طرز تهیه مربا گل محمدی تازه و خشک
یکی از مجلسیترین مرباهای ایرانی، مربا گل محمدی است که به دلیل عطر فوقالعاده موردپسند افراد بسیاری قرار میگیرد. این مربا بیشتر در شهرهای ترک زبان ایران و به خصوص در شهر تبریز طرفدار دارد. در طرز تهیه مربای گل محمدی خشک و تازه دست شما باز است، زیرا هم با گلبرگ تازه و هم با گلبرگ خشک گل محمدی میتوانید این مربا خوشمزه را درست کنید. البته با این گل خوشبو میتوان طرز تهیه شربت گل محمدی را نیز امتحان کرد. در ادامه به طرز تهیه مربا گل محمدی پرداختهایم؛ با ما همراه باشید.
مربا گل محمدی | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آمادهسازی | 45 دقیقه |
زمان پخت | 30 دقیقه |
میزان سختی | متوسط |
میزان کالری در هر 100 گرم | 400 کیلوکالری |
طرز تهیه مربا گل محمدی تازه
طعم و عطر مربا گلبرگهای گل محمدی بسیار خاص و بینظیر است. بعد از پشت سر گذاشتن مراحل طرز تهیه مربا گل محمدی، مربا شما رنگ صورتی یا قرمز دارد که این رنگ باعث جذابیت بیشتر آن میشود. این مربا لذیذ نیز همانند سایر مرباها برای وعده صبحانه بسیار مناسب است. به طور معمول در فصل بهار که گلبرگهای گل محمدی در دسترس هستند، میتوان این مربا را تهیه کرد.
مواد لازم برای تهیه مربا گل محمدی
طرز تهیه مربای گل محمدی تازه یا گل سرخ کار خیلی سختی نیست و البته مواد اولیه این مربا در بیشتر منازل یافت میشود. طرز تهیه مربای گل محمدی با گل تازه کاشان یا دیگر شهرهای ایران امکانپذیر است. اگر در منزل گل محمدی دارید، میتوانید از آن در تهیه دسرهایی همچون طرز تهیه گل پالوده نیز استفاده کنید.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
گلبرگ گل محمدی | 2 لیوان پر و فشرده |
شکر | 6 لیوان |
آب | 3 لیوان |
جوهر لیمو | یک چهارم قاشق چایخوری |
دستور تهیه مربا گل محمدی
اکنون که مواد اولیه در طرز تهیه این مربای خوشمزه و پرطرفدار را میدانید، نوبت به آشنایی با مراحل تهیه مربا گل محمدی میرسد. طرز تهیه مربا گل محمدی تلخ شاید فکر شما را به خود مشغول کند، زیرا گلبرگهای گل محمدی به تنهایی تلخ هستند و باید تلخی آنها به طور کامل گرفته شود. در مراحل زیر روش از بین بردن تلخی گلبرگها و طرز تهیه مربای گل سرخ را توضیح دادهایم:
- مرحله اول: آب را درون قابلمه بریزید و بر روی حرارت متوسط قرار دهید. بعد از اینکه آب به جوش آمد، جوهر لیمو را به آب در حال جوشیدن اضافه کنید.
- مرحله دوم: شکر را به ترکیب آب و جوهر لیمو بیافزایید و منتظر بمانید تا دانههای شکر به طور کامل حل شوند و در نهایت شربتی غلیظ و شفاف به دست آید. حرارت شعله را کم کنید تا شربت شما به قوام برسد.
- مرحله سوم: گلبرگهای تازه و خرد شده را درون یک ماهیتابه بریزید و به مدت 2 دقیقه و بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا حجم گلبرگها کم شود.
- مرحله چهارم: بعد از اینکه گلبرگها را از روی حرارت برداشتید، یک لیوان آب جوش به آنها اضافه کنید. سپس درب تابه را بگذارید و برای 20 دقیقه منتظر بمانید تا گلبرگها عرق کنند و عطر آنها خارج شود.
- مرحله پنجم: بعد از اینکه شربت به قوام کافی و متعادل رسید، گلبرگها را به آن اضافه کنید و مواد مربا را به مدت 10 الی 15 دقیقه روی حرارت قرار دهید.
- مرحله ششم: بعد از سپری شدن این مدت، زیر قابلمه را خاموش کنید و درب قابلمه را با دمکنی بر روی قابلمه بگذارید. قابلمه را بلافاصله درون ظرف آب سرد و یخ فرو برید و اجازه دهید 5 دقیقه در همین حالت باقی بماند.
- مرحله هفتم: بعد از خنک شدن قابلمه و مربا، آن را درون ظرف شیشهای بریزید و در یخچال بگذارید.
طرز تهیه مربای گل محمدی تازه به پایان رسید و اگر طعم گل و گلاب را دوست دارید، پیشنهاد میکنیم طرز تهیه دمنوش گلاب و دارچین را نیز در منزل انجام دهید.
طرز تهیه مربای گل محمدی خشک
در نظر داشته باشید برای تهیه مربا گل محمدی با گلبرگهای خشک نیز مواد اولیه شما با روش تهیه مربا گل محمدی با گلبرگهای تازه یکسان است. البته تنها تفاوت موجود در طرز تهیه مربای گل محمدی خشک و تازه وجود هل است. با این حال مراحل تهیه این مربا کمی متفاوت خواهد بود که در این بخش به مراحل آن اشاره میکنیم:
- مرحله اول: گلبرگهای خشک را درون یک تابه بریزید و بر روی حرارت ملایم بگذارید. مدت کوتاهی گلبرگها را تفت دهید تا حالت ترد به خود بگیرند.
- مرحله دوم: شکر را به همراه 2 لیوان آب جوش بر روی شعله متوسط قرار دهید تا شربتی غلیظ به دست آید.
- مرحله سوم: زمانی که شربت به قوام مورد نظر رسید، دانههای هل را اضافه کنید. نشانه به قوام آمدن شربت این است که وقتی پشت قاشق میریزید، چکه نکند.
- مرحله چهارم: گلبرگها را آبکشی کنید و به شربت قوامدار خود بیافزایید. به مدت 5 دقیقه منتظر بمانید تا شهد شما به طور کامل بجوشد.
- مرحله پنجم: ظرف مربا را از روی حرارت بردارید و مشابه قبل مدتی با دمکنی بپوشانید.
- مرحله ششم: مربا داخل قابلمه را به فاصله شب تا صبح درون یخچال نگه دارید. روز بعد مربا را درون شیشه مناسبی بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
طرز تهیه مربای گل محمدی خشک تبریزی را آموختیم، برای درست کردن این مربا با گردو و شیره انگور تا آخراین مطلب همراه ما باشید.
اگر طرز تهیه مربای زردآلو نیز برای شما هم جذاب است می توانید از بلاگ اسنپ فود بخوانید.
طرز تهیه مربای گل محمدی با گردو
علاوه بر مواد اولیهای که در بخشهای قبلی ذکر کردیم، شما میتوانید از گردو نیز در طرزتهیه مربای گل محمدی با گردو استفاده کنید. البته گردو را باید بعد از تکمیل شدن مراحل تهیه مربا به ظرف این دسر شیرین بیافزایید. اضافه کردن گردو علاوه بر آنکه طعم و مزه فوقالعادهای دارد، موجب میشود تا خواص مربا گل محمدی نیز افزایش یابد.
طرز تهیه مربای گل محمدی با شیره انگور
بدین منظور، ابتدا مطابق آنچه گفته شد گلبرگها را تفت داده و در آب جوش قرار دهید تا برای تهیه مربا آماده شوند. شیره انگور را در مقداری آب مخلوط کرده و روی حرارت بگذارید. زمانی که ترکیب آب و شیره انگور گرم شد، گلبرگهای گل محمدی را به آن اضافه کنید. در 5 دقیقه پایانی جوهر لیمو را نیز به مابقی مواد مربا اضافه کنید. دقت داشته باشید که در هنگام جوشیدن مواد، کف روی قابلمه را باید جمع کنید.
علت سفت و لاستیکی شدن مربای گل محمدی چیست؟
در پاسخ به این سوال باید گفت دلایل مختلفی میتواند موجب سفت و لاستیکی شدن مربا گل محمدی شود. اگر زمان پخت مربا کامل نشود، بافت آن سفت میشود؛ در این شرایط میتوانید مربا را مجددا بجوشانید. همچنین پیش از جوشاندن مربا، ابتدا گلبرگها را مقداری تفت دهید. از دیگر دلایل سفت شدن مربا گل محمدی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- استفاده از گل محمدی خشک و نامناسب
- طولانی شدن زمان پخت
- عدم استفاده از جوهر لیمو
- استفاده بیش از حد از شکر
فوت و فن طرز تهیه مربا گل محمدی مجلسی
در طرز تهیه مربا گل محمدی نکات زیر را مدنظر قرار دهید تا نتیجه نهایی یک مربا خوشمزه و خوشرنگ شود:
- به هیچوجه آب لیمو را جایگزین جوهر لیمو نکنید، زیرا جوهر لیمو مانع از شکرک زدن مربا میشود و همچنین جوهر لیمو به زیبایی و ظاهر جذاب مربا شما کمک میکند.
- اگر شربت در حال جوش خوردن شما به دیوارههای قابلمه میپاشید و میچسبید، با قلمویی آغشته به آب لیمو دیوارهها را تمیز کنید. چسبیدن شربت به دیوارهها باعث شکرک زدن مربا میشود.
- تفت دادن گلبرگها نباید بیش از 2 دقیقه طول بکشد.
- برای اطمینان از به قوام رسیدن شیره یا شربت مربا میتوانید چند قطره از آن را بر روی انگشت خود بریزید و اگر حالت چسبندگی داشت و آبکی نبود، بدین معنا است که به قوام کامل رسیده است.
- اگر مربا گل محمدی بیش از حد بجوشد تلخ میشود.
- استفاده از دمکنی باعث میشود عطر مربا گل محمدی همچنان باقی بماند. همچنین، رطوبت اضافی آن گرفته شده و مربا دیگر عرق نمیکند.
- قرار دادن قابلمه مربا درون یک ظرف آب سرد و یخ، باعث خوشرنگ شدن مربا میشود.
- در طرز تهیه مربا و شربت گل محمدی ، برای جلوگیری از کپک زدگی مربا، باید شیره یا شربت آن به غلظت عسل برسد.
- در صورت تمایل میتوانید 2 قاشق گلاب نیز به مربا اضافه کنید.
- در طرز تهیه مربای گل محمدی تازه تبریز یا دیگر شهرها، بهتر است رنگی به مربا اضافه نکنید، زیرا ممکن است مربا تلخ شود.
- برای درست کردن مربای گل محمدی میتوانید به جای شکر از عسل استفاده کنید. ناگفته نماند در طرز تهیه مربا گل محمدی با عسل کمی هزینه شما بالا میرود، زیرا هم گلبرگ گل محمدی گران است و هم اینکه عسل جزء مواد غذایی بسیار گران محسوب میشود.
- نکته دیگر برای درست کردن این مربا، مربوط به انتخاب گلبرگهای گل محمدی است. اگر گلبرگهای مناطق خشک را انتخاب کنید، طعم آنها بسیار تلخ است و باید چند بار این گلبرگها را بجوشانید تا تلخی آنها از بین برود. در چنین حالتی عطر گلبرگهای محمدی به طور کامل از بین میرود. این در حالی است که گلبرگهای مناطق کوهستانی طعم تلخی ندارند و برای پختن مربا بهترین گزینه خواهند بود.
- در گلبرگهای صورتی گل محمدی برای درست کردن مربا مناسب هستند و گلبرگهای گل قرمز بسیار تلخ خواهند بود.
مربای گل محمدی بدون شکرک
دلایلی که سبب شکرک زدن مربا میشود، شکر بیش از حد یا جوشیده شدن مربا با حرارت بالا است. بدین منظور در طرز تهیه مربا گل محمدی با شکر، به موارد زیر توجه کنید:
- اگر مربا با حرارت بالا جوشیده شده است، در آن آب بریزید و اجازه دهید تا دوباره بجوشد.
- اگر مقدار شکر در مربا زیاد بود، میتوانید مقدار کمی جوهرلیمو به مربا اضافه کنید. این کار علاوه بر جلوگیری از شکرک زدن، موجب خوشرنگتر شدن مربا میشود.
مربای گل سرخ بدون کپک
اگر قوام مربای شما کم باشد، مربا کپک میزند. به همین دلیل، پیشنهاد میکنیم که اگر بعد از پخت مربا متوجه رقیق بودن آن شدید، مربا را دوباره در ظرف بریزید و اجازه دهید تا بجوشد. البته دقت کنید که بیش از حد جوشاندن مربا نیز توصیه نمیشود، زیرا بافت مربا را تغییر خواهد داد.
میخوای میز صبحانه ات کامل باشه؟ پس مربا گل محمدی رو تهیه کن…
در این مطلب طرز تهیه مربای گل محمدی خشک و تازه را آموزش دادیم. پیشنهاد میکنیم این مربای خوشمزه را تهیه کرده و از طعم آن لذت ببرید. اگر قصد دارید مربا را با گل تازه تهیه کنید، از خرید آنلاین میوه اسنپ فود کمک بگیرید. البته، گل محمدی تازه در فصل بهار وجود دارد و در مابقی فصلها نمیتوان آن را تهیه کرد.
اگر تمایل داشتید تا در فصلهای دیگر این مربا را بپزید، از گل محمدی خشک استفاده کنید. اگر هم گل محمدی خشک در دسترس نداشتید، باز هم از اسنپ فود کمک بگیرید. عطاری آنلاین اسنپ فود به شما کمک میکند تا موارد دلخواه خود را آنلاین سفارش داده و در کمترین زمان ممکن در محل آدرس تحویل بگیرید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402