آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
  • میگو پفکی
    طرز تهیه میگو پفکی آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
طرز تهیه سومون
آموزش آشپزی
4.5/5 - (4 امتیاز)
2

طرز تهیه سومون ترکیه ای؛ تجربه ای جذاب و متفاوت در پخت نان های خانگی

مینا اسماعیل بیگی 07 دی 1401 4 دقیقه

همان‌طور که می‌دانید در ترکیه، نان‌های محلی متنوعی طبخ می‌شود که هر کدام، ویژه منطقه خاصی از ترکیه است. اما گلچینی از تمام این نان‌های خوشمزه و خانگی را می‌توانید در استانبول پیدا کنید و یکی از پرطرفدارترین آن‌ها، نوعی نان باگت حجیم به نام نان سامون یا صمون یا سومون است. نانی که برای تهیه آن باید مراحل نسبتا زیادی را انجام دهید، اما دیدن نتیجه کار، حتما خستگی شما را برطرف خواهد کرد. بنابراین، با ما همراه باشید تا با یکدیگر، طرز تهیه سومون را ببینیم.

نان سومون
تعداد نفرات 2 تا 4 نفر
زمان آماده سازی 2 ساعت و نیم
زمان پخت نان  40 دقیقه
میزان سختی زیاد

نان سومون ترکیه ایطرز تهیه سومون ترکیه ای

فکر می‌کنید یک کاسه موهلاما یا یک پرس املت ترکیه ای را چه چیزی کامل می‌کند؟ درست حدس زدید، بخش مهمی از طعم این غذاها با نان خوشمزه‌ای که در کنار آن‌ها است، تکمیل می‌شود و در این مطلب از اسنپ فود قصد داریم به سراغ تهیه نان سومون برویم که گزینه‌ای مناسب برای تکمیل کردن یک صبحانه مفصل است. در ادامه، مواد لازم و مراحل تهیه این نان ترکیه ای حجیم و ترد را با هم می‌بینیم. البته، پیشنهاد می‌کنیم تا صحبت از موهلاما شد، طرز تهیه موهلاما را نیز بخوانید روش اصولی تهیه آن را یاد بگیرید.

مواد لازم برای طرز تهیه سومون

برای تهیه نان سامون یا صمون، مواد اولیه زیر را آماده کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
آرد 1 پیمانه
آب ولرم نصف پیمانه
شکر 1 قاشق مرباخوری
خمیر مایه خشک 1 قاشق غذاخوری، معادل 10 گرم

مواد لازم برای خمیر نان سومون

برای تهیه خمیر نان سومون، این مواد را آماده کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
آرد 2.5 پیمانه
آب ولرم 1 پیمانه
نمک 1 قاشق مرباخوری

مراحل طرز تهیه سومون

مراحل طرز تهیه نون ترکیه ای سومون یا اکمک سومون را به ترتیب زیر پیش ببرید. بعد از پایان کار، این نان را با املت ترکیه‌ای میل کنید و از طعم آن لذت ببرید. البته، اگر طرز تهیه املت منه من را بلد نیستید، لازم است تا مطلب مربوط به آن را نیز مطالعه کنید.

  • مرحله اول: پیش از هر چیز باید خمیر مایه را آماده کنید. برای این کار، خمیر مایه خشک، شکر و آرد را با نصف پیمانه آب در ظرفی مناسب ریخته و کاملا مخلوط کنید.
  • مرحله دوم: روی ظرف حاوی خمیرمایه را بپوشانید و آن را به مدت یک ربع ساعت در محیط آشپزخانه قرار دهید تا استراحت کند.
  • مرحله سوم: در این فاصله باید خمیر نان را آماده کنید. به این ترتیب که نصف آرد را با آب ولرم مخلوط کنید و بعد از گذشت زمان استراحت خمیر مایه، آن را به مخلوط آرد اضافه کنید.
  • مرحله چهارم: حالا نمک و پس از آن، باقیمانده آرد را به تدریج به خمیر اضافه کنید و همزمان خمیر را با دست ورز دهید. ورز دادن را تا جایی ادامه دهید که خمیر به دست نچسبد.طرز تهیه نون ترکیه ای سومون
  • مرحله پنجم: کف یک ظرف مناسب را کمی چرب کنید و خمیر را در آن قرار دهید. روی ظرف را بپوشانید و آن را به مدت 1 ساعت، در محیطی گرم و خشک قرار دهید تا خمیر اصطلاحا به عمل آید.
  • مرحله ششم: خواهید دید که بعد از گذشت 1 ساعت خمیر پف می‌کند و حجم آن تقریبا دو برابر می‌شود. روی یک سطح صاف مانند تخته آشپزخانه را آردپاشی کرده و خمیر را روی آن پهن کنید.
  • مرحله هفتم: باز هم خمیر را ورز دهید و آن را به 2 قسمت چونه بگیرید. هر قسمت را دوباره باز کرده و مجددا گرد کنید. سپس، روی چونه‌ها را بپوشانید تا یک ربع دیگر هم استراحت کنند.
  • مرحله هشتم: پس از یک ربع، هر یک از چانه‌ها را با دست یا وردنه به صورت نازک پهن کرده و از یک طرف آن را جمع کنید. فراموش نکنید که انتهای رول‌های خمیری را با دست فشار دهید تا بسته شوند.
  • مرحله نهم: روی سینی فر یک کاغذ روغنی بیندازید و رول‌های خمیری را با فاصله مناسب روی آن بچینید. سپس با پارچه‌ای تمیز روی خمیرها را بپوشانید و اجازه دهید نیم ساعت دیگر به همان حالت بمانند و استراحت کنند.
  • مرحله دهم: در این مرحله از طرز تهیه سومون، با استفاده از یک چاقوی تیز، روی خمیرها شیارهایی یکدست و موازی ایجاد کنید. سپس با یک اسپری یا فرچه، روی خمیرها را کمی خیس کنید تا نرم شوند.
  • مرحله یازدهم: فر را روی حرارت 200 درجه سانتیگراد تنظیم کنید و نان‌ها را به مدت 40 دقیقه داخل آن قرار دهید.

نکته: فراموش نکنید که برای جلوگیری از خشک شدن نان‌ها، یک کاسه آب هم داخل فر قرار دهید.

  • مرحله دوازدهم: بعد از گذشت نیم ساعت، ظرف آب را از فر خارج کنید و اجازه دهید در 10 دقیقه پایانی پخت، نان‌ها به طور کامل، برشته شوند.

در نهایت، نان‌ها را از فر خارج کنید و پس از اینکه کمی خنک شدند، آن‌ها را برش زده و در کنار بقیه غذاها، سرو کنید.

نان سومون با هر غذایی خوشمزه است…

طرز تهیه نان سومون به صورت مرحله به مرحله را با هم دیدیم. حال، اگر احساس می کنید که با تهیه این نان از دیگر کارهایتان عقب می‌مانید، می‌توانید نان را تهیه کنید و برای تهیه سایر مخلفات صبحانه، از بخش سفارش آنلاین از کافه اسنپ فود کمک بگیرید.  به این شکل، با چند کلیک ساده، تدارکات صبحانه را درب منزل تحویل می‌گیرید.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

ارسال نظرات

نظرات(2 دیدگاه)

amir shabnamiyan
14 آبان 1402

برای جلوگیری از خشک شدن نان سومون باید چیکار کنیم بنظرم نون خوشمزه ای این صمون باید حتما امتحانش کنم منتها من همیشه از خشک شدن نان ها ناراحت میشم راه حلش بودنم سریع درست میکنم

  • snappfoodadmin
    14 آبان 1402

    سلام برای درست کردن نان سومون ترکیه فراموش نکنید که برای جلوگیری از خشک شدن نان‌ها، یک کاسه آب هم داخل فر قرار دهید.

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود