طرز تهیه آش ترخینه لعابدار به سبک 4 شهر
انواع آش در سراسر ایران از طرفداران زیادی برخوردار بوده و اتفاقا کشور ما تنوع آش قابل توجهی دارد. یکی از آشهای خوشمزه، مقوی و پرطرفدار، آش ترخینه است که در این مطلب قصد داریم نگاهی به آن بیندازیم. طرز تهیه آش ترخینه در شهرهای مختلف کشور، تفاوتهای جزئی تا اساسی دارد. این آش در در برخی از شهرها جایگاه ویژهای دارد و برای مناسبتهایی مانند ۱۳ بدر و یا عید نوروز در وعده ناهار طبخ میشود. در ادامه با طرز تهیه این آش ما را همراهی کنید.
طرز تهیه آش ترخینه به روش های مختلف
ممکن است نام آش ترخینه را کمتر شنیده باشید و البته با طرز تهیه آن چندان آشنا نباشید. این آش را بیشتر در روزهای سرد پاییز و زمستان تهیه میکنند. همچنین تهیه آش ترخینه برای کرونا نیز اخیرا مورد توجه قرار گرفته است. در ادامه با طرز تهیه آش لذیذ ترخینه به سبک آشپزی شهرهای مختلف ایران، بیشتر آشنا میشویم.
آش ترخینه اراک و ملایر
اولین دستور پخت مربوط به آش ترخینه اراک و ملایر است. در ادامه با طرز تهیه و اموزش ملایر آن بیشتر آشنا میشویم:
آش ترخینه اراک و ملایر |
|
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 30 دقیقه |
زمان پخت غذا | 40 دقیقه |
میزان سختی | کم |
مواد لازم برای تهیه آش ترخینه لعابدار اراک و ملایر
آش ترخینه ملایر و اراک یک غذای محبوب و سنتی در ملایر و اراک محسوب میشود. نکته جالب اینکه سبک و طرز تهیه آش ترخینه در این دو شهر درست شبیه یکدیگر است. ناگفته نماند که دستور پخت این آش همان طرز تهیه آش ترخینه دوغ است. لازم به ذکر است که کالری این آش نیز مانند کالری آش دوغ متوسط ارزیابی میشود.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
پیاز | 3 عدد |
عدس، نخود و لوبیا | هر کدام 75 گرم |
سیر | 7 یا 8 حبه |
کشک | 1 لیوان |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به میزان لازم |
نعناع خشک | 1 قاشق غذاخوری |
سبزی آش | 500 گرم |
ترخینه دوغ | 3 عدد |
مراحل پخت آش ترخینه مجلسی اراک و ملایر
مراحل پخت این آش در زیر آمده است:
- مرحله اول: پیش از هر چیزی باید یک شب قبل، نخود و لوبیا را در آب سرد تمیز، خیس کنید. سپس این حبوبات را در یک قابلمه با حجم مناسب ریخته و روی آن آب بریزید.
- مرحله دوم: سپس ترخینهها را نیز برای 2 ساعت درون آب غوطهور کنید تا نرم شوند .
- مرحله سوم: حالا قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا حبوبات و ترخینه به آرامی پخته شوند.
- مرحله چهارم: در این مرحله پیاز را پوست کنده و به شکل ساطوری خرد کنید.
- مرحله پنجم: سیر را نیز پوست گرفته و ساطوری کنید.
- مرحله ششم: سیر و پیاز را به صورت جداگانه در کمی روغن تفت دهید.
- مرحله هفتم: نعناع خشک را نیز به همراه زردچوبه در روغن تفت دهید و مراقب باشید که نسوزد. نعناع داغ سوخته، باعث تلخ شدن مزه آش شما میشود.
- مرحله هشتم: حالا عدس را به حبوبات نیم پز شده اضافه کنید.
- مرحله نهم: بعد از آن سبزی آش شامل گشنیز، تره، جعفری و اسفناج یا برگ چغندر خرد شده را به این مخلوط اضافه کنید.
- مرحله دهم: در انتها وقتی از پخت کامل حبوبات مطمئن شدید به آنها نمک زده و اجازه بدهید که سبزیها به خوبی پخته شوند. بعد از پخته شدن تمام محتویات، نیمی از پیاز داغ و سیر داغ را به قابلمه آش اضافه کنید.
- مرحله یازدهم: بعد از ۳۰ الی ۴۰ دقیقه نیز کشک را اضافه کرده و ۱۵ دقیقه زمان بدهید تا آش لعابدار شود. در نهایت آش را به ظرف مورد نظر منتقل کرده با کشک، پیاز داغ و سیر داغ تزیین کرده و نوش جان کنید.
آش دوغ هم از آشهای بسیار خوشمزه است. در مجله اسنپ فود میتوانید طرز تهیه آش دوغ، پای ثابت سفرههای ایرانی در زمستان را مشاهده کنید.
آش ترخینه گلپایگان
از طعم و مزه آش ترخینه گلپایگان به هیچ وجه نمیتوان گذشت. بنابراین، دستور پخت آن را دنبال کنید.
آش ترخینه گلپایگان |
|
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 30 دقیقه |
زمان پخت غذا | 40 دقیقه |
میزان سختی | درجه سختی کم |
مواد لازم برای تهیه آش ترخینه گلپایگان
برای تهیه آش ترخینه گلپایگان، این مواد اولیه را نیاز خواهید داشت:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
پیاز | 1 عدد |
عدس، نخود و لوبیا | 100 گرم |
بلغور گندم | 100 گرم |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به میزان لازم |
سبزی آش | 200 گرم |
ترخینه | 3 عدد |
طرز تهیه آش ترخینه گلپایگان
مراحل تهیه این آش در ادامه آمده است:
- مرحله اول: در طرز تهیه آش ترخینه برای سرماخوردگی در شهر گلپایگان، ابتدا باید ترخینهها را با آب سرد کامل بشویید.
- مرحله دوم: در مرحله بعد ترخینهها را به یک ظرف مسی یا لعابی منتقل کنید و بر روی آنها آب جوش بریزید.
- مرحله سوم: حبوبات را که از قبل خیس کردهاید، با پیاز خرد شده و تفت داده شده به ترخینهها اضافه کنید.
- مرحله چهارم: در قدم بعد از طرز تهیه آش، سبزی آش را که شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر است ساطوری خرد کرده و به این ترکیب اضافه کنید.
- مرحله پنجم: بلغور گندم را نیم پز کنید و بعد از نیم پخته شدن، آن را به مواد آش اضافه کنید.
- مرحله ششم: در نهایت نمک، فلفل و زردچوبه را به آش اضافه کرده و اجازه بدهید تا آش شما به خوبی لعاب دار شود.
ناگفته نماند که این آش ترخینه برای مبتلایان به سرماخوردگی به شدت مفید است. همچنین در طرز تهیه آش ترخینه با سیرابی همین موارد و مراحل اجرا میشوند و تنها کافی است که سیرابی را نیز جدا پخته و با مواد اصلی آش در انتها ترکیب کنید.
پیشنهاد میکنیم که حتما طرز تهیه آش شلغم؛ یک آش مقوی زمستانی را در مجله اسنپ فود دنبال کنید. این آش برای فصل زمستان بسیار مقوی بوده و طعمی عالی دارد.
آش ترخینه کرمانشاه
کرمانشاهیها نیز آش ترخینه را به سبک خود تهیه میکنند که مواد لازم و جدول اطلاعات پخت آن در متن زیر آورده شده است:
آش ترخینه کرمانشاه |
|
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 30 دقیقه |
زمان پخت غذا | 40 دقیقه |
میزان سختی | کم |
مواد لازم برای تهیه آش ترخینه با کشک کرمانشاه
آش ترخینه کرمانشاه را میتوان یکی از لذیذترین آشها معرفی کرد . این آش در واقع یکی از غذاهای محلی استان کرمانشاه نیز محسوب میشود. طرز تهیه آش ترخینه کرمانشاه با ترخینه خشک است و شما به راحتی میتوانید آن را در خانه تهیه کنید. اگر طرز تهیه آش رشته برای شما سخت نیست، پس بدون شک در تهیه آش ترخینه نیز با مشکلی مواجه نخواهید شد. راستی، تا صحبت از آش رشته شد، پیشنهد میکنیم که اگر مایل هستید، مطلب آش رشته خانگی، یادآور عصرانههای خانه مادربزرگ را حتما مطالعه کنید.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
پیاز | 1 عدد |
عدس، نخود و لوبیا | 100 گرم |
کشک | به میزان لازم |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به میزان لازم |
سبزی آش | نیم کیلو |
ترخینه | 250 گرم |
دستور تهیه آش ترخینه کرمانشاه
برای تهیه این آش مراحل زیر را انجام دهید:
- مرحله اول: در مرحله اول حبوباتی که از شب قبل خیس کردهاید را در قابلمه ریخته و با ۶ لیوان آب بر روی حرارت ملایم قرار دهید.
- مرحله دوم: سپس پیازها را خرد کرده، در روغن تفت دهید و به قابلمه اضافه کنید.
- مرحله سوم: در گام بعدی 1 ساعت که از پخت حبوبات و پیاز گذشت، ترخینهها را به همراه عدس، نمک و فلفل به این ترکیب اضافه کنید.
- مرحله چهارم: سپس سبزی آش را شسته، خشک کرده و به شکل ساطوری خرد کنید. این سبزی را نیز به محتویات قابلمه اضافه کنید.
- مرحله پنجم: بعد از گذشت 1 ساعت آش شما ما به خوبی پخته و قوام آمده است. آن را در ظرف مورد نظر کشیده و با نعنا داغ، پیاز داغ و کشک تزیین کرده و سرو کنید.
آش ترخینه لرستان
آش ترخینه لرستانی را با تهیه مواد لازم و مراحل پخت آن پیش ببرید:
آش ترخینه لرستان |
|
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 30 دقیقه |
زمان پخت غذا | 40 دقیقه |
میزان سختی | کم |
مواد لازم برای تهیه آش ترخینه دوغ لرستان
آش ترخینه لرستان را با عنوان طرز تهیه آش ترخینه دوغ نیز میشناسند. در تهیه این آش، ترخینه را در دوغ ترش مزه خیس میکنند. آش ترخینه بروجرد لرستان با عدس و دوغ است که طبع بسیار سردی دارد و به شما توصیه میکنیم حتماً بعد از سرو غذا یک نوشیدنی گلاب و زعفران را به خود هدیه بدهید.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
پیاز | 1 عدد |
عدس | 2 پیمانه |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به میزان لازم |
سبزی آش | نیم کیلو |
ترخینه دوغ | 4 عدد |
نعناع خشک | 2 قاشق غذاخوری |
سیر | 2 حبه |
طرز تهیه آش ترخینه لرستانی
آش لرستانی را به شیوه زیر تهیه کنید:
- مرحله اول: در مرحله اول بهتر است که پیش از هر کاری ترخینه دوغ و عدس را با هم در آب گرم خیس کنید.
- مرحله دوم: بعد از آن پیازها را خرد کرده در روغن سرخ کنید. پیازها را با نمک، فلفل و زردچوبه تفت داده و کنار بگذارید.
- مرحله سوم: عدس را به قابلمه محتوی آب اضافه کنید و با ترخینه بر روی حرارت قرار بدهید تا پخته شوند.
- مرحله چهارم: بعد از آن سبزی آش خرد شده و ساطوری شده را به مواد در حال پخت، اضافه کنید.
- مرحله پنجم: حالا نوبت به آن میرسد که نیمی از پیاز و سیر تفت داده شده را بعد از سبزی آش به محتوای درون قابلمه اضافه کنید و مدام هم بزنید تا ته نگیرد.
- مرحله ششم: در ادامه نعناع خشک را با روغن تفت داده و برای تزئین جدا کنید. سپس اجازه بدهید که محتویات قابلمه شما به خوبی قل بزنند. سپس قابلمه را خاموش کرده مواد قابلمه را به ظرف مورد نظر منتقل کنید و با باقی مانده سیر داغ، پیاز داغ و نعنا داغ تزیین کنید.
آش ترخینه، راحت و پرخاصیت
درست کردن آش ترخینه بدون حبوبات نیز با سبزی آش و ترخینه به راحتی امکان پذیر است. کافی است تمام مواد بخوبی پخته و با یکدیگر ترکیب شوند. در هر حال اگر برای پخت این آش یا هر نوع آش دیگری فرصت کافی نداشتید، میتوانید از اسنپ فود کمک بگیرید. به این منظور، وارد قسمت سفارش آنلاین غذا شده و موارد دلخواه خود را با چند کلیک سفارش دهید.
جدیدترین ها
آبان 23, 1403
آبان 23, 1403
آبان 22, 1403
پیشنهاد سردبیر
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402