از خوشمزگی زرشک پلو با مرغ هر چه بگوییم کم گفتیم. تقریبا همه خانمهای خانهدار طرز تهیه زرشک پلو با مرغ را به شکل خاصی بلد هستند، اما ترکیب مجلسی این غذای چیزی متفاوت است که باید به صورت تخصصی دنبال کنید.
برای طرز تهیه زرشک پلو با مرغ ابتدا مرغ را در یک تابه مقداری سرخ کرده و فلفل و زردچوبه را به آن اضافه کنید. برای تهیه سس مرغ سیر و پیاز را تفت داده و رب، آبلیمو، نمک، فلفل و زردچوبه را داخل تابه بریزید. سس و مرغ سرخ شده را مخلوط کرده و کمی تفت دهید. سپس کمی آب اضافه کنید و اجازه دهید مرغ بپزد. پس از کامل شدن پخت مرغ، کمی زعفران دم کرده روی آن بریزید. برنج را آبکش کرده و دم کنید. زرشک را با کره، شکر و زعفران تفت دهید و روی دیس برنج بریزید. با این مطلب همراه اسنپ فود باشید تا فوت و فنهای تهیه زرشک پلو با مرغ غذای خوشمزه را با هم مرور کنیم.
زرشک پلو با مرغ | |
تعداد نفرات | ۴ نفر |
زمان آمادهسازی | ۱۰ تا ۱۵ دقیقه |
زمان پخت | ۶۰ دقیقه |
میزان سختی | متوسط |
طرز تهیه زرشک پلو با مرغ زعفرانی
زرشک پلو با مرغ زعفرانی سادهترین نوع زرشک پلو با مرغ است که تغییرات جزئی در طرز تهیه آن، زرشک پلو را مجلسی یا رستورانی میکند.
مواد لازم برای زرشک پلو با مرغ زعفرانی
مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه زرشک پلو با مرغ زعفرانی، به شرح زیر است. با این مواد اولیه میتوان طرز تهیه زرشک پلو با مرغ برای 4 نفر را دنبال کرد؛ در صورت نیاز مقدار آنها را مطابق تعداد نفرات خانواده یا مهمانان خود کم یا زیاد کنید. توجه داشته باشید که آماده کردن مواد اولیه مناسب، باعث میشود تا طعم غذای شما رستورانی و جذاب باشد.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
برنج | ۴ پیمانه |
مرغ | ۴ تکه |
پیاز (نگینی خرد شده) | ۱ عدد |
سیر (ریز خرد شده) | ۲ حبه |
زرشک | ۱ پیمانه |
نمک | ۱ قاشق چایخوری |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
زردچوبه | ۱ قاشق مرباخوری |
زعفران دم کرده غلیظ | ۴ قاشق غذاخوری |
آبلیمو | ۱ قاشق غذاخوری |
شکر | ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری |
کره | ۵۰ گرم |
دستور پخت زرشک پلو با مرغ زعفرانی
برای آنکه بتوانید یک زرشک پلو با مرغ عالی و درجه یک در منزل تهیه کنید، مطابق مراحل زیر پیش بروید:
- مرحله اول: پیش از انجام هر کاری مرغها را به خوبی بشویید و داخل یک دستمال تمیز بدون پرزدهی قرار دهید تا آب آن کشیده شود.
- مرحله دوم: در یک تابه مناسب مقداری روغن بریزید و پس از داغ شدن روغن، مرغها را داخل آن قرار دهید تا خوب سرخ شوند. حین سرخ شدن مرغ، کمی زردچوبه و فلفل سیاه به آنها بزنید.
- مرحله سوم: در همین زمان، در یک قابلمه مناسب، مقداری سیر و پیاز خرد شده را به همراه زردچوبه در روغن تفت دهید تا رنگ آنها طلایی شود.
- مرحله چهارم: سپس رب گوجه فرنگی، فلفل، نمک و آبلیمو را به این مواد اضافه کنید و کمی تفت بدهید تا رب از حالت خامی خارج شود.
- مرحله پنجم: مرغهای سرخ شده را به سس داخل قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا مرغ مزهدار شود.
- مرحله ششم: سپس دو یا سه لیوان آب اضافه کنید و اجازه دهید مرغهای مخلوط با سس روی حرارت پخته شوند. (سعی کنید آب زیاد نباشد؛ اگر لازم بود میتوانید بعدا مقداری آب دیگر بیفزایید.) وقتی آب به جوش آمد، شعله گاز را کم کنید تا مرغها آرام آرام بپزند و سس غلیظ شود.
- مرحله هفتم: وقتی از پخته شدن مرغها مطمئن شدید، کمی از زعفران دم کرده را روی آنها بریزید و بعد از پنج دقیقه شعله را خاموش کنید.
- مرحله هشتم: در حین پختن مرغها به فکر درست کردن برنج باشید. برنج را به خوبی بشویید و داخل یک قابلمه آب را به اندازه دو برابر مقدار برنج، به همراه کمی نمک بریزید و اجازه دهید تا آب بجوشد. وقتی آب به جوش آمد، برنج را به قابلمه اضافه کنید.
- مرحله نهم: هنگامی که دانههای برنج به حالت نیمپز در آمد، زمان آبکشی آن رسیده است. کافی است یکی از دانههای برنج را لای انگشتهای خود تست کنید. در این حالت برنج در اثر فشار انگشت نصف میشود، ولی همچنان سفتی خودش را دارد.
- مرحله دهم: قابلمه خالی برنج را روی حرارت بگذارید. کمی آب، روغن و زعفران دم کرده ته قابلمه بریزید. سپس برنج را داخل قابلمه ریخته و اجازه دهید تا دم بکشد. اگر دوست داشتید میتوانید ته قابلمه سیب زمینی، نان لواش، کاهو یا هر چیزی بگذارید تا ته دیگی غیر از برنج داشته باشید.
- مرحله یازدهم: حالا زرشکها را به خوبی بشویید و حدود یک ربع خیس کنید. سپس زرشک را آبکش کرده و همراه کره و شکر تفت دهید. وقتی زرشکها سرخ شدند، یک قاشق چایخوری زعفران دم کرده نیز به آن اضافه کنید.
- مرحله دوازدهم: کمی از برنج را با زرشک ترکیب کنید تا دانههای برنج رنگهای زیبای زعفران و زرشک را به خود بگیرند.
- مرحله سیزدهم: برنج را داخل دیس بکشید و با سلیقه خودتان با زرشک تزیین کنید.
- مرحله چهاردهم: اگر دوست دارید میتوانید مرغ را کنار برنج داخل دیس بچینید و سس را جداگانه روی میز بیاورید یا زرشک پلو و مرغ را در ظرفهای جداگانه سرو کنید. این جزئیات در تزیین زرشک پلو با مرغ کاملاً سلیقهای است.
زرشک پلو با مرغ مجلسی
تنها تفاوت زرشک پلو مجلسی با نوع زعفرانی آن شاید در تزیین این غذا باشد. برای تزیین زرشک پلو با مرغ مجلسی از آجیلهایی مثل بادام و پسته هم استفاده میشود. ابتدا باید خلالهای بادام و پسته را در آب خیس کنید؛ در ادامه میتوانید این خلالها را به صورت خام برای تزیین برنج اضافه کنید یا آنها را کمی تفت دهید.
طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مخلوط
تهیه زرشک پلو با مرغ مخلوط را مطابق مراحل زیر دنبال کنید:
- مرحله اول: مرغ را در سس موردنظر سرخ کرده و بپزید تا آماده شود؛ سپس مرغ را تکه تکه کنید.
- مرحله دوم: برنج را با آب و نمک داخل قابلمه ریخته و زمانی که نیمپز شد، آبکش کنید.
- مرحله سوم: کف قابلمه تهدیگ دلخواه خود را قرار داده، کمی برنج بریزید و روی آن مقداری مرغ تکه تکه شده قرار دهید. لایه لایه مرغ و برنج را داخل قابلمه ریخته تا تمام شوند.
- مرحله چهارم: حالا درب قابلمه را دمکنی گذاشته و روی گاز با شعله ملایم قرار دهید.
این شکل از سرو غذا کمی متفاوت بوده، اما مخلوط شدن مرغ و برنج، باعث میشود تا طعم جذابی به خود بگیرد. به ویژه اگر طرز تهیه زرشک پلو با مرغ دونفره را دنبال کنید، این فرم از برنج و مرغ مخلوط، مناسب خواهد بود.
طرز تهیه زرشک پلو با مرغ پرتقالی
اگر میخواهید زرشک پلو با مرغ را به همراه سس پرتقالی تهیه کنید، مراحل زیر را مدنظر قرار دهید:
- مرحله اول: مرغ را در روغن سرخ کنید و کنار بگذارید.
- مرحله دوم: پیاز و سیر را به همراه زردچوبه تفت دهید و سپس رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل و آبلیمو را اضافه کنید.
- مرحله سوم: در این مرحله برای درست کردن مرغ پرتقال، مقداری آب پرتقال نیز به سس بیفزایید و اجازه دهید تا به خوبی غلیظ شده و جا بیفتد.
- مرحله چهارم: در ادامه مرغ را به سس غلیظ شده اضافه کرده و پس از آنکه مرغ طعمدار شد، آب را داخل قابلمه بریزد.
- مرحله پنجم: در نهایت برنج را دم کرده و با مرغ پرتقالی سرو کنید.
طرز تهیه زرشک پلو با مرغ رستورانی
اگر دقت کرده باشید زرشک پلو با مرغ رستورانی طعم متمایزتری دارد که دلیل اصلی آن چند تفاوت عمده است:
- مرحله اول: در آمادهسازی طرز زرشک پلو با مرغ رستورانی، مرغها را از قبل مزهدار کنید؛ یعنی از شب قبل به تکههای مرغ، نمک و فلفل و زردچوبه بزنید و آنها را داخل یخچال بگذارید تا اصطلاحاً مرینت یا مزهدار شوند.
- مرحله دوم: در تهیه زرشک پلو با مرغ رستورانی، مرغ را زیاد سرخ نکنید و آن را فقط کمی در روغن تفت دهید.
- مرحله سوم: سس مرغ رستورانی را هم زیاد غلیظ نکنید. همچنین به این سس، کرفس، هویج، فلفل دلمهای، برگ بو، رنده پوست پرتقال و لیمو و جعفری اضافه کنید. این سبزیجات را هنگام پخت مرغ لابهلای مرغها بگذارید تا طعم آنها به خورد مرغ برود. با وجود این سبزیجات و مرینت کردن مرغها سس مرغ، خوش طعمتر میشود.
- مرحله چهارم: در نهایت مرغ را پخته و برنج را دم کنید تا مرغ رستورانی شما آماده شود.
در پایان این مطلب، پیشنهاد میکنیم که طرز تهیه ته چین مرغ را نیز مطالعه کنید. این غذا هم یک غذای مجلسی برای مهمانیها محسوب میشود.
طرز تهیه زرشک پلو با مرغ در فر
شما میتوانید مرغ را در فر نیز آماده کنید که روش آسانی دارد:
- مرحله اول: زعفران دم کرده، نمک، فلفل، زردچوبه و یک قاشق غذاخوری روغن را در یک ظرف مخلوط کنید و با یک قلمو روی تکههای مرغ بمالید.
- مرحله دوم: پیاز را به صورت حلقهای برش زده و کف ظرف بچینید. گوجه فرنگی و هویج را نیز حلقهای برش زده و به عنوان لایههای بعدی روی پیاز قرار دهید.
- مرحله سوم: تکههای مرغ را روی سبزیجات گذاشته و آن را داخل فر از قبل گرم شده با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد بگذارید.
- مرحله چهارم: رب گوجه فرنگی را با مقداری آب رقیق کرده و پس از یک ساعت، روی تکههای مرغ بریزید و آن را مجددا در فر قرار دهید تا نیم ساعت دیگر پخته و آماده شود.
- مرحله پنجم: در دقایق پایانی پخت مرغ نیز گریل فر را روشن کنید تا روی تکههای مرغ برشته شود.
نکات تهیه و فوت و فن زرشک پلو با مرغ
در طرز تهیه زرشک پلو با مرغ خوش طعم، این نکات را در نظر داشته باشید:
- هرچه تکههای مرغ درشت باشد، زرشک پلوی شما مجلسیتر خواهد بود.
- برای خوشمزه شدن زرشک پلو با مرغ حتما مرغها را کاملا سرخ کنید. اجازه دهید همه طرف آنها طلایی شود و سپس با پیاز و سبزیجات تفت دهید.
- اگر دوست دارید مرغ شما رنگ زردی داشته باشید، رب و زعفران را حذف کرده و فقط از زردچوبه استفاده کنید.
- زرشک را فقط چند ثانیه تفت بدهید؛ چون اگر زیاد سرخ شود، از یک سو طعم آن تلخ میشود و از سوی دیگر رنگ قرمزی زرشک به رنگ زعفران قالب شده و داخل برنج پخش میشود که چندان جالب نیست. این نکته را حتما در طرز تهیه زرشک پلو ساده نیز رعایت کنید تا رنگ برنج و زرشک شما، مناسب باشد.
- سعی کنید برای تفت دادن زرشک از کره استفاده کنید؛ فقط حواستان باشد کره را زیاد داغ نکنید.
- شکر زرشک را خوشمزهتر میکند؛ بهتر است شکر را هنگام سرخ شدن روی زرشک بریزید تا دانههای شکر به زرشک بچسبد و آن را خوشطعم کند.
- اگر طعم شیرین شکر را در کنار زرشک نمیپسندید، میتوانید آن را حذف کنید. در این حالت برای کمتر شدن ترشی زرشک، آن را با کمی کشمش پلویی تفت دهید.
- برای دم کردن زعفران میتوانید از آب جوش استفاده کنید و سپس بگذارید تا به خوبی دم بکشد. برای آنکه زعفران بهتر رنگ بدهد، چند تکه یخ روی آن بگذارید و صبر کنید تا تکههای یخ آب شوند.
- وقتی به غذا زعفران دم کرده اضافه میکنید، آن را مدت زیادی روی حرارت نگذارید، زیرا عطر زعفران کمتر میشود.
- برخی افراد مرغ زرشک پلو را ریش ریش کرده یا به تکههای کوچک خرد میکنند و هنگام سرو، کنار برنج میچینند. حتی در بعضی موارد بعد از آبکش کردن برنج، مرغ و زرشک را لایه لایه داخل قابلمه ریخته و آن را دم میکنند که البته این روش پخت زرشک پلو با مرغ، چندان مجلسی نیست.
- اگر میخواهید خلال پسته و بادام را تفت بدهید، آنها را از چند ساعت قبل در آب، شکر، گلاب و کمی هل خیس کنید تا نرم و خوش عطر شوند.
- اگر به بوی مرغ خیلی حساس هستید، هنگام پخت مرغ از دارچین استفاده کنید.
- درست کردن زرشک پلو با مرغ و هویج و فلفل دلمه انتخاب بهتری است، زیرا مرغ را خوشطعم و خوشبوتر میکند.
نحوه نگهداری زرشک پلو با مرغ و جلوگیری از خراب شدن آن
اگر مقداری از غذای شما باقی ماند، مرغ و برنج را به صورت جداگانه در ظرفهای دربدار ریخته و در یخچال بگذارید. مرغ معمولا تا ۵ روز در یخچال سالم باقی میماند، اما بهتر است آن را هرچه زودتر مصرف کنید.
برای جلوگیری از خراب شدن مرغ، دقت داشته باشید که غذای شما بیرون از یخچال نماند. همچنین ظرف نگهداری غذا باید کاملا تمیز باشد.
خواص مرغ
آمینواسیدها مولکولهای ساختمان پروتئینها محسوب میشوند و مرغ یکی از منابع اصلی تامین آمینواسیدهای ضروری بدن است. مصرف مرغ در بازسازی بافتهای بدن، تقویت عضلات، سلامت استخوانها، کنترل فشار خون، کاهش کلسترول بد خون و… نقش دارد. البته دقت داشته باشید که برای مصرف مرغ به عنوان یک وعده غذای سالم، بهتر است از سرخ کردن آن صرفنظر کرده و مرغ را تنها آبپز کنید.
زرشک پلو با مرغ شما با اسنپ فود…
طرز تهیه زرشک پلو با مرغ را به چند روش برایتان گفتیم و شما را با نکات تهیه آن آشنا کردیم. حال، اگر میخواهید برای یک شام یا ناهار دورهمی و حتی میهمانیها و مجالس خود، این غذای خوشمزه را سرو کرده و در عین حال زمان کافی برای تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی را ندارید، اسنپ فود بهترین راه حل برای شما خواهد بود.
برای این منظور کافی است که سفارش خود را در قسمت سفارش آنلاین غذا اسنپ فود ثبت کرده و کمی منتظر بمانید تا غذای شما از راه برسد.
سوالات متداول
برای آنکه زرشک پلو با مرغ مجلسیتر شود، چه کنیم؟
برای تهیه یک غذای مجلسیتر، از خلال بادام و خلال پسته استفاده کنید. آنها را خیس کرده و پس از تفت دادن در کمی روغن، به عنوان تزیین پلو به کار ببرید.
در رستورانها از چه شیوهای برای تهیه زرشک پلو با مرغ استفاده میشود؟
در تهیه مرغ رستورانی، از شب قبل، تکههای مرغ را با نمک، فلفل و زردچوبه مزهدار کرده و در یخچال قرار میدهند. در هنگام سرخ کردن مرغ نیز، آن را بیش از حد سرخ نمیکنند. برای درست کردن سس هم از سبزیجاتی مانند کرفس، هویج، فلفل دلمهای، برگ بو، رنده پوست پرتقال و لیمو و جعفری استفاده میشود.
طرز تهیه مرغ پرتقالی چگونه است؟
برای تهیه مرغ پرتقالی باید مقداری آب پرتقال به ترکیب سس مرغ اضافه کرده و اجازه دهید تا سس غلیظتر شود. سپس تکههای مرغ را در سس قرار داده و بپزید.