طرز تهیه حلوا نخودچی لطیف و خوشمزه
طرز تهیه حلوا نخودچی؛ یکی از انواع رسپیهای حلواهای خوشرنگ و مجلسی ایرانی است که با دستورهای متنوعی پخته میشود. این حلوا به دو صورت تهیه میشود، شما میتوانید فقط از آرد نخودچی استفاده کنید یا اینکه ترکیبی از آرد سفید و نخودچی را در تهیه حلوا به کار ببرید. پیشنهاد ما به شما استفاده از ترکیب آردها میباشد؛ چرا که این روش به لطافت و خوشمزگی حلوای شما کمک میکند. شما میتوانید این حلوای خوشمزه را برای مراسمات مذهبی یا نذریها یا حتی به عنوان یک میان وعده خوشمزه و جذاب تهیه کرده و با انواع مغزیجات آن را میل کنید. در ادامه همراه ما باشید تا طرز تهیه حلوا نخودچی را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش دهیم.
طرز تهیه حلوای نخودچی | |
تعداد نفرات | 50 نفر |
زمان آماده سازی | 30 دقیقه |
زمان پخت | 60 دقیقه |
درجه سختی | آسان |
میزان کالری در هر 100 گرم | 469 کیلوکالری |
حلوا نخودچی
اگر دوست دارید که حلوایی خوش طعم و خوشمزه را تهیه کنید، در درست کردن حلوای نخودچی تردید نکنید. موادی که در ادامه آمده است را تهیه کنید و برای درست کردن یک حلوای متفاوت دست به کار شوید. البته، پیشنهاد میکنیم که بعد از این مقاله طرز تهیه حلوا ارده را نیز یاد بگیرید و انواع حلواها را تهیه کنید.
مواد لازم برای حلوای نخودچی
برای درست کردن این حلوای خوشمزه به مواد زیر احتیاج دارید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
آرد نخودچی | 2 پیمانه سرپر |
آرد سفید | 2 پیمانه سرپر |
شکر | 4.5 پیمانه |
روغن مایع | سه چهارم پیمانه |
کره | 50 گرم |
گلاب | سه چهارم پیمانه |
پودر هل | یک دوم قاشق چایخوری |
زعفران دم کرده | 1 قاشق غذاخوری |
مراحل طرز تهیه حلوا نخودچی
برای آن که یک حلوای بسیار خوش طعم و خوش عطر داشته باشید، کافیست مراحل زیر را با دقت دنبال کنید:
- مرحله اول: ابتدا شکر را داخل یک قابلمه مناسب بریزید و تا جایی آب اضافه کنید که سطح آب یک انگشت بالاتر از شکر باشد. در ادامه نیز قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و مرتب هم بزنید تا آب جوش بیاید و شکر به طور کامل در آب حل شود.
- مرحله دوم: پس از این که شربت ۵ دقیقه جوش خورد، قابلمه را از روی حرارت بردارید و گلاب و زعفران دم کرده را به ترکیب آب و شکر اضافه کنید. در ادامه آرد سفید و آرد نخودچی را با هم ترکیب کنید و داخل یک تابه مناسب بریزید و به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه با حرارت بسیار ملایم تفت دهید. بهتر است قبل از تفت دادن آرد، آن را یکی دو بار الک کنید.
- مرحله سوم: پس از این که بوی خامی آردها گرفته شد، آنها را دوباره الک کنید و داخل تابه بریزید. در ادامه نیز پودر هل را به همراه روغن مایع و کره ذوب شده به آرد اضافه کنید و مواد را مخلوط کنید تا تمام گلوله های آرد باز شود.
- مرحله چهارم: اگر میخواهید رنگ حلوا روشنتر باشد، نباید آرد را بیش از حد تفت دهید. پس از این گلولههای آرد باز شد و مواد یکدست شدند، شربت را کم کم اضافه کرده و مواد را مخلوط کنید تا حلوا حالت خمیری بگیرد و دیگر به دیوارههای تابه نچسبد.
- مرحله پنجم: در نهایت اگر حلوا شل بود، آن را روی حرارت قرار داده و هم بزنید تا کمی خودش را بگیرد. وقتی حلوا جمع شد، به صورت گهواره حلوا را مخلوط کنید تا یکدست شود. در ادامه حلوای نخودچی را درون ظرف مورد نظر خود بریزید و با خلال پسته تزئین کنید. علاوه بر این، شما میتوانید حلوا را داخل قیف با ماسوره دلخواه بریزید و داخل کپسولهای کیک یزدی یا هر قالب دیگری به سلیقه خود قیف بزنید.
طرز تهیه حلوا نخودچی قالبی (برشتوک دو رنگ)
برشتوک دو رنگ یا حلوای نخودچی قالبی، نوعی حلوای خشک و سنتی است که در مراسمهای مذهبی مثل ماه رمضان و ماه محرم مورد استقبال قرار میگیرد. در ادامه این مقاله از اسنپ فود، طرز تهیه حلوا نخودچی قالبی را به شما آموزش میدهیم:
مواد لازم برای حلوا نخودچی قالبی
برای درست کردن این حلوای خوشمزه که شبیه شیرینی است، به مواد زیر احتیاج دارید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
آرد سفید قنادی | 350 گرم |
آرد نخودچی | 150 گرم |
پودر قند | 200 گرم |
کره | 100 گرم |
روغن جامد | 200 الی 300 گرم |
پودر هل | 2 قاشق چایخوری |
گلاب | 2 قاشق غذاخوری |
پودر کاکائو | 2 قاشق غذاخوری |
شکلات | حدود نصف پیمانه |
بادام یا پسته خرد شده | به میزان لازم |
طرز تهیه حلوا نخودچی قالبی
برای آن که یک حلوای بسیار خوش طعم و خوش عطر داشته باشید، کافیست مراحل زیر را با دقت دنبال کنید:
- مرحله اول: برای تهیه حلوا، ابتدا آرد سفید رو داخل تابه الک کنید و سپس روی حرارت ملایم قرار دهید و مدام هم بزنید تا خامی آرد کاملا گرفته شود. بو دادن آرد با حرارت ملایم ممکن است حدود چهل دقیقه الی یک ساعت طول بکشد. باید آرد رو مدام هم بزنید تا ته نگیرد و به صورت یکدست تفت بخورد و اصلا نباید تغییر رنگ بدهد.
- مرحله دوم: وقتی آرد سفید کاملا بو داده شد و خامی آن گرفته شد، آرد نخودچی را داخل تابه الک کنید و هم بزنید تا مخلوط شود و مجددا به تفت دادن ادامه دهید تا آرد نخودچی هم بو داده شود. وقتی عطر آرد نخودچی بلند شد، یعنی کاملا بو داده شده و میتوانید آن را از روی حرارت بردارید.
- مرحله سوم: حدود چند دقیقه زمان دهید تا آردها از داغی بیفتند و بعد پودر قند را داخل تابه الک کنید و با قاشق کاملا مخلوط کنید. در این مرحله مواد را به دو قسمت تقسیم کنید. هر قسمت را داخل ظرف جدا گانه الک کنید. توجه داشته باشید که الک کردن مجدد مواد، تاثیر زیادی روی کیفیت نهایی حلوا دارد.
- مرحله چهارم: به یک قسمت یک قاشق چایخوری پودر هل اضافه کرده و پودر کاکائو را روی مواد الک کنید و در صورت دلخواه یک قاشق گلاب هم به مواد بیفزایید. سپس نصف مقدار کره را آب کنید (یعنی پنجاه گرم) و به مواد اضافه و مخلوط کنید. نصف مقدار روغن جامد را هم آب کرده و با کنترل به مواد اضافه کنید. روغن را تا جایی اضافه کنید که خمیر نسبتا سفتی به دست بیاید.
- مرحله پنجم: به نصف بعدی مواد یک قاشق چایخوری پودر هل اضافه کرده و در صورت دلخواه یک قاشق غذا خوری گلاب اضافه و مخلوط کنید. نصف بعدی کره (پنجاه گرم بعدی) را آب کنید و به مواد اضافه و مخلوط کنید. نصف بعدی روغن جامد را هم آب کنید و با کنترل و احتیاط به مواد اضافه و مخلوط کنید تا خمیر ساده نیز شکل بگیرد.
- مرحله ششم: به مراحل آخر از طرز تهیه حلوا نخودچی نزدیک میشویم. وقتی هر دو خمیر آماده شد، مواد رو داخل ظرف قرار دهید. برای تهیه این حلوا میتوانید از سینی یا ظرفهای پیرکس استفاده کنید. در صورت استفاده از ظرف و سینی، حتما داخل ظرف نایلون یا سلفون پهن کنید تا بعدا بتوانید به راحتی حلوا را از ظرف جدا کنید. اول خمیر شکلاتی رو داخل ظرف قرار دهید و با کمک انگشت یا پشت قاشق، خمیر را کاملا داخل ظرف پهن کنید و بعد خمیر ساده را داخل ظرف باز کنید و به کمک پشت قاشق کاملا صاف و فشرده کنید تا به حلوای شکلاتی بچسبد.
- مرحله هفتم: شکلات تختهای را داخل ظرفی و روی حرارت غیر مسقیم بخار آب به روش بن ماری کاملا ذوب کنید. شکلات آب شده را روی حلوا بریزید و اول به کمک پشت قاشق کاملا پخش کنید تا روی حلوا را کاملا بپوشاند. بعد چند بار قالب را به آرامی روی سطح کار بکوبید تا شکلات کاملا صاف شود و یک لایه نازک از شکلات روی حلوا را پوشش بدهد.
- مرحله هشتم: به دلخواه روی شکلات بادام خرد شده یا پسته خرد شده اضافه کنید. سپس حلوا را برای چند ساعت داخل یخچال بگذارید تا کاملا منسجم شود. بعد به کمک یک چاقوی تیز ابتدا برشهای یک اندازه عمودی ایجاد کنید و بعد به صورت اریب برش بزنید. برای این که برشها کاملا یک اندازه باشند، میتوانید از خط کش کمک بگیرید. حلوای شما در این مرحله آماده است و میتوانید آن را داخل ظرف دلخواه بچینید و سرو کنید. اگر قصد دارید در کنار این حلوا، حلوای آسان دیگری را نیز تهیه کنید، پیشنهاد میکنیم با طرز تهیه حلوا رولی آشنا شوید.
فوت و فنهای طرز تهیه حلوا نخودچی
برای این که حلوای نخودچی خوشمزهتر و باکیفیت بهتری داشته باشید، حتما نکات زیر را در هنگام پخت آن مدنظر داشته باشید:
- آرد مورد استفاده در این حلوا آرد سفید قنادی است و از آرد سنگک و سبوسدار داخل این حلوا استفاده نمیشود.
- این حلوا تا یک هفته در یخچال و تا یک ماه در فریزر البته داخل ظرف در بسته و محکم قابل نگهداری است.
- توجه داشته باشید که اگر خامی آرد به خوبی گرفته نشود، حلوا به کام میچسبد. برای اطمینان پیدا کردن از این که خامی آرد گرفته شده یا نه، کمی از آرد رو با کره مخلوط کرده و تست کنید تا مطمئن شوید که حلوا به سقف دهان نمیچسبد.
- اگر به آرد نخودچی دسترسی ندارید، میتوانید نخودچی را با دستگاه آسیاب کرده و یک بار از الک رد کنید.
- برای این که عطر خوب هل داخل حلوا کاملا مشهود باشد، بهتر است از پودر هل تازه آسیاب شده داخل حلوا استفاده کنید تا عطر بهتری داشته باشد. برای این کار کافیست هل سبز را به کمک آسیاب کاملا پودر کرده و بعد از الک رد کنید.
در تهیه حلوا با آرد نخودچی جای تردید نیست…
در این مطلب تلاش کردیم تا طرز تهیه حلوا نخودچی را به دو روش ساده و قالبی (برشتوک) به شما آموزش دهیم. به یاد داشته باشید که حلوای نخودچی قالبی به خاطر شباهتی که به شیرینی دارد، میتواند در اعیاد مختلف مثل عید نوروز نیز مورد استفاده قرار بگیرد.
اگر طرفدار حلوا هستید میتوانید طرز تهیه حلوا زعفرانی را هم مطالعه و امتحان کنید و از طعم بی نظیر آن ببرید.
همچنین اگر درباره طرز تهیه حلوای آرد نخودچی سوالی دارید، حتما در قسمت نظرات آن را با ما در میان بگذارید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402