طرز تهیه ترشی پیاز قرمز خانگی به روش سنتی

طرز تهیه ترشی پیاز قرمز
5/5 - (2 امتیاز)

در این مقاله قرار است در رابطه با طرز تهیه ترشی پیاز قرمز صحبت کنیم. اگر به چاشنی در کنار غذا علاقه دارید و می‌خواهید یک وعده غذایی خوشمزه را با ترشی امتحان کنید، پس این مقاله را حتما دنبال کنید. البته، پیشنهاد می‌کنیم که طرز تهیه ترشی مخلوط (ترشی همه پسند ایرانی) را  بعد از این مقاله حتما مطالعه کنید.

ترشی پیاز قرمز ریز

زمان آماده سازی 20 دقیقه
زمان پخت غذا 10 دقیقه
میزان سختی کم

ترشی پیاز قرمز خوشمزه

سیر یک طعم‌دهنده و چاشنی فوق‌العاده برای انواع ترشی‌ها است، اما شما می‌توانید در طرز تهیه ترشی پیاز قرمز و ترشی‌های دیگر، از مواد دیگری مانند آویشن، برگ بو، میخک، تخم گشنیز و ادویه‌های اسیایی مثل انیس یا زنجبیل هم استفاده کنید.

استفاده از هر یک از این مواد، عطر و بو و طعم ترشی شما را تحت تاثیر قرار می‌دهد و می‌توانید بنا به سلیقه خود، آن‌ها را تغییر دهید یا کم و زیاد کنید. جدول مشخصات غذایی و طرز تهیه ترشی پیاز ریز را در ادامه ببینید:

مواد لازم برای تهیه ترشی پیاز قرمز

مواد لازم ترشی پیاز قرمز

برای تهیه یک ترشی پیاز خوشمزه و خوش‌عطر، این مواد را تهیه کنید که به اندازه یک شیشه متوسط ترشی است:

مواد لازم  مقدار مورد نیاز
پیاز قرمز یا سفید ریز 20 عدد
سیر 2 حبه
فلفل قرمز 2 عدد
سرکه سفید یا قرمز به مقدار لازم
نمک نصف قاشق چایخوری
شکر نصف قاشق چایخوری
نعنا خشک یک قاشق چایخوری

مراحل طرز تهیه ترشی پیاز قرمز ریز

دستور تهیه ترشی پیاز قرمز کوچک شامل مراحل زیر است:

  • مرحله اول: پیازها را بشویید و پوست آن‌ها را بگیرید. سپس داخل آبکش ریخته و روی آن‌ها دوباره آب بگیرید. آبکش را کنار بگذارید تا پیازها کاملا خشک شوند.
  • مرحله دوم: می‌توانید برای سرعت بخشیدن به کار، پیازها را با یک دستمال حوله‌ای تمیز خشک کنید. دقت داشته باشید که پیاهای خیس و مرطوب، باعث کپک زدن ترشی می‌شوند.
  • مرحله سوم: سیر را پوست بگیرید و همراه فلفل‌ها بشویید و آن‌ها را هم با یک دستمال حوله‌ای، کاملا خشک کنید.
  • مرحله چهارم: یک ظرف شیشه‌ای مناسب و خشک را به صورت لایه لایه با پیازهای قرمز ریز و سیر و فلفل و نعنا خشک پر کنید.
  • مرحله پنجم: سرکه را داخل یک قابلمه مناسب بریزید و آن را روی حرارت متوسط بگذارید. سپس، نمک و شکر را به آن اضافه کنید و مخلوط را هم بزنید تا کاملا در سرکه حل شوند.
دستور تهیه ترشی پیاز قرمز
  • مرحله ششم: اگر می‌خواهید طعم ترشی پیاز شما ملایم‌تر باشد می‌توانید در این مرحله از طرز تهیه ترشی پیاز قرمز، با اضافه کردن مقداری آب جوشیده به سرکه، آن را رقیق‌تر کنید.
  • مرحله هفتم: ترکیب سرکه را در دمای محیط بگذارید تا خنک شود. سپس آن را از صافی رد کرده و روی بقیه مواد ترشی بریزید.
  • مرحله هشتم: مقدار سرکه باید طوری باشد که یک بند انگشت بالاتر از مواد ترشی قرار بگیرد. درب شیشه را محکم ببندید تا هیچ هوایی وارد آن نشود.
  • مرحله نهم: آماده شدن ترشی پیاز، 2 هفته زمان می برد و در طول این مدت باید ظرف ترشی در جایی خشک و خنک و دور از نور مستقیم خورشید، نگهداری شود.

نکته: پس از باز کردن درب ظرف ترشی و استفاده از آن باید شیشه ترشی را داخل یخچال نگهداری کنید. این موضوع در رابطه با اکثر ترشی‌ها از جمله طرز تهیه ترشی انبه بندرعباسی ، طرز تهیه ترشی بندری خانگی و ترشی بندری ویژه و … نیز صدق می‌کند.

طرز تهیه ترشی پیاز بنفش هم به همین صورت است، اما در صورت استفاده از پیاز بنفش، از سرکه انگور سفید یا سرکه برنج استفاده کنید تا رنگ ترشی جلوه بیشتری داشته باشد.

طرز تهیه ترشی پیاز قرمز با لبو

اگر می‌خواهید ترشی پیاز خوشرنگ‌تری داشته باشید می‌توانید به محتویات ظرف ترشی، مقداری لبو یا کلم بنفش رنده شده نیز اضافه کنید.

دقت کنید که به هر حال پس از مدتی، رنگ این ترشی کدر می‌شود و می‌توانید مجددا به آن مقداری آب لبو یا پودر لبو اضافه کنید تا رنگ و لعاب قرمز آن برگردد.

طرز تهیه ترشی پیاز قرمز خلالی

ترشی پیاز قرمز خلالی

دستور تهیه این ترشی مانند دستور بالا است و فقط کافیست پیازها را خلالی کنید و مخلوط سرکه و بقیه مواد را روی آن‌ها بریزید. سرکه، رنگ پیازهای خلالی را به صورتی خوشرنگی تغییر می‌دهد.

ترشی پیاز قرمز را از اسنپ فود سفارش دهید

ترش پیاز قرمز یک چاشنی فوق‌العاده در سفره‌های ایرانی است که می‌توانید آن را همراه با انواع غذاها و ترشیجات، از طریق سفارش آنلاین غذا در اسنپ فود سفارش دهید و در کنار عزیزانتان، از عطر و طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید.

نظرات کاربران