7 طرز تهیه سوفله و نکات مربوط به آن
سوفله یکی از پیش غذاها یا دسرهای بسیار خوشمزه برای مجالس و مهمانیها به حساب میآید. با کمک موادی مانند سبزیجات، سیب زمینی و بادمجان میتوان به راحتی سوفله خوشمزهای آماده کرد. در این مقاله از اسنپ فود طرز تهیه سوفله ساده و دیگر انواع صوفله، از جمله سوفله مرغ و قارچ و.. را برای شما شرح خواهیم داد که میتوانید مطابق با سلیقه خود هر یک از آنها را آماده کنید.
طرز تهیه انواع سوفله |
|
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آمادهسازی | 20 دقیقه |
زمان پخت | 30 تا 45 دقیقه |
میزان سختی | متوسط |
سوفله چیست؟
امروزه سوفله را به عنوان نوعی کیک معرفی میکنند که با کمک فر یا تنور تهیه میشود. تهیه اولین سوفله (Soufflé) به اوایل قرن هجدهم باز میگردد، هنگامی که به عنوان دسری سبک سرو میشد. جالب است بدانید که سوفله واژهای فرانسوی و به معنی پف کردن است. سوفله انواع مختلفی داشته و به روشهای متفاوتی تهیه میشود که در ادامه به معرفی آنها میپردازیم.
طرز تهیه سوفله به روشهای مختلف
حالا پاسخ سوال سوفله چیست؟ خود را گرفته اید و احتمالا تمایل دارید تا با انواع سوفله آشنا شوید. پس فرصت را غنیمت میشماریم شما را با انواع این دسر خوشمزه با طعم سبزیجات۷ شکلاتی، سیب زمینی و … آشنا میکنیم. پس در ادامه مطلب با ما باشید و طرز تهیه انواع سوفله را از دست ندهید.
سوفله مرغ و قارچ
برای تهیه سوفله مرغ و سوفله مرغ و قارچ میتوانید از دستورالعملهای متنوعی استفاده کنید. در ادامه به شما طرز تهیه سوفله مرغ و قارچ را ارائه میدهیم. در ضمن، اگر طعم مرغ را دوست داشته باشید، میتوانید غذاهای لذیذ مختلفی را با آن تهیه کنید که یکی از آنها طرز تهیه کتلت مرغ و سیب زمینی با مرغ خام و پخته است.
مواد لازم برای تهیه سوفله مرغ و قارچ
مواد اولیه مورد نیاز برای درست کردن سوفله مرغ و قارچ، به شرح زیر است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
شیر | 1 پیمانه |
آرد | 2 قاشق غذاخوری |
پیاز | 2 عدد |
پنیر پیتزا | 100 گرم |
سینه مرغ | 400 گرم |
قارچ خرد شده | 1 پیمانه |
فلفل دلمهای | 1 عدد |
تخم مرغ | 4 عدد |
روغن | به مقدار لازم |
نمک، فلفل و آوشین | به مقدار لازم |
طرز تهیه سوفله مرغ و قارچ
طرز تهیه سوفله مرغ و قارچ در این بخش گفته شده است:
- مرحله اول: ابتدا یک پیاز را خرد کنید و درون قابلمه با روغن مقداری تفت دهید. سپس نمک و فلفل را به پیازها اضافه کرده و مرغ را روی آن قرار دهید.
- مرحله دوم: پس از آنکه مرغ مقداری سرخ شد، به قابلمه آب اضافه کرده و اجازه دهید تا کاملا پخته شود. مرغ پخته شده را به طور کامل ریز ریز کنید.
- مرحله سوم: پیاز دوم را رنده کرده و داخل یک تابه روی شعله کم مقداری تفت دهید. فلفل دلمهای را خرد کرده و به همراه قارچهای خرد شده داخل تابه بریزید. اکنون مرغ خرد شده را به دیگر مواد بیافزایید.
- مرحله چهارم: آرد را مقداری تفت دهید تا خامی آن از بین برود. سپس روغن را اضافه کرده و به تفت دادن ادامه دهید. شیر را آرام آرام اضافه کرده و هم بزنید تا با آرد مخلوط شود. در نهایت نمک، فلفل و آویشن را اضافه کرده تا سس آماده شود. حالا سس را به مواد سوفله ( مرغ و قارچ) بیافزایید.
- مرحله پنجم: سفیده و زرده تخم مرغها را از هم جدا کنید و در ظرفهای جداگانه با همزن آنها را هم بزنید.
- مرحله ششم: اکنون سفیده و زرده را به ظرف مرغ و قارچ اضافه کرده و آنها را به خوبی مخلوط کنید.
- مرحله هفتم: در ظرف سرو که از قبل کمی چرب کردهاید، مقداری پنیر پیتزا بریزید. سپس مخلوط را در آن ریخته و مجدداً روی آن پنیر پیتزا بریزید.
- مرحله هشتم: فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد تنظیم کنید و چند دقیقه منتظر بمانید تا گرم شود. ظرف را به مدت ۴۵ دقیقه داخل فر قرار دهید تا سولفه کاملا پخته شود. طرز تهیه سوفله به پایان رسید و سوفله شما آماده است؛ نوش جان!
سوفله مرغ و سیب زمینی
سوفله مرغ و سیب زمینی، طعمی عالی دارد و حتما از میل کردن آن، لذت زیادی خواهید برد.
مواد لازم برای تهیه سوفله مرغ و سیب زمینی
مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه سوفله مرغ و سیب زمینی به شرح زیر هستند:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
مرغ | 100 گرم |
پیاز متوسط | 1 عدد |
سیب زمینی متوسط | 1 عدد |
گوجه فرنگی متوسط | 1 عدد |
فلفل دلمهای خرد شده | 2 قاشق غذاخوری |
تخم مرغ | 3 عدد |
پنیر پیتزا | 50 گرم |
گردو | 5 عدد |
شیر | 4/3 لیوان |
ادویه کاری، زردچوبه و فلفل | به میزان کافی |
نمک | به میزان کافی |
مراحل تهیه سوفله مرغ و سیب زمینی
برای تهیه سوفله مرغ و سیب زمینی، مراحل زیر را دنبال کنید:
- مرحله اول: ابتدا درون یک قابلمه مرغ را پخته و سپس خرد یا ریش ریش کنید.
- مرحله دوم: پیاز را خرد کرده و روی شعله کم تفت دهید. مرغ خرد شده را به پیاز در حال سرخ شدن اضافه کرده و هم بزنید.
- مرحله سوم: اکنون نوبت به افزودن سیب زمینی، فلفل دلمهای و گوجه فرنگی خرد شده به قابلمه مرغ است.
- مرحله چهارم: نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه کاری را به مخلوط مرغ اضافه کرده و بگذارید که کمی بپزند.
- مرحله پنجم: پنیر، گردو، تخم مرغ و شیر را در مخلوط کن ریخته و آنها را کاملا ترکیب نمایید.
- مرحله ششم: مقداری از سیب زمینیها را سرخ کنید.
- مرحله هفتم: ظرف مناسبی برداشته و کف آن را کمی چرب کنید، سپس سیب زمینیهای سرخ شده را داخل آن بریزید، به شکلی که کف ظرف را کاملا پوشش دهد.
- مرحله هشتم: مخلوط مرغ پخته شده را در ظرف بریزید. سپس روی آن را با سس گردو آماده شده بپوشانید و لایهای از پنیر پیتزا بر روی مواد تشکیل دهید.
- مرحله نهم: فر را با دمای 180 درجه سانتیگردا تنظیم کنید و چند دقیقه منتظر بمانید تا گرم شود. مخلوط را به مدت ۲۰ دقیقه داخل فر قرار دهید.
طرز تهیه سوفله مرغ و سیب زمینی به پایان رسید.
سوفله سیب زمینی
نوع دیگری از سوفله که طرفداران زیادی دارد، سوفله سیب زمینی است. در تهیه این سوفله از گوشت چرخ کرده نیز استفاده میشود که شما میتوانید بسته به سلیقه خود آن را حذف کنید.
مواد لازم برای تهیه سوفله سیب زمینی
مواد اولیه مورد نیاز در طرز تهیه سوفله سیب زمینی، به شرح زیر هستند:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
قارچ | 1 عدد |
پیاز | 1 عدد |
سیر | 1 حبه |
سیب زمینی | 4 عدد |
گوشت چرخ کرده | 200 گرم |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
پنیر پیتزا | 150 گرم |
فلفل و زردچوبه | به مقدار کافی |
نمک | به مقدار کافی |
طرز تهیه سوفله سیب زمینی
برای تهیه سوفله سیب زمینی مراحل زیر را دنبال کنید:
- مرحله اول: ابتدا سیب زمینیها را به خوبی شسته و به همراه مقداری آب داخل یک قابلمه قرار دهید. قابلمه را روی حرارت بگذارید تا سیب زمینیها کاملا پخته شوند.
- مرحله دوم: پیازها را به صورت نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید. سپس سیر رنده شده، فلفل، زردچوبه و گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کنید و به تفت دادن مواد ادامه دهید.
- مرحله سوم: قارچها را به شکل ورقهای خرد کرده و همراه رب گوجه فرنگی و نمک داخل تابه بریزید. این مواد را به مدت ۱۰ دقیقه تفت دهید تا کاملا بپزند.
- مرحله چهارم: سیب زمینیها را پوست گرفته و لایه لایه کنید.
- مرحله پنجم: چند ورقه سیب زمینی کف ظرف بگذارید و مقداری از مواد آماده شده را روی آن قرار دهید و پنیر پیتزا را روی آن بریزید.
- مرحله ششم: مجدداً همان کار را تکرار کنید تا چندین لایه از مواد ایجاد شود. ظرف را در طبقه وسط فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ده دقیقه قرار دهید.
در پایان، باید اشاره کنیم که اگر طعم سیبزمینی را دوست دارید، میتوانید با آن غذاهای دیگری همچون طرز تهیه کوکو سیب زمینی خوشمزه به 4 روش مختلف تهیه کنید.
سوفله سبزیجات
سوفله سبزیجات نوعی غذای سبک و مغذی است و گزینهای مناسب برای افراد گیاهخوار به حساب میآید. در ادامه طرز تهیه سوفله سبزیجات را خواهیم گفت:
مواد لازم برای تهیه سوفله سبزیجات
برای تهیه سوفله سبزیجات، به عنوان یک غذای گیاهی، به مواد اولیه زیر نیاز خواهید داشت:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
کلم بروکلی بخارپز شده | 1 عدد |
سیب زمینی پخته و ورقه شده | 2 عدد |
قارچ سرخ شده | 300 گرم |
ذرت | 4 قاشق غذاخوری |
شلغم پخته شده | 3 عدد |
بادمجان سرخ شده | 1 عدد |
کدوی سرخ شده | 4 عدد |
فلفل دلمهای سرخ شده | 2 عدد |
پنیر پیتزا | 100 گرم |
طرز تهیه سوفله سبزیجات
به طور کلی میتوان حدس زد که سوفله سبزیجات چیست، اما در زیر مراحل تهیه آن را مشاهده میکنید:
- مرحله اول: همان طور که در جدول مواد اولیه مشاهده کردید، آن چیزی که برای تهیه این سوفله گیاهی نیاز دارید از قبل پخته یا سرخ شده است.
- مرحله دوم: ابتدا سیب زمینیهای پخته و ورق شده را کف ظرف بچینید. سپس کدوها را یک لایه روی آن قرار دهید.
- مرحله سوم: اکنون فلفل دلمهای، قارچ سرخ شده و شلغم رنده شده را روی کدوها بریزید.
- مرحله چهارم: پس از آن یک لایه بادمجان و بعد لایهای قارچ روی مواد قرار دهید.
- مرحله پنجم: در این مرحله نوبت افزودن ذرت روی مخلوط است.
- مرحله ششم: در نهایت، کلم بروکلی را روی سطح آنها قرار داده و پنیر پیتزا را اضافه کنید.
- مرحله هفتم: ظرف را به مدت ۱۰ دقیقه در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید. به این شکل سوفله سبزیجات شما آماده خواهد شد.
طرز تهیه این نوع سوفله به پایان رسید و پیشنهاد میکنیم که اگر به سبزیجات علاقه دارید، طرز تهیه رول کوکو سبزی + نکات پخت رول های جادویی را نیز مطالعه کنید.
سوفله بادمجان
سوفله بادمجان که دسری خوش طعم و پر طرفدار است، به راحتی آماده میشود. این سوفله برای آن دسته از افرادی که به طعم بادمجان علاقه دارند، یک غذای عالی محسوب میشود.
مواد لازم برای تهیه سوفله بادمجان
مواد اولیه مورد نیاز شما به شرح زیر هستند:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
بادمجان | 3 عدد |
تخم مرغ | 3 عدد |
آرد سوخاری | 4/3 پیمانه |
پنیر پارمزان | 4/3 پیمانه |
نعناع خشک | نصف قاشق غذاخوری |
ریحان خشک | 1 قاشق غذاخوری |
آب | 2 قاشق غذاخوری |
فلفل | به میزان کافی |
نمک | به میزان کافی |
طرز تهیه سوفله بادمجان
مراحل تهیه سوفله بادمجان به شرح زیر هستند:
- مرحله اوم: بادمجانها را شسته و بعد از پوست کندن و حلقه حلقه کردن در آب نمک قرار دهید.
- مرحله دوم: اکنون نوبت سرخ کردن بادمجانها است. اگر میخواهید که بادمجانها روغن زیادی جذب نکنند، میتوانید آنها را به ماست آغشته کرده و سپس در روغن سرخ کنید.
- مرحله سوم: تخم مرغها را در یک ظرف شکسته و با دو قاشق آب به خوبی مخلوط کنید.
- مرحله چهارم: در این مرحله ریحان، نعنا خشک، نمک و فلفل را به تخم مرغ اضافه کرده و مجدداً هم بزنید تا مخلوط یکدستی ایجاد شود.
- مرحله پنجم: یک ظرف پیرکس را چرب کرده و کمی آرد سوخاری کف آن بپاشید. بادمجانها را در ظرف قرار داده و روی آن آرد سوخاری بریزید. لایه لایه بادمجانها را به همین صورت در ظرف قرار دهید.
- مرحله ششم: اکنون نوبت ریختن مخلوط سوفله روی لایههای بادمجان است.
- مرحله هفتم: پنیر پارمزان را نیز روی مخلوط سوفله بریزید؛ به گونهای که تمام سطح آن را بپوشاند.
- مرحله هشتم فر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد روشن کرده و منتظر بمانید تا گرم شود. حالا ظرف را به مدت ۱۰ دقیقه در فر قرار دهید. طرز تهیه سوفله به پایان رسید.
سوفله شکلاتی
سوفله شکلاتی، چیزی شبیه به یک کیک خوشمزه است که کودکان عاشق طعم آن میشوند. مواد لازم و مراحل تهیه آن در ادامه آمده است:
مواد لازم برای تهیه سوفله شکلاتی
مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه سوفله شکلاتی به شرح زیر است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
شکر | 75 گرم |
زرده تخم مرغ | 2 عدد |
سفیده تخم مرغ | 3 عدد |
شیر | 1 پیمانه |
شکلات | 200 گرم |
نمک | 4/1 قاشق چایخوری |
کره | 2 قاشق غذاخوری |
آرد ذرت | یک و نیم قاشق سوپخوری |
طرز تهیه سوفله شکلاتی
مراحل درست کردن سوفله شکلاتی به شرح زیر هستند:
- مرحله اول: ابتدا ظرف مناسبی را با کره چرب کرده و کف آن کمی شکر بپاشید. به نحوی که تمام ظرف به شکر آغشته شود. البته سعی کنید شکر اضافی هم در ظرف باقی نماند.
- مرحله دوم:. شکر و آرد ذرت را با هم ترکیب کرده و شیر را به آنها اضافه کنید. سپس آن را با همزن به خوبی مخلوط کنید.
- مرحله سوم: مخلوط را تا آغاز جوشیدن روی حرارت کم قرار داده و سپس شعله را خاموش کنید. مشاهده میکنید که مایه غلیظ شده و قوام خود را به دست میآورد.
- مرحله چهارم: اکنون شکلات را در مایه ریخته و به خوبی هم بزنید تا یکدست شود.
- مرحله پنجم: زرده تخم مرغها را در مخلوط بریزید و به طور کامل هم بزنید.
- مرحله ششم: در ظرفی دیگر سفیده تخم مرغها را با نمک به خوبی مخلوط کرده تا شکل فوم بگیرد.
- مرحله هفتم: مخلوط فوم شده را به ظرف اصلی افزوده و به صورت دورانی هم بزنید.
- مرحله هشتم: فر را با دمای ۱۹۰ درجه سانتیگراد روشن کرده و صبر کنید تا گرم شود. مخلوط را در ظرف اصلی بریزید و به مدت ۱۵ تا ۳۰ دقیقه در فر بگذارید تا آماده شود. اکنون سوفله شکلاتی شما آماده سرو است.
سوفله ماکارونی
سوفله ماکارونی از غذاهای خوشمزهای است که مورد پسند اغلب کودکان قرار خواهد گرفت. شما میتوانید این غذا را به آسانی در منزل تهیه کنید.
مواد لازم برای تهیه سوفله ماکارونی
مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه سوفله ماکارونی به شرح زیر است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
گوشت چرخ کرده | 400 گرم |
ماکارونی | 250 گرم |
پیاز | 2 عدد |
سیر | 1 حبه |
گوجه فرنگی خرد شده | 300 گرم |
کره | 100 گرم |
پنیر گودا رنده شده | 150 گرم |
برگ ریحان | به مقدار کافی |
فلفل | به میزان کافی |
نمک | به میزان کافی |
طرز تهیه سوفله ماکارونی
مراحل درست کردن سوفله ماکارونی به شرح زیر هستند:
- مرحله اول: ابتدا در یک قابلمه آب و نمک ریخته و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. سپس ماکارونیها را داخل قابلمه بریزد و پس از آنکه نرم شد آبکش کنید.
- مرحله دوم: پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و سیر را ساطوری کنید. نیمی از کره را داخل یک تابه بریزید و پس از آنکه ذوب شد؛ پیاز و سیر را به کره اضافه کرده و تفت دهید.
- مرحله سوم: گوشت چرخ کرده را به همراه نمک و فلفل داخل تابه بریزد و آن را سرخ کنید تا تغییر رنگ دهد.
- مرحله چهارم: حالا گوجه فرنگی خرد شده را به مواد اضافه کنید و درب تابه را بگذارید تا مقداری پخته شود.
- مرحله پنجم: یک ظرف پیرکس را برداشته و کف آن را با کره چرب کنید. حالا ماکارونی، گوشت چرخ کرده و پنیر گودا را به صورت لایه لایه درون ظرف بریزد.
- مرحله ششم: 50 گرم باقی مانده کره را به چند قسمت تقسیم کرده و روی مواد قرار دهید.
- مرحله هفتم: فر را روی حرارت 200 درجه سانتیگراد تنظیم کرده و اجازه دهید تا به خوبی گرم شود. سپس ظرف را داخل فر به مدت 30 تا 40 دقیقه قرار دهید.
نکات طرز تهیه انواع سوفله
رعایت برخی نکات در طرز تهیه انواع سوفله و انواع سوفله مرغ به بهتر شدن آن کمک خواهد کرد.
- در طرز تهیه سوفله مرغ میتوان از ران یا سینه آن استفاده کرد اما بهتر است سینه مرغ را بهکار برد.
- از جعفری نیز میتوان در مواد اولیه غذا سوفله استفاده نمود؛ چراکه جعفری عطر و بوی خوبی به غذا میدهد.
- سوفله را میتوان به عنوان غذای اصلی یا پیش غذا سرو نمود.
- میتوانید در طرز تهیه سوفله شکلاتی از مقداری جوش شیرین یا بیكینگ پودر استفاده کنید تا بیشتر پف کند.
- اگر در مراحل انتهای پخت هنوز روی دسر سوفله برشته نشده بود، گریل فر را به مدت 2 دقیقه روشن کنید.
- یک سوفله خوب، پف مناسبی دارد، پس در نیم ساعت اول زمان پخت در فر را باز نکنید تا پف آن از بین نرود.
حالا طرز تهیه انواع سوفله را میدانید…
سوفله کلمهای فرانسوی و به معنای پف کردن است. این دسر میتواند پیش از غذا یا حتی به عنوان وعده غذایی اصلی نیز سرو شود. طرز تهیه ی سوفله در انواع مختلف آن مانند سوفله مرغ، سوفله سیب زمینی و سوفله شکلاتی را در این مقاله از اسنپ فود معرفی کردیم. کافی است مواد لازم و روش تهیه آنها را با دقت در نظر بگیرید.
شما میتوانید خوراک سوفله، این دسر را برای مهمانیها نیز تهیه کنید. البته، اگر احساس میکنید که با تهیه این پیش غذا فرصت تهیه دیگر غذاها را از دست میدهید، میتوانید از اسنپ فود کمک بگیرید. به این منظور، سوفله را خودتان تهیه کنید و دیگر غذاها را از سفارش غذای آنلاین سفارش دهید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402