طرز تهیه قیمه نثار خوشمزه و مجلسی
قیمه نثار، یک غذای سنتی و اعیانی قزوینی است که بسیاری از مردم قزوین برای پذیرایی از مهمانان خود طبخ میکنند. از این روی باید در سفرههای لوکس و رنگین، به دنبال این غذا بگردید. این غذای خوشمزه بر خلاف اسمش قیمه نیست و یک نوع پلوی مخلوط با تکههای گوشت قیمهای و انواع مغزها است؛ ولی با این حال شباهت زیادی به خورشت قیمه دارد. اگر عاشق غذاهای خوش رنگ و لعاب هستید، پیشنهاد میکنیم حتما طرز تهیه قیمه نثار برای مهمانی های 6 تا 10 نفره را دنبال کنید.
قیمه نثار | |
تعداد نفرات | 6 |
زمان آماده سازی | 40 دقیقه |
زمان پخت غذا | 50 دقیقه |
میزان سختی | سخت |
قیمه نثار مجلسی برای 10 نفر
همان طور که در ابتدا اشاره کردیم؛ قیمه نثار به عنوان یک غذای عالی مجلسی در قزوین و دیگر شهرهای کشور طبخ میشود و در منوی بسیاری از رستورانها نیز جای دارد. اگر تا به حال این غذای خوشمزه و اصیل ایرانی را میل نکردهاید، حتما از چشیدن طعم آن، شگفت زده خواهید شد.
مواد اولیه برای دستور پخت قیمه نثار مجلسی برای 6 تا 10 نفر
برای تهیه این غذای خوشمزه قزوینی به مواد زیر احتیاج دارید. لازم به ذکر است که این میزان مواد، برای 6 نفر کفایت میکند. برای طرز تهیه قیمه نثار برای 10 نفر، باید میزان مواد را به همان تناسب، افزایش دهید. به علاوه طرز تهیه قیمه نثار با لپه، در بخشی از شهرهای کشور دنبال شده و مردم علاقهمند به اضافه کردن لپه به این ترکیب هستند. این نوع قیمه نثار، شباهت بیشتری با خورشت قیمه پیدا میکند.
گوشت گوسفندی | 600 گرم |
پیاز بزرگ | 1 عدد |
برنج | 4 پیمانه |
رب گوجه فرنگی | 3 قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | 4 قاشق غذاخوری |
پودر دارچین | 1 قاشق غذاخوری |
پودر هل | 1 قاشق غذاخوری |
خلال پسته | 4 قاشق غذاخوری |
خلال بادام | 4 قاشق غذاخوری |
گلاب | 1 فنجان |
زرشک | 5 قاشق غذاخوری |
شکر | 1 قاشق غذاخوری |
کره | 50 گرم |
آب | 4 پیمانه |
خلال پوست پرتقال | 2 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه، ادویه پلویی و روغن مایع | به میزان لازم |
مراحل طرز تهیه قیمه نثار قزوین
حالا بعد از آشنایی با مواد اولیه این غذا، نوبت به آموزش دستور پخت آن میرسد:
- مرحله اول :ابتدا گوشت را شسته و اجازه دهید تا آب آن خارج شود. بعد از آن، گوشت را به شکل قیمهای و ریز خرد کنید.
- مرحله دوم: در این مرحله خلال بادام و پسته را در یک فنجان گلاب، خیس کنید.
- مرحله سوم: یک عدد پیاز بزرگ را به صورت خلالهای نازک خرد کرده و در یک تابه روغن سرخ کنید. اگر میخواهید پیاز داغ بیشتری در قیمه نثار خود داشته باشید، یک پیاز متوسط دیگر به این میزان اضافه کنید.
- مرحله چهارم: بعد از این که پیازها سبک شدند، گوشت قیمه شده را به آنها اضافه کنید و خوب هم بزنید.
- مرحله پنجم: بعد از این که گوشت کمی تفت خورد، رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید تا طعم خامی رب گرفته شود. دقت داشته باشید که رب به سرعت پتانسیل سوختن یا ته گرفتن را دارد و هرگز نباید زمانی که رب را اضافه کردید، از مقابل تابه دور شده و غذا را روی حرارت رها کنید. بلکه لازم است که پیوسته رب را هم زده و اجازه ته گرفتن به آن ندهید.
- مرحله ششم: حالا نوبت به آن میرسد که ادویه پلویی و همین طور در صورت تمایل ادویه مخصوص قیمه نثار را به گوشت اضافه کنید و باز تفت دهید. به یاد داشته باشید که حرارت گاز در این مرحله باید ملایم باشد تا گوشت ترد و آبدار شود.
- مرحله هفتم: در این مرحله از طرز تهیه قیمه نثار قزوینی، پس از این که گوشت و پیاز خوب تفت خوردند، 4 پیمانه آب را به آنها به آرامی اضافه کنید و اجازه دهید تا روی حرارت ملایم گاز خوب جا بیفتد. فراموش نکنید که خورشت قیمه نثار شما باید غلیظ و جا افتاده باشد.
- مرحله هشتم: برنج را با مقداری نمک، روغن و آب داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. زمانی که آب برنج نیم پز شد، آن را آبکش کنید.
- مرحله نهم: سپس درب قابلمه را با دم کنی پوشانده و برنج را دم کنید. در این مرحله میتوانید کمی زعفران دم کرده نیز به برنج خود بیفزایید.
- مرحله دهم: تا زمانی که برنج دم بکشد، خلال پوست پرتقال را آماده کنید. به هیچ عنوان خلال پوست پرتقال را از مواد اولیه قیمه نثار حذف نکنید؛ چرا که این خلال یکی از اجزای اصلی طرز تهیه خورشت قیمه نثار اصل است. برای آماده کردن خلال پوست پرتقال ابتدا پوست پرتقال تازه را شسته و نازک خلال کنید. برای گرفتن تلخی پوست پرتقال آن را مقداری در آب جوش قرار دهید تا چند جوش بزند و سپس آبکش کنید. شما میتوانید خلال پوست پرتقال را به صورت آماده از فروشگاهها نیز تهیه کنید.
- مرحله یازدهم: زرشکهایی که از قبل شسته و خیس کردهاید را آبکش کنید.
- مرحله دوازدهم: سپس آنها را با 50 گرم کره در تابه تفت دهید. بعد از مدتی یک قاشق غذاخوری شکر به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید.
- مرحله سیزدهم: در این مرحله خلال بادام و پسته را به همراه گلاب به زرشک اضافه کنید و تفت دهید.
- مرحله چهاردهم: در مرحله بعد خلال پوست پرتقال را به این مخلوط اضافه کنید. بعد از اینکه خلالها به همراه زرشک کمی تفت خوردند، به مقدار دلخواه زعفران آب کرده اضافه و صبر کنید تا آب تمام مواد کشیده شود. سپس زیر شعله گاز را خاموش کنید. اگر میخواهید روی قیمه نثار را تزئین کنید، خلالها را جدا از زرشک تفت دهید.
- مرحله پانزدهم: برنج دم کشیده را داخل دیس بکشید و مخلوط گوشت و پیاز را روی آن بریزید. میتوانید قبل از اضافه کردن گوشت، مقداری کره روی برنج آب کنید.
- مرحله شانزدهم: یک بشقاب بردارید و کمی برنج ساده و زعفرانی را داخل آن بریزید. سپس مخلوط خلالها و زرشک تفت شده را به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. از این مخلوط روی قیمه نثار خود بریزید و آن را تزئین کنید.
همین طور پیشنهاد میکنیم که طرز تهیه قیمه بادمجان را دنبال کرده و این خورشت خوشمزه را نیز در منزل بپزید.
نکات مربوط به پخت قیمه نثار قزوین
برای اینکه بتوانید قیمه نثار خوشمزهتری داشته باشید، پیشنهاد میکنیم نکات زیر را در هنگام پخت این غذای خوشمزه و اصیل مدنظر قرار دهید:
- برای اینکه قیمه نثار شما خوب جا بیفتد، بهتر است با حرارت کم و مدت زمان طولانی پخته شود و مقدار آب آن کافی باشد. به یاد داشته باشید که خورشت شما نباید خیلی آبکی یا خشک باشد.
- اگر قیمه نثار را برای مهمانی خود و به عنوان یک غذای مجلسی تهیه می کنید، بهتر است گوشت آن را درشتتر خرد کنید. البته باز هم تاکید میکنیم که به طور اصیل گوشت این خورشت باید ریز باشد و برای مجلسی درست کردن آن، میتوانید از حجم گوشت بیشتری استفاده کنید.
- برای خوش عطر و بو شدن قیمه نثار، در انتهای پخت گوشت به آن کمی گلاب اضافه کنید. این مورد را میتوانید در طرز تهیه قیمه مجلسی نیز به کار ببرید.
- اگر از خلال پرتقال استفاده میکنید، بهتر است آن را ۳ بار بجوشانید تا تلخاب آن خارج شود. تلخی پوست پرتقال باعث خواهد شد تا نتوانید طعم اصلی و جذاب خورشت را ایجاد کنید. از این روی ضرورت دارد که حتما تلخی پوست پرتقال به روش درست آن گرفته شود.
- اگر میخواهید رنگ سبز خلال پسته، جلوه بیشتری در غذای شما داشته باشد، توصیه میکنیم آن را در گلاب خیس نکنید و فقط خلال بادام را داخل گلاب قرار دهید.
- اگر از خلال پرتقال برای تزیین استفاده کردید، بهتر است در مصرف آن زیاده روی نکنید؛ چون باعث تلخ شدن و بد مزه شدن قیمه نثار میشود.
- حتما از زعفران در تهیه این غذا استفاده کرده و پیش از به کار بردن زعفران برای خورشت یا برنج آن، زعفران را دم کنید.
- بهتر است مانند مردم قزوین این غذای خوشمزه را با سبزی خوردن نوش جان کنید.
- در بعضی از دستور پختهای قیمه نثار این طور آمده که در مرحله دم کردن برنج، قیمه نثار را لا به لای آن ریخته و همراه با برنج دم میکنند. این باعث خواهد شد تا طعم مواد قیمه نثار، به خوبی به بافت برنج نفوذ کند. البته تغییر رنگ برنج هم در جای خود قابل توجه است که شاید برای برخی از افراد جالب نباشد.
- طرز تهیه قیمه نثار یزدی دقیقا شبیه همان قیمه نثار مجلسی است؛ ولی گاهی به جای پودر دارچین و هل از عرق دارچین و عرق هل استفاده میکنند.
- همین طور طرز تهیه قیمه نثار قزوین با مرغ، برای آن دسته از افرادی که به گوشت قرمز علاقه مند نیستند، به عنوان یک جایگزین مطرح است.
سفارش قیمه نثار مجلسی از اسنپ فود
قیمه نثار قزوین یکی از خوشمزهترین غذاهای سنتی و اصیل این خطه است که طرفداران بسیاری دارد. توصیه میکنیم اگر گذرتان به شهر قزوین افتاد، حتما این غذای خوشمزه را امتحان کنید و از طعم و عطر آن لذت ببرید. فراموش نکنید که این غذا شباهت زیادی به خورشت قیمه ندارد و بیشتر شبیه غذاهایی نظیر مرصع پلو و آجیل پلوست. قیمه نثار علیرغم خوشمزه بودن، زمان زیادی را از شما برای پخت میگیرد. اگر هوس قیمه نثار کردهاید ولی زمان و امکان پخت آن را ندارید، توصیه میکنیم سری به سایت یا اپلیکیشن اسنپ فود بزنید. اسنپ فود پلتفرم سفارش آنلاین غذا است که رستورانها و غذاهای مختلفی نظیر قیمه نثار را به شما پیشنهاد داده و در اسرع وقت آن را به دست شما میرساند.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402