طرز تهیه پیتزا کالزونه؛ راهنمای جامع پخت خانگی
اگر شما هم طرفدار انواع پیراشکیها و پیتزا پیراشکیها هستید، حتماً پیتزا کالزونه میتواند توجه شما را به خوبی جلب کند! این پیتزای اصیل و فوقالعاده هرچند کمتر به نسبت سایر شکلهای پیتزا شناخته شده است، عطر و طعم عالی، ظاهر بسیار جذاب و البته شیوه تهیه نسبتاً سادهای دارد و میتوان طرز تهیه پیتزا کالزونه به صورت خانگی را در لیست غذاهای با سختی متوسط و نسبتاً آسان قرار داد.
در این مقاله قصد داریم ابتدا چیستی و تاریخچه این پیتزا را بررسی کنیم و در ادامه، طرز تهیه سه مدل متفاوت از این غذای خوشمزه را به شما آموزش دهیم: کالزونه مرغ، گوشت و سبزیجات. همه آموزشها به گونهای تهیه شدهاند که بتوان به راحتی آنها را در خانه تهیه کرد. همراه ما باشید!
پیش از آنکه آموزش تهیه پیتزا کالزونه را آغاز کنیم، ابتدا باید به یک سوال پاسخ دهیم: اصلاً پیتزا کالزونه چیست؟
پیتزا کالزونه چیست
پیتزا کالزونه یکی از انواع پیتزاهایی است که اصالت ایتالیایی دارند. این پیتزا نوعی پیتزای شکمپر است و برخلاف پیتزاهای معمولی، مخلفات در سطح آن پخش نشدهاند.
در واقع این پیتزا همچون یک نان بسیار ضخیم است که مواد پیتزا در دل آن جاساز شدهاند؛ همین موضوع باعث شده تا این پیتزا شباهت زیادی به انواع پیتزا پیراشکیها داشته باشد. البته این دو یکی نیستند و تفاوتهایی با یکدیگر دارند.
پیتزا کالزونه در شکل اصیل آن در تنور یا فر تهیه میشود و در زمان ما نیز همین موضوع ثابت باقی مانده است. این غذا در اصل از جنوب ایتالیا به سایر نقاط جهان رفته است و ظاهراً چیزی در حدود سیصد سال قبل اختراع شده است.
در این نوع پیتزا، تاپینگ به شکل نیمدایره و به شکلی ضخیمتر از حالت معمول بر روی نان گذاشته میشود و سپس نصفه خالی خمیر را بر روی تاپینگ میکشند؛ سپس خمیر را میبندند تا مواد بیرون نریزد و سپس آن را به تنور یا فر وارد میکنند.
آنچه این پیتزا را منحصر به فرد میکند، شباهت زیاد آن به انواع ساندویچ است؛ این موضوع باعث میشود تا سرو و خوردن آن بسیار سادهتر از سایر پیتزاها باشد و همین موضوع به شما امکان میدهد تا آن را به عنوان تغذیه مدرسه یا دانشگاه فرزندان خود به کار ببرید و یا با خود به محل کار ببرید. پیتزا کالزونه فضای بسیار کمی را اشغال میکند و ماندگاری بالایی نیز دارد.
در این زمینه به شما پیشنهاد میکنیم به مقاله طرز تهیه پیتزا لقمه ای نیز نگاهی بیندازید؛ پیتزاهای لقمهای نیز جاگیری کمی دارند و میتوانند کاربردهای گفتهشده را داشته باشند. اطلاعات ضروری در طرز تهیه پیتزا کالزونه عبارتاند از:
میزان کالری در هر 100 گرم | 350 تا 640 کیلوکالری (پیتزای سبزیجات کالری کمتر، و پیتزای گوشت کالری بیشتر) |
زمان آماده سازی | 100 دقیقه (با احتساب تهیه خمیر) |
زمان لازم برای پخت | 30 دقیقه |
تعداد نفرات | 4 نفر |
طرز تهیه خمیر پیتزا کالزونه
مواد لازم خمیر پیتزا
آرد قنادی | 500 گرم |
پودر مایه خمیر | 1 قاشق غذاخوری |
شیر ولرم | نصف لیوان |
آب ولرم | نصف لیوان |
تخم مرغ | 1 عدد |
روغن مایع | 6 قاشق غذاخوری |
شکر | 1 قاشق غذاخوری |
نمک | 1 قاشق چایخوری |
طرز تهیه خمیر پیتزا
۱. شیر، آب، شکر و پودر خمیر مایه فوری را در یک لیوان بزرگ بریزید و حدود نیم ساعت صبر کنید تا مایع کف کند.
۲. آرد و نمک را مخلوط کرده و دو بار الک کنید.
۳. یک ظرف بزرگ بردارید و آن را چرب کنید. تخم مرغ را کف ظرف بریزید و هم بزنید. سپس آرد را به آن اضافه کنید. در ادامه مایه خمیر را نیز به آن بیفزایید. آنها را خوب مخلوط کنید و ورز دهید تا حالت خمیری یکدست پیدا کند.
۴. یک پارچه نخی روی ظرف بکشید و اجازه دهید به مدت یک ساعت استراحت کند.
۵. خمیر را بردارید، به میزان نیاز خود (بر اساس سایز پیتزای مد نظرتان) خمیر از آن جدا کنید. خمیرها را در یک سینی بزرگ و با فاصله قرار دهید، بر روی آن سلفون یا پارچه بکشید و بگذارید برای نیم ساعت دیگر استراحت کند. خمیرهای اضافی را میتوان فریز کرد و یا برای تهیه سایر پیتزاها و پیراشکیها به کار برد.
طرز تهیه سس پیتزا کالزونه
سس این پیتزا تفاوتی با پیتزاهای رایج ندارد و معمولاً سس سالسا (که به نام سس پیتزا هم شناخته میشود) در این پیتزا به کار میرود.
مواد لازم سس پیتزا
گوجه فرنگی کنسروشده | 300 گرم |
پیاز زرد | نصف یک پیاز کوچک |
روغن زیتون | دو سوم قاشق غذاخوری |
ریحان | 1 شاخه |
سیر | 3 حبه |
نمک | نصف قاشق چایخوری |
پونه کوهی خشک | نصف قاشق چایخوری |
فلفل قرمز | به میزان دلخواه |
نکات جالب
۱. از آنجایی که میتوان سس سالسا را برای حداقل یک هفته در یخچال نگهداری کرد، به شما پیشنهاد میدهیم این سس را در اندازه بیشتری (با حفظ نسبت مواد) تهیه کنید. برای مثال میتوانید میزان همه مواد را دو برابر کنید.
۲. اگر گوجه کنسروی باکیفیت پیدا نکردید، میتوانید گوجه پورهشده استفاده کنید.
طرز تهیه سس پیتزا؛ مرحله به مرحله
۱. گوجه و پیاز را در میکسر پوره کنید.
۲. همه مواد را در یک قابلمه ریخته و بر روی حرارت قرار دهید تا به نقطه جوش برسند.
۳. سپس حرارت را بسیار ملایم کنید و اجازه دهید به مدت 20 دقیقه مواد روی حرارت بجوشند.
۴. ظرف را از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا به دمای اتاق برسد.
۵. مواد عطردهنده را از سس جدا کنید؛ سپس دوباره سس را میکس کنید تا کاملاً یکدست شود.
طرز تهیه کالزونه مرغ
مواد لازم کالزونه مرغ
خمیر | 500 گرم |
سینه مرغ | 400 گرم (پخته یا گریل) |
ذرت کنسروی | 100 گرم |
فلفل قرمز | 1 عدد متوسط |
روغن مایع | 3 قاشق غذاخوری |
پنیر پارمزان | 50 گرم |
پنیر موزارلا | 100 گرم |
طرز تهیه کالزونه مرغ؛ قدم به قدم
۱. سینه مرغ، ذرت کنسروی آبکششده و فلفل قرمز را با اندکی روغن (ترجیحاً روغن زیتون) به خوبی مخلوط کنید. همچنین میتوانید کمی آنها را تفت دهید.
۲. خمیر را به شکل معمول تهیه پیتزا و با ضخامت کم یا متوسط، پهن کنید. یک قاشق غذاخوری سس پیتزا را کف خمیر بمالید و در همه جای آن به خوبی و به شکل یکدست پخش کنید.
۳. مواد پیتزا را به شکل نیمدایرهای بر روی خمیر قرار دهید. پنیر پیتزا را میتوانید با مواد مخلوط کنید؛ همچنین میتوانید در زیر و روی مواد بریزید.
۴. سپس سمت خالی خمیر را روی مواد بکشید و با کمک پنیر پیتزا، دو سر خمیر را به هم بچسبانید و آن را کامل ببندید.
۵. فر را در دمای 180 درجه تنظیم کنید و پس از گرم شدن، پیتزا را به مدت 20 تا 30 دقیقه (بر اساس سایز و ضخامت) در فر قرار دهید. پیتزا کالزونه شما آماده است!
طرز تهیه کالزونه گوشت
پیتزای کالزونه گوشت را میتوان با گوشت پخته ریششده یا با گوشت چرخکرده گوساله تهیه کرد. شما میتوانید دستورالعمل قبلی را استفاده کنید و به جای مرغ، گوشت استفاده کنید. همچنین گوجه را به مواد اولیه اضافه کنید.
گوشت چرخکرده را پیش از وارد کردن به خمیر، لازم است کمی تفت دهید تا تغییر رنگ دهد. پیتزا کالزونه سیب 360 در تهران نیز نمونه بازاری محبوب این پیتزاست که میتوانید از طریق اسنپفود آن را خریداری نمایید.
طرز تهیه کالزونه سبزیجات
طرز تهیه پیتزا کالزونه سبزیجات بسیار ساده است. تنها لازم است موادی که در ادامه میآید را ابتدا خرد کرده، سپس با یکدیگر ترکیب کنید و به شکلی که در بالا گفته شد، داخل خمیر قرار دهید و سپس وارد فر کنید. اگر به پیتزای سبزیجات علاقهمندید، مقاله طرز تهیه پیتزا ناپولیتن را هم مطالعه کنید.
مواد لازم کالزونه سبزیجات
قارچ | 160 گرم |
پیاز قرمز | 100 گرم |
کدو سبز | 60 گرم |
فلفل دلمه | 50 گرم |
اسفناج | 10 گرم |
پنیر پارمزان | 50 گرم |
پنیر موزارلا | 100 گرم |
روغن زیتون | سه قاشق غذاخوری |
شکر | دو قاشق غذاخوری |
نمک، آویشن (یا پونه کوهی) و فلفل سیاه | به میزان لازم |
پیتزاها را به صورت آنلاین تهیه کنید!
در این مقاله با سه مدل متفاوت از پیتزا کالزونه آشنا شدیم؛ همچنین اطلاعاتی کلی درباره چیستی و تاریخچه این غذای جذاب به دست آوردیم. شما میتوانید این پیتزای خاص و خوشمزه را از طریق سرویس سفارش آنلاین غذا از اسنپ فود نیز سفارش دهید!
بهترین پیتزاهای تهران از جمله پیتزا کالزونه سیب و بسیاری دیگر، از طریق اسنپ فود در دسترس شما خواهند بود.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402