طرز تهیه قیمه نذری برای ۱۰۰ نفر + ادویه مخصوص قیمه

ط
به این مقاله امتیاز دهید

طرز تهیه قیمه نذری برای ۱۰۰ نفر کار دشواری است؛ چون هر قدر هم که پختن یک خورش مانند قیمه ساده باشد، با افزایش حجم، کار سخت شده و باید مهارت بیشتری داشته باشید. شما باید حواس‌تان باشد که کدام مواد را در چه زمانی به کار ببرید. خورش قیمه پای ثابت بسیاری از مراسم‌ها است و از دیرباز افراد در مراسم سوگواری، مخصوصا مراسم سوگواری محرم، آن را می‌پزند. این غذا جزو پرطرفدارترین غذاهای نذری  محسوب شده و بسیاری عقیده دارند طعم قیمه نذری را بیشتر می‌پسندند. ما طرز تهیه قیمه نذری برای ۱۰۰ نفر را برایتان شرح داده‌ایم و شما هم اگر دوست دارید رمز و راز خوشمزه‌تر شدن این قیمه را بدانید، با این مطلب اسنپ‌فود همراه باشید.

تعداد نفرات 100 نفر
زمان آماده سازی 120 دقیقه
زمان پخت 180 تا 300 دقیقه
میزان سختی سخت

خورش قیمه امام حسینی یا نذری

خورش قیمه امام حسینی

طرز تهیه خوش قیمه امام حسینی رمز و راز پیچیده‌ای ندارد؛ در کلیت مانند همه‌ی قیمه‌هایی است که در باقی روزها پخته می‌شود. تنها چند تفاوت بسیار ناچیز طعم فوق‌العاده‌‌ی این غذای نذری را رقم می‌زند؛ مدت‌زمان پخت بیشتر که به حجم زیاد غذای نذری هم مربوط است و ادویه‌های بیشتر.

از آن جا که حجم غذای نذری، در مقایسه با غذای معمولی، بسیار بیشتر است، طبعا‌ برای بهترپخته‌شدن و بیشترجاافتادن به زمان بیشتری برای پخت نیاز خواهد داشت. کافی است دیگ‌های نذری را در خاطر بیاورید که از ساعت‌ها پیش از زمان پخش‌کردن نذری بار گذاشته می‌شوند و برای پخته شدن کامل نیز به حرارت ملایم و زمان زیادی نیاز دارند. این زمان طولانی‌تر، موجب جا افتادن خورش شده و طعم به مراتب لذت بخش‌تری به آن می‌دهد.

ادویه‌ها در غذاهای نذری، به شکلی متفاوت از چیزی که در آشپزی خانگی داریم استفاده شده و جالب است بدانید که برخی از آشپزهای ماهر به کلی اعتقادی به ادویه ندارند. در طرز تهیه قیمه نذری برای ۱۰۰ نفر ادویه‌ی اصلی، مانند تمامی قیمه‌های معمولی، دارچین است، اما بسیاری از افراد به قیمه نذری هل هم به عنوان یکی از اجزای ادویه مخصوص قیمه امام حسین، اضافه می‌کنند. علاوه بر دارچین و هل، گلاب هم پای ثابت افزودنی‌های قیمه نذری است و بر طعم لذیذ این خورش تأثیر چشمگیری می‌گذارد.

مواد اولیه برای طرز تهیه قیمه نذری خوشمزه

مواد اولیه برای طرز تهیه قیمه نذری خوشمزه

مواد اولیه مورد نیاز برای خورش قیمه مجلسی به شرح زیر هستند:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
گوشت گوسفندی ۷ کیلوگرم
لپه ۳.۵ کیلوگرم
پیاز ۶ کیلوگرم
رب ۱.۵ کیلوگرم
لیمو عمانی ۱ کیلوگرم
سیب زمینی ۷ کیلوگرم
آب جوش به مقدار کافی

ادویه مخصوص پخت قیمه نذری

همین طور ادویه‌هایی که در طرز تهیه قیمه مجلسی به کار برده می‌شوند، به شرح زیر هستند:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
پودر کاری به میزان لازم
زردچوبه به میزان لازم
زعفران ۵ مثقال
گلاب ۱ لیوان
پودر دارچین ۵ تا ۷ قاشق غذاخوری
پودر هل سبز ۵ قاشق غذاخوری

طرز تهیه قیمه نذری برای ۱۰۰ نفر

طرز تهیه قیمه نذری برای ۱۰۰ نفر

طرز تهيه خورشت قيمه برای تعداد نفرات بالا، به شرح زیر است:

  • مرحله اول: ابتدا باید لپه‌ها را با دقت و به خوبی پاک کنید. لپه‌های پاک‌کرده را برای سه ساعت بخیسانید. فارغ از این که قیمه سیب زمینی درست می‌کنید یا به دنبال طرز تهیه قیمه بادمجان هستید، حتما لپه درجه یک و مرغوب تهیه کنید تا زودپز بوده و در خورشت شما خام نماند.
  • مرحله دوم: پیازها را به‌صورت نگینی خرد کنید و اندکی تفت دهید که کمی آب آن‌ها بخار شود و اندکی رنگ‌شان تغییر کند.
  • مرحله سوم: گوشت‌ها را به‌صورت مکعبی قطعه‌قطعه کنید و همراه با پیازها تفت دهید.
  • مرحله چهارم: اجازه دهید آب گوشت تبخیر شود و پس از آن، زردچوبه و کاری را به گوشت اضافه کنید.
  • مرحله پنجم: همزمان لپه‌ها را برای نیم‌ساعت بپزید و سپس آن‌ها را آبکش کنید و با آب سرد بشویید. این کار هم رنگ زرد کدر لپه را می‌گیرد و هم زمان پخت آن را با زمان پخت گوشت متناسب می‌کند.
  • مرحله ششم: لپه‌های پخته‌شده را همراه با گوشت نیم‌پزشده و پیاز تفت دهید؛ حواس‌تان باشد که زمان تفت‌دادن لپه نباید زیاد باشد، وگرنه لپه سفت می‌شود.
  • مرحله هفتم: همزمان لیمو عمانی‌ها را به‌صورتی‌که خرد نشوند سوراخ کرده و در آب‌جوش قرار دهید تا تلخی‌شان گرفته شود.
  • مرحله هشتم: آب‌جوش را به گوشت و پیاز تفت‌داده‌شده اضافه کنید؛ به‌صورتی‌که روی گوشت‌ها را بگیرد، نه بیشتر.
  • مرحله نهم:  در این مرحله از طرز تهیه قیمه نذری برای ۱۰۰ نفر، لیمو عمانی‌ها را به خورش اضافه کنید.
  • مرحله دهم: رب گوجه‌فرنگی را تفت دهید و کمی که خورش جا افتاد اضافه کنید.
  • مرحله یازدهم: زعفران‌ها را بسابید و با حرارت غیرمستقیم دم کنید. برای رسیدن به عطر و رنگ بهتر می‌توانید به زعفران‌های سابیده مقداری آب‌جوش اضافه کنید و در ظرف را برای یک دقیقه بگذراید؛ سپس یکی‌دو قطعه یخ به آن اضافه کنید؛ این گرم‌وسردشدن به زعفران شوک وارد می‌کند و به‌این صورت رنگ و طعم بهتری به دست می‌آید.
  • مرحله دوازدهم: پس از جاافتادن خورش ادویه‌ها و زعفران و گلاب را اضافه کنید.
  • مرحله سیزدهم: خورش را نیم‌ساعت پس از افزودن ادویه‌ها از روی حرارت بردارید؛ این کار طعم و عطر ادویه را حفظ می‌کند.
  • مرحله چهاردهم: سیب‌زمینی‌ها را جداگانه خلال کنید و در زمان پخت خورش، در روغن داغ سرخ کرده و پس از آماده‌شدن خورش، روی آن بریزید.

رمز و راز قیمه نذری

رمز و راز قیمه نذری

برای آن که بتوانید بهترین تجربه در خصوص طرز تهیه قیمه مجلسی را رقم بزنید، این نکات را در نظر داشته باشید. توجه داشته باشید که طرز پخت قیمه نذری امام حسین با قیمه‌های معمولی که در آشپزخانه منزل می‌پزیم کمی متفاوت بوده و باید کاملا حرفه‌ای و هیئتی طبخ شود.

  • می‌توانید رب را قبل از افزودن آب‌جوش به گوشت اضافه کنید، اما اگر دوست دارید خورش خوشرنگ‌تری داشته باشید، رب را دیرتر اضافه کنید. این نکته در طرز تهیه قیمه نثار نیز باید رعایت شده و مد نظر قرار بگیرد. به این شکل خورشت رنگ به مراتب بهتری به خود می‌گیرد.
  • اضافه کردن گلاب به این خورشت، باعث می‌شود که طعم خاصی به خود گرفته و بتوانید طرز تهیه قیمه نذری با گلاب را به بهترین شکل دنبال کنید.
  • اگر رب گوجه ‌فرنگی را با گوشت‌ خورشت قیمه تفت دادید، حواس‌تان باشد زمان تفت‌ دادن زیاد نباشد؛ این کار از پخته ‌شدن گوشت جلوگیری می‌کند.
  • با جدا پختن لپه و گوشت از هم هر دوی آن‌ها بهتر پخته خواهند شد.
  • اگر خورش شما به ‌خوبی قوام نیافت، نگران نباشید؛ کافی است اندکی لپه را آسیاب کنید و به خورش اضافه کنید که جا بیفتد.
  • بهترین گوشت مورد استفاده در طرز تهیه قیمه نذری برای ۱۰۰ نفر گوشت سردست گوسفند است؛ اگر خواستید از گوشت گوساله استفاده کنید، به‌سراغ مغز ران گوساله بروید.
  • اگر احساس کردید گوشت شما دیرپز است، لپه‌ها را دیرتر به آن اضافه کنید.
  • اگر خواستید به خورش آب اضافه کنید که گوشت یا لپه بهتر بپزد، آب را کم‌کم زیاد کنید که خورش شما رقیق نشود.
  • یادتان باشد لیمو عمانی را خرد شده اضافه نکنید؛ همچنین بهترین زمان برای اضافه ‌کردن لیمو عمانی نیم‌ ساعت آخر است؛ اگر این دو مورد را رعایت نکنید، قیمه شما به‌ جای داشتن طعم کمی ترش، تلخ و رنگ آن تیره می‌شود.
  • در طرز تهیه خورش قیمه نذری، از لیمو عمانی کامل استفاده کنید، نه مغز آن. این مورد را در طرز تهیه قورمه سبزی نیز رعایت کنید.
  • به‌هیچ وجه برای پخت خورش از آب سرد استفاده نکنید.
  • برای سرخ‌کردن سیب‌زمینی، آن‌ها را پس از خلال‌کردن با آب سرد بشویید و آب بکشید؛ سپس آن‌ها را در اندکی مخلوط نمک و زردچوبه بغلطانید و بعد از آن سرخ کنید.
  • به خاطر داشته باشید که خورش را باید با حرارت کم پخت و نباید آن را زیاد هم زد.

سفارش آنلاین خورشت قیمه نذری برای 100 نفر و بیشتر

سفارش آنلاین خورشت قیمه نذری

اگر می‌خواهید در مناسبت‌ها قیمه نذری پخش کنید و زمان یا به هر دلیلی شرایط پخت آن را ندارید، می‌توانید با سفارش غذا انلاین از اسنپ فود، بهترین خورشت قیمه مجلسی را سفارش داده و به هر تعداد که مایل هستید بدون برنج یا به همراه پلو، تحویل بگیرید. به این شکل هم امکان نذری دادن را داشته و هم نیازی نیست که چالش‌های پخت آن را تجربه کنید.