طرز تهیه متبل با دستور اصلی
متبل، پیشغذایی محبوب و خوشمزه لبنانی است که با بادمجان کبابی، ارده، ماست یونانی، سیر و ادویهجات تهیه میشود. این پیشغذای گیاهی، طعمی دلچسب و بافتی نرم و لطیف دارد و بهعنوان چاشنی یا سس در کنار غذاهای مختلف نیز سرو میشود.
متبل به دلیل طعم و مزه فوقالعاده، طرفداران بسیاری در سراسر جهان دارد. این پیشغذا را میتوانید بهعنوان یک وعده سبک با نان میل کنید یا بهعنوان پیشغذا در مهمانیها سرو کنید.
در این مقاله قصد داریم طرز تهیه متبل اصیل را به شما آموزش دهیم. با ما همراه باشید تا با این پیشغذای خوشمزه و مغذی و روش تهیه آن بیشتر آشنا شوید.
یکی از لذیذترین نانهای جهان، نان پیتا لبنانی است. طرز تهیه نان پیتا لبنانی آسان است و درستکردن آن در خانه با دستور تهیهای که در بلاگ اسنپ فود آموزشدادهشده کاری راحت و سریع است.
میزان کالری در هر بشقاب | 200 کالری |
زمان لازم برای آمادهسازی | 15 دقیقه |
زمان لازم برای پخت | 30 دقیقه |
تعداد نفرات | 4 نفر |
درجه سختی | آسان |
طرز تهیه متبل با دستور اصلی
متبل اصالتاً متعلق به کشور لبنان است و در خاورمیانه بهعنوان پیشغذایی محبوب شناخته میشود. این غذا به دلیل طعم و مزه فوقالعاده، در بسیاری از رستورانهای بینالمللی نیز سرو میشود.
متبل (moutabal) یا به عربی مطبّل باذِنجان، طعمی دودی و ملایم دارد که با ترشی ماست و طعم قوی ارده ترکیب شده و ترکیبی منحصربهفرد و بینظیر را خلق کرده است.
برای افرادی که به خوردن غذاهای گوشتی علاقه دارند، طعم و مزه شامی لبنانی میتواند تجربهای جدید و دلچسب باشد. طرز تهیه شامی لبنانی با دستور تهیه اصیل عربی را در بلاگ اسنپ فود آموزش دادهایم تا بتوانید این غذای خوشمزه را در خانه درست کرده و همراه با برنج یا نان میل کنید.
مواد لازم برای تهیه متبل عبارتاند از:
بادمجان | 3 عدد |
سیر | 2 حبه |
روغنزیتون | 2 قاشق غذاخوری |
ارده کنجد | 4 قاشق غذاخوری |
ماست چکیده | 2 قاشق غذاخوری |
مغز گردو آسیاب شده | 3 قاشق غذاخوری |
آبلیمو تازه (اختیاری) | 1 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
برای تهیه متبل طبق دستورالعمل زیر پیش بروید:
مرحله اول: برای درستکردن متبل ابتدا باید بادمجانها را آماده کنید. بادمجانها را بشویید و بگذارید تا خشک شوند. سپس روی شعله گاز یا روی زغال منقل یا در فر، آنها را کبابی کنید. پس از کبابکردن بادمجانها، پوست آنها را از گوشتشان جدا کرده و با استفاده از گوشتکوب، خوب له کنید.
مرحله دوم: سیر را نیز پاک و له کنید و همراه با روغن زیتون داخل بادمجانهای لهشده بریزید.
مرحله سوم: اکنون نوبت آن رسیده است که ماست چکیده، روغنزیتون، کنجد، ارده کنجد و گردو آسیاب شده را به ترکیب سیر و بادمجان اضافه کرده و با آنها مخلوط کنید. در حین مخلوطکردن مواد به مقدار نیاز نمک و فلفل سیاه را روی مواد بپاشید و کامل با مواد مخلوط نمایید. در این مرحله میتوانید درصورتیکه دوست داشتید، یک قاشق آبلیمو تازه نیز در غذا بریزید.
مرحله چهارم: پیشغذای شما آماده شده است! آن را در ظرف سرو بریزید و برای چند ساعت در یخچال قرار دهید تا خنک شده و مزه مواد به خورد هم برود.
برای سرو میتوانید با استفاده از روغنزیتون، فلفل قرمز و پودر گردو یا دانههای انار، متبل را تزیین کنید.
خواص متبل
متبل، پیشغذایی خوشمزه و مغذی است که فواید بسیاری برای سلامتی دارد. برخی از خواص متبل عبارتاند از:
- سرشار از فیبر
- تقویتکننده عملکرد گوارش
- سرشار از پروتئین و کلسیم
- انرژیزا و مقوی
- دارای خاصیت ضد میکروبی
- رژیمی و مؤثر برای کاهش وزن
اگر از آن دسته افرادی هستید که حفظ سلامتی برایتان بسیار اهمیت دارد و همیشه به دنبال یک رژیم غذایی سالم و مغذی هستید، طرز تهیه سالاد فتوش را در بلاگ اسنپ فود یاد بگیرید و این سالاد خوشمزه عربی را در برنامه غذایی خود بگنجانید.
فوت کوزهگری برای تهیه متبل خوشطعمتر
برای درستکردن متبل خوشمزه و خوشعطرتر به نکات زیر توجه کنید:
- از بادمجانهای قلمی کم تخمه استفاده کنید.
- بادمجانها را به طور یکنواخت کبابی کنید تا طعم دودی و ملایمی داشته باشند.
- برای پوستگرفتن آسانتر بادمجانها، پس از کبابی کردن آنها را در قابلمهای قرار دهید، درب آن را ببندید و چند دقیقه صبر کنید تا بخار جمع شود. سپس پوست بادمجانها را بهراحتی جدا کنید بدون این که گوشت بادمجان از آن جدا شود.
- برای درستکردن سریعتر متبل، همه مواد اولیه را با هم در مخلوطکن یا غذاساز بریزید تا میکس شوند و در آخر روغن زیتون را اضافه کنید.
- برای بهتر شدن طعم و عطر این پیشغذا میتوانید 2-3 قاشق غذاخوری جعفری تازه خرد شده نیز به متبل اضافه کنید.
با متبل مهمانها را شگفتزده کنید!
متبل، پیشغذایی خوشمزه، گیاهی و مغذی است که اصالت آن به کشور لبنان باز میگردد. این پیشغذا طعمی بینظیر و دلچسب دارد و برای مهمانیها و دورهمیها بسیار مناسب است.
متبل و باباغنوش بسیار شبیه به هم هستند. تفاوت آنها در اضافهکردن ماست یا پنیر خامهای به متبل است.
متبل را میتوانید با نان پیتا، نان لواش یا سبزیجات خام مانند کرفس و هویج سرو کنید. در این مقاله طرز تهیه متبل اصیل را به شما آموزش دادیم. همچنین با خواص و فواید متبل آشنا شدید.
امیدواریم که این دستور پخت برای شما مفید بوده باشد.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402