طرز تهیه قیمه بادمجان با گوشت و مرغ

طرز تهیه قیمه بادمجان
5/5 - (1 امتیاز)

قیمه یکی از پرطرفدارترین خورشت‌های ایرانی است که با سیب زمینی سرخ کرده سرو می‌شود و در بیشتر مراسم‌ها و مجالس از این خورشت بی‌نظیر به عنوان نذری استفاده می‌کنند. ولی علاوه بر قیمه با سیب زمینی، نوع دیگری قیمه نیز وجود دارد که با بادمجان آماده می‌شود و طعم بسیار عالی دارد. اگر چه احتمالا تا به حال این غذای خوشمزه را تهیه کرده باشید، اما در این مطلب با ما همراه باشید تا طرز تهیه قیمه بادمجان رستورانی را مرحله به مرحله دنبال کنیم.

قیمه بادمجان
تعداد نفرات 3 نفر
زمان آماده سازی  20 دقیقه
زمان پخت غذا 60 دقیقه
میزان سختی متوسط

خورشت قیمه بادمجان با گوشتخورشت قیمه بادمجان با گوشت

قیمه بادمجان مجلسی یکی از بهترین غذاهایی است که می‌توان برای دورهمی‌ها و مهمانی‌های خانگی آن را به روش رستورانی تهیه کرد. این خورشت را شما ممکن است با گوشت مرغ یا گوشت قرمز آماده کنید که در هر دو صورت طعم فوق العاده‌ای خواهد داشت. در ابتدا نحوه تهیه آن را با گوشت قرمز و سپس با مرغ توضیح می‌دهیم.

مواد لازم و طرز تهیه خورشت قیمه بادمجان

قیمه بادمجان نیز همانند خورشت قیمه با سیب زمینی طرفداران زیادی دارد که به طور معمول با بادمجان تازه مزه بهتری خواهد داشت. در واقع بهتر است برای درست کردن خورشت قیمه بادمجان از بادمجان‌های فریزری استفاده نکنید و سعی کنید بادمجان تازه به خورشت قیمه اضافه کنید.

همیشه آماده کردن مواد اولیه یک خورشت بخش اصلی آن به حساب می‌آید. در طرز تهیه قیمه بادمجان نیز شما در ابتدا باید مواد اولیه آن را تهیه کنید.

مواد لازم مقدار مورد نیاز
گوشت گوسفندی 400 گرم
برنج 4 لیوان
پیاز 2 عدد
لپه 1 پیمانه
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
کره 25 گرم
زعفران دم کرده 2 قاشق غذاخوری
زردچوبه به مقدار کافی
نمک به میزان دلخواه
فلفل سیاه به میزان دلخواه
بادمجان 4 عدد

مراحل طرز تهیه قیمه بادمجان

مراحل لازم برای پخت قیمه بادمجان به روش رستورانی، به شرح زیر هستند:

  • مرحله اول: ابتدا بادمجان‌ها را شسته و پوست بکنید. سپس آن‌ها را از میان به دو نیم کرده و در یک ظرف حاوی آب و نمک، قرار دهید. لازم است که برای چیزی در حدود 2 ساعت، بادمجان‌ها در آب و نمک بمانند تا تلخی آن‌ها گرفته شود.
  • مرحله دوم: اکنون باید پیازها را به صورت نگینی خرد کنید و در روغن با حرارت ملایم آنها را تفت دهید.
  • مرحله سوم:حالا گوشت‌ را به تکه‌های کوچک تقسیم کنید و سپس آن را به قابلمه‌ای که در آن پیازها را سرخ کرده‌اید، بفزایید. در نهایت زردچوبه و فلفل را اضافه کنید.
  • مرحله چهارم: بعد از این که کمی گوشت را به همراه پیاز و ادویه تفت دادید، قابلمه را تا نیمه آب کنید و منتظر بمانید تا گوشت پخته شود.
  • مرحله پنجم: لپه‌ها را نیز در یک تابه به همراه کمی روغن تفت دهید تا بوی خامی آن‌ها گرفته شود. تفت دادن درست لپه‌ها در طرز تهیه قیمه مجلسی ، بسیار اهمیت دارد و باعث می‌شود تا رنگ و طعم لپه به مراتب بهتر شود.
  • مرحله ششم: سپس مقداری رب را به لپه‌ها اضافه کرده و باز با روغن تفت دهید تا رب نیز سرخ شود.
  • مرحله هفتم: مخلوط رب و لپه را به قابلمه گوشت در حال پخت اضافه کنید و بگذارید با هم بپزند. همین طور مقداری فلفل سیاه، نمک و لیمو عمانی نیز به قیمه در حال پخت اضافه کنید.
  • مرحله هفتم: حالا نوبت به این می‌رسد که بادمجان‌ها را آبکشی کنید.
  • مرحله هشتم: در این مرحله باید بادمجان‌ها را در روغن سرخ کنید.
  • مرحله نهم: پس از آن بادمجان‌ها را به همراه آب و کمی رب تفت داده شده، در یک قابلمه بریزید که پخته شوند.
  • مرحله دهم: حالا انتظار داریم که هم قیمه جداگانه آماده شده و هم بادمجان‌ها پخته شده باشند. در اینجا قیمه را در ظرف سرو ریخته و به تعداد لازم بادمجان و آب خورشت را به قیمه اضافه می‌کنیم.

قیمه بادمجان با مرغقیمه بادمجان با مرغ

اکنون که با دستور پخت قیمه بادمجان رستورانی آشنا شدید، شاید دوست نداشته باشید در خورشت خود از گوشت استفاده کنید. خبر خوب اینکه شما می‌توانید قیمه بادمجان بدون گوشت نیز داشته باشید. کافی است مراحل طرز تهیه خورشت قیمه بادمجان را به ترتیب انجام دهید و به جای گوشت از مرغ استفاده کنید.

خورش قیمه بادمجان با مرغ نیز طرفداران زیادی دارد، به طور معمول کسانی که به گوشت علاقه ندارند یا گوشت برای آنها مضر است قیمه بادمجان با مرغ برایشان گزینه دلچسب و لذیذی خواهد بود.

مواد اولیه خورشت قیمه بادمجان با مرغ

با ما همراه باشید تا با مواد اولیه و مراحل تهیه این خورشت مجلسی آشنا شوید. این مواد برای 2 نفر یا حداکثر 3 نفر کفایت کرده و اگر به دنبال طرز تهیه خورش قیمه بادمجان برای 6 نفر هستید، باید مواد اولیه را به همان تناسب افزایش دهید.

مواد لازم مقدار مورد نیاز
سینه مرغ 1 عدد
بادمجان 2 عدد قلمی
گوجه 3 عدد
پیاز 1 عدد در سایز بزرگ
لپه 5 قاشق غذاخوری
رب گوجه 2 قاشق غذاخوری
غوره 1 قاشق غذاخوری
روغن به میزان لازم
دارچین به میزان کافی
زردچوبه به میزان کافی
نمک به مقدار دلخواه
فلفل سیاه به میزان دلخواه
آب جوش 3 لیوان
لیمو عمانی 2 عدد

مراحل طرز تهیه قیمه بادمجان با مرغ

پیش از این نیز گفتیم در طرز تهیه خورشت قیمه بادمجان شما هم می‌توانید از گوشت و هم از مرغ استفاده کنید. خوشبختانه هر 2 روش تا حدودی ساده هستند و شما بدون دردسر می‌توانید این خورشت لذیذ را برای پذیرایی از مهمانان خود تهیه و آماده کنید. اگر به مرغ علاقه‌مند هستید روش پخت زیر را به صورت مرحله به مرحله انجام دهید.

  • مرحله اول: لپه نیز همانند سایر حبوبات باعث نفخ معده می‌شود، بنابراین برای از بین بردن این نفخ بهتر است لپه را از قبل خیس کنید و سپس در روی حرارت ملایم با آب جوش قرار دهید تا نیم‌پز شوند.
  • مرحله دوم: پیاز را سرخ کنید و مرغ تکه تکه شده را به آن اضافه کنید.
  • مرحله سوم:  در هنگام سرخ شدن مرغ دارچین و سایر ادویه‌ها را به آن اضافه کنید.
  • مرحله چهارم: اکنون لپه‌های نیم‌پز را به همراه رب گوجه فرنگی در یک قابلمه سرخ کنید به پیاز و مرغ اضافه کنید. رب به خوش رنگی بیشتر خورشت شما کمک خواهد کرد.
  • مرحله پنجم: در این مرحله لیمو عمانی و غوره را به ظرف خورشت خود اضافه کنید و 3 لیوان آب جوش درون قابلمه بریزید.
  • مرحله ششم: از آنجایی که ممکن است بادمجان شما تلخ باشد، بهتر است از 1 الی 2 ساعت قبل آن‌ها را آماده کنید و در آب نمک قرار دهید تا تلخی بادمجان از بین برود. سپس بادمجان‌ها را آبکشی و سرخ کنید.
  • مرحله هفتم: گوجه ها را به دو نصف تقسیم کنید و هر دو طرف آن را سرخ کنید.
  • مرحله هشتم: زمانی که احساس کرده‌اید خورشت جا افتاده، گوجه‌ها و بادمجان‌های سرخ شده  را به ظرف قابلمه خود بیفزایید. برای مدتی کوتاه منتظر، یعنی در حد چند دقیقه منتظر جوشیدن و پخته شدن خورشت قیمه بادمجان بمانید.

طرز تهیه قیمه بادمجان با مرغ به پایان رسید و پیشنهاد می‌کنیم که اگر به انواع قیمه علاقه دارید، طرز تهیه قیمه نثار را نیز در سایت مطالعه کنید.

طرز تهیه قیمه بادمجان بدون لپهطرز تهیه قیمه بادمجان بدون لپه

اگر مایل هستید که طرز تهیه قیمه بادمجان برای 8 نفر یا کمتر و بیشتر را بدون لپه دنبال کنید، بهتر است که حتما به جای گوشت، از مرغ استفاده کنید. در این صورت خورشت شما به فیله بادمجان شباهت بیشتری پیدا خواهد کرد. لازم است که فیله مرغ را سرخ کرده و بپزید. همین طور بادمجان‌ها را سرخ کرده و با رب تفت داده شده، خوب بپزید. در آخر فیله مرغ را به خورشت بادمجان اضافه کرده و بگذارید چند دقیقه با هم پخته و خورشت جا بیفتد.

با این دستورالعمل، می‌توانید طرز تهیه خورشت قیمه بادمجان با غوره را امتحان کرده و به عنوان چاشنی به فیله و بادمجان پخته شده، مقداری غوره اضافه کنید.

قیمه بادمجان، خورشتی خوشمزه برای عاشقان قیمه

نحوه درست کردن قیمه بادمجان را به صورت مرحله به مرحله برای شما توضیح دادیم. شما می‌توانید این خورشت را با گوشت، مرغ و بدون لپه تهیه کنید و از طعم آن لذت ببرید. این خورشت برای مهمانی‌ها و دورهمی‌ها نیز مناسب است و تقریبا باب میل اکثر مهمانان خواهد بود.

البته، اگر احساس می‌کنید که فرصت تهیه این نوع قیمه یا هر نوع قیمه دیگری را ندارید، می‌توانید از اسنپ فود کمک بگیرید. به این منظور، کافی است به سایت اسنپ فود بروید و با چند کلیک، غذای موردنظر خود را از قسمت سفارش آنلاین غذا سفارش دهید.

نظرات کاربران