راز خوشمزه شدن عدس پلو چیست؟
آیا راز خوشمزه شدن عدس پلو را میدانید؟ طرز تهیه عدس پلو با همه سادگی خود، فوتوفنهایی دارد که اگر رعایت شوند، نتیجه کار عالی خواهد بود. برای مثال، استفاده از مواد اولیه باکیفیت، تناسب مقدار عدس و برنج، نحوه پخت عدس و ترکیب مخلفات مناسب، همگی جزء رمز و رازهای مهم خوشمزه شدن عدس پلو هستند که در این مطلب از اسنپ فود، بهتفصیل درباره آنها صحبت میکنیم. با ما همراه باشید.
7 رمز و راز خوشمزه شدن عدس پلو
در ادامه، نکات خوشمزه شدن عدس پلو را برایتان گرد آوردهایم که توجه به آنها، عطر و طعم این غذای محبوب را بسیار بهتر میکند:
1. استفاده از مواد اولیه باکیفیت
برای تهیه این غذای خوشمزه و محبوب، از برنج مرغوب و عدس باکیفیت استفاده کنید. بهترین عدس برای درست کردن عدس پلو، عدسهای کوچک با رنگ یکنواخت هستند. بهعلاوه، حتما از کشمش پلویی استفاده کنید.
2. نحوه پخت عدس
برای پخت صحیح عدس، موارد زیر را در نظر داشته باشید:
- مقدار آب عدس باید به اندازهای باشد که روی عدسها را بپوشاند.
- پخت بیش از اندازه عدس، باعث له شدن آن و بد شکل شدن غذا میشود.
- برای وا نرفتن عدس میتوانید مقداری نمک به آب آن اضافه کنید.
- حتما پیش از مخلوط کردن عدس و برنج، عدس پخته شده را با مقداری آب سرد آبکشی کرده و کنار بگذارید تا آب اضافی آن خارج شود.
- ریختن آب عدس داخل عدس پلو، رنگ غذای شما را تیره میکند و بوی نامطلوبی به آن میدهد.
- پخت عدس باید به اندازهای باشد که شکل ظاهری خود را حفظ کرده و پوست آن جدا نشود.
نکته: آب عدس، یک ماده غذایی مقوی است. بنابراین آن را دور نریزید و با افزودن مقداری نمک میل کنید.
3. روش پخت برنج عدس پلو
در صورت سرو این غذا بهصورت مجلسی، بهتر است برنج را آبکش کنید. این کار به دو صورت انجام میشود:
- اول اینکه میتوانید چند لحظه پیش از آبکش کردن برنج، عدس پخته شده را به آب برنج در حال جوش اضافه کرده و هر دو ماده را با هم آبکش کنید. در این حالت، باید عدس را بهحالت زنده از روی حرارت بردارید تا فرایند پخت آن طی دم کشیدن با برنج کامل شود.
- حالت دوم آبکش کردن برنج این است که پس از تهدیگ گذاشتن و ریختن یک لایه برنج، یک لایه عدس و ادویه بریزید. در این حالت میزان پخت عدس باید بیشتر از حالت قبل باشد، اما در عین حال نباید له شده یا پوست آن جدا شود.
در هر دو حالت آبکش کردن عدس پلو، مایه گوشتی و سایر مخلفات را موقع سرو روی برنج بریزید.
- روش پخت دیگر عدس پلو، کته گذاشتن این پلوی ترکیبی است. در این حالت، پیش از آنکه برنج بهطور کامل آب خود را بکشد، عدس و مایه گوشتی را با برنج مخلوط کرده و کمی هم بزنید تا تمام مواد بهطور یکدست مخلوط شوند. سپس برنج را دم بگذارید.
4. توجه به مایه عدس پلو
دقت داشته باشید که مایه عدس پلو حتما به غلظتی مناسب برسد، زیرا آبکی بودن این مایه، باعث شفته شدن برنج میشود. مواد اصلی مایه عدس پلو شامل گوشت چرخکرده، پیاز داغ و ادویههای مناسب هستند. با این حال، بهجای گوشت چرخکرده از سویا یا مرغ هم میتوان استفاده کرد. حتی سرو این غذا بدون گوشت هم طعم خاص خود را دارد. ضمنا در نظر داشته باشید که برای تهیه مایه عدس پلو از روغن کافی استفاده کنید تا عدس پلوی شما در نهایت خشک نشود.
5. استفاده از ادویه های مناسب و به اندازه
یکی از نکات تهیه عدس پلو خوشمزه ، استفاده از ادویههای خوشعطر و بو است. زردچوبه، دارچین و زعفران در صدر انتخابها هستند، اما میتوانید باتوجهبه ذائقه خود و اهل منزل، تنوع بیشتری به ادویهها بدهید. برای مثال، پودر هل، پودر گل محمدی، زیره و تخم گشنیز هم عطر و طعم فوقالعادهای به این غذا میدهند و سردی عدس و برنج را تعدیل میکنند.
6. استفاده از مخلفات جذاب و خوشمزه
دست شما برای تزئین عدس پلو حسابی باز است و میتوان این را یکی از رازهای مهم خوشمزه شدن این غذای محبوب دانست. کشمش پای ثابت قضیه است، اما افزودن مقداری خرمای تفت داده شده و پیاز داغ هم غذای شما را جذابتر و خوشمزهتر میکنند. اگر عدس پلو با گوشت درست کردید، بخشی از روی برنج را هم به مایه گوشتی اختصاص دهید.علاوه بر اینها، گردو، زرشک و خلال بادام و پسته هم از مواد دیگری هستند که میتوانید روی آنها حساب کنید.
افزودن این همه مواد رنگارنگ روی این پلوی ترکیبی و خوشعطر، عطر و مزه این غذای پرطرفدار را چندبرابر خواهد کرد.
7. تناسب مقدار عدس و برنج
یک فوت و فن خوشمزه شدن عدس پلو ، تناسب مقدار برنج و عدس است. به طور معمول برای طبخ یک عدس پلوی خوشمزه و حرفهای، میزان عدس باید نصف برنج باشد. البته این موضوع به سلیقه شما و نوع عدس و برنج هم بستگی دارد. برای مثال، ری کردن بعضی برنجها بیشتر است و بعد از پخت، حجم قابلملاحظهای پیدا میکنند. اما در مجموع، نسبت گفتهشده را مدنظر داشته باشید و این تعادل را بیش از حد به هم نزنید.
عدس پلوی آنلاین هم خوشمزه است…
فوت و فن عدس پلو خوشمزه را توضیح دادیم و شما را با نکات تهیه این غذا آشنا کردیم. پیشنهاد میکنیم این موارد را به یاد داشته باشید و در هنگام تهیه عدس پلو از آنها استفاده کنید. البته، اگر به هر دلیلی امکان درست کردن عدس پلو در منزل را ندارید، حتما روی اسنپ فود حساب کنید. با سفارش آنلاین غذا از اسنپ فود، میتوانید این پلوی ترکیبی بینظیر را بهصورت گرم و تازه درب منزل تحویل گرفته و لذت چشیدن یک غذای اصیل و خوشمزه ایرانی را تجربه کنید.
سوالات متداول
بهترین عدس برای خوشمزه شدن عدس پلو چه نوع عدسی است؟
بهتر است در این مورد، از عدسهای ریز و یکدست با رنگی یکنواخت استفاده شود.
در یک عدس پلوی خوشمزه، مقدار استاندارد برنج و عدس چقدر است؟
معمولا میزان عدس باید نصف برنج یا کمی کمتر از نصف باشد.
برای خوشمزه شدن عدس پلو از چه ادویههایی استفاده کنیم؟
زردچوبه، دارچین، زعفران و فلفل سیاه جزء ادویههای مهم این غذا هستند. همچنین میتوانید بنا بر ذائقه از پودر گل محمدی، هل، زیره و تخم گشنیز هم استفاده کنید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402