طرز تهیه نان پیتا لبنانی به دو روش با فر و بدون فر

طرز تهیه نان پیتا
به این مقاله امتیاز دهید

یکی از نان‌های خوشمزه‌ای که با داشتن سطح صاف و ظاهری گرد، جلب توجه می‌کند؛ نان پیتا است. در طرز تهیه نان پیتا، از مخمر استفاده شده و همین طور مطابق انتظار، ماده اصلی آن، آرد گندم است. نان پیتا در مناطق مختلفی از خاورمیانه از جمله کشور ما و مناطق مدیترانه‌ای رایج است. پیتا نسبت به نان‌های معمولی سدیم کمتری دارد و شاید یک گزینه خوب برای افرادی باشد که رژیم غذایی کم نمک را دنبال می‌کنند.

این نان از آن دست مواد غذایی است که در آشپزی برخی کشورها جایگاه ویژه‌ای دارد. برای مثال یکی از این کشورها لبنان است. همچنین به نان پیتا نان شامی، عربی، سوری و حتی جیبی هم گفته می‌شود. در اینجا قرار است دو دستور مختلف این نان در فر و اجاق گاز را به شما آموزش دهیم. با ما همراه باشید.

نان پیتا
تعداد نفرات 4 نفر
زمان آماده سازی 40 دقیقه
زمان پخت غذا 5 تا 10 دقیقه
میزان سختی متوسط

نان پیتا تازه و خوشمزه

نان پیتا تازه و خوشمزه

اگرچه همه ایرانی‌ها با نان پیتا آشنایی ندارند و شهرت آن به اندازه برخی کشورها نیست، اما از آنجایی که پخت این نان، یک دستور ساده دارد، محبوبیت آن از ترکیه، یونان، لبنان و خاورمیانه نیز فراتر رفته است. این نان را هم می‌توان به شکل ساده و هم آغشته به روغن زیتون مصرف کرد.

این نان را می‌توانید به طرق مختلف مورد استفاده قرار دهید. به طور مثال با ریختن مخلوط گوشت و سبزیجات در میان نان و تا کردن آن، یک ساندویچ خوشمزه آماده خواهید کرد. شکل جیبی این نان در فرم تا کردن باعث شده تا فرانسوی‌ها، نام نان جیبی را به آن بدهند. اگر سفارش غذا پرداخت درب منزل از اسنپ فود در گروه غذاهای ساندویچی با نان پیتا را بدهید، حتما از طعم عالی این نان لذت زیادی خواهید برد. در ادامه طرز تهیه نان پیتا را دنبال خواهیم کرد.

مواد لازم برای تهیه نان پیتا

مواد لازم برای تهیه نان پیتا

مواد اولیه لازم برای تهیه نان پیتا در منزل، به شرح زیر هستند:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
آرد گندم کامل 3 پیمانه
مخمر یا خمیر مایه خشک 2 قاشق چایخوری
شکر 2/1 قاشق چایخوری
روغن زیتون بکر 2 قاشق غذاخوری
نمک 2/1 قاشق چایخوری
آب گرم به میزان کافی

طرز تهیه نان پیتا لبنانی

طرز تهیه نان پیتا لبنانی

از آن جایی که نان پیتا در دمای بالا پخته می‌شود، انتظار داریم که در زمان پخته شدن، پف کرده و به تعبیری مغز آن باز شود. درون پیتا یا همان جیب جایی است که با انواع و اقسام خوراکی‌ها از سالاد گرفته تا کباب شامی، فلافل، گوشت چرخ کرده و هوموس پر می‌شود. این نان همچنین به عنوان بخشی از یک ساندویچ فوق العاده یا به عنوان نان مینی پیتزا با دستور خانگی مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای این که بتوانید این نان خوشمزه و سالم را در منزل تهیه کنید، این مراحل را در نظر داشته باشید:

  • مرحله اول: مخمر را در 4/1 لیوان آب گرم مخلوط کنید و اجازه دهید 10 دقیقه بماند.
  • مرحله دوم: آرد و نمک باید در یک ظرف بزرگ الک شود. یک گودی درون آرد ایجاد کرده و آن را با مایع مخمر، روغن، نمک و روغن زیتون پر کنید.
  • مرحله سوم: با استفاده از همزن یا قاشق چوبی شروع به مخلوط کردن آن نمایید. توجه داشته باشید که در صورت نیاز آب بیشتری باید اضافه شود.
  • مرحله چهارم: کف تخته کار باید آرد پاشی شود. سپس خمیر را روی آن قرار داده و ورز دهید. به قدری این کار را انجام دهید که دیگر خمیر چسبناک نباشد. در این مرحله می‌توانید از آرد بیشتر استفاده کنید.
  • مرحله پنجم: کف یک ظرف را چرب کرده، خمیر را درون آن بگذارید و سطح آن را با پارچه بپوشانید. سپس ظرف را در مکانی گرم قرار دهید تا حجم خمیر دو برابر شود. برای این کار به یک تا دو ساعت زمان نیاز دارید.
  • مرحله ششم: پس از ور آمدن، خمیر را ورز داده و از آن چانه‌های حدود 60 گرمی بگیرید. چانه‌ها را نیز به مدت 15 دقیقه دوباره استراحت دهید.
  • مرحله هفتم: هر چانه را با وردنه به قطر 1 میلی متر باز کرده و در همین حال فر را نیز روی دمای 230 درجه قرار داده و بگذارید گرم شود.
  • مرحله هشتم: حالا خمیر را داخل فر حدود 4 تا 5 دقیقه بپزید.

طرز تهیه نان پیتا بدون فر

طرز تهیه نان پیتا بدون فر

در این بخش هم قرار است طرز تهیه نان پیتا روی گاز را آموزش دهیم. مواد اولیه‌ای که در این دستورالعمل نیاز خواهید داشت، مطابق با جدول بالا بوده و تفاوتی چندانی ندارد. در اینجا کافی است دقیقا خمیر را مانند قبل آماده کنید، سپس گام به گام طبق مراحل زیر پیش بروید.

  • مرحله اول: در طرز تهیه نان پیتا در ماهیتابه باید یک تابه چدنی یا تفلون را روی حرارت متوسط رو به بالا گرم کنید.
  • مرحله دوم: برای اینکه میزان داغی و حرارتی تابه را تست کنید کافی است چند قطره آب را روی سطح آن بپاشید. زمانی که دانه‌های آب به جوش آمد تابه شما آماده خواهد شد.
  • مرحله سوم: در این مرحله باید کف تابه را چرب کنید. بهتر است طبق دستور اصلی از روغن زیتون بکر استفاده کنید. این کار را با اسپری انجام دهید تا روغن اضافی کف تابه پخش نشود.
  • مرحله چهارم: خمیر پیتا فرم داده شده را کف تابه پهن کنید.
  • مرحله پنجم: در مرحله اول باید حدود 30 ثانیه به خمیر فرصت دهید تا مراحل پخت خود را آغاز کند. زمانی که حباب‌ها تشکیل شدند باید با استفاده از یک کفگیر پهن خمیر را به آرامی برگردانید.
  • مرحله ششم: اجازه دهید سمت دیگ نان پیتا هم حدود 1 تا 2 دقیقه بپزد. سپس دوباره آن را زیر و رو کنید. البته زمانی باید نان را برگردانید که پشت نان کمی برشته است و در نهایت باز خمیر باید برگردانده شود.
  • مرحله هفتم: این کار را تا زمانی که احساس کنید نان به خوبی پخته و برشته شده است، ادامه دهید. در این مرحله احتمالا نان پیتا شما پف می‌کند و حفره جیبی مشهور آن ایجاد می‌شود که نشان از پخت کامل نان و آماده شدن آن دارد.
  • مرحله هشتم: پس از پخت، نان را درون یک حوله تمیز بپیچید.

نکات مهم در طبخ نان پیتا

نکات مهم در طبخ نان پیتا

برای آن که طرز تهیه نان پیتا شاورما را به خوبی پیش ببرید، این نکات را در نظر داشته باشید:

  • برای اینکه بتوانید از نان پیتا به مدت طولانی‌تر استفاده کنید، باید آن را در یک بسته بندی محکم در دمای اتاق نگهداری کنید. این شیوه نگهداری باعث می‌شود نان بین 5 تا نهایت 7 روز دوام بیاورد.
  • خمیر نان پیتا فریزر پسند است. این یعنی اینکه می‌توانید خمیر نان را از قبل آماده کرده و فریز کنید. این خمیر همچنین برای مدتی در یخچال قابل نگهداری است. در صورت نگهداری صحیح در یخچال این خمیر را می‌توانید تا حدود 1 هفته پس از آماده سازی طبخ کنید.
  • این نان را می‌توان با آرد همه منظوره بدون گلوتن هم طبخ کرد. در این صورت استفاده از آن در طرز تهیه نان سیر نیز بسیار عالی خواهد بود.
  • نان پیتا زمانی که درون فر است ممکن است پف زیادی داشته باشد که با بیرون آمدن از فر پف آن می‌خوابد. در چنین وضعیتی اصلا نگران نباشید. زیرا مهم این است که جیب نان پیتا یا حفره درونی آن ایجاد شود که با پف کردن درون فر این اتفاق خواهد افتاد و خوابیدن پف آن پس از بیرون گذاشتن از فر نه تنها اهمیتی ندارد، بلکه طبیعی هم خواهد بود.
  • در برخی از مواقع ممکن است به کلی خمیر پیتا پف نکند و احتمالا دلیل آن داغ نبودن کافی فر یا تابه خواهد بود.
  • پختن نان روی اجاق گاز ممکن است مانع پف کردن نان پیتا به شکل معمول و مانند زمانی شود که خمیر نان را درون فر می پزید.
  • استراحت دادن خمیر پس از ور آمدن بیش از حد معمول باعث ترش شدن آن می‌شود.

نان نرم و بالشتی پیتا

نان نرم و بالشتی پیتا

نان پیتا را می‌توان به صورت نرم و بالشی در خانه تهیه کرد. بسته به این که چه روشی برای تهیه این نان را در نظر داشته باشید؛ کافی است طبق یکی از دستورالعمل‌های ذکر شده عمل کنید. این نان به مواد کمی برای تهیه نیاز دارد و از خوبی‌های آن قابلیت نگهداری خمیر و نان پخته شده در فریزر است. به علاوه از نان پیتا می‌توانید در سرو بسیاری از غذاها استفاده کنید. شما چه نظر و تجربه‌ای در این باره دارید؟

نظرات کاربران