رنگ شود.
راحت الحلقوم
راحت الحلقوم بیش از 5 قرن قدمت دارد و به عنوان یکی از پرطرفدارترین شیرینیهای خانگی در جهان شناخته شده است. این شیرینی که در تمام فصول تهیه و سرو میشود، با طعم و مزههای مختلفی آماده شده، ولی مواد اولیه اصلی در دستور پخت آن یکسان است. نشاسته گل، گلاب، پودر نارگیل، شکر و مغز گردو از موادی هستند که در تهیه راحت الحلقومها استفاده میشوند. برخی افراد در طرز تهیه راحت الحلقوم از پودر ژله هم استفاده میکنند تا به این وسیله راحت الحلقوم رنگی آماده شود.
شیرینی شستی
یکی از انواع شیرینی خانگی که به عنوان شیرینی عصرانه ساده و سریع شناخته میشود، شیرینی شستی نام دارد. این شیرینی یکی از سوغاتیهای زنجان است و در مهمانیها و جشن تولد سرو میشود. علت نامگذاری این شیرینی به مرحلهای از دستور پخت آن باز میگردد که با انگشت شست میانه شیرینی را گود میکنند تا داخل آن زرده تخم مرغ بریزند. پودر هل به کار رفته در تهیه شیرینی شستی، باعث خوش عطر و طعم شدن این شیرینی سنتی میشود. پیشنهاد میکنیم از تهیه یا خریداری شیرینی شستی غافل نشوید.
شیرینی نارگیلی
یکی از انواع شیرینی های پرطرفدار و محبوب، شیرینی نارگیلی است. پودر نارگیل، ماده اصلی این شیرینی به حساب میآید، اما در تهیه آن از پودر پسته و بادام نیز استفاده میکنند. توجه به طرز تهیه شیرینی نارگیلی در منزل اهمیت بسیاری دارد؛ زیرا ممکن است مقدار شیرینی آن به اندازه نباشد یا بافت آن خشک شود.
شیرینی لوکوم شکلاتی
شیرینی لوکوم شکلاتی یکی از انواع شیرینی خانگی است که طعم و بافت جذابی دارد. اصالت این شیرینی به کشور ترکیه باز میگردد و به شکلهای مختلفی تهیه میشود. برای مثال گاهی طعم میوههای مختلف و ظاهری شبیه مسقطی و باسلوق دارد. معروفترین لوکومهای میوهای شامل لوکوم پرتقالی، لوکوم کیوی و لوکوم انار هستند؛ اما نوع شکلاتی آن هم نمونه بسیار پرطرفدار این شیرینی محسوب میشود.
لوکوم شکلاتی به لوکوم پاشا یا لوکوم سلطان معروف است و برخلاف انواع میوه ای لوکوم، بافت ژله ای ندارد. این لوکوم که شیرینی رولتی است، دو لایه مایه شکلاتی و کرم شانتیه دارد. روش تهیه آن بسیار آسان است و تهیه آن را به شما توصیه میکنیم.
شیرینی نسکافه ای
شیرینی نسکافه ای یک مدل شیرینی خانگی جدید است که به دلیل طعم بسیار خوشمزه، طرفداران بسیاری در میان کودکان و بزرگسالان دارد. نسکافه یا پودر قهوه ماده اصلی این شیرینی به حساب میآید و دستور پخت راحت آن باعث شده تا بسیاری از افراد برای مناسبتهای مختلف مانند تولد، مهمانیهای خودمانی و حتی رسمی، شیرینی نسکافه ای را تهیه کرده و در پذیرایی استفاده کنند.
لوز پسته
یکی از انواع شیرینی خانگی که برای مهمانیهای مجلسی انتخاب مناسبی به حساب میآید، لوز پسته است. این شیرینی مقدار زیادی پسته دارد و برای سلامتی مغز، معده و رفع فقر آهن بسیار مفید خواهد بود. در تهیه این شیرینی خشک باید از پسته مرغوب استفاده کرد و شهد لوز پسته با گلاب، شکر، آب و پودر هل درست میشود. البته برخی افراد از شکلات سفید یا شیری نیز در این دستور پخت استفاده میکنند و در نهایت شیرینی را به شیوه دلخواه برش میزنند.
شیرینی الماسی
شیرینی الماسی گزینهای مناسب برای تهیه شیرینی خونگی ساده بوده و یکی از انواع شیرینی خانگی است که نباید آن را از دست بدهید. اصالت این شیرینی به کشور ترکیه باز میگردد، اما در میان ایرانیان نیز محبوبیت بسیاری دارد. برخی افراد شیرینی الماسی را روی میز صبحانه میگذارند؛ اما خوردن آن همراه چای به عنوان عصرانه نیز بسیار دلچسب است. علت نامگذاری این شیرینی، دانههای شکری است که روی خمیر شیرینی قرار میگیرند و ظاهری شبیه الماس دارند.
شیرینی لندو
یکی از شیرینیهای بومی زابل، لندو یا خرما لندو نام دارد که به خاطر کالری زیاد، بیشتر به عنوان میان وعده استفاده میشود. افرادی که کار سنگین انجام میدهند، از این شیرینی محلی استقبال گستردهای میکنند. در تهیه شیرینی لندو از مقدار زیادی خرما و کنجد استفاده میشود و به همین دلیل انرژی کافی برای ورزشکاران را تامین میکند. طرز تهیه شیرینی لندو به شکلی است که میتوانید آن را به راحتی در منزل آماده کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
شیرینی بهشتی
نمونه دیگری از شیرینیهایی که میتوان در منزل تهیه کرد، شیرینی بهشتی یا کرکی است. این شیرینی خوشمزه و مقوی نائینی برای عید نوروز گزینه مناسبی بوده و از انواع شیرینی خشک مجلسی محسوب میشود. طعم جذاب شیرینی بهشتی باعث شده تا علاوه بر اصفهان، شهرهای دیگر هم از این شیرینی استقبال کنند. مهمترین ویژگیهای شیرینی بهشتی، استفاده از آرد برنج، آرد نخودچی و آرد گندم در دستور تهیه آن است که این باعث شده تا علاوه بر خوشمزه بودن، بسیار مقوی باشد. در طرز تهیه شیرینی بهشتی روش پخت این شیرینی خوشمزه را فرا میگیرید.
شیرینی قرابیه
یکی از شیرینیهای محلی استان آذربایجان شرقی و شهر تبریز، شیرینی قرابیه است که در فهرست انواع شیرینی خونگی جای میگیرد. در تهیه این شیرینی از مغز بادام و پسته، شکر و تخم مرغ استفاده میکنند. وجود مقدار زیادی بادام و پسته در این شیرینی باعث شده تا آن را در مجالس خاص و مهمانیهای مهم و رسمی تهیه کنند، اما طرز تهیه شیرینی قرابیه آسان بوده و در شهرهای مختلف ایران طبخ میشود.
شیرینی مربایی
یکی از شیرینی های خانگی زیبا و خوشمزه، شیرینی مربایی است که به عنوان یک شیرینی ساده برای کودکان شناخته میشود. گاهی این شیرینی را با کمک مغز بادام، فندق یا پسته درست میکنند و به همین دلیل به شیرینی مربایی دو لایه نیز معروف است. استفاده از مربای تمشک، آلبالو یا هویج و همچنین مغز بادام، پسته و فندق، به سلیقه شما بستگی دارد. در ضمن استفاده همزمان از دارچین و پوست رنده شده لیمو، طعم متفاوتی به شیرینی مربایی میدهد.
شیرینی انجیری
یکی دیگر از انواع شیرینی خانگی که در این مطلب معرفی میکنیم، شیرینی انجیری است. همانطور که از نام آن برمیآید، این شیرینی از مقدار زیادی انجیر درست شده و برای بهبود عملکرد سیستم گوارشی مفید است. علاوه بر انجیر، از خرما و آب پرتقال نیز در تهیه این شیرینی استفاده میکنند. طعم ملس این شیرینی خاص، باعث خوشمزگی بیشتر آن شده و البته ظاهر زیبایی هم دارد؛ مخصوصا که شما میتوانید آن را به شیوه موردنظر خود، برش بزنید و آماده کنید.
شیرینی نخودچی
یکی از دلانگیزترین و محبوبترین شیرینیهای قدیمی ایرانی، شیرینی نخودچی است. طرز تهیه شیرینی نخودچی آسان بوده و برای پذیرایی در مهمانیها انتخاب خوبی است. بسیاری از خانوادههای ایرانی برای مراسم دید و بازدید عید، شیرینی نخودچی را برای پذیرایی از مهمانان خود تهیه میکنند و در واقع شیرینی نخودچی، یکی از انواع شیرینی خشک عید است.
با تهیه انواع شیرینی خانگی، طعمی جذاب به زندگی خود بدهید
انواع شیرینی های خانگی لیست طویلی دارد و در این مقاله از اسنپ فود تنها چند مورد از آنها را به شما معرفی کردیم. شیرینی دانمارکی، رولت، براونی، شیرینی شکوفه و مسقطی، نمونههای دیگری از شیرینیهای خوشمزهای هستند که میتوانید در منزل درست کنید. البته شما میتوانید راه تهیه شیرینی را آسانتر کرده و هر آنچه را که دوست دارید، از طریق سفارش آنلاین شیرینی اسنپ فود سفارش دهید و درب منزل تحویل بگیرید.
در پایان، لطفا نظرت خود درباره انواع شیرینی خانگی و طرز تهیه شیرینی خانگی را با ما و کاربران اسنپ فود به اشتراک بگذارید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402