طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی برای یک ضیافت عالی

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی
5/5 - (1 امتیاز)

زرشک پلو با مرغ مجلسی از جمله غذاهای خوشمزه و بسیار سالمی است که همیشه در هر سفره‌ای، چه برای وعده ناهار و چه شام، جایگاه دارد. به نظر می‌رسد که این غذا هیچ‌گاه، قصد تکراری شدن ندارد و همیشه طرفداران خود را مشتاق نگه می‌دارد. البته طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی، فوت و فن‌های خاص خود را داشته و برای پخت آن‎، می‌توان تا حدودی خلاقیت به خرج داد. در این مطلب نیز سعی داریم که بهترین دستور پخت زرشک پلو با مرغ مجلسی را برای میهمانی‌های شما، دنبال کنیم. با ما همراه باشید.

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی

تعداد نفرات 6 نفر
زمان آماده سازی 25 دقیقه
زمان پخت غذا 1 ساعت و 15 دقیقه
میزان سختی متوسط

زرشک پلو مجلسی با مرغ و هویج

زرشک پلو مجلسی با مرغ و هویج

زرشک پلو با مرغ، این غذای خوش‌رنگ و لعاب، به شیوه‌های متفاوتی تهیه می‌شود و همین تنوع در طعم و رنگ، باعث جذابیت بیشتر آن شده است. همان طور که قطعا تا به حال تجربه کرده‌اید، این غذا با وجود مجلسی بودن، آن قدرها وقت‌گیر و سخت نیست. کافی است که کمی سلیقه و حوصله به خرج دهید و طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی را گام به گام دنبال کنید.

مواد اولیه برای تهیه زرشک پلو مجلسی با مرغ و هویج

مواد اولیه و مورد نیاز برای طرز تهیه چلو مرغ مجلسی به شرح زیر هستند:

مواد لازم مقدار لازم
برنج ایرانی 6 و نیم پیمانه
مرغ 6 تکه
پیاز 2 عدد متوسط
هویج 2 عدد
زرشک 2 پیمانه
شکر 2 قاشق غذاخوری
خلال پسته نصف فنجان
سیر 1 حبه بزرگ
زعفران دم‌کرده 1 فنجان
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
آبلیمو 1 الی 2 قاشق غذاخوری
گلاب 1 قاشق غذاخوری
فلفل دلمه‌ای سبز 1 عدد
برگ بو 2 عدد
نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین به میزان لازم

مراحل طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی

مراحل طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی

دستور پخت زرشک پلو با مرغ مجلسی شامل مراحل زیر است:

  • مرحله اول: ابتدا برنج را شسته و برای مدت 30 دقیقه الی 1 ساعت بگذارید درون قابلمه با مقداری آب و نمک استراحت کند.
  • مرحله دوم: سپس قطعات سینه یا ران مرغ را شسته و روی پارچه قرار دهید تا آب آن گرفته شود.
  • مرحله سوم: در این مرحله از طرز تهیه چلو مرغ مجلسی، باید زرشک‌‌ها را نیز شسته و اجازه دهید به مدت 15 الی 20 دقیقه درون ظرفی با مقداری آب خیس بخورند.
  • مرحله چهارم: پیازها را بسیار ریز خرد کرده و درون قابلمه با مقداری روغن تفت دهید. وقتی پیازها سبک و نرم شدند، روی آن‌ها مقداری زردچوبه بریزید.
  • مرحله پنجم: بعد از طلایی شدن پیازها، نوبت اضافه کردن قطعات مرغ است. بعد از کمی تفت دادن، 1 حبه سیر را رنده کرده و به مجموعه قبلی اضافه نمایید.
  • مرحله ششم: مقداری رب گوجه‌فرنگی را به قابلمه اضافه کرده و سعی کنید تمام مرغ به آن آغشته شود. برای هم خوردن بهتر مواد با یکدیگر می‌توانید به اندازه نصف فنجان از آب استفاده نمایید.
  • مرحله هفتم: سپس کمی پودر دارچین و فلفل سیاه را روی مواد ریخته و دوباره هم بزنید.
  • مرحله هشتم: پوست هویج‌ها را تراشیده و از وسط دو نیم کنید.
  • مرحله نهم: سپس 4 لیوان آب به همراه هویج، برگ بو و نمک را به قابلمه اضافه کنید. همچنین فلفل دلمه‌ای را درشت خرد کرده و اضافه نمایید. اکنون درب قابلمه را گذاشته و بگذارید مواد با هم جوش بخورند.
مراحل تهیه زرشک پلو مجلسی خوشمزه
  • مرحله دهم: قابلمه دیگری را پر از آب کرده و بگذارید تا جوش بیاید.
  • مرحله یازدهم: سپس آب برنج را دور ریخته و آن را به قابلمه در حال جوش اضافه نمایید. برای نچسبیدن دانه‌های برنج به یکدیگر از مقداری روغن و نمک استفاده کنید.
  • مرحله دوازدهم: دقت کنید برنج مرغوب ایرانی برای پخت نیاز به زمان زیادی ندارد. بنابراین بعد از حدودا 10 دقیقه آن را آبکش کرده و از روی آن مقداری آب سرد رد کنید.
  • مرحله سیزدهم: سپس قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید تا آب آن خشک شود. برای ته‌دیگ، درون قابلمه روغن ریخته و مقداری از برنج را به همراه بخشی از زعفران دم‌کرده در کف آن بریزید. سپس بقیه برنج را به قابلمه اضافه کنید. همین طور شما می‌توانید به جای ته دیگ برنجی، از یک تکه نان برای ته دیگ نانی، استفاده کنید.
  • مرحله چهاردهم: در این مرحله از طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی، مرغ به آرامی در حال جوش خوردن بوده و برنج با شعله ملایم در حال دم کشیدن است. بنابراین وقت آن است که به آماده‌سازی زرشک بپردازید. زرشک‌ها را شسته و در یک تابه کوچه، به همراه مقداری شکر و کمی گلاب، تفت دهید تا سبک شده و سپس خلال پسته را اضافه کرده و تنها 30 ثانیه دیگر، تفت دادن را ادامه دهید.
  • مرحله پانزدهم: اکنون قطعات هویج را از قابلمه مرغ خارج کرده و مقداری آبلیمو به آن اضافه نمایید. (ما تصمیم نداریم در آب مرغ، تکه‌های له‌شده هویج را ببینیم. اما در صورتی که تمایل دارید هویج را نیز به همراه مرغ سرو کنید، کمی دیرتر از زمانی که گفتیم هویج‌ها را بصورت اسلایس شده به قابلمه مرغ در حال جوش اضافه نمایید.)
  • مرحله شانزدهم: در این مرحله از طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی که تقریبا مرغ‌ها به مرز پختگی رسیده‌اند، می‌بایست اندکی گلاب و زعفران دم‌کرده را به آن‌ها اضافه نمایید. سپس از آب مرغ مزه بگیرید و در صورت کم بودن ادویه یا نمک، آن‌ها را تنظیم کنید.
  • مرحله شانزدهم: به اندازه یک کفگیر از برنج دم‌کشیده برداشته و آن را با مابقی زعفران دم‌کرده مخلوط نمایید. در نهایت در ظرف سرو، از این برنج زعفرانی‌شده و زرشک و خلال پسته به همراه مرغ و عصاره‌ آن برای تزیین زرشک پلو با مرغ مجلسی بهره ببرید. (برای تهیه زرشک پلو با مرغ ریش ریش نیز می‌توانید مرغ‌ها را از قابلمه بیرون کشیده و با چنگال ریش ریش کنید. سپس آن را به همراه زرشک روی برنج تزیین نمایید.)

این طرز تهیه خوشمزه به پایان رسید و همین طور پیشنهاد می‌کنیم که حتما طرز تهیه ته چین مرغ را نیز در مجله اسنپ فود دنبال کنید.

نکات طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی

نکات طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی

همیشه برای طبخ بهتر و حرفه‌ای‌تر غذاها یکسری نکات وجود دارند که تنها با بارها پخت غذاها متوجه آن‌ها می‌شویم. اما برای صرفه‌جویی در وقت شما این مجموعه نکات در بخش زیر گردآوری شده‌اند:

  • استفاده از برنج گیلانی، باعث می‌شود تا زرشک پلو شما طعم به مراتب بهتری به خود بگیرد.
  • برای گرفتن بوی زهم مرغ حتما پوست آن را کنده و از ریختن قسمت‌های تیره‌رنگ و خون‌مرده خودداری نمایید. علاوه ‌بر آن لازم است که حتما هر دو طرف مرغ را سرخ نمایید.
  • در هنگام سرخ کردن رب گوجه‌فرنگی، مراقب باشید تا بیش از اندازه رب سرخ نشود. سرخ کردن بیش از حد رب، باعث می‌شود تا طعم آن تلخ شده و رنگ تیره‌ای نیز به خود بگیرد.
  • در طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی از ریختن افراطی پودر دارچین خودداری نمایید تا زرشک پلو رنگ ملایمی داشته باشد.
  • در طرز تهیه زرشک پلو با مرغ، از ریختن هویج‌ها با پوست پرهیز کرده و حتما آن‌ها را بصورت درشت خرد نمایید، تا بتوانید در صورت تمایل آن‌ها را از قابلمه بیرون بکشید.
  • اگر زرشک را بصورت جعبه‌ای یا فله‌ای خریداری می‌کنید، قبل از استفاده از عدم وجود سنگ‌ریزه در آن اطمینان حاصل نمایید. همچنین برای نرم شدن زرشک، حتما خیس کردن در آب را به خاطر داشته باشید.
  • برای اطمینان از پخت برنج، نرم شدن بخش خارجی دانه‌ها کافیست، زیرا هنگام دم‌کشی مغزپخت خواهند شد.
  • برای ته‌دیگ هرچند که می‌توان از نان لواش یا سیب‌زمینی استفاده کرد اما ما پیشنهاد می‌کنیم به دلیل عطر و طعم فوق‌العاده زعفران از ته‌دیگ زعفرانی استفاده نمایید.
  • برای عطر بهتر می‌توانید زرشک را با کره تفت دهید. همچنین به دلیل اینکه زرشک زود سرخ می‌شود، در طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی، مراقب باشید زرشک‌ها را نسوزانید.
  • اگر طعم ترش زرشک را دوست دارید می‌توانید آن را بدون شکر سرخ کنید اما در اینصورت آگاه باشید که زرشک مزه بسیار ترشی خواهد داشت. همچنین استفاده از شکر در کنار زرشک علاوه‌بر خلق طعمی دلپذیر، باعث ایجاد حالت چسبندگی خوشایندی می‌شود.
  • برای طعم بهتر زرشک پلو با مرغ می‌توانید از عصاره‌‌های آماده یا ادویه زرشک پلو با مرغ موجود در سوپرمارکت‌ها استفاده نمایید.
  • در طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی لزومی ندارد که آب مرغ زیادی در قابلمه بماند. در واقع بهتر است برای سرو به میزان لازم آب مرغ را برداشته و مابقی را برای جذب شدن به تکه‌های مرغ و غلظت بیشتر آن درون قابلمه رها کنید.
  • با اینکه گلاب عطر مطبوعی دارد اما در اضافه کردن آن اعتدال را رعایت نمایید.
  • به زمان کافی پخته‌ شدن مرغ توجه داشته باشید. برای مثال همچنان که مرغ نمی‌بایست سفت باشد، نباید به قدری پخته شود که در قابلمه استخوان از آن جدا شود.

نوبتی هم که باشد، نوبت زرشک پلو با مرغ مجلسی و خوشمزه است !

در بالا مواد اولیه و مراحل لازم در طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی را مرور کردیم. به این ترتیب شما نیز می‌توانید به راحتی در آشپزخانه منزل خود و برای مجالس و میهمانی‌ها، این غذای خوشمزه را تهیه کنید. البته به جز این شما می‌توانید با اسنپ‌فود و سفارش آنلاین غذا ، بهترین زرشک پلو با مرغ مجلسی را بدون هیچ دردسری سر سفره مهیا ببینید.

نظرات کاربران