طرز تهیه قهوه سبز|خواص قهوه سبز برای لاغری

طرز تهیه قهوه سبز
3.7/5 - (4 امتیاز)

طرز تهیه قهوه سبز این روزها طرفداران زیادی پیدا کرده است. درواقع خواص این نوع قهوه و به‌خصوص تأثیر آن بر کاهش وزن آن را در میان توصیه‌های ویژه برای لاغری قرار داده است. شما به‌راحتی می‌توانید این قهوه را در منزل دم کنید و از خواص آن بهره ببرید. خواص این نوع از قهوه حتی کافه‌ها را واداشته است که از آن را در منوی خود جای دهند؛ برای همین، شما با جست‌وجویی ساده در اسنپ‌فود می‌توانید این قهوه را به‌صورت آماده سفارش دهید و در منزل یا محل کارتان میل کنید.

در این مقاله از اسنپ فود قصد داریم درباره ماده موثر قهوه سبز، خواص و عوارض مصرف قهوه سبز و تاثیر آن بر لاغری و همچنین طرز مصرف قهوه سبز توضیح دهیم. در ادامه با ما همراه باشید.

قهوه سبز

قهوه سبز

قهوه سبز

قهوه سبز درواقع همان قهوه‌ی نارسیده است. به‌دلیل همین نارسیده‌ و کال‌بودن، برخلاف قهوه‌ی معمولی، رنگ آن سبز است و ناگفته پیداست که اسم آن هم از روی رنگش انتخاب کرده‌اند. این نوع قهوه، در مقایسه با قهوه‌ی رست‌شده، سفت‌تر است و آسیاب‌کردن آن کار دشواری است؛ به‌همین دلیل، بسیاری طرز تهیه قهوه سبز با دانه‌ای این قهوه را ترجیح می‌دهند. همچنین در مقایسه با قهوه‌ی معمولی، این قهوه میزان کافئین کمتری دارد؛ میزان کافئین قهوه‌ی سبز به‌صورت تقریبی و معمول ۲۰درصد قهوه‌ی معمولی است. طعم این قهوه به قهوه‌هایی که می‌شناسیم شبیه نیست و بیشتر به طعم دمنوش‌های گیاهی شباهت دارد.

 کلروژنیک اسید، ماده‌ی اصلی و مؤثر قهوه سبز 

کلروژنیک اسید یک آنتی‌اکسیدان عصبی است. کار کلروژنیک اسید این است که جلوی التهاب دستگاه عصبی را می‌گیرد. از این ماده در داروهای ملین هم استفاده می‌شود، اما می‌توان آن را در گلابی،‌ بادمجان، گوجه‌فرنگی، بلوبری، توت‌فرنگی و سیب‌زمینی هم پیدا کرد. قهوه‌ی رسیده، در مقایسه با قهوه سبز، میزان کمتری کلروژنیک اسید دارد. شما بعد از آشنایی با طرز تهیه قهوه سبز به‌راحتی می‌توانید به یکی از منابع تأمین این ماده دسترسی داشته باشید.

خواص قهوه سبز چیست؟

برای قهوه سبز خواص فراوانی گفته‌اند، اما نکته‌ی مهم این است که در کنار برشمردن فایده‌ها و ضررهای این نوع از قهوه، نباید در هیچ‌یک از موارد اغراق کرد. گفتنی است بسیاری از این موارد هنوز در حد ادعاست و تحقیقات علمی دقیق درباره‌شان انجام نشده است. بااین‌همه این خواص را برای قهوه‌ی سبز برشمرده‌اند که دلایل خوبی است برای آشنایی با طرز تهیه قهوه سبز:

  • تأثیر بر کاهش وزن
  • رفع میگرن
  • رفع تب‌های موضعی
  • معتدل‌کردن خواب در افرادی که زیاد می‌خوابند
  • چشم‌درد ناشی از زکام (اگر بخور داده شود)
  • اثرات ضد دیابتی‌ بیشتر در مقایسه با قهوه‌ی معمولی
  • به‌دلیل وجود آنتی‌اکسیدان، خواص ضد سرطانی دارد
  • فشار خون را تنظیم می‌کند و به‌دلیل کم‌تربودن کافئین برای کسانی‌که تپش قلب دارند، در مقایسه با قهوه‌های معمولی، مناسب‌تر است.
  • کلسترول را کاهش می‌دهد
  • خواص ملین دارد
تأثیر قهوه سبز بر لاغری

تأثیر قهوه سبز بر لاغری

تأثیر قهوه سبز بر لاغری

در این مورد هم نباید اغراق کرد؛ به‌هرحال روش‌های فراوانی برای لاغرشدن وجود دارد و فقط یکی از آن‌ها نوشیدن قهوه سبز است. درباره‌ی تأثیر قهوه سبز بر لاغری باید به خاطر داشت که بسیاری از مواردی که در این باره گفته می‌شود به‌صورت قطعی اثبات نشده‌اند.

ازجمله سازوکارهایی که برای تأثیر قهوه سبز بر لاغری به آن اشاره می‌کنند، افزایش متابولیسم بدن و درنتیجه افزایش چربی‌سوزی است. این مورد را می‌توان برای قهوه‌ی معمولی هم در نظر گرفت، اما به‌دلیل کمتربودن کافئین در قهوه سبز، بسیاری ترجیح می‌دهند طرز تهیه قهوه سبز را یاد بگیرند و استفاده کنند.

کاهش‌دادن اشتها از دیگر سازوکارهای این قهوه برای کاهش وزن است؛ طبیعتاً با کاهش اشتها مصرف غذا نیز پایین می‌آید.

ازجمله مواردی که برای نحوه‌ی تأثیر قهوه سبز بر لاغری گفته می‌شود جلوگیری از جذب بعضی از قندها و درنتیجه بالاترنرفتن توده‌ی چربی است.

طرز مصرف قهوه سبز

زیاده‌روی در مصرف قهوه سبز می‌تواند دردسرآفرین باشد. باید به خاطر داشت که مصرف قهوه سبز نباید از دو فنجان در روز بیشتر شود. شما می‌توانید این قهوه را به‌صورت گرم یا سرد نوش جان کنید، اما اغلب افراد تمایل دارند آن را به‌صورت سرد مصرف کنند. طرز تهیه قهوه سبز چندان دشوار نیست و پیچیدگی خاصی هم ندارد؛ خود شما می‌توانید بسته با سلیقه و ذائقه‌تان، طعم‌هایی به آن اضافه کنید.

طرز تهیه قهوه سبز

طرز تهیه قهوه سبز

قهوه سبز را به‌طور کلی به دو صورت دم می‌کنند؛ تفاوت عمده‌ی این دو طرز تهیه قهوه سبز در آسیاب‌شدن یا نشدن دانه‌های این قهوه است. برای دم‌کردن قهوه‌ی آسیاب‌شده برای سه نفر شما به ۵۰ گرم قهوه‌ی سبز و ۳۵۰ میلی‌گرم آب نیاز دارید و برای دم‌کردن دانه‌ی قهوه سبز (آسیاب‌نشده) به‌ازای هر ۱۰۰ میلی‌گرم آب به ۱۰ گرم دانه قهوه سبز احتیاج خواهید داشت. البته غلظت قهوه و طعم قهوه به طبع و ذائقه‌ی شما بستگی دارد و شما می‌توانید این مقدارها را کم یا زیاد کنید؛ همچنین می‌توانید در صورت غلیظ‌شدن قهوه سبز، پس از دم‌شدن به آن اضافه کنید.

طرز تهیه قهوه سبز آسیاب‌شده

  • ۵۰ گرم قهوه سبز آسیاب‌شده را با ۳۵۰ میلی‌گرم آب سرد مخلوط کنید.
  • مخلوط قهوه و آب سرد را در قهوه‌جوش متوسط بریزید.
  • بگذارید به‌مدت ۱۲ دقیقه روی اجاق بماند تا بجوشد.
  • در مدتی که روی شعله قرار دارد، محلول را هم بزنید.
  • به‌محض جوشیدن قهوه را از روی شعله بردارید و بگذارید ته‌نشین شود.
  • اندکی که قهوه ته‌نشین شد و دمای آن کاهش یافت آن را از صافی رد کنید.
  • می‌توانید آن را گرم یا خنک مصرف کنید.

قهوه سبز را چگونه دم کنیم (قهوه سبز آسیاب‌نشده)

  • به‌ازای هر ۱۰۰ میلی‌گرم آب، ۱۰ گرم قهوه را با هم مخلوط کنید.
  • برای راحتی کار می‌توانید به‌ازای هر یک لیوان دانه قهوه سبز، سه لیوان آب سرد استفاده کنید.
  • می‌توانید این کار را یک شب قبل انجام دهید و بگذارید دانه‌های قهوه خیس بخورد.
  • قهوه مخلوط در آب را داخل قهوه‌جوش بریزید.
  • ۱۲ دقیقه روی شعله بگذارید بجوشد.
  • در مدتی که قهوه در حال جوشیدن است آن را هم بزنید که دانه‌های قهوه ته‌نشین نشوند.
  • قهوه را از روی شعله بردارید و آن را از صافی بگذرانید.
  • اجازه دهید کمی سرد شود.
  • شما می‌توانید قهوه سبز را به‌صورت سرد هم نوش جان کنید.

نکته:

شما می‌توانید بسته به سلیقه و ذائقه‌تان، قهوه سبز را با عسل، شکر، هل، دارچین یا نعناع میل کنید.

عوارض مصرف قهوه سبز

افراط در مصرف هر چیز مفیدی می‌تواند مشکل‌آفرین باشد؛ بااین‌همه این مضرات را درباره قهوه سبز آورده‌اند:

  • ایجاد سردردهای مزمن
  • نفخ در دستگاه گوارش
  • فشار به سلول‌های داخل چشم به‌دلیل وجود کافئین
  • دفع کلسیم و ایجاد پوکی استخوان
  • ایجاد اضطراب و بیقراری