آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
  • میگو پفکی
    طرز تهیه میگو پفکی آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
انواع پای و تارت
1.5/5 - (2 امتیاز)
بدون نظر

طرز تهیه پای گیلاس، دسری هیجان انگیز برای مهمانی‌های شما

مینا اسماعیل بیگی 01 فروردین 1402 6 دقیقه

گیلاس از خوشمزه‌ترین میوه‌های تابستانی است که طرفداران زیادی دارد. ایران به عنوان یکی از کشورهای تولیدکننده عمده گیلاس شناخته می‌شود. علاوه بر مصرف آن به صورت میوه، می‌توانید انواع مختلفی از دسرها و شیرینی‌ها را با این میوه جذاب تهیه کرده و از خوردن آن‌ها لذت ببرید.

در ادامه قصد داریم با طرز تهیه پای گیلاس فوق العاده خوشمزه و جذاب آشنا شویم. این پای را می‌توان به صورت‌های مختلف ساده و پنیری تهیه کرد و برای مهمانی‌ها و دورهمی‌ها مورد استفاده قرار داد.

طرز تهیه پای گیلاس

طرز تهیه پای گیلاس

پای گیلاس از دو بخش خمیر و مواد میانی تشکل شده است. در نتیجه ابتدا به بررسی مواد اولیه موردنیاز برای تهیه خمیر و سپس آماده سازی سایر مراحل می‌پردازیم. مواد لازم برای تهیه خمیر در جدول زیر آمده‌اند. این دستور برای طرز تهیه پای گیلاس ساده استفاده می‌شود.

مواد لازم

مواد لازم مقدار مورد نیاز
آرد سه و نیم لیوان
کره پاستوریزه 220 گرم
زرده تخم مرغ دو عدد
آبلیمو دو قاشق غذاخوری
نمک یک قاشق چایخوری
شکر سه قاشق غذاخوری

سایر مواد اولیه برای تهیه پای گیلاس به صورت زیر هستند.

گیلاس شش پیمانه
آبلیمو یک قاشق غذاخوری
شکر سه چهارم پیمانه
نشاسته ذرت پنج قاشق غذاخوری
دارچین نصف قاشق چای خوری
کره یک قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه خمیر پای گیلاس

برای تهیه این خمیر مراحل زیر را به دقت دنبال کنید.

  • در طرز تهیه پای گیلاس ابتدا آرد را به همراه شکر و نمک ترکیب کنید.
  • کره را درون فریزر قرار دهید تا سفت شود، سپس به قطعات کوچک برش دهید و به مواد اضافه کنید.
  • پس از اضافه کردن کره به آرامی و با نوک انگشت مخلوط کنید.
  • زرده تخم مرغ را به همراه آبلیمو و پنج قاشق غذاخوری آب سرد، مخلوط کرده و با چنگال هم بزنید تا به خوبی مخلوط شوند.
  • مخلوط را به آرامی به خمیر اضافه کرده و هم زده تا خمیر خودش را بگیرد.
  • خمیر را روی سطحی قرار داده و کمی ورز دهید. این ورز دادن نباید زیادب اشد و تنها در حد مخلوط شدن مواد کافی است.
  • خمیر را درون نایلون قرار داده و برای مدت 5 ساعت درون یخچال استراحت دهید.

مواد اولیه تهیه پای گیلاس

در طرز تهیه تارت کره نیز با خمیر مناسب تارت آشنا شدید. می‌توانید از آن خمیر نیز برای پای گیلاس استفاده کنید.

طرز تهیه مواد میانی و پای گیلاس

پس از تهیه خمیر در طرز تهیه پای گیلاس، به سراغ مواد میانی می‌رویم. برای این کار مراحل زیر را دنبال کنید.

  • ابتدا شکر را به همراه نشاسته ذرت و دارچین در یک ظرف کوچک ریخته و ترکیب کنید.
  • گیلاس‌ها را بشویید، هسته آن‌ها را جدا کرده و مقداری آبلیمو به آن‌ها اضافه کنید.
  • مخلوط شکر و نشاسته را بر روی گیلاس‌ها ریخته و خوب ترکیب کنید.
  • خمیر را با وردنه باز کنید و به صورت دایره‌ای برش دهید.
  • ظرف مناسب پای را آماده کرده و خمیر را به آن منتقل کنید. سعی کنید خمیر کمی از لبه ظرف آویزان شود.
  • مخلوط آماده شده گیلاس را کف خمیر بریزید.
  • کره باقیمانده را به برش‌های کوچک تقسیم کرده و بر روی گیلاس‌ها قرار دهید.
  • مابقی خمیر را نیز پهن کرده و به صورت نوارهای دو سانتی برش دهید.
  • به صورت دلخواه نوارها را بر روی گیلاس‌ها قرار دهید. می‌توانید از بافت حصیری برای این کار استفاده کنید.
  • از رومال تخم مرغ و شیر برای روی خمیر استفاده کنید.
  • می‌توانید مقداری شکر دانه درشت زیر بر روی آن بپاشید.
  • به مدت 20 دقیقه درون فر قرار دهید.
  • پس از آن درجه فر را کم کرده و حدودا 30 دقیقه دیگر زمان برای پخت اختصاص دهید. زمانی که خمیر طلایی شد و آب گیلاس در خمیر بالایی در حالت حباب زدن درآمد، پای شما آماده است.

آشنایی با طرز تهیه پای گیلاس

میزان کالری در هر 100 گرم 255 کالری
زمان آماده سازی 60 تا 90 دقیقه
زمان لازم برای پخت 30 تا 60 دقیقه
تعداد نفرات 3 الی 4 نفر

 

اگر خمیر را پس از پخت اولیه به مدت 10 تا 15 دقیقه درون فریزر قرار دهید، خمیر پای شما تیره نمی‌شود. در هنگام سرو پای می‌توانید از بستنی نیز در کنار آن استفاده کنید. به جای در مواد اولیه، از آب نیز می‌توانید استفاده کنید.

طرز تهیه پای گیلاس و پنیر

پای گیلاس و پنیر یکی دیگر از جذاب‌ترین و خوشمزه‌ترین پای‌هایی است که می‌توانید با گیلاس تهیه کنید. این دستور شباهت زیادی به طرز تهیه پای گیلاس ساده دارد اما با تغییراتی می‌توانید طعم جدیدی را تجربه کنید. مواد لازم برای تهیه این پای به صورت زیر هستند:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
خمیر مخصوص پای به مقدار لازم
پنیر خامه‌ای 250 گرم
شکر یک دوم لیوان
اسانس وانیل چند قطره
تخم مرغ 2 عدد
گیلاس یا مربای گیلاس به مقدار لازم

 

برای تهیه خمیر می‌توانید از طرز تهیه‌ی خمیر پای گیلاس گفته شده در بخش قبل استفاده کنید. سپس خمیر را کف ظرف پهن کنید. برای تهیه مواد میانی ابتدا پنیر خامه‌ای، شکر، وانیل، یک عدد تخم مرغ و یک عدد سفیده تخم مرغ را درون ظرفی بریزید. مواد را خوب ترکیب کنید تا حالت خامه‌ای و نرم به خود بگیرد. سپس آن را بر روی خمیر بریزید. در نهایت گیلاس یا مربای گیلاس را نیز بر روی مواد قرار دهید.

پای گیلاس و پنیر

مشابه با دستور قبل باقی خمیر را به صورت نواری برش داده و برای تزئین بر روی آن قرار دهید. از زرده تخم مرغ برای رومال خمیر استفاده کنید. ظرف را درون فر با دمای 180 درجه قرار داده و به مدت 30 تا 40 دقیقه بپزد. پس از خنک شدن می‌توانید برش داده و نوش جان کنید.

طرز تهیه کیک پای گیلاس

کیک پای گیلاس نیز از خوشمزه‌های جذاب است که با گیلاس تازه تهیه شده و طرفداران خاص خود را دارد. برای تهیه این کیک به مواد اولیه زیر نیاز دارید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
گیلاس یک و نیم پیمانه
آرد سفید 2 و یک دوم پیمانه
تخم مرغ 3 عدد
شکر یک و یک دوم پیمانه
شیر یک سوم پیمانه
ماست یک سوم پیمانه
روغن مایع یک دوم پیمانه
وانیل یک قاشق مربا خوری
بکینگ پودر یک قاشق غذاخوری

 

ابتدا گیلاس‌ها را از هسته جدا کرده و به دو نیم تقسیم کنید. در ظرفی تخم مرغ‌ها را ریخته و به همراه وانیل و شکر به خوبی هم بزنید تا کرم رنگ و کشدار شود. پس از آن شیر و در نهایت ماست را اضافه کنید و به خوبی هم بزنید. پس از ترکیب شدن مواد روغن مایع را اضافه کرده و با مواد مخلوط کنید.

آرد و بکینگ پودر را مخلوط کرده و دو بار الک کنید. آرد را طی دو تا سه مرحله به آرامی به مواد اضافه و مخلوط کنید. قالب‌های مخصوص را آماده کرده و کف آن‌ها را چرب کنید. مقداری از مواد درون آن‌ها ریخته و لایه‌ای از گیلاس قرار دهید. سپس دوباره مواد کیک بر روی گیلاس‌ها بریزید.

در نهایت قالب را در فر از قبل گرم شده با دمای 170 درجه قرار دهید. پس از گذشت 30 دقیقه کیک پای گیلاس را چک کنید در صورت خام بودن اجازه دهید کمی بیشتر درون فر بماند.

طرز تهیه کیک پای گیلاس

برای جلوگیری از پایین رفتن گیلاس‌ها درون مایع کیک می‌توانید آ‌ن‌ها را ریز خرد کرده تا سبک‌تر شوند و کمی آن‌ها را آردی کنید.

برای مشاهده طرز تهیه انواع پای و تارت می‌توانید به وبلاگ اسنپ فود مراجعه کرده و برای مهمانی‌های و دروهمی‌های خود، جذاب‌ترین دسرها و شیرینی‌ها را آماده کنید.

سخن آخر

در این بخش با طرز تهیه پای گیلاس ساده و پنیری و همچنین کیک پای گیلاس آشنا شدید. نحوه تهیه آن‌ها بسیار ساده است و با یک بار امتحان کردن در لیست علاقه مندی‌های شما قرار می‌گیرد. اگر فرصت کافی برای تهیه دسر و شیرینی ندارید می‌توانید از طریق اسنپ فود برای خرید شیرینی آنلاین اقدام نمایید. اسنپ فود در کمترین زمان ممکن، بهترین و تازه‌ترین دسرها و شیرینی‌ها را با بهترین قیمت به دست شما می‌رساند.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود