طرز تهیه دمنوش به لیمو به چند روش + خواص لیمو

دمنوش به لیمو
5/5 - (1 امتیاز)

طرز تهیه دمنوش به لیمو به‌سادگی اغلب دیگر دمنوش‌های ایرانی است، اما فواید و البته طعم خاص به‌لیمو آن را به یک نوشیدنی خاص تبدیل کرده است. سابقه‌ی مصرف این دمنوش در ایران بسیار است و از دیرباز ایرانیان همیشه این دمنوش را نه‌فقط به‌عنوان یک نوشیدنی خوش‌عطر، بلکه به‌عنوان نوعی دارو مورد استفاده قرار می‌دادند. به‌نسبت همین قدمت استفاده، طرز تهیه این دمنوش متنوع بوده و شما می‌توانید به لیمو را به روش‌های مختلفی دم کنید. در این مطلب قصد داریم نگاهی به طرز تهیه این دمنوش فوق‌العاده بیندازیم. با ما همراه باشید.

دمنوش خوش عطر به لیمو
تعداد نفرات 2 نفر
زمان آماده سازی 1 دقیقه
زمان پخت غذا 5 دقیقه
میزان سختی کم

 

به لیمو، گیاهی با تبار لاتین

به‌لیمو گیاهی است از شاخه‌ی شاهسپرم. بلندای این گیاه به سه متر هم می‌رسد و بومی آمریکای لاتین است. این گیاه برای رشد به هوای مرطوب و خاک مناسب نیاز دارد، از این روی در مناطق شمالی کشور ما نیز کشت می‌شود. برگ‌های به‌لیمو کشیده و نوک‌تیز هستند و درست همین برگ‌ها را برای دمنوش استفاده می‌کنیم. فصل چیدن برگ‌های این گیاه، اواخر تابستان بوده که باید پس از چیدن، فرایند خشک کردن را طی کرده و برای دم کردن، آماده شوند.

این گیاه خواص بسیاری دارد و حاوی مواد مغذی و مفید چون کلسیم، منیزیم، ویتامین C، کمپتین، بیوفلاونوئیدها و لیمونن است.

خواص و فواید دمنوش به لیموخواص و فواید دمنوش به لیمو

تاثیر این دمنوش بر ایجاد آرامش و رفع گرفتگی اعصاب، بسیار عالی بوده و اگر از عطاری‌ها بپرسید؛ همیشه این دمنوش را برای آرامش‌بخشی توصیه می‌کنند. از جمله خواص و فواید این دمنوش، می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • رفع سوءهاضمه
  • رفع نفخ و جلوگیری از آن
  • برطرف‌کردن سردردهای یک‌طرفه
  • بهبود میگرن
  • بهبود عوارض سرماخوردگی
  • آرامبخشی و تسکین اعصاب
  • تقویت حافظه
  • تقویت معده
  • رفع تپش قلب
  • رفع استرس و خستگی روحی
  • رفع بی‌خوابی
  • ضد آسم

عوارض مصرف دمنوش به لیمو و منع مصرف آن

البته این دمنوش، ممکن است با مضرات و موارد منع مصرفی نیز همراه باشد که از جمله آن‌ها، این موارد قابل توجه هستند:

  • مصرف موضعی به‌لیمو حساسیت و التهاب پوستی ایجاد می‌کند.
  • هنگام بارداری و شیردهی مضر است.
  • مصرف به‌لیمو برای بیماران کلیوی ممنوع بوده و در واقع اصلی‌ترین مضرات دمنوش به لیمو برای این افراد خواهد بود.

روش های تهیه انواع دمنوش به لیموروش های تهیه انواع دمنوش به لیمو

در زیر نگاهی به روش‌های تهیه انواع این دمنوش خواهیم داشت:

طرز تهیه دمنوش به لیمو

روش دم کردن این دمنوش، بسیار ساده است. کافی است که یک قاشق غذاخوری برگ به‌لیمو را همراه با مقداری آب ۸۰ درجه درون قوری بریزید. قوری را روی بخار کتری و سماور قرار داده و اجازه دهید به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه دم بکشد.

به‌لیمو یکی از خوش‌عطروطعم‌ترین گیاهان دمنوشی است و بهترین مکمل برای آن را باید عسل بدانیم. از آن جایی که به‌لیمو کمی مزه تلخی دارد، اضافه کردن عسل به آن‌، طعم به مراتب بهتری به وجود می‌آورد.

طرز تهیه دمنوش به لیمو نعناع

در صورتی که ترکیب تلخی دو طعم، برای شما آزاردهنده نیست، دمنوش نعناع و به لیمو نیز یک نوشیدنی بسیار جذاب و مفید خواهد بود. اگر می‌خواهید تلخی این ترکیب را کم کنید، اضافه کردن کمی عسل و یک قاشق غذاخوری آب لیموی تازه، کمک می‌کند. به علاوه توصیه می‌کنیم که حتما در مجله اسنپ فود، مراحل تهیه دمنوش بهارنارنج را نیز دنبال کنید.

طرز تهیه دمنوش به لیمو و بهارنارنج

بهارنارنج نیز یکی از خوش‌عطرترین گیاهان دمنوشی محسوب می‌شود. عطر و طعم بهارنارنج هم‌خانواده‌ی به‌لیمو است و ترکیب این دو می‌تواند معجونی رویایی برای شما بسازد.

بهارنارنج خواصی نزدیک به خواص به‌لیمو دارد. آٰرامش‌بخشی، رفع بی‌خوابی، رفع اصطراب و استرس، ضد نفخ بودن، برطرف‌کردن میگرن و البته اشتهاآوری از عمده خواص بهارنارنج هستند.

برای تهیه این دمنوش بهتر است نسبت یک به دوی بهارنارنج به به‌لیمو را مد نظر قرار دهید؛ در غیر این صورت طعم بهارنارنج غالب می‌شود.

طرز تهیه دمنوش به لیمو برای لاغریطرز تهیه دمنوش به لیمو برای لاغری

به طور کلی دمنوش به‌لیمو، برای لاغری بسیار اثربخش بوده و به عنوان یکی از نوشیدنی‌های گرم موثر در کاهش وزن شناخته می‌شود. شما اگر بخواهید از این دمنوش برای لاغری استفاده کنید، لازم است که این دمنوش را ساعتی پس از صرف وعده غذایی بنوشید تا به افزایش سوخت و ساز در بدن شما کمک کند.

برای تهیه این دمنوش جهت لاغری، ترکیب آن با چای سبز یا برگه‌های لیموعمانی، فوق العاده خواهد بود. به این شکل هم طعم دمنوش شما بسیار خوشمزه شده و هم خاصیت کاهش وزن آن، بیشتر می‌شود.

طرز تهیه دمنوش به لیمو و دارچین

یکی از دیگر از طعم‌دهنده‌های عالی برای این دمنوش را باید دارچین بدانیم. ترکیب به لیمو و دارچین، بسیار خوش‌طعم خواهد شد. کافی است که یک یا دو چوب دارچین را به همراه به‌لیمو، داخل قوری آب جوش ریخته و بگذارید دم بکشند.

طرز تهیه دمنوش به لیمو و گل گاوزبان

دمنوش گل گاوزبان یکی از پرطرفدارترین و خوش‌عطروطعم‌ترین دمنوش‌های ایرانی است. اغلب دمنوش گل گاوزبان را با لیموی تازه یا لیمو عمانی ترکیب می‌کنند. بااین‌حال یکی از بهترین گزینه‌ها برای همراهی گل گاوزبان، به‌لیمو است؛ البته طعم گل گاوزبان بر عطر و طعم به‌لیمو غالب است، اما ترکیب عطر و طعم این دو گیاه بسیار لذت‌بخش است.

گل گاوزبان خواصی متفاوت از به‌لیمو دارد و به‌نوعی مکمل آن است. تنها شباهت خواص گل گاوزبان و به‌لیمو تأثیر خوب هر دو بر عوارض سرماخوردگی است. از دیگر فواید گل گاوزبان رفع بیماری‌های پوستی (ازجمله آکنه و جوش)، رفع فشارخون، بهبود دیابت و تنظیم قند خون، برطرف‌کردن کم‌خونی و کاهش التهاب و تورم در بدن است.

برای تهیه این دمنوش بهتر است همان نسبت دو به یک به‌لیمو به گل‌گاوزبان را حفظ کنید که هم عطر و هم رنگ بهتری به دست آید. البته خود دمنوش گل گاوزبان نیز طعمی عالی داشته و فوایدی درجه یک دارد.

طرز تهیه دمنوش به لیمو و اسطوخودوسطرز تهیه دمنوش به لیمو و اسطوخودوس

اسطوخودوس با نام علمی لاوندر یکی از خوش‌عطرترین و پرخاصیت‌ترین گیاهان دارویی است. این گیاه بومی هند، چین، ایران، انگلیس و کاناداست. اگر تا به حال دمنوش اسطوخودوس را نوشیده باشید، حتما طعم خاص آن را به خاطر دارید. به علاوه خواص اسطوخودوس هم به خواص به‌لیمو نزدیک است و مکمل آن محسوب می‌شود.

آرامش‌بخشی، بهبود گوارش، بهبود زخم معده، رفع بی‌خوابی، کاهش دردهای عصبی، درمان سرگیجه و ضعف عمومی، رفع تشنج، رفع گرفتگی عضلانی و پاکسازی کبد از عمده خواص اسطوخودوس است.

برای طرز تهیه دمنوش  اسطوخودوس و به لیمو، ترکیب مساوی هر یک با هم پیشنهاد می‌شود.

طرز تهیه دمنوش به لیمو و چای سبز

خواص چای سبز آن‌قدر شناخته‌شده است که صحبت‌کردن درباره‌ی آن شاید اضافی به نظر بیاید. عمده‌ترین خواص چای سبز جلوگیری از پیری زودرس، محرک انرژی بودن، بالابردن ایمنی بدن، جلوگیری از سرطان، کاهش کلسترول، کاهش وزن و کمک به لاغری، رفع سموم و بالابردن استقامت بدنی هستند.

با همه‌ی این خواص، معمولاً بسیاری از افراد از طعم گس چای سبز فراری هستند و ترجیح می‌دهند طعم چای سبز را با یکی دیگر از دمنوش‌ها تلطیف کنند. یکی از بهترین گزینه‌ها برای این کار، استفاده از به‌لیمو است. اگر ازجمله افرادی هستید که از طعم گس چای سبز گریزانند، به شما توصیه می‌کنیم ترکیب به لیمو و چای سبز را امتحان کنید.

آیا دمنوش به لیمو و شربت به لیمو خواص یکسانی دارند؟

بسیار پیش می‌آید که شباهت دو ترکیب ما را به اشتباه اندازد؛ دمنوش و شربت به لیمو از آن جمله است؛ حال‌اینکه دمنوش به‌لیمو از برگ به‌لیمو به دست می‌آید، اما شربت به‌لیمو ترکیبی از آب لیمو، آب میوه به و شکر است. به هر ترتیب توصیه می‌کنیم که حتما این دمنوش خوشمزه را در منزل تهیه کرده و از خواص عالی آن بهره ببرید.

دمنوش خوش عطر به لیمو، دمنوشی برای یک دنیا آرامش

طرز تهیه دمنوش به لیمو را به همراه خواص آن برای شما گفتیم. شما می‌توانید این دمنوش را به هر روشی که دوست دارید تهیه کنید و از طعم آن لذت ببرید. البته، اگر مواد اولیه آن را در دسترس ندارید، می‌توانید از اسنپ فود کمک بگیرید. به این منظور، کافی است به صفحه سفارش آنلاین دمنوش بروید و مواد مورد نیاز خود را سفارش دهید.