آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
  • میگو پفکی
    طرز تهیه میگو پفکی آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
طرز تهیه آش انار
آموزش آشپزی
4.4/5 - (7 امتیاز)
8

طرز تهیه آش انار لعابدار به سبک شیرازی وشمالی + نکات پخت آن

مینا اسماعیل بیگی 10 آذر 1402 8 دقیقه

آش انار یکی از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی بوده که از گذشته‌ها به خصوص در شب یلدا میهمان سفره‌های ایرانیان است. طرز تهیه آش انار ساده است و ابتدا باید لوبیا قرمز، عدس و بلغور را بپزید. پیاز را در تابه سرخ کرده و زردچوبه را اضافه کنید. سیر را نیز در تابه سرخ کرده و کنار بگذارید. برنج را داخل قابلمه حبوبات پخته شده بریزید و پس از آن، سبزیجات را اضافه کنید. ۱۰ دقیقه بعد آب انار و آب گوشت را بیفزایید و پس از آن ادویه‌ها، سیرداغ، پیازداغ و رب انار را داخل قابلمه بریزید. در انتها اجازه دهید تا آش پخته شده و جا بیوفتد.

جالب است بدانید که شیرازی‌ها آش انار را با گوشت چرخ درست می‌کنند. در این مقاله قرار است به آموزش طرز تهیه آش انار با ۲ روش مختلف بپردازیم. بنابراین، اگر دوست دارید این غذا را یاد بگیرید، در ادامه با ما همراه باشید. البته با انار می‌توان غذاهای مختلفی مانند طرز تهیه دلمه کلم اناری را نیز امتحان کرد.

آش انار
تعداد نفرات ۴ نفر
زمان آماده‌سازی ۳۰ دقیقه
زمان پخت ۹۰ دقیقه
میزان سختی متوسط

فیلم طرز تهیه آش انار

نحوه تهیه آش انار در ادامه آمده است و اگر حوصله خواندن مطلب زیر را ندارید، می‌توانید فیلم طرز تهیه آش انار را مشاهده کنید. با مشاهده فیلم، به شکلی ساده و روان این طرز تهیه را یاد می‌گیرید و می‌توانید آشی خوشمزه و خوش طعم آماده کنید.

طرز تهیه آش انار شمالی با رب انار و بدون گوشت

اگر با خواص انار آشنا شوید، به آماده کردن غذاهای مختلف با این میوه علاقه‌مند خواهید شد. آش انار طرز تهیه سختی ندارد و می‌توانید بعد از حدود دو ساعت، یک آش خوشمزه و اصیل میل کنید. در ادامه مواد لازم و مراحل تهیه آن را می‌خوانیم.

مواد مورد نیاز برای آش انار

اگر به میوه انار علاقه داشته و می‌خواهید یک آش خوش طعم تدارک ببینید، مواد زیر را تهیه کنید. در جدول زیر مواد لازم برای پخت آش انار گیاهی برای 4 نفر معرفی شده است.طرز تهیه آش انار شمالی با رب انار و بدون گوشت

مواد لازم مقدار مورد نیاز
برنج نیم دانه ۱ پیمانه
لوبیا قرمز نصف پیمانه
بلغور گندم یا جو (به‌دلخواه) نصف پیمانه
عدس نصف پیمانه
سبزی آش (تره، ترخان و شوید) ۳۰۰ گرم
آب انار ۱ لیوان بزرگ
رب انار ۲ قاشق غذاخوری
آب گوشت ۴ لیوان
پیاز ۵ عدد متوسط
سیر ۴ حبه
ادویه ( نمک، فلفل، زردچوبه) به مقدار لازم

دستور پخت آش انار ساده به صورت مرحله به مرحله

با استفاده از این آموزش می‌توانید طرز تهیه آش انار با عدس را به ساده‌ترین شکل ممکن پیش برده و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید. این اش انار بدون گوشت و به سبک شمالی‌ها تهیه می‌شود.

  • مرحله اول: در طرز تهیه این آش با رب انار، ابتدا لوبیا قرمز، بلغور و عدس را به خوبی بشویید و چند ساعت قبل از پخت خیس کنید.
  • مرحله دوم: بعد از گذشت زمان کافی از خیس خوردن حبوبات، آن‌ها را در یک قابلمه‌ی مناسب ریخته و چند لیوان آب به قابلمه اضافه کنید. زیر قابلمه را روشن کرده و اجازه دهید تا حبوبات به خوبی بپزند و له شوند.
  • مرحله سوم: پیازها را شسته و به صورت خلالی خرد کنید. در یک تابه‌ مناسب مقداری روغن ریخته و پیازها را درون آن تفت دهید تا رنگ آن‌ها طلایی شود. بعد از طلایی شدن پیازها، اندکی زردچوبه اضافه کرده و مجددا مواد داخل تابه را تفت دهید تا ادویه به خورد پیازها برود. بعد از سرخ شدن پیازها آن‌ها را کنار بگذارید.طرز تهیه آش انار ساده به صورت مرحله به مرحله
  • مرحله چهارم: چیزی که مزه‌ی غذا را تغییر داده و بسیار خوشمزه می‌کند، استفاده از سیر است. سیرها را نیز به شکل خلالی خرد کرده، به خوبی سرخ کنید و کنار بگذارید.
  • مرحله پنجم: بعد از گذشت مدت زمان لازم برای پخت حبوبات، به آن‌ها سر بزنید. اگر به خوبی پخته بودند، برنج را که از یکی دو ساعت  قبل خیس خورده است، به حبوبات اضافه کرده و اجازه دهید تا بپزد.
  • مرحله ششم: سبزی آش را به صورت درشت خرد کنید. بعد از این که برنج و حبوبات به طور کامل پختند، آن‌ها را از قابلمه خارج کرده و به قابلمه دیگری متقل کنید. حالا سبزی را نیز داخل قابلمه جدید بریزید.
  • مرحله هفتم: در این مرحله وقت آن است که آب انار را به همراه آب گوشت به قابلمه بیفزایید.
  • مرحله هشتم: حدود 10 دقیقه بعد از اضافه کردن آب انار و آب گوشت و جوشیدن به همراه حبوبات، زمان اضافه کردن ادویه و پیاز داغ به قابلمه است. همچنین در این محله باید رب انار را نیز اضافه کنید. (حواستان باشد که تمام پیاز را داخل قابلمه آش نریزید و مقداری از آن را برای تزیین غذا کنار بگذارید!)
  • مرحله نهم: بعد از اضافه کردن تمام مواد، ترکیب را به خوبی هم بزنید و اجازه دهید تا آش انار روی حرارت ملایم بپزد.
  • مرحله دهم: بعد از اینکه آش به طور کامل پخت و به اصطلاح جا افتاد، سیر داغ را داخل آش بریزید. اجازه دهید تا آش اندکی دیگر بجوشد و در نهایت زیر آن را خاموش کنید. آش انار شما آماده است و می‌توانید آن را در کاسه با نعنا، پیازداغ و سیرداغ تزیین کرده و نوش جان کنید.

نکته: اگر در فصل انار هستید، می‌توانید از دانه‌های انار هم برای تزیین آش استفاده کنید و از خواص انار در کنار طعم بی‌نظیر این غذا بهره ببرید. ناگفته نماند که طرز تهیه آش انار یزدی و آش انار بختیاری نیز به همین روش است.

نحوه تهیه آش انار را با هم دیدیم و پیشنهاد می‌کنیم که اگر به تهیه انواع آش علاقه دارید، طرز تهیه آش اسفناج را نیز به عنوان یک آش مقوی و خوشمزه در مجله اسنپ فود دنبال کنید.

طرز تهیه آش انار با گوشت چرخ کرده و رب انار

طرز تهیه آش خوشمزه انار را با هم دیدیم و حالا نوبت تهیه این آش به سبک شیرازی است. شیرازی‌ها آش انار با گوشت تهیه می‌کنند که علاوه بر طعم فوق‌العاده، ارزش غذایی زیادی دارد. شما می‌توانید در کنار آش انار، طرز تهیه انار پلو با گوشت قرمز و مرغ را نیز آموزش دیده و سفره خود را رنگین‌تر کنید.طرز تهیه آش انار با گوشت چرخ کرده و رب انار

مواد اولیه آش انار شیرازی

برای تهیه آش انار شیرازی، پیش از هر چیزی مواد اولیه زیر را آماده کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
برنج نیم دانه ۱ لیوان
لپه ۱ لیوان
سبزی آش نیم کیلوگرم
پیاز ۲ عدد بزرگ
رب انار یک سوم پیمانه
آب انار ۴ لیوان
گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان کافی

دستور پخت آش انار با گوشت چرخ کرده

در طرز تهیه آش انار شیرازی، باید به روش زیر عمل کنید:

  • مرحله اول: ابتدا لپه را شسته و در یک تابه روی حرارت قرار دهید تا تفت بخورد و طعم خامی آن گرفته شود. دقت داشته باشید که لپه سرخ و سفت نشود.
  • مرحله دوم: در همین حین، برنج را شسته و در آب و نمک خیس کنید. خیس کردن برنج، به مدت یک ساعت کفایت می‌کند.
  • مرحله سوم: پیاز را نگینی خرد کرده و به همراه روغن در تابه تفت دهید تا طلایی رنگ شود. به پیاز زردچوبه و فلفل سیاه بزنید. اندازه ادویه، به همان اندازه‌ای است که در تهیه آش رشته خانگی یا دیگر آش‌ها استفاده می‌شود.
  • مرحله چهارم: حالا لپه و برنج را به همراه پیاز سرخ شده در قابلمه مناسبی ریخته و به آن‌ها آب جوش اضافه کنید تا بپزند.
  • مرحله پنجم: پس از آن که برنج و لپه، حداقل نیم‌پز شدند، سبزی آش را نیز اضافه کرده و باز کمی آب جوش بریزید تا سبزی به همراه مواد دیگر پخته شود.
  • مرحله ششم: زمانی که سبزی و دیگر مواد آش پخته شدند، نوبت به اضافه کردن آب انار می‌رسد.
  • مرحله هفتم: زمانی که آب انار همراه با دیگر مواد جوشید، رب انار را اضافه کرده و حرارت زیر قابلمه را کم کنید تا آش جا بیفتد.
  • مرحله هشتم: در همین حال یک پیاز دیگر را رنده کرده و با گوشت چرخ کرده مخلوط کنید. سپس به این مخلوط نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کرده و خوب ورز دهید.
  • مرحله نهم: حالا کوفته قلقلی‌های کوچک را آماده کرده و در روغن داغ سرخ کنید.
  • مرحله دهم: گوشت قلقلی‌های سرخ شده را به آش اضافه کرده و اجازه دهید به مدت 7 تا 10 دقیقه روی حرارت ملایم مانده و جا بیفتد. آش انار به سبک شیرازی، آماده سرو کردن است.

آش انار شب یلدا

اگر قصد دارید که اش انار برای شب یلدا تهیه کنید، پس از آماده شدن آش، مقداری دانه انار روی آن ریخته و تزیین کنید. به این شکل یک آش خوشمزه با ظاهری جذاب برای سفره یلدای خود خواهید داشت. به علاوه طرز تهیه آش لبو قرمز هم برای شب یلدا، با رنگ و لعابی که دارد، مناسب و جذاب به نظر می‌رسد.

فوت و فن های طرز تهیه آش انار

برای درست کردن یک آش انار خوش طعم و همه‌پسند، نکات زیر را مدنظر قرار دهید:

  • طرز تهیه آش انار شمالی بدون گوشت بوده و در صورتی که مایل باشید، می‌توانید گوشت قلقلی نیز اضافه کنید.
  • ترشی یا شیرینی آش انار شما به میزان ترشی آب انار بستگی دارد و کاملا سلیقه‌ای است.
  • دقت کنید که قبل از اضافه کردن آب انار، کلیه حبوبات و برنج پخته باشند، زیرا افزودن آب انار از پخت بیشتر آن‌ها جلوگیری می‌کند.

روش نگهداری آش انار و جلوگیری از خراب شدن آش انار

خوردن هر غذای تازه‌ای بدون شک طعم و مزه دیگری دارد، اما اگر آش انار باقی ماند، آن را داخل ظرفی درب‌دار مانند قابلمه‌ای کوچک ریخته و در یخچال بگذارید. به طور کلی غذاهای آبکی مانند آش انار را می‌توان به مدت ۵ روز در یخچال نگهداری کرد.

برای جلوگیری از خراب شدن آش انار، دقت داشته باشید که آش بیرون از یخچال نماند. همچنین ظرفی که آش را در آن نگهداری می‌کنید، باید کاملا تمیز باشد.

خواص آش انار

آش انار را می‌توان غذایی مقوی و پرخاصیت دانست که بدن شما را تقویت می‌کند. استفاده از حبوباتی مانند لوبیا و عدس، این آش را به منبعی از مواد معدنی مانند منیزیم و آهن تبدیل می‌کنند. همچنین اضافه کردن آب انار و رب انار، باعث می‌شود تا این غذا سرشار از آنتی اکسیدان‌هایی باشد که سطح رادیکال‌های آزاد بدن را کاهش می‌دهند. از دیگر خواص این غذا می‌توان به تقویت سیستم ایمنی، بهبود گوارش، کنترل فشار خون و شادابی پوست و مو اشاره کرد.

خواص آش انار

آش انار، آشی برای شب های سرد پاییز و زمستان…

طرز تهیه این آش خوشمزه را برای شما توضیح دادیم و شما را با نحوه تهیه آن به طور کامل آشنا کردیم. پیشنهاد می‌کنیم که این آش را در شب‌های سرد سال تهیه کنید و از طعم آن لذت ببرید. البته، اگر قرار است این آش را برای شب یلدا تهیه کنید و نگران این هستید که با تهیه این آش زمان کافی برای تهیه دیگر غذاها را نداشته باشید، می‌توانید از اسنپ فود کمک بگیرید. تنها کافی است به صفحه سفارش انلاین غذا بروید و هر غذا و پیش غذایی را که دوست دارید و آنلاین سفارش دهید.

سوالات متداول

آش انار در کدام شهرهای ایران تهیه می‌شود؟

بسیاری از ایرانی‌ها با آش انار آشنایی داشته و آن را تهیه می‌کنند، اما آش انار شمالی‌ها و شیرازی‌ها بسیار معروف است که شیرازی‌ها در تهیه آن از گوشت چرخ کرده هم استفاده می‌کنند.

برای تهیه آش انار شمالی به چه مواد اولیه‌ای نیاز داریم؟

شمالی‌ها برای درست کردن این غذا از برنج نیم دانه، لوبیا قرمز، عدس، بلغور گندم، سبزی آش، آب انار، رب انار، آبِ گوشت، سیر، پیاز و ادویه استفاده می‌کنند.

چرا در تهیه آش انار از برنج نیم دانه استفاده می‌کنند؟

در تهیه این غذا برنج باید به طور کامل پخته و له شود، به همین دلیل از برنج نیم دانه استفاده می‌کنند.

برچسب :
اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

ارسال نظرات

نظرات(8 دیدگاه)

مهیار حیدری
18 آذر 1402

با قاشق استیل درون قابلمه تفلون آشپزی نمیکن. فوت و فن های طرز تهیه آش انار و روش نگهداری جلوگیری از خراب شدن آش انار خیلی خوب بودن مرسی

  • snappfoodadmin
    18 آذر 1402

    سلام غذاهای آبکی مثل آش انار را می‌توان به مدت ۵ روز در یخچال نگهداری کرد.برای جلوگیری از خراب شدن آش انار،هیچوقت آش بیرون از یخچال نماند.ظرف آش هم باید کاملا تمیز باشد.

navdaniyan
14 آذر 1402

آش انار با چه مواد خوراکی درست کنم مواد اولیه آش آنار چیا هستش

  • snappfoodadmin
    14 آذر 1402

    سلام خواص و خاصیت آش انار تقویت سیستم ایمنی، بهبود گوارش، کنترل فشار خون و شادابی پوست و مو است.سرشار از آنتی اکسیدان‌هایی میکنند که سطح رادیکال‌های آزاد بدن را کاهش می‌دهند.بلغور گندم یا جو (به‌دلخواه)، برنج نیم دانه ، لوبیا قرمز، عدس،سبزی آش (تره، ترخان و شوید)،رب انار و آب انار و آب گوشت و سیر و ادویه ( نمک، فلفل، زردچوبه) و پیاز مواد اولیه و لازم برای تهیه آش انار است.

nabatiyan
14 آذر 1402

برای درست کردن آش انار با گوشت چرخ کرده چیکار کنم که لپه ها سفت نباشن،آش انار برای کنترل فشار خون خوب هستش

  • snappfoodadmin
    14 آذر 1402

    سلام قبل از درست کردن آش انار با گوشت چرخ کرده لپه های را از شب قبل خیس بزارید و در این مدت آب لپه ها را عوض کنید اگر وقت کافی برای این کار نداشتید دو ساعت قبل از تهیه آش انار لپه را خیس بزارید.آش انار از حبوبات لوبیا و عدس،استفاده می شود این آش را به منبعی از مواد معدنی منیزیم و آهن تبدیل می‌کنند. اضافه کردن آب انار و رب انار،این غذا را سرشار از آنتی اکسیدان‌هایی میکنند که سطح رادیکال‌های آزاد بدن را کاهش می‌دهند. خواص دیگر این غذا تقویت سیستم ایمنی، بهبود گوارش،کنترل فشار خون و شادابی پوست و مو است .

danisabazadeh
11 آذر 1402

سلام خواص آش انار چی هستش مواد اولیه اش انار چی هستش

  • snappfoodadmin
    11 آذر 1402

    سلام خواص و خاصیت آش انار تقویت سیستم ایمنی، بهبود گوارش، کنترل فشار خون و شادابی پوست و مو است.سرشار از آنتی اکسیدان‌هایی میکنند که سطح رادیکال‌های آزاد بدن را کاهش می‌دهند.بلغور گندم یا جو (به‌دلخواه)،برنج نیم دانه،لوبیا قرمز،عدس،سبزی آش (تره، ترخان و شوید)،رب انار و آب انار و آب گوشت و سیر و ادویه ( نمک، فلفل، زردچوبه) و پیاز مواد اولیه و لازم برای تهیه آش انار است .

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود