آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • روش تکثیر آگلونما و آموزش قلمه زدن
    تکثیر آگلونما و آموزش 3 روش اصلی شهریور 28, 1403
  • کالباس چیست
    کالباس چیست؟ شهریور 28, 1403
  • ژامبون چیست؟
    ژامبون چیست؟ شهریور 28, 1403
صفحه پیدا نشد!
آموزش آشپزی
2/5 - (4 امتیاز)
بدون نظر

طرز تهیه ماهی قزل آلا رستورانی + خواص قزل آلا

مینا اسماعیل بیگی 20 فروردین 1400 4 دقیقه

ماهی قزل ‌آلا منبعی غنی از مواد معدنی و ویتامین‌های مورد نیاز برای سلامت بدن انسان است. پروتئین، نیاسین، ویتامیB12 ، اسیدهای چرب امگا 3، پتاسیم و فسفر بخشی از مواد موجود در ماهی قزل‌آلا است. پزشکان و متخصصین تغذیه به افراد سالم بدون داشتن سابقه حساسیت یا بیماری خاص، مصرف ماهی ۲ تا ۳ بار در هفته را توصیه می‌کنند.

خواص ماهی قزل آلا

خواص ماهی قزل آلا

پروتئین

پروتئین یکی از مهم‌ترین عناصر سازنده بدن است. رشد و نمو، ترمیم بافت های آسیب دیده، تبدیل غذا به انرژی و کمک به عملکردهای هضم، افزایش کیفیت و شفافیت پوست از تأثیرات پروتئین بر بدن انسان است. بهتر است مردان روزانه حدود 56 گرم پروتئین و زنان حدود 46 گرم پروتئین مصرف كنند.

اسید چرب امگا 3

ماهی قزل آلا سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 است. اسیدهای چرب امگا 3 به حافظه، رشد و نمو طبیعی، عملکرد بهتر مغز و کاهش بیماری مزمن مفید است. تحقیقات نشان می‌ دهند که اسیدهای چرب امگا 3 التهابات را کاهش داده و در کاهش خطر بیماری ‌های مزمن مانند بیماری‌های قلبی، سرطان و آرتروز تأثیر قابل توجهی دارد.

 

پتاسیم

پتاسیم جزو دسته‌ای از مواد ضروری است که در غذاها کمتر وجود دارد. بسیاری از مردم به اشتباه تصور می‌کنند که اگر میزان نمک دریافتی خود را کاهش دهند، خطر ابتلا به فشار خون بالا رفع می‌شود. بدن با اندازه‌گیری نسبت پتاسیم به سدیم فشار خون را تنظیم می‌کند. برای همین مصرف پتاسیم در جلوگیری از فشار خون مؤثر است. دریافت پتاسیم کافی باعث کاهش سکتۀ مغزی، رفع اختلالات کلیه و کنترل اضطراب و استرس می‌شود. پتاسیم قدرت عضلانی، متابولیسم و ​​عملکرد عصبی را تنظیم می‌کند.

فسفر

فسفر بعد از کلسیم دومین مادۀ معدنی فراوان در بدن است. فسفر و کلسیم در کنار هم باعث استحکام استخوان و دندان می‌شوند. فسفر برای رشد، نگهداری و ترمیم تمام بافت های بدن مورد نیاز است. متخصصین تغذیه توصیه می‌ کنند بزرگسالان روزانه 700 میلی گرم فسفر مصرف کنند.

مجموعه ویتامین های گروه B

تیامین، نیاسین، ویتامین B6، ویتامین B12 و اسید پانتوتنیک در دستۀ ویتامین B دسته بندی می شوند. تیامین در تجزیه قندها و اسیدهای آمینه کمک می کند. نیاسین به بدن کمک می کند تا کربوهیدرات ها، چربی ها و پروتئین ها را به انرژی تبدیل کند. ویتامین B6 عملکرد انتقال دهنده های عصبی در مغز را افزایش می دهد. همچنین این ویتامین در بهبود و تثبیت خلق و خو مؤثر است. اسید پانتوتنیک برای تولید هورمون های مرتبط با استرس بسیار مهم‌ هستند.

پخت ماهی قزل آلا خوشمزه

یکی از دلایل عدم مصرف ماهی در افراد، بوی نامطبوع این غذای دریایی است. به همین خاطر، نحوۀ پخت ماهی قزل آلا بسیار مهم است. تغییر در روش پخت این غذای غنی از ویتامین و مواد لازم برای بدن، کمک می‌کند این غذا باب طبع ذائقه افراد قرار گرفته و خانواده‌ها از مزایای مصرف ماهی، بهره‌مند شوند.

پخت ماهی قزل آلا

ماهی قزل ‌آلا به روش‌های مختلفی مثل ماهی قزل آلای شکم پر، کبابی، سرخ شده و پخته شده در فر طبخ می‌شود. برای از بین بردن بوی نامطبوع ماهی یکی از بهترین راه‌های طبخ، تهیۀ ماهی قزل‌آلا رستورانی است که آشپزهای با تجربه از آن استفاده می‌کنند تا ماهی قزل‌آلا برای ذائقۀ تمام افراد مناسب باشد.

نکات مهم در خرید ماهی قزل آلا

قیمت ماهی قزل آلا، تیغ های نرم، نازک این ماهی و راحتی در پاک کردن آن همچنین موجود بودن آن در اکثر فروشگاه ها باعث شده ماهی قزل آلا محبوبیت زیادی داشته باشد. نکات مهم در خرید ماهی قزل آلای تازه و سالم شامل موارد زیر است.

  • خرید ماهی قزل آلا بهتر است از فروشگاه های معتبر و تحت نظر انجام شود.
  • دقت کنید در ماهی مورد نظر گوشت یکدست بدون هیچ تیرگی داشته باشد.
  • توجه کنید ماهی قزل آلا در هنگام خرید بوی نامطبوعی نداشته باشد.
  • در هنگام خرید چشمان ماهی باید برجسته و براق باشند.
  • آبشش ها باید رنگ صورتی مایل به قرمز داشته باشند. رنگ خاکستری آبشش ها نشان دهنده این است که زمان زیادی از صید آن گذشته است.
  • پولک های ماهی تازه صید شده، براق و سفت هستند و به راحتی با دست کنده نمی شوند.

طرز تهیه ماهی قزل آلا رستورانی

  • ماهی قزل آلا: ۱ عدد
  • سیر : ۵ حبه
  • پیاز : ۱ عدد بزرگ
  • لیمو تازه: ۲ عدد
  • کره: یک قالب کوچک
  • فلفل سیاه، نمک و زردچوبه: به مقدار لازم
  • زعفران: نصف فنجان دم شده
  • روغن زیتون: به مقدار لازم
  • جعفری: به مقدار لازم
  1. برای بهتر شدن طعم ماهی قزل‌آلا و رفع بوی نامطبوع آن بهتر است قبل از پخت، ماهی قزل آلا چند ساعت در مواد بماند. نمک، نیمی از روغن زیتون، فلفل سیاه و جعفری تازه را با هم مخلوط کرده و ماهی قزل آلایی که از قبل تکه تکه کردید را کاملاً به مواد آغشته کنید.
  2. روی ظرف ماهی را پوشانده و در یخچال قرار دهید.
  3. ماهی را از یخچال خارج کرده، مواد باقی مانده بر روی آن را کامل پاک کنید.
  4. بقیۀ روغن زیتون را با یک تکۀ کوچک کره در ماهیتابۀ تفلون یا چدن ریخته آن را روی حرارت متوسط ​​تا زیاد قرار دهید و صبر کنید تا روغن داغ شود. ماهی را به ماهیتابه اضافه کنید. ماهی قزل آلا زمان پخت کوتاهی حدود 6 تا 7 دقیقه دارد. ماهی را با احتیاط برگردانید و طرف دیگر را سرخ کنید تا رنگ ماهی قهوه ای شده و مقداری ترد شود.
  5. ماهی را از ماهیتابه برداشته و برای خارج شدن روغن اضافی آن، ماهی های سرخ شده را بر روی دستمال حوله ای قرار دهید.

پختن ماهی قزل آلا به مهارت، شناخت ذائقه و تجربه کردن انواع نوع پخت احتیاج دارد. تلاش برای دستیابی به پخت مطابق با ذائقه این غذا به دلیل ارزش بالای غذایی ماهی قزل آلا اهمیت دارد. ماهی قزل آلا با سبزی پلو سرو می شود. برای تست کردن مزه های جدید، می توان از پورۀ سیب زمینی و یا سیب زمینی سرخ شده و سبزیجات بخار پز شده استفاده کرد. به یاد داشته باشید به دلیل طبع سرد ماهی قزل آلا، بهتر است این غذا را به همراه ترشی میل نکنید.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2719 مقالات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود