خواص و فواید آجیل را بشناسید و آن را در سبد خرید جای دهید.

خواص و فواید آجیل

خواص و فواید آجیل شما را مجاب خواهد کرد آن‌ها را در سبد خرید ماهانه قرار دهید. اگر شما هم جزو افرادی هستید که به آجیل صرفاً‌ به چشم تنقلات نگاه می‌کنند، بهتر است تجدیدنظر کنید؛ برخلاف تصور بسیاری، نباید آجیل، نه‌تنها در پخت بسیاری از غذاها کاربرد دارد، می‌تواند یک مکمل غذایی بسیار خوب باشد. آجیل می‌تواند به‌عنوان یک میان‌وعده‌ی بسیار خوب هم در برنامه‌ی غذایی شما قرار گیرد. مصرف روزانه‌ی مقدار مناسبی از آجیل می‌تواند به حفظ سلامتی شما کمک بسیاری کند. شما می‌توانید از اسنپ‌فود انواع آجیل مرغوب را مستقیماً از سفارش دهید.

آجیل چیست؟

آجیل دسته‌ای از خشکبار محسوب می‌شود و از دیرباز جزو فرهنگ ایرانی بوده است. به‌صورت کلی بخش عمده‌ای از آجیل‌ را میوه‌های روغنی تشکیل می‌دهند که پوست سخت دارند و درواقع باید آن‌ها آجیل میوه محسوب کرد؛ گردو، بادام، پسته، بادام‌هندی، بادام‌زمینی، فندق و غیره از این دست هستند.

خواص و فواید آجیل

خواص و فواید آجیل

انواع آجیل

آجیل انواع گوناگون دارد و در طول زمان، بسته به تقسیم‌بندی‌های مختلف نام‌های مختلف گرفته است. به‌صورت کلی آجیل را می‌توان برحسب خام‌بودن یا بوداده‌بودن، کارکرد و برحسب ترکیبات تقسیم‌بندی کرد.

آجیل خام، در مقایسه با آجیل بوداده، خواص بیشتری دارد. مواد معدنی، چربی، ویتامین و دیگر مواد مفید در آجیل خام حفظ می‌شود و همچنین نمک یا شکر خواص آن را از بین نمی‌برد. آجیل بوداده، بسته به میزان بودادگی، خواص خود را از دست می‌دهد.

جدای از خواص و فواید آجیل، این خوردنی در طول زمان به‌مناسبت‌های مختلفی مصرف شده و کارکردهای مختلفی پیدا کرده است. آجیل جزو خوردنی‌های پروپاقرص مراسم شادی است؛ برای همین دو نوع آشنای آجیل برحسب کارکرد آجیل شب عید و آجیل شب یلداست. همچنین به‌مرور زمان آجیل برای مراسم مذهبی هم به کار رفته است؛ آجیل مشکل‌گشا نوع آشنای این دسته است.

آجیل از نظر ترکیبات دو نوع اصلی دارد؛ آجیل شور و آجیل شیرین. هر یک از این دو نوع آجیل کاربرد متفاوتی دارند و البته خواص و فواید آجیل شور و شیرین هم متفاوت است. آجیل شیرین بیشتر در فصل‌های سرد سال مصرف می‌شود و آجیل شور که عمومیت بیشتری هم دارد آجیل آشنای شب عید است.

آجیل شیرین

آجیل شیرین

فواید و مضرات آجیل شیرین و آجیل شور

جدای از فصل و مناسبت، آجیل شور و اجیل شیرین برای همه‌ی افراد مناسب نیست. کسانی‌که بیماری‌های قلبی و عروقی دارند، حتی با وجود خواص و فواید آجیل، نباید نوع شور آن را مصرف کنند. آجیل شور به‌دلیل بودادن و نمک‌سودشدن می‌تواند کلسترول و فشارخون این افراد را بالا ببرد. همچنین کسانی که بیماری‌های کلیوی دارند نباید به سراغ مصرف آجیل شور بروند. آجیل شیرین نیز، علاوه بر مضربودن برای بیماران کلیوی، برای افرادی که از انواع دیابت رنج می‌برند مضر است.

خواص و فواید آجیل تقویتی

قبل از هر چیز باید حواس‌تان باشد وقتی از خواص و فواید آجیل صحبت می‌شود، منظور آجیل تازه‌ای است که به‌صورت روزانه بو داده شود. نه‌تنها هر قدر آجیل تازه‌تر و بودادن آن روزانه باشد بهتر است، کهنه‌بودن آجیل یا درست‌نبودن بسته‌بندی آن مضرات بسیار دارد و می‌تواند کاملاً سرطان‌زا باشد.

عمده‌ترین مواد مغذی آجیل را می‌توان این‌گونه برشمرد:

  • مواد معدنی، ازجمله منیزیم، کلسیم، پتاسیم، سدیم، سلنیوم و غیره.
  • ویتامین، ازجمله ویتامین‌های گروه B، ویتامین C، ویتامین‌های A و E و D و غیره.
  • فیبر
  • چربی غیراشباع
  • مواد آنتی‌اکسیدانی

خواص و فواید آجیل را می‌توان به‌صورت کلی و برحسب میزان مواد مغذی این‌گونه نام برد:

  • آجیل و جلوگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی
  • تنظیم فشار خون 
  • جلوگیری از سرطان‌های مختلف، ازجمله سرطان دستگاه گوارش و سرطان پروستات 
  • تامین مواد معدنی
  • کمک به دستگاه گوارش 
  • محافظت از پوست و مو
  • تعادل هورمونی
  • جلوگیری از دیابت نوع ۲
  • مناسب برای همه‌ی بیماران دیابتی
  • تقویت قلب
  • جلوگیری از پوکی استخوان 
  • منبعی برای تأمین ویتامین‌ها
  • برطرف‌کننده‌ی نیاز به چربی
پسته

پسته

خواص و فواید آجیل و خشکبار

خواص آجیل برای پوست؛ آجیل، سرشار از مواد معدنی

آجیل سرشار از مواد معدنی است. مصرف چند عدد از هر یک از انواع آجیل‌ها می‌تواند نیاز عمومی بدن ما به مواد معدنی را برطرف کند. شما می‌توانید با خوردن چند حبه بادام و گردو نیاز روزانه‌ی بدن‌تان را به منیزیم و کلسیم و فسفر را تأمین کنید. انواع آجیل مواد معدنی بسیاری را در خود جای داده‌اند؛ برخی از آن‌ها بیشتر و برخی کمتر.

در این میان بادام هندی سلنیوم بالایی دارد و ضد سرطان پروستات است؛ تخم کدو هم به‌دلیل میزان بالای سلنیوم‌اش همین کارکرد را بر عهده دارد. بااین‌همه شما می‌توانید میزان متغیری از این ماده را انواع آجیل پیدا کنید.

آجیل، آنتی‌اکسیدان قوی

آجیل آنتی‌اکسیدان است و می‌تواند در جلوگیری از بروز سرطان نقش بسیاری ایفا کند. آنتی‌اکسیدان‌ها معمولاً در مواد غذایی روزانه‌ی ما غایب هستند و ما باید با مصرف موادی که آنتی‌اکسیدان دارند این مواد را به برنامه‌ی غذایی‌مان اضافه کنیم.

آجیل، منبعی از فیبر

فیبر ماده‌ای حیاتی برای دستگاه گوارش محسوب می‌شود. نبود این ماده در برنامه‌ی روزانه غذایی ما می‌تواند به بیماری‌های گوارشی، یبوست و انواع سرطان‌های دستگاه هاضمه بینجامد. آجیل ماده‌ی غذایی مناسبی برای جبران فیبر مواد غذایی روزانه است؛ مخصوصاً اگر خام یا کمتربوداده باشد.

آجیل و چربی غیراشباع

آجیل چربی غیراشباع دارد و به‌همین دلیل منبع بسیار مناسبی برای تأمین چربی بدن محسوب می‌شود. چربی آجیل یا از نوع چربی تک غیراشباع (MUFA) است یا از نوع چربی چند غیراشباع (PUFA). این نوع چربی‌ها، نه‌فقط برای هضم‌شدن کبد را درگیر نمی‌کنند، به تولید چربی‌های مضر در بدن، مانند چربی شکمی، نمی‌انجامند.

امگا۳ ازجمله چربی‌هایی است که جزو چند غیراشباع‌ها محسوب می‌شود. امگا۳ از بروز دیابت نوع ۲، بیماری‌های قلبی و عروقی جلوگیری می‌کند، کلسترول را تنظیم می‌کند و ضد سرطان است. آجیل معدنی بسیار غنی برای جذب امگا۳ محسوب می‌شود. بسیاری از آجیل‌ها مقدار زیادی امگا۳ دارند؛ مثلاً هر سه عدد گردو به‌انداز‌ی ۲۰۰ گرم گوشت ماهی امگا۳ دارند.