آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • لیست بهترین دامپزشکی‌های تهران آبان 17, 1403
  • تربیت عروس هلندی
    روش های تربیت عروس هلندی و رام و دستی کردن آنها آبان 16, 1403
  • خواص ماهی سکن
    خواص ماهی سکن چیست؟ آبان 16, 1403
صفحه پیدا نشد!
طرز تهیه ترشه شامی
آموزش آشپزی
5/5 - (1 امتیاز)
بدون نظر

طرز تهیه شامی ترش (ترشه شامی) و سفر به گیلان زیبا

مینا اسماعیل بیگی 12 بهمن 1402 5 دقیقه

شامی ترش یا ترشه شامی از غذاهای جذاب استان گیلان و شهر رشت است که با شامی سیب زمینی تفاوت دارد. برای طرز تهیه شامی ترش ابتدا پیاز رنده شده را با گوشت چرخ کرده مخلوط کنید. آرد نخودچی، نمک، ادویه و سبزی‌های معطر را اضافه کنید و ورز دهید. پس از یک ساعت استراحت مایه شامی در یخچال، آن را به شکل گرد پهن کرده و در روغن سرخ کنید. گوجه را سرخ کرده و پس از کشیده شدن آب گوجه، رب انار و رب گوجه را تفت دهید. ادویه‌ها و آب را اضافه کنید تا سس غلیظ شود. در نهایت شامی را در داخل سس بچینید و در ۱۰ دقیقه پایانی، آب نارنج را اضافه کنید.

در این مطلب از مجله اسنپ فود قصد داریم تا طرز تهیه ترشه شامی گیلانی را با فوت و فن و نکات آموزش دهیم.

ترشه شامی گیلانی

تعداد نفرات ۴ نفر
زمان آماده‌سازی ۳۰ دقیقه
زمان پخت ۶۰ دقیقه
میزان سختی متوسط

طرز تهیه شامی ترش

همه ما خطه سرسبز گیلان را با غذاهای رنگارنگ و خوشمزه می‌شناسیم که در ایران نظیر ندارند. از جمله این غذاها می‌توان به شامی ترش و طرز تهیه کوکوی اشپل گیلانی اشاره کرد که طعم‌های جذابی دارند. شامی ترش گیلانی برای دورهمی و مهمانی‌ها نیز گزینه بسیار جذابی است که از خوردن آن لذت می‌برید.

عکس شامی ترش

مواد اولیه شامی ترش

در اولین گام از طرز تهیه شامی ترش گیلانی مواد اولیه زیر را آماده کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
گوشت چرخ کرده ۴۰۰ گرم
پیاز بزرگ ۱ عدد
سبزی معطر (گشنیز، جعفری، ترخون و مرزه) ۲ قاشق غذاخوری
نعنا خشک ۱ قاشق غذاخوری
رب انار ۲ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
آرد نخودچی ۲ قاشق غذاخوری
آب جوش ۱ پیمانه
گوجه فرنگی ۲ عدد
روغن به مقدار لازم
نمک، زردچوبه و فلفل به مقدار لازم

دستور پخت ترشه شامی گیلانی

در ادامه با دستور پخت شامی ترش گیلانی، مرحله به مرحله همراه ما باشید:

دستور پخت ترشه شامی گیلانی

  • مرحله اول: ابتدا پیاز را پوست گرفته و رنده کنید. پس از جدا کردن آب پیاز، زمانی که پیاز دیگر آب اضافی نداشت، آن را داخل یک کاسه بزرگ بریزید. گوشت چرخ کرده را به همراه آرد نخودچی، زردچوبه، فلفل و مقدار مناسبی نمک به پیاز اضافه کنید و کمی هم بزنید.
  • مرحله دوم: سبزیجات معطر شامل گشنیز، جعفری، ترخون و مرزه را به صورت ریز خرد کنید و همراه نعنا خشک داخل کاسه بریزید. مایه شامی را به دست، حداقل به مدت ۷ دقیقه ورز دهید تا بافت یکسان و منسجمی به دست آورد. سپس روی آن را سلفون کشیده و یک ساعت در یخچال استراحت دهید.
  • مرحله سوم: پس از خارج کردن مایه شامی از یخچال، داخل یک تابه مقداری روغن بریزید تا داغ شود. کمی از مایه شامی را بردارید و با دست گرد کنید؛ سپس آن را با فشار، کف دست پهن کرده و داخل تابه سرخ کنید. دقت داشته باشید که هر دو طرف شامی باید سرخ و پخته شود.
  • مرحله چهارم: وقتی همه شامی‌ها را سرخ کردید، به سراغ تهیه سس غذا بروید. گوجه فرنگی را به صورت نگینی خرد کرده و در یک تابه با روغن تفت دهید. زمانی که آب گوجه فرنگی کشیده شد و روغن انداخت، رب گوجه فرنگی و رب انار را اضافه کنید. مانند طرز تهیه کوکو گردو اجازه دهید تا رب به خوبی تفت خورده و خامی رب از بین برود.
  • مرحله پنجم: مقداری نمک، فلفل و زردچوبه را به مواد سس اضافه کنید و هم بزنید. حالا آب جوش را داخل تابه بریزید و اجازه دهید تا سس با حرارت ملایم غلیظ شده و آب تبخیر شود.
  • مرحله ششم: زمانی که سس به غلظت مناسب رسید، شامی‌های سرخ شده را داخل تابه بچینید و به مدت نیم ساعت در سس قرار دهید تا کاملا طعم‌دار و خوشمزه شوند.
  • مرحله هفتم: در ۱۰ دقیقه پایانی پخت شامی‌ها در سس، آب نارنج را نیز روی غذا بریزید تا خوش‌طعم‌تر شود. پس از این مدت، شامی‌ها را داخل ظرف سرو بچینید و با برنج کته سرو کنید.

فوت و فن های طرز تهیه ترشه شامی گیلانی

هر غذایی همچون طرز تهیه گمج کباب فوت و فن‌های تهیه خاصی دارد و اگر این نکات رعایت شوند، غذای خوش طعم‌تری خواهید داشت. در ادامه نکات طرز تهیه شامی ترش آمده است و پیشنهاد می‌کنیم این موارد را حتما رعایت کنید.

فوت و فن های طرز تهیه ترشه شامی گیلانی

  • در طرز تهیه ترشه شامی به سبک گیلانی، از سبزیجات محلی مانند چوچاق و خالواش نیز استفاده می‌شود. اگر به این سبزیجات دسترسی دارید، آن‌ها را با گوشت و دیگر مواد ترکیب کنید.
  • شامی ترش باید کاملا مغزپخت شود، اما دقت داشته باشید که شامی‌ها بیش از حد سرخ نشوند، چراکه سوخته و طعم آن‌ها تغییر می‌کند.
  • کسانی که به طعم گوشت قرمز علاقه‌ای نداشته یا به هر دلیل از خوردن گوشت قرمز منع شده‌اند، می‌توانند شامی سویا را امتحان کنند.
  • برای انسجام بیشتر مایه شامی ترش گیلانی، می‌توانید ۱ عدد تخم مرغ را نیز داخل مواد بشکنید.

روش نگهداری شامی ترش و جلوگیری از خراب شدن ترشه شامی

شامی ترش را به اندازه مصرف خود در هر وعده تهیه کنید، اما اگر مقداری از آن باقی ماند، شامی‌ها را داخل ظرف درب‌دار ریخته و در یخچال بگذارید. دقت داشته باشید که باتوجه به ترکیب شدن شامی و سس، این غذا سریع‌تر فاسد می‌شود. برای افزایش ماندگاری می‌توانید سس و شامی‌ها را به صورت جدا نگهداری کنید و زمانی که قصد گرم کردن آن‌ها را دارید، سس و شامی را در یک تابه ریخته و بپزید تا طعم‌دار شوند.

جایگزین‌ها در طرز تهیه شامی ترش

استفاده از آب نارنج در طرز تهیه شامی ترش گیلانی اهمیت زیادی دارد، اما به‌جای آب نارنج می‌توان آبغوره را نیز در فهرست مواد اولیه شامی ترش جایگزین کرد. همچنین می‌توانید به‌جای رب انار از رب آلوچه نیز استفاده کنید یا اینکه ترکیب رب انار و رب آلوچه را به کار ببرید.

جایگزین‌ها در طرز تهیه شامی ترش

ترشه شامی، طعمی متفاوت و تکرارنشدنی

در این مطلب از مجله اسنپ فود به معرفی طرز تهیه ترشه شامی گیلانی پرداختیم و فوت‌وفن‌های تهیه آن را معرفی کردیم. پیشنهاد می‌کنیم این غذا را حتما تهیه کرده و از طعم خوب آن لذت ببرید. البته، اگر احساس می‌کنید بعضی از اعضای خانواده این غذا را دوست ندارند، غذای موردعلاقه آن‌ها را از سفارش آنلاین غذا اسنپ فود سفارش داده و این ترشه شامی خوشمزه را برای خود و افرادی که آن را دوست دارند، تهیه کنید.

سوالات متداول

در طرز تهیه شامی ترش از چه سبزیجاتی استفاده می‌شود؟

برای درست کردن شامی ترش به گشنیز، جعفری، ترخون و مرزه نیاز دارید. همچنین نعنا خشک نیز از دیگر سبزیجات مورداستفاده در تهیه این غذا است. گیلانی‌ها از سبزی‌های محلی خالواش و چوچاق هم برای درست کردن شامی ترش استفاده می‌کنند.

علت وا رفتن شامی ترش چیست؟

اگر از مقدار کافی آرد نخودچی استفاده نکنید، شامی وا می‌رود. همچنین تخم مرغ نیز به انسجام مایه شامی کمک می‌کند. از دیگر دلایل وا رفتن شامی می‌توان به ورز ندادن مایه شامی اشاره کرد.

آب نارنج را چه زمانی به سس ترشه شامی اضافه کنیم؟

پس از آنکه شامی‌ها را داخل سس غذا چیدید، باید در حدود ۳۰ دقیقه روی شعله ملایم قرار دهید. در ۱۰ دقیقه پایانی پخت شامی‌ها، آب نارنج را اضافه کنید. دقت داشته باشید که آب نارنج نباید بیش از حد حرارت ببیند، چراکه طعم آن تغییر می‌کند.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2754 مقالات

ارسال نظرات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود