معرفی بهترین غذاهای محلی مازندران
اکثر ما با برخی از غذاهای محلی مازندران آشنا هستیم. غذاهای مازندرانی لیست کاملی از خوشمزه ترین غذاهای ایرانی هستند. این غذاها به قدری متنوع و البته خوشمزه هستند که اصلاً نمی شود از امتحان کردن آن ها چشم پوشی کرد. این شهر به دلیل نزدیکی به دریا در طبخ انواع ماهی شهرت زیادی دارد. البته یکی دیگر از نشانه های بسیاری از غذاهای مازندرانی استفاده از رب انار در آن ها است.
بهترین غذاهای مازندران شامل انواع دسر، آش، ماهی و مرغ شکم پر، غذاهای تهیه شده از سبزی های محلی و بسیاری از پلوها می شود که می تواند دل هر مسافری را برباید. در اینجا قرار است برخی از این غذاهای فوق العاده خوشمزه را با شما به اشتراک بگذاریم.
غذاهای محلی مازندران با مرغ
چند نمونه غذای محلی استان مازندران که به دلیل مزه خوب خود در سایر نقاط کشور هم رواج پیدا کرده اند، دستورالعمل هایی هستند که با مرغ تهیه می شوند. از جمله غذاهای معروف مازندران که بر پایه مرغ هستند شامل موارد زیر می شوند.
1.مرغ ناردونی
ناردون به معنای دانه های انار است و مرغ ناردونی هم همان ترکیب مرغ با انار است که به عنوان یک خورش خوشمزه طرفداران زیادی دارد. البته در برخی از مناطق مازندران به این نوع غذا خورش سیر، خورش انار و خورش پیاز و انار هم گفته می شود.
در تهیه مرغ ناردونی معمولاً از ران مرغ، دانه های انار، آلو بخارا، پیاز، رب انار، روغن مایع، چاشنی های معمول غذا و شکر استفاده می شود. این غذای محلی مازندرانی از اصیل ترین خوراکی های این استان محسوب می شود.
2. اکبر جوجه
از دیگر غذاهای محلی مازندران که البته این روزها در اکثر رستوران های کشور سرو می شود، اکبر جوجه است. اکبر جوجه مازندرانی هم داستان خاص خودش را دارد و نام خود را از سرآشپز خود آقای علی اکبر کلبادی نژاد گرفته است که در ابتدا صاحب یک قهوه خانه بین راهی بود. بعدها همین شخص با غذای اختراعی خود توانست شعبه های مختلف اکبر جوجه را در استان های مازندران و گلستان راه اندازی کند.
اکبر جوجه با آن همه هیاهوی خود تنها از چند ماده اولیه ساده تهیه می شود. مرغ، زعفران دم کرده، پیاز و آب آن، کره، رب انار اصل، روغن، نمک و فلفل سیاه تنها مواد لازم برای تهیه اکبر جوجه مازندرانی هستند. دقت داشته باشید که اکبر جوجه معمولاً از مرغ کوچک دو نیم شده تهیه می شود.
3. طرز تهیه مرغ ترش
اگر اهل آشپزی باشید، حتماً نام این غذای محلی استان مازندران را شنیده اید. مرغ ترش را می توان از خوشمزه ترین غذاهای شمال کشور برشمرد که بین گیلانی ها و مازندرانی ها مشترک است. البته دستور پخت این غذا در هر شهر شیوه خاص خود را دارد.
در طبخ مرغ ترش مازندرانی به مقداری سینه مرغ، سبزی های معطری مثل گشنیز، برگ سیر، جعفری و سبزی های مختص مازندران از جمله زلنگ، اوجی و اناریجه نیاز دارید. برای تهیه مرغ ترش باید گردو، پیاز، رب انار و ادویه جات معمول را هم استفاده کنید.
انواع آش از غذاهای محلی مازندران
مازندران تنها در طبخ غذاهای تهیه شده با مرغ شهرت ندارد. این نقطه از کشور به دلیل تنوع زیادی که در آش های خود دارد هم بسیار شناخته شده است. با ما همراه باشید تا شما را با برخی از این آش ها آشنا کنیم.
1.آش چهل گیاه
آش چهل گیاه یکی از بهترین غذاهای مازندران است که با استفاده از سبزی های محلی و برخی حبوبات تهیه می شود. جالب است بدانید که این آش اغلب در روز چهارشنبه سوری توسط اهالی این دیار طبخ می شود. برای تهیه آش چهل گیاه به مواد اولیه مختلفی از جمله چغندر، برنج نیم دانه معطر، سبزی های محلی مازندران از جمله گزنه، اناریجه، زلنگ، پونه، نعناع، سیر و گشنیز نیاز دارید.
علاوه بر این باید مواد دیگری از جمله باقالی، نخود و لوبیا، عدس، گندم، جو، ماش، ترشی مخصوص آش از جمله آب غوره، آب نارنج، آب انار ترش، شیره ازگیل، سرکه، گوجه سبز، شکر و چاشنی های معمول را در تهیه این آش به کار ببرید.
2. آش بنه بزه
آش بنه هم از غذاهای محلی مازندران است که البته در بسیاری از موارد با نام آش ماست شناخته می شود. برای تهیه این آش مخصوص شمال به ماست، سبزی آش، جعفری، شوید، اسفناج، بوته سیر، کدو سبز و برنج نیم دانه احتیاج دارید.
3. آش گزنه
همانطور که از نام این آش مشخص است، گزنه به عنوان یکی از مواد اولیه آن محسوب می شود. این گیاه خواص زیادی برای بدن دارد. اگر دوست دارید از خواص این گیاه به طور کامل استفاده کنید، حتماً نوع تازه آن را در آش به کار ببرید. برای تهیه آش گزنه باید از سبزی گزنه، آرد گندم، چغندر، کدو حلوایی، باقلا، جعفری، سیر، لوبیا سفید، نخود و عدس استفاده کنید.
علاوه بر آش های بالا، مازندران در طبخ برخی دیگر از آش ها مثل آش کدو، آش ترش ترشو، آش بشته واش و دوپتی نیز مشهور است.
غذاهای محلی مازندران با بادمجان
وقتی صحبت از مازندران می شود، شاید به یاد غذاهای خوشمزه این منطقه از کشور بیفتید که ماده اولیه آن را بادمجان تشکیل می دهد. اگر از آن دسته افرادی هستید که به بادمجان علاقه خاصی دارید، می توانید از دستورالعمل های زیر برای طبخ یک غذای جدید کمک بگیرید.
1.بادمجان شکم پر
بادمجان شکم پر اگر اصولی تهیه شود، می تواند در کنار بهترین غذاهای محلی مازندران جایگاه خوبی را به خود اختصاص دهید. برای طبخ این غذای لذیذ به بادمجان، گوجه فرنگی، گردو پودر شده، سیر رنده شده، پیاز رنده شده، سبزی های محلی از جمله چوچاق، اناریجه به علاوه جعفری، گشنیز، نعناع، رب انار، خلال بادام و چاشنی های معمول ایرانی نیاز دارید.
2. نازخاتون
نازخاتون به دلیل اسم خاصی که دارد معمولاً در یادها می ماند. این خوراک به عنوان یکی از غذاهای محلی مازندران خواص خاص خود را دارد. برای مثال آب غوره موجود در آن برای رفع چربی خون مؤثر است و وجود سیر در آن منجر به کاهش فشار خون بالا می شود. در طبخ نازخاتون به مواد اولیه ساده ای از جمله بادمجان کبابی، سیر کوبیده، فلفل تند، سیاه دانه، سرکه و آبغوره، سبزی های معطر از جمله ریحان، ترخون، نعناع و پیازچه نیاز دارید.
3. بورانی بادمجان کبابی
اگر عشق بادمجان هستید، می توانید به دستور بورانی بادمجان کبابی مخصوص مازندران رجوع کنید. در طرز تهیه این غذای محبوب تنها به بادمجان کبابی، ماست، سیر رنده شده و کمی نعناع خشک نیاز دارید. بورانی بادمجان در اصل بیشتر به عنوان یک پیش غذا یا غذای سبک در وعده شام مورد استفاده قرار می گیرد.
بهترین غذاهای محلی مازندران
همانطور که در ابتدا مطلب اشاره کردیم، لیست غذاهای مازندرانی بسیار زیاد است. در ادامه به صورت مختصر به برخی دیگر از این غذاها و مواد تشکیل دهنده آن ها اشاره می کنیم.
- مالابیج: این غذا از ماهی سفید، سبزی های معطر خالواش، نعناع، چوچاق، رب انار، مغز گردو، گلپر و نمک و فلفل تهیه می شود.
- ماهی شکم پر: این غذا از ماهی قزل آلا، پیاز، سیر، رب انار، ادویه ماهی، سبزی های گشنیز، جعفری، شنبلیه و نمک و فلفل تهیه می شود.
- اردک شکم پر: این غذا از اردک محلی، پیاز، سیر، گردوی چرخ کرده، رب انار ترش، سبزی های پونه، جعفری، نعناع، اناریچه و زردچوبه، نمک و فلفل تهیه می شود.
- خورش کچیلک: این غذا از کدو، پیاز، سیر و ادویه جات تهیه می شود.
- نرگسی اسفناج: در طرز تهیه این غذا از اسفناج، پیاز، تخم مرغ، سیر و چاشنی های معمول استفاده می شود.
- اسفناج مرجی: این غذا به عنوان یکی از بهترین غذاهای محلی مازندران از اسفناج، عدس، سیر، رب انار ترش، روغن دنبه، گلپر و چاشنی های معمول تهیه می شود.
- باقلا وابیج: این غذا از باقالی محلی مختص مازندران، سیر محلی، کره محلی، تخم مرغ، شوید خشک، نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین تهیه می شود.
- ترشی سماق: این خوراک از سینه مرغ، پیاز، سماق، سیر، نمک و زردچوبه تهیه می شود.
- آغوز مسما: این غذا از اردک، گردو، رب انار، شکر، دانه های پودر شده انار، پیاز، زردچوبه و نمک تهیه می شود.
- بیج بیج: این غذا از گوشت چرخ کرده، سیب زمینی، رب گوجه فرنگی، آویشن، پاپریکا، نمک، فلفل، زردچوبه و پیاز تهیه می شود.
- کدو بره: این غذا از تخم مرغ، گوجه فرنگی، سیب زمینی، پیاز خرد شده، کدو سبز حلقه ای، ماست خامه ای، پنیر پارمزان و چاشنی های معمول تهیه می شود.
جمع بندی
غذاهای محلی مازندران بسیار متنوع و خوشمزه هستند. همانطور که مشاهده کردید برخی از مواد اولیه پای ثابت بسیاری از این غذاهای محلی محسوب می شوند. برای مثال سیر، رب انار، انار، گردو یا سبزی های معطر محلی از جمله ترکیبات فوق العاده ای هستند که در بیشتر غذاهای محلی مازندران استفاده می شوند.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402