طرز تهیه مربای انجیر بسیار ساده است و وقت چندانی هم نمیگیرد. شما میتوانید بهراحتی این مربای بسیار لذیذ، خوشمزه و البته مقوی را آماده کنید و صبحانهای جذاب با آن تدارک ببینید. این مربا، با وجود طعم بسیار بینظیر و خواص فراوان، در مقایسه با بسیاری از مرباها، شاید کمتر رواج داشته باشد. ما طرز تهیه این مربای خوشمزه را در اینجا آوردهایم. برای آموزش طرز تهیه مربای انجیر با این مطلب اسنپفود همراه باشید.
خواص انجیر
انجیر یکی از میوههای بسیار مغذی است. این میوه که میوهای گرمسیری محسوب میشود انواع مختلفی دارد؛ انجیر سیاه و انجیر زرد آشناترین انواع این میوه است. انجیر منبع سرشاری از بسیاری مواد مغذی است و در کنار تأمین نیازهای اساسی بدن، میتواند انرژی روزانهی شما را هم بهخوبی تأمین کند. مواد مغذی انجیر از این قرار است:
- کلسیم
- منیزیم
- فسفر
- ویتامین A
- ویتامین B
- ویتامین C
- فیبر
- فروکتوز
این میوه بهدلیل سرشاربودن از کلیسم منبع خوبی برای تغذیهی استخوانها و دندانهاست. از خواص دیگر آن ملینبودن است که با وجود فیبر فراوانی که دارد برای مشکلات گوارشی بسیار مناسب است. همچنین این میوه منبع خوبی برای رژیم غذایی محسوب میشود؛ هم سدیم بسیار کمی دارد و هم کمچرب است و البته فیبر فراوان دارد. مصرف این میوه در تابستان بسیار مفید است؛ چون تعرق را زیاد میکند و دفع سموم بدن را در پی دارد. همینطور انجیر برای التهابات گلو بسیار مفید است. کسانیکه میخواهند چاق شوند میتوانند بروند سراغ انجیر و آن را با شیر و عسل نوش جان کنند.

تهیه مربای انجیر
مواد لازم برای طرز تهیه مربای انجیر
- انجیر: یک کیلوگرم
- شکر: ۷۰۰ گرم (میتوانید از ۵۰۰ گرم عسل استفاده کنید)
- آب: یک لیوان
- آبلیمو: یک قاشق غذاخوری
- گلاب: یک قاشق غذاخوری
- زعفران دمکرده: دو قاشق
- هل: دو حبه
- وانیل: بهمقدار لازم
اغلب این مواد در همهی خانهها پیدا میشود، مخصوصاً در فصل پاییز که فصل انجیر است. بااینحال شما میتوانید همهی این مواد لازم را از سوپرمارکت آنلاین اسنپفود تهیه کنید.

طرز تهیه مربای انجیر
طرز تهیه مربای انجیر سالم
- انجیرها را خوب بشویید و دم آن را کوتاه کنید.
- انجیر و شکر را لایهلایه درون قابله بریزید و اجازه دهید برای ۲۴ ساعت در یخچال بماند که هم اصطلاحاً استراحت کند و هم شکر به خورد انجیر برود.
- نصف لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و آن را روی حرارت کم قرار دهید.
- اجازه دهید برای نیمساعت با حرارت ملایم بپزد؛ کف روی مربا را بردارید.
- آبلیمو و گلاب را اضافه کنید و اجازه دهید بجوشد.
- پس از پنج دقیقه زعفران و در صورت تمایل وانیل را اضافه کنید.
- روی آن را با پارچه نازک بپوشانید و اجازه دهید برای ۲۴ ساعت در دمای محیط بماند.
- مربای شما آماده است؛ میتوانید آن را داخل ظرف خشک بریزید.
شما میتوانید ابتدا آب و شکر را با هم مخلوط کنید و انجیرها را به آن اضافه کنید و سپس اجازه دهید برای ۲۴ ساعت در یخچال استراحت کند.
طرز تهیه مربای انجیر با عسل
برای تهیه مربای انجیر با عسل، یک لیوان آب را با عسل مخلوط کنید و بههمراه انجیرها در قابلمه بریزید؛ اجازه دهید برای ۲۴ ساعت در یخچال استراحت کند و سپس تمامی مراحل قبلی را دنبال کنید. شما با اضافهکردن عسل به مربا، یک معجون بسیار سالم و مقوی خواهید داشت و میتوانید از خواص آن بهرهمند شوید.
طرز تهیه مربای انجیر لهشده
طرز تهیه مربای انجیر لهشده تفاوت چندانی با طرز تهیه مربای انجیر سالم ندارد؛ فقط کافی است انجیرها را داخل مخلوطکن له کنید. طبعاً زمان پخت این مربای انجیر کاهش خواهد یافت. شما میتوانید پوست انجیرها را قبل از ریختن داخل مخلوطکن جدا کنید که مربای انجیر لهشدهتان شفافتر باشد. در این طرز تهیه هم میتوانید بهجای استفاده از شکر از عسل استفاده کنید. حواستان باشد در طرز تهیه مربای انجیر لهشده به انجیرها آب اضافه نکنید.

مربای انجیر سیاه
نکات مهم طرز تهیه مربای انجیر
- برای تهیه مربای انجیر بهتر است از انجیرهای متوسط استفاده کنید؛ همچنین بهتر است انجیرهای شما نرم باشند و نه سفت یا لهشده.
- انجیرهایی که برای تهیه مربا استفاده میکنند باید سالم باشند و شکاف نخورده باشند.
- استفاده از انجیر سیاه یا زرد برای تهیه مربا بسیار سلیقهای است؛ انجیر زرد مربای خوشرنگتری به شما میدهد و رنگ مربای انجیر سیاه قهوهای است.
- اگر از انجیر زرد استفاده میکنید و میخواهید مربای خوشرنگی داشته باشید، حواستان باشد دم انجیرها را زیاد کوتاه نکنید، وگرنه هم انجیرها وا میروند و هم رنگ مربای شما کدر و تیره میشود.
- برای تهیه مربای انجیر تا حد امکان از آب استفاده نکنید؛ شما میتوانید از همان نصف لیوان آب گفتهشده هم صرفنظر کنید. نبود آب در مربای انجیر هم طعم بهتری به آن میدهد و هم ماندگاری آن را بیشتر میکند.
- یادتان باشد هنگام پختن انجیرها شعله کم باشد، وگرنه مربای شما سرخواهد رفت.
- اجازه دهید مربا با حرارت کم قوام بیاید.
اگر شما هم جزو دوستداران مربا هستید، مطالعهی این مطالب را هم به شما پیشنهاد میکنید: