تهیه انواع ترشی و شور

طرز تهیه خیارشور ترد و تازه در خانه

مناسب برای

۴ نفر

نوع

غذای اصلی

سطح

متوسط

زمان آماده سازی

30 دقیقه

پخت

30 دقیقه

خیارشور جایگاه ویژه‌ای در سفره‌های ایرانی دارد؛ به‌همین خاطر به‌سراغ آموزش طرز تهیه خیارشور رفته‌ایم. چه کنار غذاهای سنگین مثل چلوکباب باشد و چه همراه با یک ساندویچ خانگی، همیشه طعمی جذاب و دلپذیر به غذا می‌بخشد.

آماده‌اید یک خیارشور ترد و درجه‌یک درست کنیم؟ راز تهیه آن در انتخاب درست مواد، رعایت دما و البته به‌کارگیری چند تکنیک ساده، اما کلیدی است که نتیجه‌ای فوق‌العاده به همراه خواهد داشت. در این مطلب، شما را با بهترین روش تهیه خیارشور خانگی آشنا می‌کنیم که نه‌تنها زمان زیادی از شما نمی‌گیرد، بلکه طعمی کاملا شبیه به خیارشورهای بازاری خواهد داشت.

مواد لازم برای تهیه خیارشور خانگی و ترد

طرز تهیه خیارشور در منزل بسیار ساده است؛ زیرا تمام مواد اولیه آن در خانه‌ها یافت می‌شود. مواد لازم برای طرز تهیه خیارشور خانگی با ماندگاری بالا را در جدول زیر می‌توانید مشاهده کنید:

مقدار مورد نیاز مواد لازم برای طرز تهیه خیارشور
1 کیلوگرم خیار قلمی تازه
4 لیوان آب تصفیه‌شده
3 قاشق غذاخوری نمک بدون ید
1 لیوان سرکه طبیعی سفید
2-3 شاخه ترخون تازه
2 شاخه شوید تازه
4-5 حبه سیر تازه
2 عدد فلفل سبز تند
1 قاشق چای‌خوری دانه فلفل سیاه
4-5 برگ برگ مو یا برگ کرفس

طرز تهیه خیارشور خانگی ترد و خوشمزه

طرز تهیه خیارشور

در این بخش، طرز تهیه خیارشور ساده خانگی را قدم‌به‌قدم توضیح می‌دهیم. هر مرحله شامل نکات کلیدی و فوت‌وفن‌هایی است که خیارشور شما را خوش‌طعم‌تر و ماندگارتر می‌کند. پس بادقت طبق مراحلی که آموزش می‌دهیم پیش بروید و نظافت را رعایت کنید تا محصول نهایی کپک نزند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی خیار چنبر

انتخاب خیار مناسب

برای تهیه خیارشور خانگی، انتخاب خیار تازه و بدون لک که باعث ایجاد کپک می‌شود، اهمیت زیادی دارد. بهتر است از خیارهای قلمی استفاده کنید که بافت تردتری دارند. اگر قصد دارید از خیارهای بزرگ استفاده کنید، باید آن‌ها را به‌صورت طولی برش دهید. این کار باعث می‌شود محلول نمک و سرکه به‌خوبی به بافت داخلی خیار نفوذ کند. این تکنیک برای کسانی که به‌دنبال طرز تهیه خیارشور با خیار بزرگ هستند، بسیار مفید است.

شستن و آماده‌سازی خیارها

خیارها را به‌خوبی با آب سرد بشویید و اجازه دهید کاملا خشک شوند. وجود آب اضافی روی خیارها می‌تواند احتمال کپک‌زدن خیارشور را افزایش دهد. برای جلوگیری از کپک‌زدن خیارشور، باید حتما از نمک بدون ید یا سنگ نمک تصفیه‌نشده استفاده کنید.

آماده‌سازی محلول خیارشور

محلول خیارشور نقشی کلیدی در طعم و ماندگاری آن دارد. برای تهیه محلول باید ترکیبی از آب، نمک و سرکه را آماده کنید. در صورت تمایل به تهیه خیارشور ساده هم باید فقط از آب و نمک استفاده کنید. به‌طور معمول در طرز تهیه خیارشور در منزل با سرکه در ازای هر 4 لیوان آب، 3 قاشق غذاخوری نمک و 1 لیوان سرکه مناسب است.

چیدن خیارها در ظرف

برای ظرف خیارشور می‌توانید از بطری‌های شیشه‌ای مربا یا دبه‌های کوچک پلاستیکی استفاده کنید. در این مرحله باید خیارها را به‌صورت مرتب درون شیشه قرار دهید. برای طعم‌دادن بیشتر به خیارها می‌توانید از سبزیجات معطر مانند ترخون و شوید، سیر، فلفل تند و دانه‌های فلفل سیاه در لابه‌لای خیارها استفاده کنید.

لازم است بدانید که استفاده از ظروف شیشه‌ای به‌جای پلاستیک، باعث تخمیر و ترش‌شدن مواد داخل آن نمی‌شود؛ با این وجود، در طرز تهیه خیارشور دبه ‌ای به‌جای بطری شیشه‌ای، دقت داشته باشید که دبه حتما در جای خنک و دور از نور خورشید نگهداری شود.

اضافه‌کردن محلول به خیارها

پس از چیدن خیارها، محلول تهیه‌شده را به‌آرامی داخل ظرف بریزید تا تمامی خیارها کاملا غوطه‌ور شوند. این نکته برای ماندگاری خیارشور بسیار مهم است. در طرز تهیه خیارشور نمکی، محلول شما فقط باید از آب تصفیه‌شده و نمک بدون ید تشکیل شده باشد.

جا افتادن خیارشور

درپوش ظرف یا دبه را محکم ببندید تا هوا وارد آن نشود. برای جلوگیری از کپک‌زدن آن، مطمئن شوید که هیچ خیار یا ماده‌ای از سطح محلول بیرون نزده باشد. اگر ذره‌ای کپک در خیارشور تشکیل شود، به‌سرعت وارد محلول خواهد شد و زحماتتان را به ‌باد خواهد داد.

برای افزایش ماندگاری خیارشور، آن را در جای خنک و تاریک نگه دارید. همچنین استفاده از ظروف شیشه‌ای به‌جای پلاستیکی می‌تواند از کپک‌زدن جلوگیری کند. این نکته برای تهیه خیارشور سرکه‌ای -که معمولا به ماندگاری بالایی نیاز دارد- بسیار حیاتی است.

تهیه خیارشور ترد

طرز تهیه خیارشور فوری

اگر برای مصرف خیارشور عجله دارید، زمانی که محلول آب و سرکه به نقطه جوش رسید، خیارها را داخل قابلمه بریزید و چند دقیقه صبر کنید تا طعم سرکه به خورد خیارها برود. البته مراقب باشید که زمان قرارگرفتن خیارها در آب و سرکه کوتاه باشد تا خیارها بیش‌ازحد نرم نشوند.

طرز تهیه خیارشور بدون سرکه

برای تهیه خیارشور خانگی بدون استفاده از سرکه، تنها کافی است از محلول آب و نمک استفاده کنید. در این روش، استفاده از سنگ نمک به‌جای نمک معمولی توصیه می‌شود؛ زیرا احتمال نرم‌شدن خیارها را به حداقل می‌رساند.

تمام مراحل تهیه را می‌توانید مشابه طرز تهیه خیارشور سرکه ‌ای دنبال کنید؛ اما در بخش آماده‌سازی محلول، از ترکیب 15 لیوان آب و 1 لیوان سنگ نمک خردشده بهره ببرید. دقت داشته باشید که دمای محلول آب و نمک باید ولرم باشد؛ به‌گونه‌ای که گرما را با انگشت لمس احساس کنید، اما دست را نسوزاند. برای سرعت‌بخشیدن به فرآیند رسیدن خیارشور، شیشه را در محیطی با دمای گرم‌تر قرار دهید.

سفارش خیارشور و انواع ترشیجات از اسنپ فود

امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد. اگر زمان کافی برای رفتن به خرید یا درست‌کردن این چاشنی خانگی را ندارید اما هوس خیارشور کرده‌اید، می‌توانید در کوتاه‌ترین زمان ممکن، خیارشور و انواع ترشیجات خوشمزه را از طریق سفارش آنلاین غذا در اسنپ‌فود سفارش دهید و در زمان خود صرفه‌جویی کنید. شاد و تندرست باشید.

سوالات متداول

چگونه خیارشور تردتری درست کنیم؟

فوت‌وفن طرز تهیه خیارشور ترد، استفاده از سنگ نمک به‌جای نمک تصفیه‌شده، قراردادن چند عدد برگ مو روی خبارها یا انداختن تعدادی نخود در شیشه خیارشور است.

آیا می‌توان از خیار بزرگ برای تهیه خیارشور استفاده کرد؟

بله؛ اما بهتر است خیارها را برش بزنید تا محلول نمک بهتر به آن‌ها نفوذ کند.

چه نوع آبی برای تهیه خیارشور مناسب است؟

آب جوشیده و سردشده یا آب تصفیه‌شده بهترین گزینه‌ برای درست‌کردن خیارشور هستند.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا