طرز تهیه لازانیا خانگی

۴ نفر
غذای اصلی
متوسط
1 ساعت
20 دقیقه
لازانیا نوعی غذای ایتالیایی و جذاب است که طرفداران زیادی دارد. طرز تهیه لازانیا هم راحت است. بدینترتیب که ابتدا باید ورقههای لازانیا را بجوشانید. سس گوشت، پیاز و سیر را تفت دهید، گوشت چرخکرده، قارچ، فلفل دلمهای، رب گوجهفرنگی، گوجهفرنگی رندهشده و ادویهها را اضافه کنید و بگذارید بپزد. حالا سس بشامل را با ذوب کردن کره، تفت دادن آرد و افزودن شیر و ادویهها آماده کنید. در آخر هم در ظرف پیرکس، لایهبهلایه ورقه لازانیا، سس گوشت، سس بشامل و پنیر پیتزا بچینید و این کار را تکرار کنید.
طرز تهیه لازانیا
معمولا درست کردن و دستور پخت لازانیا با مواد اولیه گوناگون هیچ تفاوتی ندارد. بهطور مثال، تهیه لازانیا با مرغ، با لازانیای گوشتی فرقی ندارد و حتی مراحل اجرا هم کاملا یکسان است؛ اما، در برخی مراحل ممکن است شما برخی از مواد اولیه را کم یا زیاد کنید. البته، اگر زمانی برای تهیه این غذا ندارید، فقط کافی است که سری به اسنپ فود بزنید و با سفارش آنلاین غذا از این سایت، غذاهای مورد نظر خود را به راحتی بهصورت اینترنتی سفارش دهید. در ادامه، طرز پخت لازانیا و مراحل تهیه آن را با هم خواهیم دید:
مواد لازم برای لازانیا
برای درست کردن یک لازانیا خوشمزه با عطر و طعم ایتالیایی درست کنید، پس خیلی سریع مواد اولیه زیر رو آماده کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
لازانیای نیمهپخت | 1 عدد |
آب | برای جوشاندن لازانیا |
روغن زیتون | 3 قاشق غذاخوری |
گوشت چرخکرده | 300 گرم |
پیاز متوسط | 1 عدد |
فلفل دلمهای | 1 عدد |
سیر | 2 حبه |
قارچ | 200 گرم |
رب گوجهفرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
گوجهفرنگی | 2 عدد |
نمک و فلفل و زردچوبه | به میزان دلخواه |
پودر آویشن | 1 قاشق چایخوری |
مواد لازم برای تهیه سس بشامل هم به شرح زیر است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
کره | 50 گرم |
آرد سفید | 2 قاشق غذاخوری |
شیر | 2 لیوان |
نمک و فلفل سفید | به مقدار لازم |
پودر جوز هندی | نوک قاشق چایخوری (اختیاری) |
پنیرهای مختلف برای لایههای لازانیا رولی و لازانیا لایهلایه:
پنیر پیتزا | 200 گرم |
پنیر موزارلا | 100 گرم |
پنیر پارمزان | 50 گرم |
مراحل دستور پخت لازانیا
برای درست کردن لازانیا اصیل ایتالیا کافی است که مطابق مراحل زیر پیش بروید:
مرحله اول
در طرز تهیه لازانیا خانگی ابتدا آب را در قابلمهای بزرگ جوش بیاورید و کمی نمک و 1 قاشقغذاخوری روغن به آن اضافه کنید. سپس، ورقههای لازانیا را یکییکی داخل آب در حال جوش بگذارید و طبق دستور روی بسته (معمولا 8 الی10 دقیقه) بپزید.
مرحله دوم
بعد از این مدت زمان، ورقهها را با احتیاط آبکشی کنید و روی پارچه یا حوله تمیزی قرار دهید تا به هم نچسبند و برای پخت لازانیا آماده باشند.
مرحله سوم
در گام بعد از پختن لازانیا، برای تهیه مواد گوشتی لازانیا، در تابهای روغن را گرم کنید و پیاز نگینی را داخل روغن داغ بریزید. با حرارت متوسط آن را تفت دهید تا شفاف و طلایی شود. سپس، سیر خردشده را هم به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر آن آزاد شود.
مرحله چهارم
در این مرحله از پخت و دستور لازانیا، باید گوشت چرخکرده را به پیازهای سبکشده اضافه کنید و با قاشق چوبی هم بزنید تا کاملا پخته و دانهدانه شود. بعد از آن، فلفل دلمهای و قارچ را خرد کنید و داخل ظرف حاوی مواد بریزید و حدودا 5 دقیقه تفت بدهید تا مواد گوشتی شما کاملا ترکیب و آماده شوند.
مرحله پنجم
حالا در گام بعد از تهیه لازانیا باید سس آن را آماده کنیم. برای این کار، اول از همه رب گوجهفرنگی را در تابهای بریزید و خوب تفت دهید تا خامی آن گرفته شود. در همین حین، گوجهفرنگی را هم رنده کنید و به همراه نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و آویشن روی رب گوجهفرنگی بریزید و بگذارید سس با حرارت کم 10 الی 15 دقیقه جا بیفتد.
مرحله ششم
در میان مواد لازانیا، آرد هم داریم که به تهیه سس بشامل اختصاص داده شده است. برای تهیه این سس، اول از همه کره را در قابلمهای کوچک ذوب کنید. سپس آرد را در آن بریزید و با همزن دستی، سریع هم بزنید تا آرد طلایی شود.
مرحله هفتم
بعد از طلایی شدن آرد، شیر سرد را کمکم اضافه کنید و هم زدن را همچنان ادامه دهید تا آرد گلوله نشود. این سس را میتوانید برای تهیه لازانیای بادمجون هم آماده کنید. حالا وقتی که سس شروع به غلیظ شدن کرد، نمک، فلفل سفید و جوز هندی را اضافه کنید.
نکته مهم در طرز تهیه لازانیا خوشمزه این است که سس بشامل شما باید قوامی شبیه به ماست داشته باشد. اگر خیلی غلیظ شد، کافی است که کمی شیر به آن اضافه کنید.
مرحله هفتم
در این گام به آمادهسازی لایههای لازانیا میرسیم. بعد از آماده کردن مواد لازم لازانیا، حالا باید آن را طبخ کنیم. اول از همه فر را روی دمای 180 درجه سانتیگراد بگذارید تا گرم شود. حالا کف ظرف پیرکس یا قالب مخصوص را کمی سس بشامل بمالید تا ورقههای لازانیا به آن نچسبند.
مرحله هشتم
یک لایه ورقه لازانیا را در کف ظرف بچینید. سپس، مقداری از سس گوشت روی ورقهها بریزید و آن را با پشت قاشق صاف کنید. بعد مقداری سس بشامل روی سس گوشت بریزید و با پنیر پیتزا بپوشانید. این مراحل را تکرار کنید تا مواد شما تمام شوند. لایه آخر باید شامل سس بشامل و مقدار زیادی پنیر پیتزا باشد تا تمام مراحل طرز تهیه لازانیا ساده به خوبی و با دقت طی شوند.
مرحله نهم
برای پخت لازانیا در طرز تهیه لازانیا در فر، سطح ظرف را با فویل بپوشانید و به مدت 25 دقیقه در فر قرار دهید. بعد از گذشت 25 دقیقه، فویل را بردارید و اجازه دهید 10 دقیقه دیگر بپزد تا روی لازانیا طلایی شود. بعد از این مرحله هم ظرف را از فر خارج کنید و 10 دقیقه منتظر بمانید تا غذا خنک شود؛ زیرا در این حالت میتوانید آن را تمیزتر و بهتر برش بزنید.
نکات مهم برای تهیه لازانیا
تفاوتی نمیکند که طرز تهیه لازانیا ایرانی یا ایتالیایی را انتخاب کردهاید؛ در هر حال، لازانیای معمولی به یک روش اصلی تهیه میشود که ما به آن اشاره کردیم. حالا برای تهیه بهتر این غذا، این نکات را به خاطر بسپارید:
- انتخاب ورقههای لازانیا: ورقههای تازه یا خشک هر دو مناسب هستند، اما حتما دستور پخت روی بسته را بررسی کنید؛ چون شما را برای زمان پخت لازانیا در فر یا در قابلمه بر روی گاز، به خوبی راهنمایی خواهد کرد.
- سس بشامل: اگر سس بشامل شما خیلی غلیظ شد، با اضافه کردن شیر آن را رقیق کنید. ضمنا گاهی اوقات این غذا با خمیر یوفکا تهیه میشود که در طرز تهیه آن هم به سس بشامل نیاز خواهید داشت.
- پنیر: استفاده از ترکیب چند نوع پنیر، طعم لازانیا را بهتر میکند. پنیر پارمزان، طعمی ایتالیایی به غذا میبخشد.
- جایگزین فر: درست است که در طرز تهیه لازانیا در فر، آن را برای پخت نهایی در فر قرار میدهیم، اما میتوانید لازانیا را روی گاز با شعله ملایم و در قابلمه یا تابه با درب بسته هم بپزید. البته بهتر است بر روی درب تابه یک پارچه یا دمکنی بکشید تا تعریق حاصل از طبخ غذا، لازانیای شما را خراب نکند.
مرحله سرو لازانیا
فرقی نمیکند که لازانیا را در فر یا با دستور پخت لازانیا بدون فر و در قابلمه و روی گاز تهیه کرده باشید؛ در هر صورت، مرحله سرو اهمیت زیادی دارد. بر همین اساس توصیههای زیر را در زمان سرو جدی بگیرید:
- حتما لازانیا را با سالاد سبزیجات تازه یا سالاد سزار سرو کنید.
- میتوانید کمی ریحان تازه یا جعفری خردشده را برای تزئین روی سطح لازانیا بپاشید.
- لازانیا در دستهبندی انواع غذا با گوشت چرخ کرده قرار میگیرد که هرچه گوشت آن تازهتر باشد و بیشتر با ادویهجات تفت بخورد، بدون شک تردتر و خوشمزهتر خواهد بود. لازم به ذکر است که شما می توانید ادویه جات مرغوب را از عطاری آنلاین اسنپ فود تهیه کنید.
لازانیا و عطر و طعمی که فراموش نمیکنید!
لازانیا یکی از خوشمزهترین غذاهای ایتالیایی است که با لایههایی از ورقههای لازانیا، سس بشامل خامهای، گوشت چرخکرده، سس گوجهفرنگی و پنیر تهیه میشود. البته که تهیه کردن انواع گوشت قرمز مثل گوشت چرخ کرده را می توانید به سوپر پروتئین آنلاین اسنپ فود بسپارید.
این غذا با قرار دادن لایهها به ترتیب در یک ظرف مخصوص و پخت آن در فر، به شاهکاری هنرمندانه و لذیذ تبدیل میشود که عطر پنیر ذوبشده و طعم ادویههای مختلف آن هرکسی را وسوسه خواهد کرد. انواع مختلف لازانیا از جمله لازانیا سبزیجات، مرغ یا حتی گزینههایی مثل لازانیای دریایی، این غذا را برای سلیقههای متنوع، مناسب کرده است. لازانیا معمولا به همراه سالاد فصل و نان سیر سرو میشود و انتخابی عالی برای دورهمیها و وعدههای ویژه بهحساب میآید که نمیتوان از آن چشمپوشی کرد.
سوالات متداول
لازانیا را میتوان بدون فر هم طبخ کرد؟
بله؛ اگر در منزل فر ندارید، به راحتی میتوانید این غذا را بدون فر هم تهیه کنید. برای این کار کافی است که تابه مناسبی را در نظر بگیرید؛ کف آن را چرب کنید و تمام مراحلی را که شرح دادیم، درون تابه گام به گام انجام دهید.
برای پخت لازانیا با فر و بدون فر به چه مدت زمانی نیاز داریم؟
شما برای طبخ لازانیا با فر به مدت زمان ۲۵ الی ۳۰ دقیقه احتیاج خواهید داشت. برای طبخ لازانیا بدون فر در تابه و بر روی شعله گاز هم همین مدت زمان کافی خواهد بود.
میتوانیم لازانیا را بدون سس بشامل تهیه کنیم؟
بله؛ برخی افراد به دلیل چرب بودن این سس و سرو غذای رژیمی یا طعم خاصی که این سس دارد، ترجیح میدهند که لازانیا را بدون سس بشامل آماده کنند که تغییر چندانی در طعم نهایی غذا ایجاد نخواهد کرد.