طرز تهیه شیرینی نازک قزوینی، ارمنی و نارنجی با طعمی هیجان‌انگیز

طرز تهیه شیرینی نازک
1/5 - (1 امتیاز)

شیرینی نازک در شهرهای مختلف ایران در اعیاد و مراسم‌های متفاوت مورد استفاده قرار می‌گیرد. طرز تهیه شیرینی نازک که یکی از موارد طرز تهیه انواع کیک و شیرینی محسوب می‌شود، در منزل امکان‌پذیر بوده و مواد اولیه آن در دسترس است. البته این شیرینی دستور پخت‌های متفاوتی داشته و به شیوه‌های گوناگون تهیه می‌شود. در این مطلب ما به معرفی طرز تهیه شیرینی نازک قزوینی، ارمنی و نارنجی می‌پردازیم. تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

شیرینی نازک
تعداد نفرات 10 نفر
زمان آماده‌سازی 20 دقیقه
زمان پخت 25 دقیقه
میزان سختی متوسط

طرز تهیه شیرینی نازک پسته قزوین

شیرینی نازک قزوینی

اگر به دنبال تهیه یک شیرینی جدید در منزل هستید، طرز تهیه شیرینی نازک و یا طرز تهیه شیرینی مینیاتوری انتخاب بسیار مناسبی است. تهیه این شیرینی آنقدرها زمان‌بر نیست و اگر کمی حوصله به خرج دهید، در نهایت یک شیرینی بسیار خوش طعم و خوشمزه خواهید داشت. در ادامه به مواد لازم برای تهیه این شیرینی اشاره شده است:

مواد لازم برای شیرینی نازک قزوینی

برای شیرینی نازک قزوینی به مواد اولیه زیر نیاز خواهید داشت.

مواد لازم مقدار مورد نیاز
آرد قنادی 500 گرم
تخم مرغ 2 عدد
وانیل نوک قاشق چای‌خوری
بکینگ پودر 2 قاشق چای‌خوری
کره 250 گرم
خامه صبحانه 2 قاشق غذاخوری
ماست 150 گرم
نمک 5/1 قاشق چای‌خوری
پسته خرد شده به میزان لازم

برای تهیه مواد میانی شیرینی نازک نیز این مواد اولیه را آماده کنید.

مواد لازم مقدار مورد نیاز
آرد 400 گرم
شکر 400 گرم
کره 200 گرم
جوز هندی یک عدد
هل سائیده شده 1 قاشق چای‌خوری

دستور پخت شیرینی نازک قزوینی

در طرز تهیه شیرینی نازک کره ای مراحل زیر را باید دنبال کنید.

  • مرحله اول: ابتدا کره را در دمای اتاق قرار دهید تا ذوب شود؛ سپس آن را با قاشق هم بزنید.
  • مرحله دوم: آرد را به همراه بکینگ پودر و نمک سه بار الک کنید. توجه داشته باشید که آرد را باید در چند مرحله به کره اضافه نمود. ابتدا سه قاشق از آرد را به کره اضافه کرده و با همزن برقی هم بزنید.
  • مرحله سوم: تخم مرغ‌ها را به صورت دانه دانه داخل مخلوط کره و آرد شکسته و در هر مرحله سه قاشق دیگر از آرد را اضافه کنید و اجازه دهید همزن به کار خود ادامه دهد.
  • مرحله چهارم: وانیل را به همراه سه قاشق آرد به مواد شیرینی بیافزایید و به خوبی هم بزنید.
  • مرحله پنجم: خامه را نیز با دیگر مواد ترکیب کنید و پس از آن ماست را اضافه نمایید. باقی‌مانده آرد را نیز اضافه کرده و همزن را خاموش کنید. در این مرحله خمیر نرمی به دست آمده است که به دست تمیز نمی‌چسبد. روی خمیر را پوشانده و کنار بگذارید.
  • مرحله ششم: برای آماده‌سازی مواد درونی شیرینی، آرد، شکر، کره، جوز هندی و هل سائیده را با دست مخلوط نمایید تا بافتی مشابه خرده نان پیدا کند.
  • مرحله هفتم: خمیر را به چهار قسمت مساوی تقسیم نمایید. روی سطح کار آرد بپاشید و هر قسمت را به قطر 2 میلی‌متر و به شکل چهارگوش به صورت جداگانه باز کنید.
  • مرحله هشتم: مایه درونی را روی خمیر پخش کنید و کمی به کمک دست فشار دهید تا مایه به خمیر بچسبد. خمیر را به همراه مایه داخلی به صورت رولت بپیچید. رولت را با وردنه کمی پهن کرده و از گوشه‌ها بکشید.
  • مرحله نهم: کف سینی فر کاغذ روغنی قرار داده و روی آن را چرب کنید. رولت کشیده شده را به اندازه‌های دلخواه برش زده و در سینی بچینید. در نهایت می‌توانید روی شیرینی‌ها را با پسته خرد شده تزئین کنید.
  • مرحله دهم: فر را با دمای 180 درجه سانتی‌گراد تنظیم کرده و مدتی منتظر بمانید تا کاملا گرم شود. شیرینی‌ها را به مدت 25 دقیقه در فر قرار دهید تا بپزند.

طرز تهیه شیرینی نازک ارمنی

طرز تهیه شیرینی نازک ارمنی

شیرینی نازک ارمنی یکی از انواع مختلف دستور تهیه این شیرینی خوشمزه و محلی است. در ادامه دستور پخت آن را آموزش خواهیم داد. لازم به ذکر است که شیرینی نازک تبریز مشابه همین دستور پخت ارمنی خواهد بود.

مواد لازم برای شیرینی نازک ارمنی

مواد اولیه زیر را برای درست کردن شیرینی نازک ارمنی آماده کنید.

مواد لازم مقدار مورد نیاز
آرد 230 گرم
کره 80 گرم
شکر 20 گرم
تخم مرغ 2 عدد
ماست 3/1 پیمانه
عصاره وانیل 1 قاشق چای‌خوری
جوش شیرین نصف قاشق چای‌خوری
زعفران دم کرده 1 قاشق غذاخوری

برای مواد میانی شیرینی نازک ارمنی به مواد اولیه زیر نیاز دارید.

مواد لازم مقدار مورد نیاز
آرد 60 گرم
کره 30 گرم
شکر 80 گرم

دستور پخت شیرینی نازک ارمنی

تهیه شیرینی نازک ارمنی

برای تهیه شیرینی نازک به شیوه ارمنی مراحل زیر را انجام دهید:

  • مرحله اول: ابتدا آرد را سه بار الک کرده و کره را به صورت مکعبی خرد کنید. کره و آرد را ترکیب کرده و با انگشت هم بزنید تا به حالتی شبیه به خرد نان برسید.
  • مرحله دوم: شکر را به مخلوط کره و آرد اضافه کرده و به خوبی هم بزنید. در ظرفی دیگر یکی از تخم مرغ‌ها را شکسته و با وانیل کاملا ترکیب کنید؛ سپس آن را به کاسه آرد بیافزایید.
  • مرحله سوم: در یک ظرف تمیز، ماست را با جوش شیرین مخلوط کرده و به دیگر محتویات شیرینی اضافه نمایید. تمام مواد را با لیسک هم بزنید تا بافتی نرم حاصل شود.
  • مرحله چهارم: خمیر آماده شده را داخل کیسه فریزر ریخته و به مدت یک ساعت در یخچال استراحت دهید.
  • مرحله پنجم: در این فاصله مواد میانی را آماده کنید؛ برای این کار شکر را به همراه آرد الک شده و کره خرد شده ترکیب نمایید تا بافتی شبیه دانه‌های شن به وجود آید. آن را در یخچال قرار دهید تا کاملا خنک شود.
  • مرحله ششم: زرده و سفیده تخم مرغ را جدا کنید و هرکدام را به صورت جداگانه با چنگال هم بزنید.
  • مرحله هفتم: سطح کار را آردپاشی کرده و خمیر را روی آن به شکل چهارگوش باز کنید. قلمو را به سفید هم زده تخم مرغ آغشته کرده و روی خمیر بکشید. مواد میانی را روی خمیر بریزید و از یک طرف رول کنید.
  • مرحله هشتم: رول را با وردنه مقداری صاف کنید و سپس آن را در اندازه‌های دلخواه برش بزنید. زرده تخم مرغ را با زعفران ترکیب کرده و شیرینی‌ها را رومال نمایید.
  • مرحله نهم: فر را با دمای 170 درجه سانتی‌گراد تنظیم کرده و منتظر بمانید تا گرم شود. کف سینی فر، کاغذ روغنی قرار داده و شیرینی‌ها را روی کاغذ روغنی بچینید.
  • مرحله دهم: شیرینی‌ها را به مدت 25 دقیقه در فر بگذارید تا آماده شوند. می‌توانید برای حفظ رطوبت بیشتر، یک کاسه آب نیز داخل فر قرار دهید.

طرز تهیه شیرینی نازک نارنجی

شیرینی نازک نارنجی طعم فوق‌العاده‌ای داشته و می‌توانید از آن در مهمانی‌های خود استفاده کنید. مواد لازم و مراحل تهیه آن در ادامه می‌آید.

مواد لازم برای شیرینی نازک نارنجی

برای درست کردن شیرینی نازک نارنجی مواد اولیه زیر را تهیه کنید.

مواد لازم مقدار مورد نیاز
آرد 200 گرم
روغن قنادی یا روغن جامد 80 گرم
سفیده تخم مرغ 4 عدد
کره 60 گرم
شیر 80 گرم
پودر قند 240 گرم
زعفران دم کرده 1 قاشق چای‌خوری
نمک نوک قاشق چای‌خوری

دستور پخت شیرینی نازک نارنجی

اگر قصد دارید تا شیرینی نازک نارنجی درست کنید، مراحل زیر را به دقت انجام دهید.

  • مرحله اول: پودر قند را به همراه کره و روغن با استفاده از همزن برقی به خوبی مخلوط کنید.
  • مرحله دوم: سفید تخم مرغ را به پودر قند و کره اضافه کرده و به هم زدن ادامه دهید تا بافت یکسانی ایجاد شود.
  • مرحله سوم: شیر را به مواد بیافزایید و آن‌ها را ترکیب کنید؛ البته شیر را به آرامی اضافه نمایید تا به اطراف نپاشد.
  • مرحله چهارم: مابقی مواد شامل زعفران دم کرده، نمک، وانیل و آرد را به مواد شیرینی بیافزایید و تا آنجا هم بزنید که بافت منسجم و یک‌دستی به وجود آید.
  • مرحله پنجم: کف سینی فر را ابتدا چرب کنید و سپس آرد بپاشید. خمیر را داخل قیف ریخته و روی سینی شکوفه بزنید. دقت کنید که باید بین آن‌ها فاصله باشد زیرا پس از پختن در فر، به فضای بیشتری نیاز دارد.
  • مرحله ششم: روی شیرینی‌ها پسته خرد شده بریزید و آن را به مدت 20 دقیقه در فر قرار دهید.

شیرینی نازک سوغات شهرهای مختلف ایران

شیرینی نازک خومشزه

در این مطلب طرز تهیه شیرینی نازک به 3 روش متفاوت و با دستور پخت شهرهای مختلف ایران را آموزش دادیم. شما می‌توانید مواد اولیه موردنیاز را تهیه کرده و مشغول درست کردن شیرینی نازک خانگی و خوشمزه شوید.

البته، اگر هوس خوردن شیرینی نازک یا هر نوع شیرینی دیگری را کرده‌اید، اما زمان کافی برای تهیه آن در منزل را ندارید یا می‌خواهید از مهمانان خود با این شیرینی پذیرایی کنید، می‌توانید از اسنپ فود کمک بگیرید. با سفارش شیرینی انلاین در اسنپ فود، هر آنچه را که می‌خواهید سفارش داده و در کمترین زمان ممکن در محل آدرس خود تحویل بگیرید.

نظرات کاربران