طرز تهیه خوراک گل کبر قزوین با خواص فراوان
بسیاری از غذاهای محلی، بازتاب سبک زندگی و شرایط اقلیمی محل زندگی هستند و این را به خوبی در طرز تهیه خوراک گل کبر قزوین هم میتوان دید. این خوراک خوشمزه، بسیار سریع و راحت تهیه میشود و باید آن را حاصل سلیقه و ذوق بانوان الموتی قزوین دانست. اگر شما هم کنجکاوید بدانید خوراک گل کبر قزوین چطور تهیه میشود و برای درست کردن آن چه نکاتی را باید در نظر گرفت، با اسنپ فود همراه باشید.
خوراک گل کبر قزوین |
|
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | حدود نیم ساعت برای گرفتن تلخی کاپاریس |
زمان پخت غذا | 15 دقیقه |
میزان سختی | سختی کم |
طرز تهیه خوراک گل کبر قزوین
گل کبر یا کاپاریس، یکی از گیاهان بومی منطقه الموت در استان قزوین است که فصل برداشت آن، اواخر تابستان و اوایل پاییز است و قزوینیها با آن، خوراک خوشمزهای به نام خوراک گل کبر طبخ میکنند. البته گل کبر، به نامهای خاروک، یاردون و کبرگل هم شناخته میشود و رد پای آن را در کوههای زاگرس هم میتوان یافت. علاوه بر خوراک گل کبر، با این گیاه میتوان خورشت گل کبر هم تهیه کرد که در ترکیب آن از مرغ و برخی سبزیجات هم استفاده میشود.
طعم این گیاه به حالت تازه و خام، بسیار تلخ است، اما خواص زیادی برای سلامتی دارد و میتوان آن را به صورت تازه داخل آب نمک نگهداری کرد یا این که آن را خشک کرد. در ادامه، مواد لازم و طرز تهیه این خوراک خوشمزه محلی قزوین را با هم میبینیم:
مواد لازم برای تهیه خوراک گل کبر قزوین
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
گیاه کبر | 100 گرم |
پیاز متوسط | 1عدد |
سیر | 3 حبه |
تخممرغ | 2 عدد |
نمک و فلفل و زردچوبه و سایر ادویهجات | به مقدار لازم |
برای تهیه این خوراک خوشمزه محلی، مواد اولیه را مطابق جدول فوق، آماده کنید:
دستور طرز تهیه خوراک گل کبر قزوین به صورت مرحله به مرحله
تهیه خوراک گل کبر بسیار ساده است و کافیست مراحل زیر را انجام دهید:
- مرحله اول: اولین مرحله گرفتن تلخی این گیاه است. برای این منظور، داخل قابلمهای مناسب، مقداری آب ریخته و روی حرارت بگذارید تا بجوشد.
- مرحله دوم: پس از جوشیدن آب، گل کبرهای خشک شده را داخل قابلمه ریخته و صبر کنید با آب جوش، چند قل بزند.
- مرحله سوم: حالا گل کبرها را آبکش کرده و آنها را زیر آب سرد بگیرید. این کار را چند بار تکرار کنید تا تلخی کاپاریس گرفته شود.
- مرحله چهارم: در تابهای مناسب، مقداری روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ شود. سپس، پیازها را داخل تابه بریزید و تفت دهید تا سرخ و طلایی شوند.
- مرحله پنجم: در ادامه طرز تهیه خوراک گل کبر قزوین، سیرها را هم پوست بکنید و خرد کنید و همراه با مقداری نمک و فلفل و زردچوبه، در تابه بریزید. سپس همه مواد را خوب با هم مخلوط کنید.
- مرحله ششم: حالا سیر داغ و پیاز داغ را از تابه خارج کرده و کنار بگذارید. در همان تابه، گل کبرها را همراه با کمی نمک و ادویه، سرخ کنید.
- مرحله هفتم: در مراحل پایانی، دوباره سیر داغ و پیاز داغ را داخل تابه ریخته و با کاپاریسهای سرخ شده مخلوط کنید.
- مرحله هشتم: در نهایت، تخممرغها را داخل تابه بشکنید و آنها را شبیه املت، با بقیه مواد مخلوط کنید. پس از این که تخممرغها پخت، خوراک گل کبر شما آماده است و میتوانید نوش جان کنید.
فواید استفاده از گیاه گل کبر
گیاه کاپاریس، خواص فراوانی برای سلامتی دارد و جالب است بدانید که این گیاه در غذاهای ایتالیایی هم به وفور استفاده میشود و یکی از ترکیبات مهم غذاهای مدیترانهای است. این گیاه، منبع خوبی از فیبر و ویتامین A است و برخی خواص آن برای سلامتی عبارتند از:
- درمان نفخ
- مبارزه با دیابت
- درمان مشکلات پوستی
- کمک به رویش مو
- کاهش خشکی پوست
- تسکین گرفتگی سینه
البته این را هم در نظر داشته باشید که گیاه کاپاریس، سرشار از سدیم است و به همین دلیل، مصرف ان برای بیمارن فشار خونی توصیه نمیشود.
خوراک گل کبر را حتما امتحان کنید…
همانطور که دیدید، طرز تهیه خوراک گل کبر قزوین، بسیار آسان است، اما شاید تهیه این گیاه بومی، برای همه ممکن نباشد. البته در این صورت هم نگران نباشید، چون اسنپ فود مثل همیشه در خدمت شماست تا با سفارش آنلاین غذا قزوین ، شما را میهمان نابترین مزههای غذاهای محلی قزوین کند. بنابراین، اگر ساکن قزوین یا مسافر این شهر هستید و دوست دارید مزههای جدید را امتحان کنید، وارد سایت اسنپ فود شوید و با سرچ عبارت سفارش آنلاین غذا قزوین، خوراک گل کبر خوشمزه قزوینی را به صورت اینترنتی از رستورانهای این شهر سفارش دهید. نوش جان
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402