طرز تهیه فلافل خانگی با عطر و طعم اصیل لبنانی

طرز تهیه فلافل
5/5 - (2 امتیاز)

طرز تهیه فلافل اصلا پیچیده نیست و شما به‌راحتی می‌توانید این غذای سالم را خودتان درست کنید. از طرفی علی رغم ارزان و ساده بودن این غذا، به لحاظ مواد مغذی و خاصیت سیرکنندگی، در شرایط خوبی قرار داشته و می‌توان از آن، به عنوان یک وعده غذایی مناسب نام برد. با توجه به ساده بودن مراحل آماده سازی و طبخ، شما نیز می‌توانید به راحتی این غذای خوشمزه را در آشپزخانه منزل خود تهیه کنید. همچنین می‌توانید به اسنپ‌فود سری بزنید و فلافل را از رستوران دلخواه‌تان سفارش دهید.

فلافل خانگی
2 نفر تعداد نفرات
 50 تا 60 دقیقه زمان آماده سازی
20 تا 300 دقیقه زمان پخت غذا
متوسط میزان سختی

فلافل، غذای لبنانی

فلافل، غذای لبنانی

فلافل خانگی یک غذای عربی است. ظاهراً اسم آن از فلفل گرفته شده و به‌صورت جمع مکسر «فلافل» درآمده است. شما می‌توانید فلافل را به‌وفور در بیروت و دمشق و بغداد پیدا کنید. طعم، سادگی و ارزانی فلافل از گذشته، پای این آن را ایران هم باز کرده است. البته این غذا در جنوب کشور رونق بیشتری داشته و با طعمی تند و تیز تهیه می‌شود. با این همه اگر چه فلافل لبنانی را باید یک غذای جنوبی در کشور بدانیم؛ اما در حال حاضر در تمام شهرهای ایران در رستوران‌های مختلف، سرو می‌شود. اگر در لیست غذاهای گیاهی، به دنبال یک غذای خوشمزه و خوش طعم هستید، حتما فلافل می‌تواند یکی از گزینه‌های عالی برای شما باشد.

اگر به دنبال دستور فلافل هستید، پیش از هر چیزی بد نیست بدانید که ماده‌ی اصلی این غذای پرادویه و خوشمزه را نخود تشکیل می‌دهد، اما در هر منطقه طرز تهیه این غذا اندکی متفاوت است؛ البته همان طور که گفتیم این غذا در میان عرب‌ها و البته در جنوب ایران با ادویه و مخصوصاً فلفل قرمز فروان درست می‌شود. همچنین بعضی برای درست‌کردن فلافل عربي، به نخود موادی مانند سیب‌زمینی، بادمجان، عدس یا ماش اضافه می‌کنند.

ادویه فلافل (تند و تیز و سوزان)

شاید در میان همه‌ انواع طرز تهیه فلافل خوشمزه، طرز تهیه فلافل ساندویچی از همه فراگیرتر باشد؛ دلیل ساده‌ی آن طعم فلافل‌های مغازه‌ای است که بسیاری آن را می‌پسندند و نمی‌توانند چنین طعمی را در خانه ایجاد کنند. این طعم به جز مواد فلافل، بیشتر به ادویه‌هایی مربوط است که به آن اضافه می‌شود. به خصوص در طرز تهیه فلافل اهوازی، ادویه‌های خاصی را مزه خواهید کرد که شاید در هیچ جای دیگر نظیر آن‌ها را نچشیده باشید.

بعد از فلفل، بهترین ادویه مخصوص فلافل، زیره‌ی سبز یا سیاه است. شما می‌توانید برای تهیه‌ی فلافل از نعناع هم استفاده کنید؛ مخصوصاً اگر در طبخ این غذا از فلفل فلافل یا همان فلفل قرمز استفاده کردید، نعناع می‌تواند طعم خوبی به آن بدهد. اگر به طرز تهیه فلافل بیروتی نگاه کنید، این نوع فلافل نیز با حجم زیادی فلفل قرمز تهیه می‌شود.

چاشنی‌های مخصوص فلافل که نباید از دست بدهید

چاشنی‌های مخصوص فلافل

بسیاری دوست دارند فلافل را با سس خردل یا انبه نوش جان کنند. بسیاری هم به سس گوجه‌فرنگی علاقه دارند. جدای از سس که هر کسی بنا به طبع و ذائقه می‌تواند آن را انتخاب کند، چاشنی اصیل فلافل ترشی است. به شکلی که شاید بد نبود ترشی را در دستور پخت فلافل، جای می‌دادیم. شما می‌توانید برای سرو فلافل از ترشی انبه یا ترشی بادمجان استفاده کنید. بسیاری هم دوست دارند فلافل را با چاشنی پیاز و جعفری یا پیاز و خیار یا گوجه و خیار بخورند. دست شما برای انتخاب چاشنی بسیار باز است.

نوشیدنی‌های مخصوص فلافل؛ دوغ یا نوشابه؟

جدای از نوشیدنی‌های معمول مانند دوغ یا نوشابه، می‌توانید نوشیدنی‌های متفاوت‌تری را هم با فلافل امتحان کنید. هندی‌ها دوست دارند فلافل را با نوعی دوغ شیرین میل کنند که از در آن میوه‌های مختلفی هم به کار رفته است. آن‌ها به این نوع دوغ «لاسی» می‌گویند. یکی از انتخاب‌های شما می‌تواند موهیتو یا همان آبلیمو و نعناع خانگی باشد. مخصوصاً اگر دوست دارید فلافل‌تان تند باشد، این نوشیدنی گزینه‌ی مناسبی است. با همه‌ی این احوال، ما به شما چای نعناع را هم پیشنهاد می‌کنیم؛ ارزش امتحان‌کردن دارد.

نحوه تهیه فلافل لبنانی

نحوه تهیه فلافل لبنانی

حال که با ادویه‌ها، چاشنی‌ها و نوشیدنی‌های مناسب برای فلافل آشنا شدید، خوب است طرز تهیه آن را نیز یاد بگیرید. در ادامه به مواد لازم و نحوه تهیه آن به صورت مرحله به مرحله اشاره شده است.

 مواد اولیه فلافل

می‌توانید مواد اولیه‌ی موردنیازتان را به‌صورت آنلاین و استفاده از تخفیف، از اسنپ‌مارکت سفارش دهید؛ اسنپ‌مارکت مواد اولیه‌ی شما را از بهترین ‌ها تأمین کرده و در محل آدرس به شما تحویل می‌دهد. مواد اولیه برای طرز تهیه فلافل از این قرار است. البته در نظر داشته باشید که بسته به نوع تهیه فلافل، ممکن است برخی از مواد اولیه آن تغییر کنند. به طور مثال در طرز تهیه فلافل جنوبی، ادویه‌های به کار رفته تا حدودی متفاوت هستند.

مواد لازم مقدار مورد نیاز
نخود خام 1 فنجان
جعفری خرد شده تازه 2 قاشق غذاخوری
گشنیر خرد شده تازه 2 قاشق غذاخوری
نمک 2 قاشق چای خوری
فلفل قرمز به مقدار کافی
سیر 4 حبه
زیره 1 قاشق غذاخوری
بکینگ پودر 1 قاشق چای خوری
آرد 4 قاشق غذاخوری
گوجه و پیاز برای تزئین به مقدار دلخواه

طرز تهیه فلافل گام به گام

برای تهیه فلافل خوشمزه و خوش طعم یا همان falafel recipe، این مراحل را با دقت دنبال کنید:

  • مرحله اول: نخودها درون آب سرد بریزید و بگذارید یک شب خیس بخورد. بهتر است که دو یا سه بار آب آن داخل ظرف را بیرون ریخته و دوباره آب تازه در آن بریزید.
  • مرحله دوم: نخودهای خیس‌خورده را درون آبکش بریزید و اجازه دهید آب آن‌ها گرفته شود.
  • مرحله سوم: نخودها و پیاز را داخل مخلوط‌‌کن بریزید و فلفل و نمک و زیره و سیر و گشنیز و جعفری را به آن اضافه کنید. همه را با هم مخلوط کنید تا حالت خمیری یکدست پیدا کند. همان طور که اشاره کردیم بسته به نوع فلافل و محلیتی که در آن طبخ می‌شود، ممکن است نوع ادویه‌ها متفاوت باشند. به طور مثال در طرز تهیه فلافل آبادانی خوشمزه، میزان تندی به کار رفته بیشتر از چیزی است که در این دستور تهیه مشاهده می‌کنید.
  • مرحله چهارم: توجه داشته باشید که می‌خواهیم اندازه‌ی نخودها باید بزرگتر از دانه‌های شکر باشد.
  • مرحله پنجم: آرد و بیکینگ‌‌پودر را به مخلوط‌ اضافه کنید. میزان آرد باید به‌میزانی باشد که به‌راحتی بتوانید توپ‌های فلافل را درست کنید و به دست‌تان نچسبد.
  • مرحله ششم: برای چند ساعت مایه را درون یخچال بگذارید.
  • مرحله هفتم: از خمیر به‌دست‌آمده گلوله‌هایی به‌اندازه‌ی گردو درست کنید. می‌توانید از اسکوپ فلافل هم استفاده کنید.
  • مرحله هشتم: روغن را به‌میزان لازم بگذارید تا داغ شود. وقتی به‌خوبی داغ شد، فلافل‌ها را به آن اضافه کنید.
  • مرحله نهم: بعد از سرخ‌شدن فلافل‌ها، آن‌ها را روی یک دستمال تمیز و بدون پرز قرار دهید تا روغن اضافی خارج شود. شما می‌توانید از کاغذ مخصوص جذب روغن نیز در این مرحله استفاده کنید که سرعت بیشتری در خارج کردن روغن اضافی خواهد داشت.

طرز تهیه فلافل کنجدی

طرز تهیه فلافل کنجدی

بسیاری از غذاها با اضافه شدن کنجد طعم به مراتب بهتری به خود می‌گیرند و فلافل نیز از این گروه خارج نیست. از این روی شما می‌توانید هنگام درست‌کردن یک سینی فلافل خوشمزه، به آن کنجد اضافه کنید. همچنین می‌توانید برای تزئین فلافل‌ها هنگام درست‌کردن گلوله‌های فلافل، روی آن‌ها کنجد بپاشید. در این صورت، کنجدهای روی فلافل هم برشته می‌شوند و می‌توانید طعم آن را بهتر زیر دندان حس کنید.

طرز تهیه فلافل ساندویچی

طرز تهیه فلافل ساندویچی

همان طور که انتظار می‌رود مانند انواع ساندویچ، فلافلی که خودتان درست می‌کنید، از هر نظر از فلافل بیرون بهتر است، اما ممکن است شما هم طعم فلافل بیرون را ترجیح دهید. جدای از ادویه‌هایی که فست‌فودها استفاده می‌کنند، در طرز تهیه فلافل ساندویچی شما باید مقدار سیب‌زمینی را هم به مواد اولیه‌تان اضافه کنید.

مهم‌ترین نکات در دستور پخت فلافل

برای آن که موفق شوید در منزل فلافلی شبیه به طعم فلافلی‌های ساندویچی بیرون تهیه کنید، لازم است که نکات و اصولی را دانسته و البته آن‌ها را به دقت رعایت نمایید. این نکات به شرح زیر هستند:

  • حتماً اجازه دهید نخودها به خوبی خیس بخورند. هنگام خیس‌خوردن آب آن‌ها را دو یا سه بار عوض کنید؛ این کار نفخ ناشی از نخود را کمتر می‌کند.
  • اگر امکان خیساندن نخود نبود، می‌توانید آن‌ها را بجوشانید و آب آن را خالی کنید. همین طور قرار دادن چند برش خیار در نخود و آب داخل ظرف، باعث خواهد شد تا نفخ آن زودتر گرفته شود. این موضوع در مورد تمام حبوبات صدق می‌کند.
  • می‌توانید پوست نخود را هم بگیرید. پوست نخودهای خیسانده‌شده به راحتی جدا می‌شوند. برای جداشدن پوست نخود می‌توانید هنگام جوشاندن، کمی آن‌ها را هم بزنید؛ به‌این صورت پوست نخود به‌راحتی جدا خواهد شد.
  • قبل از مخلوط‌کردن نخودها با دیگر مواد، بهتر است آب آن‌ها کاملا گرفته شود که مایه‌ی فلافل شکل خمیری پیدا کند.
  • برای قوام بهتر فلافل می‌توانید اندکی تخم‌مرغ به آن اضافه کنید؛ به‌این صورت، فلافل‌ها هنگام سرخ‌شدن از هم نخواهند پاشید.
  • اگر دوست نداشتید از تخم‌مرغ استفاده کنید، می‌توانید گلوله‌های فلافل را قبل از سرخ‌شدن به‌مدت ۲۰ دقیقه تا نیم‌ساعت داخل فریزر بگذارید.
  • اگر از طرز تهیه فلافل اصیل پیروی کردید، می‌توانید آن را با نان پیتا که نانی لبنانی است نوش جان کنید.

 

از بیروت و لبنان تا ایران با اسنپ فود…

طرز تهیه فلافل

با توجه به زمان بر بودن خیس خوردن نخودها و چرخ کردن آن‌ها، اگر در لحظه هوس ساندویچ فلافل کرده باشید، درست کردن این غذا برایتان خارج از حوصله خواهد بود. از این روی در چنین شرایطی می‌توانید به راحتی از امکان سفارش آنلاین غذا از اسنپ فود استفاده کرده و ساندویچ فلافل مورد علاقه خود را درب منزل یا محل کار تحویل بگیرید. این فرصتی عالی است که بدون نیاز به مراجعه حضوری و منتظر ماندن طولانی، وعده غذایی خوشمزه و به یاد ماندنی را نوش جان کنید.