طرز تهیه سالادهای معروف کشور اندونزی (آموزش ۵ مدل فوق خوش‌مزه)

5/5 - (1 امتیاز)

خوردن غذاهای ملل مختلف یکی از جذاب‌ترین تفریحاتی است که در روزهای حکمرانی کرونا و عدم ممکن بودن سفر می‌توان تجربه کرد.

کشور اندونزی در شرق قاره پهناور آسیا قرار دارد و مثل تمام کشورهای همسایه خود، غذاهای متنوع و گوناگونی در منوی مردم سرزمینش وجود دارند. سالادها بخشی جدانشدنی از فرهنگ خوراکی مردم اندونزی هستند.

انواع مختلفی از سالاد بر سر سفره‌های این کشور شرقی وجود دارد و در این مقاله ۵ مدل از این سالادها را به شما آموزش خواهیم داد.

کارِدوک؛ یک سالاد کاملاً گیاهی

خصوصیت مشترک بین عموم مردم آسیای شرقی، از ژاپن و کره جنوبی گرفته تا اندونزی و ویتنام، پایبندی به سنت‌ها است. البته نکته قابل‌توجه راجع به این مردم، رعایت حد اعتدال میان سنت و مدرنیته است.

کارِدوک یک سالاد کاملاً سنتی است که با سس بادام‌زمینی سرو می‌شود. مردم اندونزی دستور تهیه آن را از آبا و اجدادشان یاد گرفته‌اند. این سالاد از غرب جزیره جاوا می‌آید و اصالتاً متعلق به نژاد ساندنس این منطقه است. معمولاً در اندونزی وارد هر غذاخوری یا رستورانی که بشوید، سالاد کارِدوک را در منوی آن‌ها مشاهده خواهید کرد.

درست کردن این سالاد کار بسیار ساده‌ای است. اول از همه باید مواد لازم را آماده کنید.

کارِدوک؛ یک سالاد کاملاً گیاهی

مواد لازم برای تهیه سالاد کارِدوک

اندازه تمامی مواد به میزان لازم است.

  • سس بادام‌زمینی
  • ریحان
  • جوانه لوبیا
  • لوبیا سبز
  • خیار
  • کلم

برای تهیه سالاد کاردوک باید ریحان، جوانه لوبیا، خیار، لوبیا سبز و کلم را با یکدیگر ترکیب کنید و در نهایت سس بادام‌زمینی را روی ترکیب به‌دست‌آمده بریزید.

سس بادام زمینی چگونه درست می‌شود؟ اصلاً نیازی به نگرانی نیست، طرز تهیه سس بادام‌زمینی را هم به شما آموزش خواهیم داد.

طرز تهیه سس بادام‌زمینی؛ کمی نمک و کمی فلفل

سالاد کاردوک بدون سس بادام‌زمینی مثل ساندویچ سوسیس بدون سوسیس است! یعنی می‌توان هسته مرکزی کار را این مدل از سس دانست؛ اما چگونه می‌توانی یک سس بادام‌زمینی نابی درست کرد؟ خیلی ساده:

طرز تهیه سس بادام‌زمینی؛ کمی نمک و کمی فلفل

فقط کافی است بادام‌زمینی‌های سرخ‌شده را با نمک و شکر و فلفل آسیاب کنید. اضافه کردن مواد خام دیگری مانند خمیر میگو و چند حبه سیر هم می‌توانند طعم سس‌تان را بهتر کنند. البته اضافه کردن دو مورد آخر ضروری نیست، اگر دوست دارید از آن‌ها استفاده کنید.

حالا سس خلق‌شده را به ترکیب اولیه از سبزیجات خامی که درست کرده بودید اضافه کنید. بینگو! این شما و این سالاد کارِدوک از غرب جاوه.

آسینان؛ سالادی برای تمام سلیقه‌ها

آسینان نشان‌دهنده فرهنگ‌های مختلف حاضر در اندونزی است. این سالاد متعلق به بخش خاصی از کشور نیست و نمی‌توان آن را محدود به یک شهر یا استان دانست.

آسینان یا از ترکیب میوه‌ها‌ی ترش درست می‌شود یا از مخلوط کردن انواع مختلفی از سبزیجات. فیلم‌های اصغر فرهادی را دیده‌اید، انتهای باز و واگذاری تصمیم‌گیری به مخاطب. در عجیب‌ترین تشبیه ممکن می‌توان آسینان را شبیه فیلم‌های ایشان دانست؛ یعنی دست‌تان برای انتخاب انواع سبزی و میوه جهت درست کردن آن باز است؛ اگرچه خیار و کلم بیشترین نقش را در خلق این سالاد دارند.

این سالاد یک میان وعده غذایی است که معمولاً در غرفه‌های خیابانی سرو می‌شود و اتفاقاً از محبوبیت بالایی در تمام اندونزی برخوردار است. در ضمن هر دو نوع سبزیجات و میوه‌جات این سالاد با سس بادام‌زمینی سرو می‌شود که جزئی جدانشدنی از فرهنگ غذایی اندونزی است. معمولاً این سالاد موقع سرو توسط برنج یا نودل پوشانده می‌شود.

آسینان؛ سالادی برای تمام سلیقه‌ها

روجاک سینگور؛ وقتی زیبایی اهمیت دارد

روجاک یکی از میوه‌های مخصوص خط استوا و شرق آسیا است. روجاک سینگور را می‌توان نوعی سالاد مجلسی دانست که جهت نمایش هنر آشپز سر سفره‌ها آورده می‌شود؛ البته فکر نکنید که توجه به زیبایی باعث طعم بد می‌شود، کاملاً برعکس! گوشت گاو یا بوفالو یکی از عناصر این سالاد هستند و به همین خاطر می‌توان آن‌ را به‌عنوان یکی از خوش‌مزه‌ترین سالاد‌های کشور اندونزی معرفی کرد.

این سالاد مجلسی است چون در کنار میوه‌ها، سبزیجات و گوشت گاو یا بوفالو، برای تزیین سالاد روجاک سینگور از خمیر میگو، بادام‌زمینی، شکر و فلفل قرمز استفاده می‌شود. در مورد ریخت‌و‌پاش هم باید بگوییم که مواد تزیین به مقدار زیاد استفاده می‌شوند. خیلی زیاد!

روجاک سینگور؛ وقتی زیبایی اهمیت دارد

سِلَت سولو؛ سالادی که یک وعده غذایی کامل است

گفته می‌شود این سالاد ریشه‌ای اروپایی دارد و مردم جاوه آن را با ذائقه خود تطبیق داده‌اند. البته با اعمال یک‌سری تغییرات! شروع این تغییرات از سولو واقع در مرکز جاوه بوده است. اسم سالاد بیانگر این حقیقت است.

در این سالاد هم مانند روجاک سینگور گوشت گاو وجود دارد و به همین دلیل می‌تواند به‌عنوان یک وعده غذایی کامل هم مورد مصرف قرار بگیرد. در این سالاد علاوه بر فیله گوشت، پیاز، سس سویا، نمک، فلفل، شکر، سرکه، موسیر، میخک، جوز هندی (میوه‌ای هندی)، تخم‌مرغ آب‌پز و سس مایونز هم وجود دارند. در ضمن گیاهانی نظیر هویج، کاهو، سیب‌زمینی و لوبیا سبز دیگر اجزای تشکیل‌دهنده سِلَت سولو هستند.

برای سرو این سالاد باید تخم‌مرغ‌ها و سبزیجات را دور ظرف بچینید. سپس گوشت را روی آن‌ها و در مرکز قرار دهید، آب حاصل از پخت گوشت را هم در ظرف بریزید، طوری که گوشت‌تان در آن غوطه‌ور شود. طبق رسم‌و‌رسوم اندونزی، در کنار ظرف سالاد باید ظرف جداگانه‌ای برای مایونز وجود داشته باشد.

سِلَت سولو؛ سالادی که یک وعده غذایی کامل است

لالاپ! ساده‌ترین سالاد ممکن

لالاپ مثل تالاپ! برای ما فارسی‌زبان‌ها اسم بامزه‌ای است و برای اندونزیایی‌ها یادآور یک سالاد دم‌دستی. زادگاه این سالاد غرب جاوه است و هیچ دستور تهیه مشخصی ندارد! معمولاً از ترکیب سبزیجات خام مختلف درست می‌شود. سبزیجاتی مانند گوجه‌فرنگی، ریحان، بادمجان سبز، خیار، کلم، لوبیا، اسفناج و برگ کاساوا و پاپایا.

لالاپ سرد سرو می‌شود و همیشه در کنار آن سس مخصوص تراسی قرار دارد.

سس تراسی مخصوص اندونزی و مالزی است و از ترکیب انواع فلفل و خمیر میگو به‌عنوان عناصر اصلی درست می‌شود. به این دو عنصر می‌توان موارد بسیار دیگری را هم اضافه کرد؛ مانند سیر، موسیر، گوجه‌فرنگی، پیاز، آب‌لیمو، روغن، شکر و نمک.

یادتان باشد که سس تراسی باید به طرز اشک‌آوری تند باشد! در ادامه یک اشانتیون برای آن‌هایی که تا انتهای مقاله همراهمان بودند داریم.

طرز تهیه سالاد مکزیکی؛ اشانتیون این مقاله

اندونزی این سر دنیا است و مکزیک آن سر دیگر دنیا! البته اگر از اقیانوس آرام گذر کنیم فاصله کم‌تر می‌شود، اما هنوز راه بسیار است! دلیلی که تصمیم گرفتیم طرز تهیه سالاد مکزیکی را به‌عنوان اشانتیون ارائه کنیم، شباهت زیاد سالاد مکزیک با سالاد مکزیکی است. علی‌رغم فاصله زیاد بین دو کشور.

طرز تهیه سالاد مکزیکی؛ اشانتیون این مقاله

مکزیک هم مثل اندونزی از یک فرهنگ غذایی غنی برخوردار است؛ یعنی انواع گوناگونی از سالاد مختص به این کشور وجود دارند، اما ما قصد آموزش محبوب‌ترین نوع آن را داریم.

مواد لازم برای تهیه سالاد ساده مکزیکی

یک نکته: در مورد سبزیجات سالاد مکزیکی دست‌تان باز است؛ یعنی می‌توانید هر سبزی‌ای که دوست دارید برای تهیه این سالادها استفاده کنید؛ و اما مواد لازم:

  • سبزیجات
  • گوجه‌فرنگی‌های کوچک
  • پیاز قرمز بریده‌شده
  • تربچه
  • ذرت
  • تخم کدو تنبل (ترجیحاً بوداده)
  • گشنیز و لیمو برای تزیین سالاد

با داشتن این مواد می‌توانید یک سالاد ساده مکزیکی و صدالبته خوش‌مزه درست کنید.

آموزش طرز تهیه سالاد مکزیکی ساده و آسان

فقط کافی است مواد نام برده شده در قسمت بالا را با یکدیگر ترکیب کنید و سر سفره بگذارید. به همین راحتی و سادگی.

این سالاد معمولاً به‌عنوان تکمیل‌کننده غذای اصلی سرو می‌شود و برای افرادی که سخت سیر می‌شوند نمی‌تواند یک وعده غذایی کامل محسوب شود.

جمع‌بندی

اندونزی فرهنگ غذایی بسیار غنی‌ای دارد و خوب مسلماً سالاد‌های بسیار متنوعی هم در منوی رستوران‌ها و آشپزخانه‌های مردم این کشور دیده می‌شود. همه سالادهای این کشور گیاهی مطلق نیستند و بعضی از آن‌ها در دستور پختشان گوشت هم دیده می‌شود. در ضمن تزیین سالادهای کشور اندونزی یکی از دغدغه‌های همیشگی آشپزان نامی این کشور است و به این موضوع توجه زیادی می‌شود.

در این مقاله دستور تهیه ۵ مدل از سالادهای معروف اندونزی و یک مدل سالاد مکزیک را شرح دادیم که امیدواریم برایتان مفید باشند.

شما هم اگر دستور تهیه سالاد مکزیکی و اندونزیایی بلد هستید برایمان در قسمت کامنت بنویسید.

اگر به تهیه سالاد علاقه مند هستید: