خواص لوبیا؛ خانواده‌‌ی پرجمعیت و پرخاصیت حبوبات.

لوبیا خواص فراوانی دارد.
به این مقاله امتیاز دهید

حبوبات یکی از متنوع‌ترین گروه‌های مواد غذایی هستند که ما به طور روزانه از انواع مختلف آن‌ها بهره می‌بریم. بخش زیادی از نیاز ما به مواد مغذی و مواد معدنی از طریق همین حبوبات تأمین می‌شود. یکی از اعضای خانواده حبوبات لوبیا‌ها هستند.

لوبیا خواص فراوانی دارد.

خانواده‌ی لوبیا؛ سرشار از خاصیت است.

لوبیاها در میان همه مردم جهان از محبوبیت خاصی برخوردار هستند و در غذاهای مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. خود لوبیا خانواده‌ای متشکل از اعضای مختلف با خاصیت‌های متنوع است. در ادامه این مقاله قصد داریم تا بعضی از اعضای این خانواده را به شما معرفی کنیم و درباره ویژگی‌های هرکدام از آن‌ها توضیح مختصری بدهیم.

لوبیا چیتی برای جبران کمبود مواد مغذی و معدنی

لوبیا چیتی یکی از انواع پرخاصیت و مفید خانواده لوبیا‌هاست و طرفداران زیادی هم دارد. از فواید لوبیا می‌توان درمان یبوست را نام برد. این نوع لوبیا به دلیل داشتن فیبر نامحلول فراوان در جلوگیری از بروز یبوست و درمان آن بسیار مؤثر است. وجود فیبر باعث شده تا لوبیا چیتی در کنترل و تنظیم میزان کلسترول خون تاثیر گذار باشد و از بروز مشکلات قلبی پیشگیری کند.

وجود لوبیا چیتی در رژیم غذایی شما باعث جبران کمبود پتاسیم در بدن شما می‌شود. این موضوع باعث می‌شود تا موهای شما تقویت شود و ریزش آن‌ها کاهش یابد. این مقادیر بالای پتاسیم و مقدار کم سدیم همچنین باعث می‌شود تا فشار خون شما به خوبی تنظیم شود.

یکی از مزیت‌های دیگر لوبیا چیتی کمک به حفظ سلامتی پوست است. لوبیا چینی به دلیل وجود ویتامین‌های گروه ب، از خشکی و سوزش پوست جلوگیری می‌کند. همچنین این ویتامین‌ها می‌توانند اثرات سودمندی را در زنان باردار ایجاد کنند. این ویتامین‌ها احتمال بروز نقص‌های جنینی را کاهش می‌دهد و همچنین باعث وزن‌گیری بهتر آن‌ها می‌شود.

 

اگر کمبود پتاسیم دارید، لوبیا چیتی مصرف کنید.

لوبیا چیتی کمبود پتاسیم را جبران می‌کند.

وجود مواد معدنی و آمینو اسید در لوبیا چیتی از گسترش بیماری‌هایی مثل پارکینسون و آلزایمر ممانعت می‌کند.

لوبیا چیتی منبع غنی از آهن، فسفر، مس، پتاسیم، منیزیم و آنتی‌اکسیدان‌ها است که باعث خنثی شدن رادیکال‌های آزاد می‌شود و از تخریب سلول‌های سالم و رشد سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌کند. به همین دلیل وجود لوبیا چیتی در رژیم غذایی شما باعث جلوگیری از بروز سرطان می‌شود.

خواص لوبیا چیتی در لاغری

اگر به فکر یک خوراکی مفید در رژیم غذایی خود هستید تا میزان انرژی و وزنتان را کنترل کنید، ما به شما لوبیا چیتی را پیشنهاد می‌کنیم. لوبیا چیتی به دلیل وجود منابع غنی فیبر و عدم وجود چربی در آن، می‌تواند تعادل رژیم غذایی شما را حفظ کند و از بالا رفتن وزنتان جلوگیری نماید.

خواص لوبیا چیتی برای مردان

منابع غنی از روی در لوبیا چیتی باعث شده تا این ماده غذایی در تقویت اسپرم‌ها و افزایش باروری  تأثیرگذار باشد.

همچنین وجود فولیک اسید در این نوع لوبیا باعث جلوگیری از بروز اختلالات کروموزومی می‌شود.

 

مضرات لوبیا چیتی

۱. لوبیا چیتی، به دلیل وجود منابع غنی از کلسیم و پتاسیم ممکن است باعث شدت گرفتن بیماری سنگ کلیه می‌شود.

۲. لوبیا چیتی مقادیری از سدیم دارد، این روزها افراد ترجیح می‌دهند که از نوع کنسروی لوبیا استفاده کنند. این کنسروها درصد سدیم بیشتری دارند که ممکن است باعث به هم خوردن تنظیم فشار خون شود.

۳. پورین یکی از موادی است که در لوبیا چیتی وجود دارد که  ممکن است برای برخی از افراد حساسیت‌زا باشد؛ بنابراین باید در مصرف آن احتیاط کنند.

 

 

لوبیا چیتی پخته مقدار در 100 گرم
انرژی 143 کیلوکالری
کربوهیدرات 26.22گرم
فیبر غذایی 9گرم
پروتئین 9.01 گرم
چربی ‌کل 0.65گرم
قند 0.34گرم
آب 62.95گرم
نیاسین 0.32 میلی‌گرم
منگنز 0.45میلی‌گرم
پتاسیم 436 میلی‌گرم
کلسیم 46 میلی‌گرم
منیزیم 50.00 میلی‌گرم
ویتامین C 0.8میلی‌گرم
سدیم 1 میلی‌گرم
فسفر 147 میلی گرم
زینک (روی) 0.98 میلی‌گرم
آهن 2.09میلی‌گرم
کولین 35.30 میلی‌گرم
ریبوفلاوین 0.06 میلی‌گرم
پانتوتنییک اسید 0.21 میلی گرم
ویتامین K 3.5میکرو ‌گرم
مس 0.22میلی گرم
فولات 172 میکروگرم
تیامین 0.19 میلی ‌گرم
ویتامین A 00.00 میکروگرم
ویتامین E 0.94میلی گرم
سلنیوم 6.20میکروگرم

 

 لوبیا سفید دشمن فقر آهن و کم خونی

لوبیا سفید نیز مثل لوبیا چیتی و سایر انواع لوبیا خواص بسیار زیادی دارد. این نوع لوبیا به دلیل وجود منابع غنی از مس باعث بازسازی سلول‌های پوستی می‌شود و از این طریق از پیری زودرس جلوگیری می‌کند. مصرف لوبیا سفید، آنزیم‌‌های سازنده کلاژن را بازسازی می‌کند. کلاژن از چروک شدن و افتادگی پوست جلوگیری می‌کند و باعث جوان ماندن پوست می‌شود.

لوبیا سفید می‌تواند در نقش یک سم‌زدای قوی ظاهر شود. این نوع لوبیا، کبد را سم‌زدایی و تقویت می‌کند و باعث خروج مواد سمی از بدن می‌شود.

لوبیا سفید دشمن کم‌خونی است. آهن موجود در لوبیا سفید از مشکلات فقر آهن و کم‌خونی جلوگیری می‌کند.

لوبیا سفید مقادیر زیادی پتاسیم و سدیم دارد که ضربان قلب و فشار خون را تنظیم می‌کند و احتمال بروز بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد.

مبتلایان به بیماری دیابت پس از مصرف هر وعده غذایی دچار افت شدید قند خون می‌شوند. تحقیقات نشان داده که لوبیا سفید باعث تعادل و تنظیم قند خون در این افراد می‌شود.

 

جدول ارزش غذایی لوبیا سفید

جدول ارزش غذایی لوبیا سفید را ملاحظه می کنید:

لوبیا سفید پخته مقدار در 100 گرم
انرژی 143 کیلوکالری
کربوهیدرات 25.09گرم
فیبر غذایی 6.3گرم
پروتئین 9.73گرم
چربی ‌کل 0.35گرم
قند 0.34گرم
آب 63.08گرم
نیاسین 0.14 میلی‌گرم
منگنز 0.64میلی‌گرم
پتاسیم 561میلی‌گرم
کلسیم 90 میلی‌گرم
منیزیم 63.00 میلی‌گرم
ویتامین C 0.0میلی‌گرم
سدیم 6 میلی‌گرم
فسفر 113 میلی گرم
زینک (روی) 1.38میلی‌گرم
آهن 3.7میلی‌گرم
کولین 35.10 میلی‌گرم
ریبوفلاوین 0.05 میلی‌گرم
پانتوتنییک اسید 0.23 میلی گرم
ویتامین K 3.5میکرو ‌گرم
مس 0.29میلی گرم
فولات 81 میکروگرم
تیامین 0.12 میلی ‌گرم
ویتامین A 00.00 میکروگرم
ویتامین E 0.94میلی گرم
سلنیوم 1.30میکروگرم

 لوبیا قرمز؛ضد التهاب و ضد میگرن

لوبیا قرمز خواص گوناگونی دارد. برای مثال منابع غنی ویتامین ب۱ باعث تقویت عملکرد مغز و سیستم عصبی می‌شود؛ بنابراین در بهبود حافظه و افزایش تمرکز نقش اساسی دارد. این نوع لوبیا با تأثیراتی که روی مغز می‌گذارد می‌تواند سرعت پیشرفت بیماری آلزایمر و زوال عقل را کاهش دهد.

لوبیا قرمز دارای منگنز و کلسیم فراوان است، این موضوع باعث شده تا این نوع لوبیا تأثیر چشمگیری در تقویت و حفظ سلامت استخوان‌ها داشته باشد و  خطر ابتلا به بیماری‌ها و شکستگی‌های استخوانی را کاهش دهد.

همچنین خاصیت ضد التهابی  لوبیا قرمز که به دلیل منابع غنی از مس موجود در آن است سبب شده تا  مصرف آن باعث افزایش انعطاف‌پذیری مفاصل و رباط‌ها شود و از بروز روماتیسم مفصلی جلوگیری کند.

از فواید دیگر لوبیا قرمز می‌توان تأثیر آن در جلوگیری از سردردهای میگرنی نام برد.

 

جدول ارزش غذایی لوبیا قرمز

جدول ارزش غذایی لوبیا قرمز را ملاحظه می کنید:

 

لوبیا قرمز پخته مقدار در 100 گرم
انرژی 127 کیلوکالری
کربوهیدرات 22.80گرم
فیبر غذایی 6.4گرم
پروتئین 9.73گرم
چربی ‌کل 0.50گرم
قند 0.32گرم
آب 63.08گرم
نیاسین 0.58 میلی‌گرم
منگنز  0.43میلی‌گرم
پتاسیم 405میلی‌گرم
کلسیم 35 میلی‌گرم
منیزیم 42.00 میلی‌گرم
ویتامین C 1.20میلی‌گرم
سدیم 1 میلی‌گرم
فسفر 138 میلی گرم
زینک (روی) 1.00میلی‌گرم
آهن 2.22میلی‌گرم
کولین 35.50 میلی‌گرم
ریبوفلاوین 0.06 میلی‌گرم
پانتوتنییک اسید 0.22 میلی گرم
ویتامین K 8.40میکرو ‌گرم
مس 0.22میلی گرم
فولات 130 میکروگرم
تیامین 0.16 میلی ‌گرم
ویتامین A 00.00 میکروگرم
ویتامین E 0.3میلی گرم
سلنیوم 1.10میکروگرم

 

 لوبیا سبز؛ منبعی سرشار از فیبر

لوبیا سبز به دلیل داشتن فیبر فراوان باعث بهبود حرکات روده می‌شود و سلامت دستگاه گوارش را به همراه دارد. این نوع لوبیا به دلیل کالری کمی که دارد برای کاهش وزن و لاغری بسیار مؤثر است.

لوبیا سبز کلسترول خون را کاهش می‌دهد و باعث کم شدن خطر بیماری‌های قلبی و عروقی می‌گردد. البته مصرف این خوراکی به صورت کنسروی، به دلیل وجود مقادیر بالای سدیم در آن، نه تنها مفید نیست، بلکه باعث افزایش فشار خون و آسیب به قلب‌ و کلیه‌ها می‌شود.

 

جدول ارزش غذایی لوبیا سبز

لوبیا سبز پخته مقدار در 100 گرم
انرژی 35کیلوکالری
کربوهیدرات 7.88گرم
فیبر غذایی 3.20گرم
پروتئین 1.89گرم
چربی ‌کل 0.28گرم
قند 1.55گرم
آب 89.22گرم
نیاسین 0.61 میلی‌گرم
منگنز  0.29میلی‌گرم
پتاسیم 146میلی‌گرم
کلسیم 44 میلی‌گرم
منیزیم 18میلی‌گرم
ویتامین C 1.20میلی‌گرم
سدیم 239 میلی‌گرم
فسفر 29 میلی گرم
زینک (روی) 0.25میلی‌گرم
آهن 0.65میلی‌گرم
کولین 16.9 میلی‌گرم
ریبوفلاوین 0.1 میلی‌گرم
پانتوتنییک اسید 0.07 میلی گرم
ویتامین K 16میکرو ‌گرم
مس 0.06میلی گرم
فولات 33 میکروگرم
تیامین 0.07 میلی ‌گرم
ویتامین ب6 0.06 میلیگرم
ویتامین A 35 میکروگرم
ویتامین E 0.45میلی گرم
سلنیوم 0.2میکروگرم

 

لوبیا سیاه؛ موثر در بهبود عملکرد روده‌ها

لوبیای سیاه یکی دیگر از اعضای فوق‌العاده پرخاصیت و مفید خانواده لوبیاها است. این نوع لوبیا به دلیل داشتن سلنیوم و فولات خاصیت ضد التهابی قوی دارد و خطر ابتلا به تومور و سرطان را کاهش می‌دهد.

لوبیا سیاه در رژیم‌های گیاه خواری استفاده می‌شود.

لوبیا سیاه می‌تواند برای طبخ غذاهای گیاهی استفاده شود.

لوبیا سیاه سرشار از فیبر است که باعث کاهش اشتها و جلوگیری از پرخوری می‌شود و از طرفی به دلیل کالری پایینی که دارد در کاهش وزن بسیار مؤثر است. این منبع سرشار از فیبر در بهبود هضم غذا و عملکرد سیستم گوارش تأثیر بسزایی دارد. همچنین مصرف آن باعث بهبود عملکرد روده‌ها و پیشگیری

از مشکلاتی نظیر یبوست و اسهال می‌شود.

بد نیست بدانید که لوبیا سیاه منبعی سرشار از پروتئین است و می‌تواند گزینه مناسبی برای گیاهخواران باشد.

جدول ارزش غذایی لوبیا سیاه

جدول ارزش غذایی لوبیا سیاه را ملاحظه می کنید:

لوبیا سیاه پخته مقدار در 100 گرم
انرژی 132 کیلوکالری
کربوهیدرات 23.71گرم
فیبر غذایی 8.70گرم
پروتئین 8.86گرم
چربی ‌کل 0.54گرم
قند 0.00گرم
آب 65.74گرم
نیاسین 0.51 میلی‌گرم
منگنز  0.44میلی‌گرم
پتاسیم 355میلی‌گرم
کلسیم 27 میلی‌گرم
منیزیم 70.00میلی‌گرم
ویتامین C 0.0میلی‌گرم
سدیم 1 میلی‌گرم
فسفر 140 میلی گرم
زینک (روی) 1.12میلی‌گرم
آهن 2.10میلی‌گرم
کولین 0.0میلی‌گرم
ریبوفلاوین 0.06 میلی‌گرم
پانتوتنیک اسید 0.24 میلی گرم
ویتامین K 0میکرو ‌گرم
مس 0.21میلی گرم
فولات 149 میکروگرم
تیامین 0.24 میلی ‌گرم
ویتامین ب6 0.07 میلی گرم
ویتامین A 00.00 میکروگرم
ویتامین E 0.00میلی گرم
سلنیوم 1.20میکروگرم

 

 لوبیا چشم‌بلبلی برای تقویت سیستم ایمنی

لوبیای چشم‌بلبلی منبعی سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی است. این نوع لوبیا به دلیل داشتن منابع  غنی از منیزیم و تریپتوفان، باعث افزایش احساس آرامش و بهبود اختلال بی‌خوابی می‌شود.

برای جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان، لوبیا چشم بلبلی مصرف کنید.

لوبیا چشم‌بلبلی از بروز پوکی استخوان ممانعت می‌کند.

لیگنین یکی دیگر از موادی است که در لوبیا چشم‌بلبلی وجود دارد و مصرف آن باعث می‌شود تا سیستم ایمنی بدن شما تقویت شود و همچنین مانع از بروز برخی بیماری‌ها مانند پوکی استخوان، عفونت و مشکلات قلبی  می‌شود.

 

جدول ارزش غذایی لوبیا چشم بلبلی

لوبیا چشم بلبلی پخته مقدار در 100 گرم
انرژی 116 کیلوکالری
کربوهیدرات 20.76گرم
فیبر غذایی 10.60گرم
پروتئین 6.50گرم
چربی ‌کل 0.53گرم
قند 3.30گرم
آب 70.04گرم
نیاسین 0.50 میلی‌گرم
منگنز  0.48میلی‌گرم
پتاسیم 278میلی‌گرم
کلسیم 24 میلی‌گرم
منیزیم 53.00 میلی‌گرم
ویتامین C 0.40میلی‌گرم
سدیم 4 میلی‌گرم
فسفر 156 میلی گرم
زینک (روی) 1.29میلی‌گرم
آهن 2.51میلی‌گرم
کولین 32.20 میلی‌گرم
ریبوفلاوین 0.06 میلی‌گرم
پانتوتنییک اسید 0.41 میلی گرم
ویتامین K 8.40میکرو ‌گرم
مس 0.27میلی گرم
فولات 208میکروگرم
تیامین 0.20 میلی ‌گرم
ویتامین ب6 0.1 میلی گرم
ویتامین A 1.00 میکروگرم
ویتامین E 0.28میلی گرم
سلنیوم 2.5میکروگرم

 

 لوبیا لیما؛ عروس خانواده لوبیاها

یکی از جذابیت‌های خانواده لوبیاها، لوبیای عروس یا لوبیای کریسمس است. این نوع  لوبیا ظاهری درشت‌تر از سایر لوبیاها دارد و بافت داخلی آن نرم و شبیه به سیب‌زمینی پخته است. طعم آن هم چیزی شبیه به مزه‌ میوه شاه‌بلوط است. این لوبیا با نام لوبیا لیما نیز شناخته می شود.

این نوع لوبیا هم مقادیر فیبر بالایی دارد و همین باعث می‌شود تا هضم غذا بهتر صورت گیرد و خطر ابتلا به بیماری‌هایی نظیر سندرم روده تحریک‌پذیر کاهش یابد.

بر اساس تحقیقاتی که دانشمندان انجام داده‌اند مصرف حبوبات باعث کاهش ابتلا به بیماری‌های قلبی می‌شود. آهن موجود در لوبیای عروس باعث افزایش میزان تولید هموگلوبین و گلبول‌های قرمز خون می‌شود که به خودی خود باعث پیشگیری از بروز کم‌خونی می‌گردد. این لوبیا می‌تواند آهن مورد نیاز خانم‌های باردار یا شیرده و همچنین کودکان را تأمین کند.

 

جدول ارزش غذایی لوبیا عروس

جدول ارزش غذایی لوبیا عروس را ملاحظه می کنید:

لوبیا عروس پخته مقدار در 100 گرم
انرژی 115 کیلوکالری
کربوهیدرات 20.88گرم
فیبر غذایی 6.4گرم
پروتئین 7.80گرم
چربی ‌کل 0.38گرم
قند 2.9گرم
آب 63.08گرم
نیاسین 0.42 میلی‌گرم
منگنز  0.52میلی‌گرم
پتاسیم 508میلی‌گرم
کلسیم 17 میلی‌گرم
منیزیم 43.00 میلی‌گرم
ویتامین C 0میلی‌گرم
سدیم 2 میلی‌گرم
فسفر 111 میلی گرم
زینک (روی) 0.95میلی‌گرم
آهن 2.39میلی‌گرم
کولین 32.50 میلی‌گرم
ریبوفلاوین 0.06 میلی‌گرم
پانتوتنییک اسید 0.42 میلی گرم
ویتامین K 2میکرو ‌گرم
مس 0.24میلی گرم
فولات 83میکروگرم
تیامین 0.16 میلی ‌گرم
ویتامین ب6 00.16 میکروگرم
ویتامین E 0.18میلی گرم
سلنیوم 4.5میکروگرم

 

هر عضو، یک خاصیت شگفت انگیز

در این مطلب، به بخشی از خواص اعضای  خانواده پرجمعیت لوبیاها اشاره کردیم. هرکدام از این لوبیا‌ها می‌توانند نقش مهمی را در رژیم غذایی شما ایفا کنند و بخشی از سلامتی شما را تضمین کنند. همچنین شما می‌توانید انواع مختلف آن را در رژیم غذایی خود به کار ببرید و از خواص شگفت‌انگیز آن‌ها بهره‌مند شوید.

اگر قصد دارید از قیمت انواع لوبیا و در کل از قیمت میوه آنلاین با خبر باشید می‌توانید به راحتی از سرویس‌های مختلفی در این باره استفاده کنید.

البته توجه کنید که همان‌قدر که این خوراکی‌ها مفید هستند، مصرف بی‌رویه آن‌ها می‌تواند مشکلاتی مثل نفخ را برای شما به همراه داشته باشد. پس بهتر است در مصرف این نوع از حبوبات میانه‌رو باشید.

شما می‌توانید خواص گیاهان دیگر را نیز مورد مطالعه قرار دهید و از ویژگی‌های آن‌ها مطلع شوید تا یک رژیم غذای متنوع و سودمند را برای خود و خانواد‌ه‌تان مهیا کنید. برای مثال شما می‌توانید در اینجا خواص مارچوبه و خواص خرفه را مشاهده کنید و از اطلاعاتی که در اختیار شما قرار می‌دهد لذت ببرید‌.

امیدواریم که از خواندن این مقاله لذت برده باشید و مطالب آن برایتان مفید واقع شده باشد.

 

نظرات کاربران