آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • انواع بیماری‌های گربه خانگی
    انواع بیماری‌های گربه خانگی؛ علائم، علت و روش‌های درمان آذر 3, 1403
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
شیرینی پادرازی قزوین
آموزش آشپزی
1/5 - (1 امتیاز)
بدون نظر

طرز تهیه شیرینی پادرازی قزوین؛ اصیل و خوش طعم

مینا اسماعیل بیگی 18 تیر 1400 5 دقیقه

شیرینی پادرازی یکی از شیرینی‌های سنتی ایران است که اصالت آن به قزوین برمی‌گردد. این شیرینی به روش‌های مختلف درست می‌شود و می‌توان آن را در مدل‌های سفید، شکلاتی و زعفرانی تهیه کرد که هر یک طعم و جذابیت خاص خود را دارند. اگر طرز تهیه شیرینی پادرازی قزوین را بدانید، می‌توانید این شیرینی را در منزل آماده کرده و برای پذیرایی، به ویژه در مناسبت‌هایی چون عید نوروز، مورد استفاده قرار دهید. به ویژه این که شیرینی مورد نظر ما در این مطلب، دارای ماندگاری بالایی بوده و می‌توانید به راحتی روزها آن را تازه و خوشمزه نگه دارید.

شیرینی پادرازی قزوین

تعداد نفرات 6 نفر
زمان آماده سازی  45 دقیقه
زمان پخت غذا 15 تا 20 دقیقه
میزان سختی متوسط

شیرینی پادرازی قزوین

شیرینی پادرازی قزوین

اگر چه این شیرینی، با نام شهر قزوین شناخته می‌شود، اما جالب است بدانید که مشهدی‌ها نیز تکنیک خاص خود را در تهیه پادرازی دارند. نوع آردی که مشهدی‌ها در تهیه این شیرینی به کار می‌برند متفاوت بوده و این باعث می‌شود تا طعم شیرینی تا حدودی متمایز شود. البته نبود تخم مرغ  که باعث می‌شود ماندگاری پادرازی بالا بوده و بتوان آن را طولانی مدت نگه داشت؛ در هر دو فرمول قزوین و مشهد، یکسان است.

در ادامه قصد داریم طرز تهیه شیرینی پادرازی با پیمانه از نوع قزوینی را آموزش دهیم. پس اگر برای اولین بار است که تمایل دارید این شیرینی سنتی را تهیه کنید، این مطلب را تا انتها مطالعه نمایید.

مواد لازم برای تهیه شیرینی پادرازی قزوین

مواد لازم برای تهیه شیرینی پادرازی قزوین

مواد اولیه لازم برای تهیه این شیرینی، به شرح زیر هستند:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
آرد سفید قنادی 100 گرم
روغن صاف 70 گرم
پودر کاکائو نصف قاشق غذاخوری
پودر قند 100 گرم
پودر هل 4/1 قاشق چای خوری
تخم خرفه به میزان کافی

طرز تهیه شیرینی پادرازی قزوین

طرز تهیه شیرینی پادرازی قزوین

همان‌طور که گفته شد این شیرینی سنتی جز شیرینی‌های محبوب ایرانی است که در همه شهرها تهیه می‌شود. شیرینی پادرازی را به راحتی می‌توان در منزل تهیه کرد. مواد اولیه که در ادامه گفته شده است، برای درست کردن ۲۰ عدد شیرینی پادرازی مناسب است.

  • مرحله اول: ابتدا باید ۱۰۰ گرم پودر قند را با روغن صاف شده به خوبی مخلوط کنید تا یک ترکیب یکدست حاصل شود. برای این کار می‎توانید از یک همزن کمک بگیرید تا نتیجه نهایی بهتر شود.
  • مرحله دوم: در این مرحله پودر هل را به ترکیب پودر قند و روغن اضافه کنید و دوباره آن را با همزن به خوبی هم بزنید.
  • مرحله سوم: برای درست کردن شیرینی پادرازی قزوینی باید آرد گندم و آرد برنج را با یکدیگر مخلوط کنید. سپس این مخلوط را کم کم به موادی که از قبل تهیه کردید بیفزایید. توجه داشته باشید که باید آرد را حتما کم کم اضافه کنید. برای ترکیب کردن مواد نیز می‌توانید از یک لیسک استفاده کنید.
  • مرحله چهارم: مخلوط کردن را تا زمانی ادامه دهید که مواد کاملا یکدست شده و هیچ کدام از مواد اولیه در ظرف قابل تشخیص نباشد. خمیر نهایی باید کمی نرم باشد.

نکته: به خاطر داشته باشید که در این مرحله از طرز تهیه شیرینی پادرازی قزوین، می‌توانید به خمیر پودر کاکائو اضافه کنید. همچنین برای تهیه شیرینی پادرازی زعفرانی، می‌توانید به جای کاکائو، از دم کرده زعفران کمک بگیرید. در حقیقت طعم و رنگ شیرینی در این مرحله تعیین خواهد شد.

  • مرحله پنجم: پس از آماده شدن خمیر باید به مدت ۲۴ ساعت به آن استراحت دهید تا آماده شود.
  • مرحله ششم: برای درست کردن شیرینی پادرازی، می‌توانید از انواع قالب استفاده کنید. به عنوان مثال در خیلی از قنادی‌ها از قالب شیرینی زبان استفاده می‌شود. همچنین می‌توانید آن را بدون قالب و با استفاده از دست به هر حالتی که دوست دارید دربیاورید. به طور مثال می‌شود خمیر را به حالت دوکی شکل نیز درست کرد.
  • مرحله هفتم: در این مرحله باید یک کاغذ روغنی را روی سینی فر قرار دهید و شیرینی‌ها را روی آن بچینید. برای تزئین شیرینی پادرازی می‌توانید از تخم خرفه نیز بر روی آن استفاده کنید. همچنین در برخی از قنادی‌ها از رومال برای این نوع شیرینی استفاده می‌شود. برای این کار باید زرده نخم مرغ را با کمی عسل و زعفران به خوبی ترکیب کنید و با استفاده قلم‌مو روی شیرینی‌ها بکشید. رومال باعث خواهد شد تا طعم و ظاهر این شیرینی، جذاب و دلچسب‌تر شود.
  • مرحله هشتم: در مرحله آخر باید فر را روی ۱۷۰ درجۀ سانتی‌گراد تنظیم کنید و پس از داغ شدن فر، سینی را داخل فر قرار دهید. مدت زمان درست شدن شیرینی پادرازی حدود ۱۵ دقیقه است. پس از آن سینی را خارج کنید. حالا شیرینی پادرازی شما آماده است و می‌توانید پس از خنک شدن، آن را به همراه نوشیدنی چون چای، نوش جان کنید.

طرز تهیه شیرینی پادرازی چند رنگ

طرز تهیه شیرینی پادرازی چند رنگ

همان‌طور که گفته شد می‌توان خمیر شیرینی پادرازی را به سه رنگ سفید، شکلاتی و زعفرانی درست کرد. شما می‌توانید از دو یا سه رنگ خمیر استفاده کرده و در نهایت یک شیرینی چند رنگ درست کنید. برای این کار، مراحل زیر را در نظر داشته باشید:

  • مرحله اول: باید قسمتی از خمیر سفید را جدا کرده و به آن زعفران یا پودر کاکائو بزنید و سپس به آن استراحت دهید.
  • مرحله دوم: در مرحله بعد از طرز تهیه شیرینی پادرازی قزوین ، نوبت به درست کردن شکل شیرینی‌ها می‌رسد. مقداری از خمیر سفید و مقداری هم از خمیر زعفرانی یا کاکائویی را جدا کنید و آن‌ها در کنار یکدیگر به شکل دوکی شکل حالت دهید.
  • مرحله سوم: پس از آن که همه شیرینی‌ها آماده شد، آن‌ها را درون فر قرار دهید تا پخته شوند. لازم به ذکر که حتما نباید رنگ شیرینی‌ها به صورت قابل توجهی تغییر کند. پس همان ۱۵ دقیقه قرار گرفتن در فر، کفایت خواهد کرد.

نکاتی در مورد طرز تهیه شیرینی پادرازی قزوین

نکاتی در مورد طرز تهیه شیرینی پادرازی

برای آن که بتوانید این شیرینی بادوام و خوشمزه قزوینی را سریع و راحت درست کنید، این نکات به شما کمک خواهند کرد:

  1. اگر هنگام درست کردن خمیر، خمیر شیرینی در آخر به شکل پودری درآمد و خیلی نرم نبود؛ می‌توانید یک دستکش دست کنید و با نوک انگشت آن را ماساژ دهید تا خمیر کاملا نرم شود.
  2. پس از آماده شدن خمیر شیرینی بهتر است که آن را به مدت ۲۴ ساعت درون یخچال قرار دهید.
  3. پس از آماده شدن این شیرینی بهتر است که آن را در مدت زمانی کمتر از یک ماه مصرف کنید.
  4. شیرینی پادرازی همانند شیرینی‌های دیگر برای کسانی که رژیم غذایی با هدف لاغری دارند گزینه مناسبی نیست.
  5. در طرز تهیه شیرینی پادرازی با روغن مایع می‌توانید از روغن‌های صاف شده خانگی به جای روغن قنادی نیز استفاده کنید.

شیرینی پادرازی، از قزوین تا خانه شما…

همان‌طور که خواندید طرز تهیه این شیرینی هیچ‌گونه پیچیدگی ندارد و آن را می‌توان به راحتی در خانه تهیه کرد. اگر به تمام آموزش‌ها و فوت و فن‌هایی که تا اینجا گفته شد، به درستی عمل کنید، نتیجه نهایی بسیار جذاب و همانند قنادی‌ها خواهد شد. به علاوه شما می‌توانید با سفارش شیرینی انلاین از اسنپ فود، این شیرینی خوشمزه را از بهترین قنادی‌ها سفارش داده و به صورت اینترنتی خریداری کنید.

البته لازم به ذکره که این شیرینی جزو شیرینی‌های محلی و معروف شهر گرگان هم محسوب می‌شه و نان پادرازی گرگان هم خیلی طرفدار داره. اگر گرگان زندگی می‌کنید و هوس شیرینی محلی گرگان رو کردید، می‌تونید با استفاده از سرویس سفارش آنلاین شیرینی در گرگان، در کمترین زمان ممکن و بدون اتلاف وقت و انرژی، هوس خودتون رو برآورده کنید.

امیدواریم که از خوندن این متن لذت برده باشید و مطالب این مقاله براتون مفید واقع شده باشه.

 

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود