طرز تهیه شور کلم و خیارشور خانگی به صورت مرحله به مرحله
شور گل کلم چاشنی فوقالعادهای است که در کنار اکثر غذاهای ایرانی جایگاه ویژهای دارد. در طرز تهیه شور کلم ، ابتدا تمام صیفیجات و سبزیجات لازم را بشویید، سپس خرد و خشک کنید. مقداری آب و نمک را بجوشانید و کمی سرکه به آن اضافه کنید. پس از خنک شدن این محلول، ظرف شور را از صیفیجات خردشده و طعمدهندههایی مثل سبزیجات و سیر پر کنید و محلول آب و نمک و سرکه را روی آن بریزید. درب ظرف را محکم ببندید و در جایی خشک و خنک قرار دهید تا برسد.
در ادامه جدول مشخصات غذایی شور گل کلم و خیارشور را با هم میبینیم:
شور کلم |
|
تعداد نفرات | به اندازه چند شیشه متوسط |
زمان آمادهسازی | بین 30 تا 60 دقیقه |
زمان رسیدن شور | حدود 2 هفته |
میزان سختی | کم |
میزان کالری در هر 100 گرم | 28 گرم |
طرز تهیه شور کلم و خیارشور خانگی
با ورود به فصل پاییز، بازار درست کردن انواع ترشی و شور خانگی هم داغ میشود. یکی از این چاشنیهای معروف، شور گل کلم و خیار شور است که عطر و طعم فوقالعادهای دارد. مزه غالب این شور از آب نمک تأمین میشود؛ اما افزودن مقداری چاشنی سرکه، هم بافت آن را تردتر میکند و هم طعم بهتری به آن میدهد. خوشبختانه این شور ماندگاری بالایی دارد و میتوانید آن را در حجم زیاد تهیه و به عنوان چاشنی خوشطعم زمستانی مصرف کنید. در ادامه مواد لازم و مراحل تهیه شور کلم را با هم میخوانیم:
مواد لازم برای تهیه شور کلم و خیارشور
مواد اولیه تهیه شور گل کلم و خیارشور به صورت زیر است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
گل کلم | 2 کیلوگرم |
خیار | 4 تا 5 عدد |
ساقه کرفس | 2 عدد |
سیر | 6 حبه |
فلفل قرمز تند | 2 عدد |
سرکه سفید | 4 قاشق غذاخوری |
آب | 4 لیوان دستهدار فرانسوی |
نمک | 2 قاشق غذاخوری |
نعناع، جعفری و ترخون | به مقدار لازم |
مراحل تهیه شور کلم و خیارشور خانگی
برای تهیه این شور خوشمزه و پرطرفدار خانگی، مراحل زیر را انجام دهید:
- مرحله اول: ابتدا گل کلم، خیار و ساقه کرفس را بهخوبی بشویید و داخل آبکش قرار دهید.
- مرحله دوم: در ادامه گل کلمها را به اندازه 2 بند انگشت برش بزنید. خیارها را بهصورت ورقهای دربیاورید و ساقه کرفس را هم به اندازههای کوچک خرد کنید.
- مرحله سوم: سبزیجات را بشویید و خرد کنید. سپس تمام مواد خردشده را روی پارچهای تمیز پهن کنید و اجازه دهید آب اضافی آنها خارج و کاملا خشک شوند.
- مرحله چهارم: در ادامه 2 قاشق غذاخوری نمک را در 4 لیوان آب حل کنید. محلول آب و نمک را داخل قابلمهای مناسب بریزید و به مدت 10 دقیقه روی حرارت متوسط بجوشانید.
- مرحله پنجم: پس از گذشت 10 دقیقه از جوشیدن آب و نمک، سرکه را داخل قابلمه بریزید و حرارت زیر آن را خاموش کنید. اجازه دهید محتویات قابلمه در دمای آشپزخانه بماند تا خنک شود.
- مرحله ششم: یک بطری شیشهای تمیز و خشک بردارید و کف آن مقداری سبزی و سیر تازه بریزید.
- مرحله هفتم: تکههای خشکشده خیار، کرفس و گل کلم را با هم مخلوط کنید. سپس این مواد را بهصورت لابهلا با مقداری سیر، فلفل و سبزی، داخل شیشه بریزید.
- مرحله هشتم: حالا ظرف شور را با محلول آب و نمک و سرکه پر کنید. درنهایت درب ظرف را محکم ببندید و آن را به مدت 2 هفته در مکانی خشک و خنک قرار دهید تا آماده شود.
نکات و فوت و فن های طرز تهیه شور کلم و خیارشور خانگی
در طرز تهیه شور کلم ، نکات زیر را بهخاطر داشته باشید:
- دقت کنید که موقع پر کردن ظرف شور با محلول آب نمک و سرکه، این مایع حدود یک بند انگشت بالاتر از سطح مواد شور باشد و کاملا آن را بپوشاند.
- اگر شور کلم و خیارشور خانگی تند را ترجیح میدهید، قبل از انداختن فلفلها داخل شور، چند شیار روی سطح آنها ایجاد کنید.
- شور خانگی با گل کلم و خیار حتما باید با سرکه سفید تهیه شود.
- اگر بعد از آماده شدن شور گل کلم احساس کردید که مقدار نمک آن خیلی زیاد است، کمی آب جوشیده را جایگزین مقداری از آب نمک شور کنید.
- شما میتوانید با افزودن مقداری تخم گشنیز به مواد شور، عطر و طعم بینظیری به آن بدهید.
- اضافه کردن هویج هم سلیقهای است؛ میتوانید در کنار گل کلم و خیار و کرفس، مقداری هویج خردشده هم داخل شور بریزید.
- اگر دوست دارید طعم شور گل کلم کمی ترشتر باشد، مقدار سرکه را بیشتر کنید.
- افزودن مقداری زردچوبه به مواد شور باعث میشود که شور خوشرنگتر و پرخاصیتتری داشته باشید.
- شما میتوانید در کنار کرفس، مقداری از برگهای کرفس را هم در شور بریزید تا عطر بینظیری به این شور بدهند.
- اگر دوست دارید طعم سیر در شور بیشتر احساس شود، سیرها را بهصورت خردشده داخل شیشه بریزید.
- بهتر است کرفسهای شور کمی درشتتر خرد شوند.
- میتوانید علاوه بر سیر و فلفل قرمز، از مقداری موسیر و فلفل سبز خردشده هم در این شور استفاده کنید.
- حتما از خیارهای ترد و تازه استفاده کنید.
- اگر اندازه خیارها کوچک بود، آنها را بهصورت درسته داخل شور بیندازید و با خلال دندان روی سطح خیارها چند سوراخ ایجاد کنید تا ترد باقی بمانند.
اصول نگهداری از شور گل کلم و خیارشور
برای نگهداری صحیح از شور گل کلم به نکات زیر دقت کنید:
- ظرف شور را دور از رطوبت و گرما نگهداری کنید.
- تا زمانی که شور آماده نشده است، درب شیشه آن را باز نکنید؛ چون نفوذ هوا به داخل شور در چنین زمانی، شور را خراب میکند.
- برای جلوگیری از نفوذ هوا به داخل شور، بین درب ظرف و دهانه آن از یک حائل پلاستیکی کمک بگیرید.
- وقتی درب ظرف شور را باز کردید، آن را به یخچال منتقل کنید.
جلوگیری از کپک زدن شور خانگی با گل کلم و خیار
برای جلوگیری از کپک زدن شور گل کلم و خیارشور، نکات زیر را رعایت کنید:
- تمام سبزیجات و صیفیجات را کاملا خشک کنید. وجود رطوبت در مواد شور، یکی از دلایل مهم کپک زدن آن است.
- حتما از ظرفی تمیز و کاملا خشک استفاده کنید. برای استریل کردن ظرف هم میتوانید چند دقیقه آن را در مقداری آب جوش بجوشانید و سپس کاملا خشک کنید.
- حتما درب ظرف شور را محکم ببندید تا هوایی به داخل آن نفوذ نکند؛ زیرا این هم یکی دیگر از دلایل کپک زدن شور خانگی گل کلم و خیار شور است.
- کم بودن نمک شور هم میتواند باعث کپک زدن آن شود.
بهترین جایگزین ها در طرز تهیه شور کلم و خیارشور
شما میتوانید در طرز تهیه شور کلم ، بهجای سبزیجات تازه از سبزیجات خشک استفاده کنید. بهجای ترکیب ترخون، نعناع و جعفری هم میتوان از ترکیب ترخون، نعناع و شوید استفاده کرد یا مقداری ترخون و مرزه خشک به کار برد. همچنین بهجای جوشاندن آب و نمک میتوانید نمک را در مقداری آب گرم جوشیدهشده حل کنید و سرکه را داخل آن بریزید.
خواص گل کلم
گل کلم سرشار از آنتیاکسیدانهای قدرتمند است و حجم زیادی از ویتامین C را در خود جای داده است. این سبزی پرخاصیت ماده غذایی مفیدی برای درمان کبد چرب محسوب میشود و به سلامت قلب و پوست و مو کمک میکند. همچنین فیبر موجود در گل کلم، نقش مؤثری در بهبود سلامت دستگاه گوارش و کاهش وزن دارد.
مواد لازم برای شور گل کلم را از اسنپ فود تهیه کنید…
همانطور که دیدید، طرز تهیه شور کلم نیازمند فراهم کردن سبزیجات و مواد مختلفی است که کیفیت خوب آنها تأثیر مستقیمی در عطر و طعم نهایی شور دارد. یک راه آسان برای تهیه این مواد با کیفیت خوب، کمک گرفتن از اسنپ فود است. شما میتوانید با کمک سفارش آنلاین میوه از اسنپ فود، بهترین و تازهترین میوهها و صیفیجات را بهصورت آنلاین خریداری کنید و آنها را درب منزل خود تحویل بگیرید. مطمئن باشید خرید اینترنتی خوب و رضایتبخشی در پیش خواهید داشت.
سوالات متداول
چرا گاهی شور کلم و خیارشور لزج میشود؟
این موضوع 2 دلیل مهم دارد؛ اول نفوذ هوا به داخل ظرف شور و دوم، کم بودن میزان نمک شور گل کلم
چرا در طرز تهیه شور کلم و خیار شور باید سبزیجات را خشک کنیم؟
زیرا این کار از کپک زدن شور خانگی گل کلم جلوگیری میکند.
طرز تهیه کلم شور بدون سرکه چگونه است؟
برای این منظور سرکه را از ترکیب شور حذف کنید و فقط از محلول آب و نمک برای تهیه شور گل کلم استفاده کنید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402