اگرچه بیشتر شواهد موجود غیرقابل اثباتند ولی باور عمومی بر این است که تاریخ لذت بردن از شیرینیجات به غارنشینان برمیگردد. شاید بتوان این نقطه از تاریخ را سرآغاز قنادی دانست. از دیوارنگاریهای غارهای انسانهای نخستین که در آنها انسانهایی در حال نوشیدن عسل از کندوهای زنبور ترسیم شدهاند میتوانیم به اطلاعات بیشتری دست پیدا کنیم. به همین دلیل میتوانیم ادعا کنیم تاریخ شیرینیجات و کیک همه با عسل شروع شدهاست.
بسیار پیش از تولید شکر، مصریان، چینیها و هندیهای باستان با ترکیب میوهها و آجیل با عسل، شیرینی طبیعی میساختند. در همین زمان است که شیرهگیری از شیرینبیان و اعتقاد بر خواص دارویی آن رواج پیدا کرد.
در دورهی امپراطوری روم، شکر به عنوان شیرینکننده پا به عرصهی وجود گذاشت، اما بیشتر به عنوان دارویی با خواص درمانی فوقالعاده شناخته میشد. به همین دلیل استفاده از آن محدود به مصارف پزشکی و در سیطرهی عطاریها بود. اما وقتی فنآوری فرآوری شکر ایجاد شد، شکر به عنوان مادهی مصرفی شناختهشد و تجارت آن رونق یافت.
تاریخ مدونتر قنادی اما به قرون وسطی باز میگردد. در آن دوران قنادان مجرب در شهرهای مهم قارهی اروپا جایگاهی برای خود دست و پا کردند. اما شیرینیجات همچنان کالایی گرانقیمت به شمار میآمد که تهیهی آن تنها برای طبقهی اربابان مقدور بود.
قنادی در قرن هجده میلادی رونق یافت و قنادان جایگاه اجتماعی ویژهای به دست آوردند. با وجود قیمت بالای مواد اولیهی قنادی اگر شیرینیپزی امکان تاسیس فروشگاه شخصی خود را نداشت، میتوانست در آشپزخانهی اشراف شهر استخدام شود. سرو دسر در این دوران کاملکنندهی میهمانیهای شام ثروتمندان بود.
با آغاز تولید انبوه بعضی از اقلام شیرینی و پیشرفت فرآوری شکر و آسانتر شدن فرایند پیچیده و دشوار شیرینیپزی، فصل جدیدی در تاریخ قنادی گشوده شد. در این دوران، قنادیهای بیشتر و بزرگتری تاسیس شدند و با رواج ماشینیشدن تولید و کاهش قیمت تمامشده، محصولات خود را به تودههای وسیعتری از مردم ارائه کردند.
اما در طرف دیگر کرهی زمین، آزتکها در مکزیک امروزی، اولین مردمانی بودند که از دانهی کاکائو استفاده کردند و با آن نوشیدنی تلخی تهیه کردند. ۱۵۰۰ سال طول کشید تا کسی به فکر شیرینکردن کاکائو با مقداری شکر افتاد. جفتشدن شکر و کاکائو شاید مهمترین رویداد در تاریخ قنادی و شیرینیجات باشد که به تهیهی نوشیدنی شکلات منجر شد که برای اولین بار در اروپا، در سال ۱۶۵۷ به لندن رسید.
با پیشرفت فرآوری شکر، گونهی تازهای از شیرینیجاتی مانند راحتالحلقوم که با جوشاندن شکر تولید میشدند متولد شد. چندصد سال بعد در سال ۱۸۵۳ اولین شکلات تختهای تولید شد تا تاریخ شیرینیجات را به مرحلهی جدیدی وارد کند.
داستان قنادی و شیرینیپزی

برچسب ها:
allusers