آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
  • میگو پفکی
    طرز تهیه میگو پفکی آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
آموزش آشپزی
3.1/5 - (11 امتیاز)
بدون نظر

طرز تهیه سوهان عسلی بدون شکر (کنجدی و گردویی)

مینا اسماعیل بیگی 02 فروردین 1400 6 دقیقه
۴ نفر
مناسب برای
غذای اصلی
نوع
متوسط
سطح
30 دقیقه
زمان آماده سازی
30 دقیقه
پخت

سوهان عسلی یکی از شیرینی های سنتی ایرانیان است. این سوهان را بدون شکر نیز تهیه می‌کنند. در این مقالۀ اسنپ فود طرز تهیۀ سوهان عسلی بدون شکر و با طعم های کنجدی و گردویی را به شما آموزش می دهیم.

طرز تهیه سوهان عسلی

برای تهیۀ سوهان عسلی که به آب نبات آجیلی نیز معروف است به موادی نیاز دارید که دسترسی به آن کار دشواری نیست. در ضمن مهم است که از دستور پخت ارائه شده پیروی کنید.

طرز تهیه سوهان عسلی

مواد لازم برای تهیۀ سوهان کنجدی خوشمزه در خانه

  • ۱۲۵ گرم شکر
  • ۴۰ گرم عسل
  • ۴۰ گرم کره یا روغن مایع
  • ۲۰ گرم آب یا گلاب
  • ۱۴۰ گرم خلال بادام
  • نصف قاشق چای خوری زعفران آسیاب شده یا
    ۱ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده
  • خلال پسته برای تزئین سوهان عسلیمواد لازم برای تهیۀ سوهان عسلی ترد

طرز تهیه سوهان عسلی ترد

  1. قابلمه را کمی حرارت دهید.
  2. عسل، شکر و گلاب را در قابلمه با هم به آرامی مخلوط کنید. مواد باید به مدت ۳ تا ۴ دقیقه روی حرارت کم باشند که مخلوط غلیظ و طلایی رنگی درست شود.
  3. روغن یا کره را در قابلمه بریزید و با مواد موجود در آن به طور کامل مخلوط کنید.
  4. در این مرحله باید خلال های بادام را در قابلمه بریزید و هم بزنید. دقت کنید که در ابتدا کم بودن دمای خلال های بادام باعث غلیظ شدن شکر می شود. بعد از کمی حرارت دیدن، غلظت شکر کمتر می شود.
  5. اکنون نوبت افزودن زعفران دم کرده یا پودر زعفران به مخلوط است. به هم زدن مخلوط روی حرارت کم ادامه دهید تا بادام ها هم طلایی رنگ شوند.
  6. برای اینکه از آماده شدن سوهان عسلی خود مطمئن شوید می توانید یک مقدار خیلی کمی از مخلوط سوهان را در داخل ظرفی آب بریزید. اگر سوهان سریع سفت شد یعنی آماده شده است. راه دیگر استفاده از ابزار سنجش دمای آب نبات است. در این هنگام باید دما به ۱۵۰ درجه سانتی‌گراد برسد.
  7. وقتی مطمئن شدید که سوهان آماده شده است. مخلوط را روی کاغذ روغنی چرب شده بریزید. باید مواد را با فاصله از هم بریزید. می توانید مواد را در یک قالب چرب شده بریزید و سوهان را به صورت یکپارچه درست کنید.
  8. لازم است سینی مورد استفاده یا قالب سوهان عسلی را روی شعله پخش کن قرار دهید. این نکته باعث می شود وقتی مخلوط سوهان عسلی را روی کاغذ روغنی می ریزید ترد بودنش را از دست ندهد.
  9. برای تزئین می توانید از خلال پسته استفاده کنید.
  10. لازم است سوهان عسلی ها را ۳ تا ۵ ساعت در جای خشک کنار بگذارید تا کامل سفت شود. سپس آن را در ظرفی در دار بگذارید و در یخچال یا جایی خشک و خنک قرار دهید. دقت کنید که خشک بودن فضای نگهداری برای خیس و چسبنده نشدن لازم است.طرز تهیه سوهان عسلی ترد

آنچه آموزش دادیم سوهان عسلی با طعم زعفران است. شما با توجه به سلیقۀ خود می توانید میزان شیرینی سوهان عسلی را کم یا زیاد کنید. برای مثال می توانید در هنگام حرارت مخلوط کمی آب‌لیمو یا آب پرتقال به آن اضافه کنید.

طرز تهیه سوهان عسلی کنجدی

کنجد به عنوان مادۀ مقوی و خوش طعم در تهیۀ سوهان عسلی نیز مورد استفاده قرار می گیرد. در ادامه دستور سوهان عسلی کنجدی را به شما ارائه می دهیم.

مواد لازم برای تهیه سوهان عسلی کنجدی

  • ۱ لیوان کنجد
  • ۳ قاشق غذا خوری شکر
  • ۳ قاشق غذاخوری عسل
  • ۱ قاشق مربا خوری کره
  • خلال پسته برای تزئینطرز تهیه سوهان عسلی کنجدی

طرز تهیه سوهان عسلی کنجدی

  1. تابه را روی حرارت کم قرار دهید و کمی کره در آن بریزید.
  2. شکر را در تابه بریزید و کمی هم بزنید تا شکر حل شود.
  3. عسل را به شکر آب شده اضافه کنید و آرام آرام هم بزنید. منتظر بمانید که مخلوط کمی غلیظ شود. دقت کنید که وجود شکر در مخلوط به کافی بودن غلظت کمک می کند. بنابراین شکر را از دستور پخت حذف نکنید.
  4. در این مرحله باید کنجد را بریزید و هم بزنید تا خامی کنجد از بین برود. در ضمن ترکیب یکدستی در نهایت به دست آید. دقت کنید قبل از شروع به کار باید کنجد را بو دهید که خامی اولیه را از دست بدهد.
  5. کاغذ روغنی را در سینی قرار دهید. می توانید از قالب هم استفاده کنید و سوهان عسلی یکپارچه ای تهیه کنید.
  6. مخلوط را روی کاغذ روغنی کمی چرب شده یا قالب قرار دهید.
  7. می توانید مخلوط را روی کاغذ روغنی به طرحی که دوست دارید برش بزنید. در محیط خشک و خنک قرار دهیدطرز تهیه سوهان عسلی کنجدی

طرز تهیه سوهان کنجدی با شیره انگور

شکر در تهیۀ سوهان عسلی مادۀ مهمی است. شاید از خود سؤال بپرسید پس چگونه بدون شکر می توانیم سوهان عسلی تهیه کنیم؟

در ادامه دستور پخت سوهان عسلی بدون شکر یا به بیان دیگر طرز تهیه سوهان رژیمی را به شما ارائه می دهیم.

مواد لازم برای تهیه سوهان کنجدی با شیره خرما

  • ۵۰ گرم شیره انگور
  • ۴۰ گرم عسل
  • ۴۰ گرم کره یا روغن مایع
  • ۲۰ گرم آب یا گلاب
  • ۱۰۰ گرم خلال بادام
  • ۱ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده
  • خلال پسته برای تزئین سوهان عسلیطرز تهیه سوهان عسلی بدون شکر

طرز تهیه سوهان عسلی بدون شکر

  1. ابتدا در قابلمه ای که روی حرارت کم قرار دارد شیرۀ انگور و عسل را به آرامی ترکیب کنید.
  2. وقتی ترکیب نرم شد کره را اضافه کنید. در حالی که قابلمه روی حرارت کم قرار دارد به آرامی مواد را ترکیب کرده تا شروع به کف کردن بکند.
  3. سپس خلال بادام ها را اضافه کرده و به آرامی با مخلوط موجود در قابلمه هم بزنید.
  4. وقتی غلظت به حد کافی رسید زعفران دم کرده را اضافه کنید. باز هم در حالی که قابلمه روی حرارت کمی قرار دارد، مواد را هم بزنید تا غلظت خوبی به دست آورد.
  5. ظرف را کنار بگذارید تا مواد خنک شود.
  6. مواد را روی کاغذ روغنی چرب شده بریزید و با طرح مورد نظر برش بزنید. سپس در ظرفی در بسته در یخچال قرار دهید.

دقت کنید که سوهان عسلی نباید خیس و چسبنده باشد.

با این دستور پخت می توانید سوهان عسلی بدون شکر تهیه کنید.

طرز تهیه سوهان عسلی گردویی

گردو هم ماده ای خوشمزه است که در پخت سوهان عسلی استفاده می شود. شما می توانید با دستور پخت زیر سوهان عسلی گردویی آماده کنید.

طرز تهیه سوهان عسلی گردویی

مواد لازم برای درست کردن سوهان عسلی گردویی

  • ۵۰ گرم گردوی ریز شده
  • ۳ قاشق غذا خوری شکر
  • ۳ قاشق غذاخوری عسل
  • ۱ قاشق مربا خوری کره
  • خلال پسته برای تزئین

طرز درست کردن سوهان عسلی گردویی

  1. قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید و کمی کره در آن بریزید.
  2. شکر را در تابه بریزید و کمی هم بزنید تا شکر حل شود.
  3. عسل را به شکر آب شده اضافه کنید و آرام آرام هم بزنید. منتظر بمانید که مخلوط کمی غلیظ شود.
  4. اکنون باید گردوهای خرد شده را بریزید و هم بزنید تا ترکیب یکدستی درست شود. دقت کنید که مدت زمان زیادی نباید حرارت دهید که مخلوط تیره شده و بسوزد
  5. کاغذ روغنی را در سینی قرار دهید و کمی چرب کنید. اگر بخواهید سوهان عسلی یکدستی داشته باشید می توانید از یک قالب استفاده کنید.
  6. مخلوط را روی کاغذ روغنی کمی چرب شده یا قالب قرار داده و به شکل دلخواه برش بزنید.
  7. در نهایت آن را برش بزنید و در جایی خشک و خنک کنار بگذارید.طرز درست کردن سوهان عسلی گردویی

کلام آخر

در این مقالۀ اسنپ فود، طرز تهیۀ سوهان عسلی با طعم های گردویی، کنجدی و زعفرانی را به شما عزیزان ارائه دادیم. با اینکه شکر در درست کردن سوهان عسلی مهم است می توانید از شیرۀ انگور به جای آن استفاده کنید. بنابراین به راحتی قادر هستید این شیرینی را در منزل تهیه کنید اما قطعا گزینه سفارش شیرینی به صورت آنلاین هم همیشه بر روی میز خواهد بود.

می توانید طرز تهیه‌ی‌ چند دسر ساده و سریع را اینجا بخوانید!

 

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود