آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • ماهی سنگسر
    ماهی سنگسر چیست و چه خواصی دارد؟ آبان 20, 1403
  • طرز تهیه شیرینی سمبوسه برای تمام سلیقه ها
    طرز تهیه شیرینی سمبوسه برای تمام سلیقه ها آبان 20, 1403
  • کوکی لیمو را می‌توان با نوشیدنی‌های مختلفی سرو کرد.
    طرز تهیه کوکی لیمو به روشی ساده و با طعمی بی‌نظیر آبان 20, 1403
صفحه پیدا نشد!
طرز تهیه زرشک پلو با مرغ نذری
آموزش آشپزی
3.7/5 - (3 امتیاز)
4

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ نذری + مقدار مواد برای تعداد زیاد

مینا اسماعیل بیگی 13 دی 1402 8 دقیقه

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ نذری شباهت زیادی به زرشک‌پلوهای خانگی دارد. برای این کار برنج را از چند ساعت قبل در مقداری آب و نمک بخیسانید. مرغ‌ها را هم بشویید و در صورت امکان برای چند ساعت با مقداری پیاز و ادویه مزه‌دار کنید. در ادامه مرغ‌ها را (ترجیحا با پوست) سرخ کنید و همراه با سس مرغ بپزید. معمولا سس مرغ شامل پیاز، سیر، رب گوجه و مقداری نمک و ادویه است. در این فاصله برنج را آبکش کنید و با ته‌دیگ دلخواه داخل دیگی جادار دم بگذارید. زرشک را هم به‌صورت جداگانه همراه با روغن یا کره کمی تفت دهید. مقداری هم برنج زعفرانی آماده کنید و زرشک و برنج زعفرانی را برای روی غذا استفاده کنید.

در ادامه جدول مشخصات غذایی زرشک پلو با مرغ نذری را با هم می‌بینیم:

زرشک پلو با مرغ نذری

تعداد نفرات به تعداد زیاد
زمان آماده‌سازی با احتساب زمان خیساندن برنج، بیش از 3 ساعت
زمان پخت غذا بستگی به مقدار غذای نذری دارد.
میزان سختی زیاد
میزان کالری در هر 100 گرم 230 کیلوکالری

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ نذری

زرشک پلو با مرغ یکی از غذاهای نذری پرطرفدار است که در مناسبت‌های مختلفی مانند ایام محرم، نیمه شعبان، عید غدیر و… طبخ می‌شود. البته طبخ این غذا به مقدار زیاد، به‌تنهایی میسر نیست و باید حتما به‌صورت گروهی اقدام به این کار کرد. روش پخت این غذا ریزه‌کاری‌ها و نکاتی هم دارد که در صورت رعایت آن‌ها، عطر و بوی غذای نذری شما تمام محله را پر می‌کند. حالا اگر آماده‌اید، به سراغ مواد لازم و دستور پخت زرشک پلو با مرغ نذری می‌رویم:

تهیه زرشک پلو با مرغ نذری

مواد لازم برای تهیه زرشک پلو با مرغ نذری

جدول زیر به شما کمک می‌کند که برای تهیه زرشک پلو با مرغ نذری به تعداد زیاد ، اندازه‌های استانداری در اختیار داشته باشید. برای مثال اگر بخواهید این غذای نذری را برای 200 نفر تهیه کنید، 30 کیلو برنج، 60 کیلو مرغ، 3 کیلو زرشک، 600 گرم شکر، 30 قاشق چای‌خوری زعفران و 3.6 کیلو رب نیاز دارید.

مواد لازم مقدار مورد نیاز
برنج به ازاء هر نفر 150 گرم
مرغ به ازاء هر نفر 300 گرم
رب گوجه‌فرنگی به ازاء هر 1 کیلو مرغ، حدود 60 گرم
زرشک به ازاء هر 1 کیلو برنج، 100 گرم
شکر به ازاء هر 1 کیلو برنج، حدود 20 گرم
زعفران ساییده به ازاء هر 1 کیلو برنج، 1 قاشق چای‌خوری
پیاز به مقدار لازم
روغن و کره به مقدار لازم
ادویه و آب‌لیمو به مقدار لازم

همان‌طور که در جدول بالا می‌بینید، در مورد موادی مثل پیاز و ادویه نمی‌توان اندازه دقیقی ذکر کرد؛ اما باید این نکته را در نظر داشته باشید که غذای نذری را طوری بپزید که طعم آن مورد پسند ذائقه اکثریت افراد باشد.

دستور پخت زرشک پلو با مرغ نذری

برای تهیه این غذای پرطرفدار نذری، مراحل زیر را دنبال کنید:

دستور پخت زرشک پلو با مرغ نذری

  • مرحله اول: ابتدا مرغ‌ها را تکه‌تکه کنید و خوب بشویید. سپس آن را داخل آبکش قرار دهید تا آب اضافی آن‌ها خارج شود.
  • مرحله دوم: حالا تابه‌ای بزرگ را روی شعله گاز قرار دهید و داخل آن مقداری روغن بریزید. وقتی روغن داغ شد، تکه‌های مرغ را در تابه بریزید و تفت دهید.
  • مرحله سوم: حین سرخ شدن مرغ‌ها، مقداری فلفل سیاه، پودر کاری و زعفران به آن‌ها اضافه کنید تا طعم بهتری بگیرند. مرغ‌های سرخ‌شده را داخل ظرف مناسب بریزید و به سراغ درست کردن سس مرغ بروید.
  • مرحله چهارم: پیازها را بشویید، پوست بگیرید و خرد کنید. سپس پیازهای خرد‌شده را در تابه‌ای مناسب و جادار با مقداری روغن سرخ کنید و پس از اینکه سبک شدند، رب گوجه را هم اضافه کنید.
  • مرحله پنجم: حالا مقداری فلفل، پودر کاری، چوب دارچین، نمک و آب در تابه بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا غلیظ‌تر شود.
  • مرحله ششم: در ادامه داخل تشت‌های بزرگ (ترجیحا مسی)، ابتدا سینه‌های مرغ و روی آن‌ها، ران‌ها را بچینید. دقت داشته باشید که سینه مرغ دیرپز‌تر است و حتما باید کف ظرف قرار گیرد.
  • مرحله هفتم: حالا چند عدد پیاز دیگر را به‌صورت حلقه‌ای خرد کنید و روی مرغ‌ها بچینید. سس مرغ را هم روی مرغ‌ها بریزید. در صورت نیاز مقدار دیگری نمک و ادویه‌جات دلخواه را اضافه کنید.
  • مرحله هشتم: در صورت تمایل مقداری هویج حلقه‌ای هم داخل ظرف مرغ بریزید. حالا درب ظرف را بگذارید و اجازه دهید مرغ‌ها با حرارت ملایم بپزند. در دقایق پایانی پخت مقداری زعفران دم‌کرده هم در ظرف مرغ بریزید.

در این فاصله به‌سراغ درست کردن زرشک‌پلو بروید.

  • مرحله نهم: برای طرز تهیه زرشک پلو با مرغ نذری باید برنج را از قبل با مقداری آب و نمک خیسانده باشید. این کار با توجه به نوع برنج، بین 30 دقیقه تا 3 ساعت زمان می‌طلبد. توجه داشته باشید که آب برنج حتما باید شور باشد.
  • مرحله دهم: حالا دیگی بزرگ را بیش از نیمه از آب پر کنید. پس از اضافه کردن مقداری نمک، اجازه دهید روی حرارت بجوشد. آب برنج را دور بریزید و خود برنج را به آب جوش اضافه کنید.

نکته مهم: در مقیاس‌های زیاد باید برنج را به‌صورت زنده‌تر از همیشه آبکش کنید تا شفته و خرد نشود.

  • مرحله یازدهم: در زمان مناسب برنج را آبکش کنید. سپس در دیگ‌هایی مناسب و جادار، ته‌دیگ نان لواش بگذارید و برنج را داخل آن‌ها بریزید تا دم بکشد.
  • مرحله دوازدهم: در فاصله دم کشیدن برنج، زرشک‌ها را بخیسانید و آبکش کنید. سپس داخل همان آبکش، شکر را به زرشک اضافه و با دست کاملا مخلوط کنید تا شکر به خورد زرشک برود.

نکته: این کار مانع شکرک زدن زرشک‌ها می‌شود.

  • مرحله سیزدهم: در تابه‌ای مناسب مقداری روغن یا کره بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا گرم شود. سپس زرشک را با حرارت ملایم داخل روغن یا کره تفت دهید.
  • مرحله چهاردهم: در ادامه کار مقداری از برنج پخته‌شده و دم‌کشیده را داخل ظرفی دیگر بریزید. سپس زعفران را با یخ حل کنید و به برنج بیفزایید.
  • مرحله پانزدهم: در صورت تمایل مقداری خلال بادام و پسته را چند دقیقه در گلاب بخیسانید و به مخلوط برنج زعفرانی اضافه کنید. درنهایت زرشک تفت‌خورده را هم روی این مواد بریزید.

حالا تمام مواد آماده است و باید غذاها را داخل ظرف‌ها بکشید. برای این منظور از راهنمای ادامه مطلب کمک بگیرید:

نکاتی در مورد سرو زرشک پلو با مرغ نذری

سرو زرشک پلو با مرغ در مهمانی با کمک دیس برنج و ظرف‌های مرغ‌خوری انجام می‌شود، اما در مورد غذاهای نذری، موضوع کمی متفاوت است. در این مورد بهتر است از روش‌های زیر استفاده کنید:

  • می‌توانید در هر بشقاب یا ظرف یک‌بار مصرف، یک تکه مرغ قرار دهید و مقداری سس روی آن بریزید. سپس روی آن برنج سفید بکشید و روی برنج سفید هم مقداری مخلوط برنج زعفرانی و زرشک بپاشید.
  • روش دیگر این است که یک سمت ظرف، برنج و سمت دیگر مرغ و سس آن را بریزید و روی برنج هم مقداری برنج زعفرانی و زرشک قرار دهید.
  • در گوشه‌ای از روی برنج هم یک تکه ته‌دیگ خوش‌رنگ و برشته بگذارید.

نکاتی در مورد سرو زرشک پلو با مرغ نذری

  • در صورت تمایل در قسمتی از روی برنج، از مقداری سیب‌زمینی سرخ‌کرده یا چیپس سیب‌زمینی استفاده کنید.
  • اگر نمی‌خواهید برنج و سس مرغ مخلوط شوند، از ظروف یک‌بار مصرفی استفاده کنید که دو قسمت مجزا برای برنج و خورش دارند.
  • بعد از کشیدن غذاها داخل ظروف یک‌بار مصرف، درب آن‌ها را چند دقیقه باز بگذارید تا بخار غذا باعث خیس و شفته شدن برنج نشود.

نکات طرز تهیه زرشک پلو با مرغ نذری

برای پخت زرشک پلو با مرغ نذری ، موارد زیر را حتما در نظر داشته باشید:

  • در طرز تهیه زرشک پلو با مرغ از زرشک‌ تازه و با‌کیفیت استفاده کنید. به‌علاوه زمان حرارت دادن آن نباید طولانی باشد؛ همین اندازه که زرشک داخل روغن یا کره کمی پف کنند، کافی است.
  • دقت کنید که حرارت زیاد باعث سیاه شدن زرشک می‌شود.
  • طعم زرشک را امتحان کنید و اگر احساس کردید شیرینی آن کم است، مقداری دیگری شکر اضافه کنید.
  • بهتر است مرغ را با آب کمتر و حرارت ملایم بپزید تا خوش‌طعم‌تر شود.
  • برای بهتر شدن مزه سس مرغ، مقداری چاشنی آب‌لیمو به آن اضافه کنید. همچنین اضافه کردن چند حبه سیر به سس مرغ، عطر و طعم فوق‌العاده‌ای به آن می‌دهد.
  • حتما رب گوجه را پیش از اضافه کردن آب، کمی در روغن تفت دهید تا رنگ خود را آزاد کند و بوی خامی آن گرفته شود.

نکات طرز تهیه زرشک پلو با مرغ نذری

  • بهتر است زعفران دم‌کرده را در دقایق پایانی پخت مرغ به آن اضافه کنید تا عطر و طعم خود را بهتر حفظ کند.
  • دقت کنید که به‌طور معمول برنج‌های هندی، نیازی به خیساندن طولانی‌مدت ندارند. با‌این‌حال استفاده از برنج ایرانی با عطر و طعم منحصر‌به‌فرد خود انتخاب مناسب‌تری است.
  • یکی از روش‌های گرفتن بوی زهم مرغ، خواباندن آن‌ها از شب قبل در مخلوطی از پیاز و سیر خلالی و ادویه‌جات معطر است. با‌این‌حال اگر این کار به‌خاطر حجم زیاد مرغ‌ها دشوار بود، موقع پخت مرغ، افزودن موادی مثل چوب دارچین، برگ بو، آب‌لیمو، پودر سیر، ساقه کرفس، میخک یا پودر زنجبیل را فراموش نکنید.
  • علاوه بر مواد نکته قبل، اضافه کردن مقداری هویج، فلفل دلمه‌ای و یا کرفس به مرغی که در حال پخت است، بوی زهم مرغ را می‌گیرد و آن را خوش‌طعم‌تر می‌کند.
  • بهتر است در طرز تهیه زرشک پلو با مرغ نذری، مرغ‌ها را همراه با پوست آن‌ها سرخ کنید تا هم ظاهر شکیل‌تری داشته باشند و هم لذیذتر شوند.
  • توصیه سرآشپزهای حرفه‌ای این است که در طرز تهیه زرشک پلو با مرغ از پیاز زیادی استفاده کنید تا طعم غذای شما بهتر شود.

اصول نگهداری از زرشک پلو با مرغ نذری

مرغ و برنج پخته‌شده، 3 تا 4 روز در یخچال می‌مانند؛ اما حتما باقیمانده غذا را در ظروفی شیشه‌ای و درب‌دار بریزید و از نگه داشتن طولانی‌مدت آن‌ها در ظروف یک‌بار مصرف (حتی داخل یخچال) خودداری کنید.

جلوگیری از خراب شدن زرشک پلو با مرغ نذری

زرشک استعداد زیادی برای خراب شدن دارد. بنابراین نباید زرشک پلو با مرغ را مدت زیادی نگهداری کرد. البته در صورتی که سس مرغ جدا از برنج باشد، میزان ماندگاری این غذا هم بیشتر خواهد شد. موقع گرم کردن مجدد، رنگ و بوی ظاهر غذا را بررسی کنید و اگر مشکلی نبود، غذا را با حرارت ملایم گرم و مجددا سرو کنید.

بهترین جایگزین ها در طرز تهیه زرشک پلو با مرغ نذری

شما می‌توانید از مواد مختلفی برای مزه‌دار کردن سس مرغ و گرفتن بوی زهم مرغ‌ها استفاده کنید. برای مثال در نبود چوب دارچین، استفاده از پودر سیر، برگ بو و مواد دیگری مثل پودر زنجبیل یا میخک بسیار مؤثر است.

نکته: برای تهیه یک وعده خوشمزه و متفاوت، می‌توانید به مرغ پرتقالی نیز نگاهی بیندازید که طعمی لذیذ و خاص به سفره شما می‌بخشد.

خواص زرشک پلو با مرغ نذری

گوشت مرغ سرشار از پروتئین است و نسبت به گوشت قرمز، چربی کمتری دارد. مصرف این گوشت سبب تقویت عضلات، رشد بهتر و پیشگیری از آرتروز می‌شود. فیبر موجود در برنج به سلامت قلب کمک می‌کند و آهن این ماده غذایی هم برای تشکیل هموگلوبین‌های سفید خون مفید است. علاوه بر این‌ها، چاشنی زعفران ماده‌ای نشاط‌آور است. زرشک نیز با کاهش غلظت خون، فشار خون را پایین می‌آورد. تمام این خواص بی‌نظیر در کنار انرژی مثبت غذای نذری به شما کمک می‌کند که وعده غذایی سالم و بسیار مفیدی را میل کنید.

خواص زرشک پلو با مرغ نذری

زرشک پلو با مرغ را از اسنپ فود سفارش دهید…

اگر دوست دارید در مناسبت‌های مختلف مذهبی زرشک پلو با مرغ نذری پخش کنید اما وسایل و امکانات لازم برای طبخ این غذا به تعداد زیاد را ندارید، روی اسنپ فود حساب کنید. سفارش آنلاین غذا به شما امکان می‌دهد که این غذای لذیذ را به تعداد زیاد سفارش دهید و به‌راحتی درب منزل خود تحویل بگیرید. مطمئن باشید که خرید اینترنتی خوب و رضایت‌بخشی خواهید داشت.

سوالات متداول

برای خوش‌رنگ شدن سس زرشک پلو با مرغ چه کنیم؟

برای این منظور حتما رب را پیش از اضافه کردن آب در روغن تفت دهید و زعفران دم‌کرده را هم در دقایق پایانی پخت مرغ به آن اضافه کنید.

مدت زمان ماندگاری زرشک پلو با مرغ در یخچال چقدر است؟

این غذا را باید ظرف 3 تا 4 روز بعد از پخت مصرف کرد. اگر سس مرغ با برنج مخلوط شده باشد، این زمان محدودتر خواهد شد.

از چه چاشنی‌هایی برای طعم‌دار کردن سس مرغ استفاده می‌شود؟

آب‌لیمو، آب‌غوره، زعفران دم‌کرده، پودر سیر، پودر زنجبیل، چوب دارچین و… طعم خوبی به سس مرغ می‌دهند.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2759 مقالات

ارسال نظرات

نظرات(4 دیدگاه)

Vaziri javerifar@gmail.com
21 دی 1402

سلام چیکار کنم زرشک شکرک نزنه واسه زرشک پلو با مرغ زرشک خوشمزه درست کنم

  • snappfoodadmin
    21 دی 1402

    سلام وقت تهیه زرشک پلو با مرغ خوشمزه زرشک‌ها را بخیسانید و آبکش کنید. بعد شکر را به زرشک اضافه و با دست کاملا مخلوط کنید تا شکر به خورد زرشک برود.تا با این کار مانع شکرک زدن زرشک‌ها شوید.زرشک های غذای نذری را هم زیاد سرخ نکید تلخ می شوند

Linda hadadiyan
13 دی 1402

چطوری سس مرغ زرشک پلو نذری درست کنم مواد خاصی میخواد که انقدر خوشمزه جا افتاده میشن

  • snappfoodadmin
    13 دی 1402

    سلام معمولا سس مرغ شامل پیاز، سیر،رب گوجه و مقداری نمک و ادویه است که فلفل سیاه، پودر کاری و زعفران هنگام پخت مرغ به ان اضافه میکنند تا طعم زرشک پلو نذری بهتر و خوشمزه تر بشه چوب دارچین بوی زهم زخم مرغ و طبع سردی آن را میگیرد برای داشتن یک زرشک پلو با مرغ نذری خوشمزه کافی چند نکته گفته شده در مقاله رعایت کنید

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود