طرز تهیه مربای قیسی با شکر و شیره انگور
مربای قیسی از پرطرفدارترین مرباهای ایرانی است که حتی به جز در وعده صبحانه، به عنوان دسر بعد از غذا نیز کاربرد دارد. طرز تهیه مربای قیسی خیلی سخت نیست و کافی است مراحل لازم در دستور تهیه این مربا را به درستی پشت سر بگذارید. ناگفته نماند مربای قیسی در شهرهای مختلف و با دستورهای متنوعی تهیه و آماده میشود. در این مطلب قصد داریم فرمول اصلی درست کردن مربای قیسی را دنبال کنیم. با ما همراه باشید.
مربای قیسی زردآلو
با قیسی زردآلو در کشور ایران خوراکیهای خوشمزه زیادی درست میکنند که یکی از خوشمزهترین خوراکیهای حاضر مربای قیسی است. طرز تهیه مربای قیسی تبریزی یکی از پرطرفدارترین روشهای تهیه این مربای لذیذ و اصیل به حساب میآید. در ادامه با مراحل تهیه و مواد لازم برای تهیه آن آشنا میشویم:
مواد اولیه برای تهیه مربای قیسی تبریز
فرقی ندارد از قیسی سیاه یا قیسی زردآلو برای تهیه مربای خود استفاده کنید، در هر حال مواد اولیه و طرز تهیه این مربا با انواع قیسیها یکسان است و شما باید مواد اولیه برای تهیه این مربا را قبل از شروع مراحل تهیه آن، آماده کنید.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
قیسی | 1 کیلوگرم |
شکر | 4 لیوان |
آب | 1.5 لیوان |
جوهر لیمو | 1 قاشق چای خوری |
در نظر داشته باشید در طرز تهیه مربای قیسی با شیره شما میتوانید به جای شکر از شیره انگور استفاده کنید. در واقع اگر از شیره انگور به جای شکر استفاده کنید، شاید هزینه تهیه مربا شما کمی بیشتر شود ولی بدونشک مربا نهایی سرشار از مواد طبیعی است و ضرر کمتری دارد. به عبارت دیگر شکر قند مصنوعی است که استفاده از آن باعث شیرینی بیش از حد مربا قیسی شده و در عین حال با مضرات مخصوص به خود همراه است.
مراحل ساده طرز تهیه مربای قیسی زردآلو
حالا که با مواد اولیه این مربا آشنا شدید، به سراغ مراحل تهیه آن میرویم. مراحل زیر را همراه با ما پیش ببرید تا در نهایت یک مربای خوشمزه و خوش طعم و رنگ داشته باشید.
- مرحله اول: اگر قیسیها به حد کافی نرم هستند، فقط کافی است که آنها را بشویید، اما اگر از قیسی خشک استفاده میکنید، باید آنها را در ظرف آبی خیس کنید تا حسابی نرم شوند.
- مرحله دوم: منتظر بمانید آب اضافی قیسیها خارج شود. مقداری آب در قابلمه بریزید و با مقداری شکر بر روی حرارت زیاد بگذارید.
- مرحله سوم: بدون اینکه آب را هم بزنید، منتظر بمانید تا شکر در آب حل شود. لازم به ذکر است که در طرز تهیه مربای قیسی با شیره انگور، به جای شکر از شیره انگور استفاده میشود.
- مرحله چهارم: بعد از غلیظ شدن شربت مربا، حرارت اجاق را کم کنید.
- مرحله پنجم: قیسیها را به قابلمه شربت اضافه کنید و به مدت 30 دقیقه بر روی حرارت کم قرار دهید.
- مرحله ششم: کف سطح قابلمه شربت را با قاشق جمع و خارج کنید. با این کار رنگ مربای شما بهتر و شفافتر میشود. در طرز تهیه اکثر مرباها همچون طرز تهیه مربای به با گردو هم از همین راهکار برای شفاف نگه داشتن مربا استفاده میشود.
- مرحله هفتم: منتظر بمانید تا مربا 30 دقیقه بر روی حرارت بجوشد و پخته شود.
- مرحله هشتم: مربای پخته را با دم کنی بپوشانید و یک شب به همین صورت نگه دارید.
- مرحله نهم: مربای آمادهشده را درون ظرفهای در دار بریزید و در یخچال نگه دارید.
طرز تهیه این مربای خوشمزه به پایان رسید و همین طور توصیه میکنیم که طرز تهیه مربای توت فرنگی در مجله اسنپ فود را مطالعه کرده و این مربای خوشمزه را در فصل میوه توت فرنگی در منزل آماده کنید.
مربای قیسی بدون شکرک
از مهمترین دلایلی که سبب ایجاد شکرک در مربا میشود، میتوان به جوشیده شدن مربا با حرارت بالا یا مقدار بالای شکر در آن اشاره کرد. دو راه حل برای جلوگیری از این مشکل وجود دارد:
- به این منظور، اگر مربای شما با حرارت بالا جوشیده شده است، مقداری آب در ظرف بریزید و اجازه دهید تا دوباره مربا بجوشد. البته بهتر است که از ابتدا مراقبت جوشیده شدن در حرارت بالا و شکرک زدن مربا باشید.
- راهکار دیگر این است که در هنگام پخت مربا یک قاشق غذاخوری آبلیمو یا سرکه را به آن اضافه کنید.
مربای قیسی بدون کپک
کپک مربا به دلیل قوام نامناسب آن است. اگر بعد از تهیه مربا متوجه شدید که مربای شما رقیق است، آن را درون ظرف بریزید و اجازه دهید تا مجدد بجوشد. اگر قوام مربای شما مناسب باشد، مربا کپک نخواهد زد.
اگر طرز تهیه مربای زردآلو نیز برای شما هم جذاب است می توانید از بلاگ اسنپ فود بخوانید.
نکات مهم برای تهیه مربای قیسی
برای آن که بتوانید یک مربای قیسی خوشمزه و بدون نقص آماده کنید، این موارد را در نظر داشته باشید:
- همان طور که در بالا نیز گفتیم؛ در طرز تهیه مربای قیسی خشک، کافی است که قیسیها را پیش از استفاده در پخت مربا، برای چند ساعت در آب خیس کنید. در طرز تهیه مربای آلبالو با آلبالو خشک نیز همین تکنیک را به کار بگیرید.
- طرز تهیه مربای زردآلو خشک با شیره انگور به مراتب خوشمزهتر بوده و در نهایت نیز مربای شما خواص بیشتری داشته و رژیمیتر از مدل تهیه با شکر است. اما در طرز تهیه مربا با شیره انگور، توجه داشته باشید که شیره انگور مزه مناسب و کیفیت خوبی داشته باشد تا مربا شما خراب نشده ومزه بدی به خود نگیرد.
- اگر میخواهید شکل قیسیها در مربای شما حفظ شود، بهتر است که از زیاد از حد جوشاندن آنها خودداری کرده و به قدری مربا را بپزید که قیسیها در بافت مربا له نشوند.
مربای قیسی، مربایی شیک برای پذیرایی صبحگاهی از مهمانان…
طرز تهیه مربای قیسی را به طور کامل همراه با نکات آن برای شما توضیح دادیم. همچنین، نکات مربوط به کپک نزدن و شکرک نزدن مربا را برای شما گفتیم. امیدواریم که این مربای خوشمزه و خوش طعم را تهیه کنید و از عطر و طعم آن لذت ببرید. البته، اگر احساس میکنید که فرصت تهیه این نوع مربا یا هر نوع مربا دیگری را ندارید، میتوانید از اسنپ فود کمک بگیرید. سفارش آنلاین شیرینی اسنپ فود در خدمت شما است تا بهترین و باکیفیتترین شیرینیها، خشکبار، مرباها و … را در کمترین زمان ممکن به دست شما برساند.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402