طرز تهیه کلمپه محلی؛ شیرینی سنتی کرمان
کلمپه شیرینی سنتی کرمان است. حتماً بارها اسم این شیرینی جذاب را شنیده اید. اصالت کلمپه به کرمان برمیگردد، اما به دلیل طعم و مزۀ خوبی که دارد در سراسر ایران از محبوبیت بسیاری برخوردار است. طرز تهیه کلمپه محلی نیز پیچیدگی خاصی ندارد و میتوانید آن را در کمتر از یک ساعت تهیه کنید. در ادامه قصد داریم طرز تهیه کلمپه محلی را به شما عزیزان آموزش دهیم. بنابراین اگر برای اولین بار است که قصد دارید این شیرینی خوشمزه را تهیه کنید، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
طرز تهیه کلمپه محلی
همانطور که اشاره شد، طرز تهیه کلمپه بسیار ساده است و با دسترسی به مواد اولیه آن که به راحتی میتوانید تهیه کنید، امکان آماده سازی آن در خانه وجود دارد. در ادامه مواد اولیه برای درست کردن کلمپه محلی مناسب 20 نفر است. بنابراین اگر قصد داشتید آن را برای افراد بیشتر یا کمتری درست کنید، مقدار مواد اولیه را به همین میزان تغییر دهید. همین طور شما میتوانید با سرویس سفارش آنلاین از کافه اسنپ فود، این شیرینی را از کافههای مشهور تهیه کنید.
مواد لازم برای تهیه کلمپه خانگی
از جمله مواد لازم برای تهیه کلمپه خانگی، میتوان به موارد زیر اشاره داشت:
مواد اولیه | میزان لازم |
آرد | 1 کیلوگرم |
کره محلی یا روغن جامد | 500 گرم |
شکر | 1 پیمانه |
شیر پرچرب | نصف پیمانه |
زرده تخم مرغ | 2 عدد |
مواد لازم برای محتویات میانی
مواد لازم میانی برای تهیه این شیرینی خوشمزه خانگی، به شرح زیر هستند:
مواد اولیه | میزان لازم |
خرما | 500 گرم |
گردو خرد شده | 200 گرم |
هل و وانیل | نصف قاشق چای خوری |
بکینگ پودر | 1 قاشق چای خوری |
زعفران دم کرده | نصف قاشق غذاخوری |
دارچین، میخک | به میزان لازم |
کنجد برای تزئین | به میزان لازم |
مراحل تهیه کلمپه محلی
برای درست کردن کلمپه باید چند مرحله را به درستی و طبق دستورالعمل انجام دهید تا نتیجه نهایی خوشمزه و دلچسب باشد. این شیرینی را میتوانید با انواع نوشیدنی مخصوصاً چای نوش جان کنید. در ادامه طرز تهیه کلمپه محلی آورده شده است.
- مرحله اول: در طرز تهیه کلمپه ابتدا باید آرد را الک کرده و در یک ظرف مناسب بریزید. سپس به آن کره یا روغن جامد را اضافه کنید. سپس همه مواد را با هم ترکیب کنید تا یک مخلوط یکدست حاصل شود.
- مرحله دوم: سپس فر را روی 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا زمانی که خمیر شیرینی آماده شد، فر داغ شده باشد.
- مرحله سوم: حال در این مرحله باید در یک ظرف جدا موادی مانند زرده تخم مرغ را به همراه زعفران دم کرده، هل، شیر پرچرب، وانیل و بیکینگ پودر بریزید و با هم مخلوط کنید. سپس محتویات هردو ظرف را با هم ترکیب کنید و مجدد هم بزنید.
- مرحله چهارم: توجه داشته باشید که خمیر کلمپه را نباید زیاد ورز دهید. پس از آماده شدن، آن را درون یک ظرف قرار دهید و روی ظرف را با سلفون بپوشانید. سپس ظرف را به مدت 2 ساعت درون یخچال قرار دهید تا استراحت کند. پس از 2 ساعت خمیر آماده است.
- مرحله پنجم: در همین زمان که خمیر استراحت می کند، میتوانید مواد میانی آن را تهیه کنید. برای این کار ابتدا هستههای خرما را جدا کنید. سپس آنها را با پشت قاشق نرم کرده و داخل مخلوط کن بریزید. در ادامه به آن دارچین، میخک و هل اضافه و مخلوط کن را روشن کنید. پس از آن که مواد یکدست شدند، میتوانید مخلوط کن را خاموش کنید.
- مرحله ششم: برای قالب زدن کلمپه میتوانید از روشهای مختلفی استفاده کنید. در واقع هر روشی که برای شما راحتتر باشد، بهتر است. همانطور که مشخص است، قالب کلمپه، خاص و مخصوص این شیرینی است. هرچند در صورت نداشتن آن میتوانید آن را بدون طرح یا خودتان طرح آن را روی خمیر رسم کنید. برای پیچیدن کلمه ابتدا باید خمیر را روی سطع صاف قرار دهید و کمی آن را با وردنه پهن کنید تا حالت چسبندگی نداشته باشد.
- مرحله هفتم: سپس گلولههایی از خمیر را جدا کرده و در کف دست پهن کنید. در ادامه به مقدار مناسب خمیر خرما جدا کرده و روی خمیر بگذارید. سپس کلمپه را از طرف دیگر ببندید به گونه ای که خرما از آن قارج نشود. سپس میتوانید با قالب کلمپه آن را طرح دار کنید. توجه داشته باشید قالب را خیلی روی خمیر فشار ندهید. زیرا ممکن است مواد میانی آن خارج شود. لازم به ذکر است قبل از قرار دادن قالب روی خمیر باید کمی آن را آردی کنید تا به خمیر نچسبد.
- مرحله هشتم: حال باید کلمپهها را داخل سینی بچینید و آن را داخل فر که الان گرم شده است قرار دهید. زمان لازم برای درست شدن این شیرینی جذاب حدود 15 دقیقه است. همچنین میتوانید قبل از گذاشتن سینی در فر روی آن کمی کنجد بپاشید تا علاوه بر طعم، ظاهر آن نیز هیجان انگیزتر شود.
- مرحله نهم: کلمپه را میتوانید به روشهای مختلفی تزئین کنید. اما مرسومترین روش برای تزئین این شیرینی جذاب استفاده از کنجد یا پسته خرد شده است. همچنین میتوانید از برگ گل رز، خلال بادام و یا مغزهای آسیاب شده استفاده کنید. این روش تزئین را در مقاله طرز تهیه شیرینی قرابیه نیز دیده بودیم.
ارزش غذایی کلمپه
کلمپه به دلیل داشتن خرما و کنجد از ارزش غذایی بالایی برخوردار است. همچنین این شیرینی احتمالاً برای افراد دارای دیابت گزینهای مناسبی نباشد. به همین شکل دیدیم که علی رغم ساده بودن طرز تهیه قطاب محلی رامسر و طرز تهیه قطاب محلی مازندرانی؛ این شیرینیها نیز باید برای دیابتیها با احتیاط مصرف همراه باشند. همچنین در صورت اعتدال در مصرف هر نوع خوراکی احتمال خطری شما را تهدید نخواهد کرد. در ادامه از برخی از خواص کلمپه خرما نام بردهایم.
- تنظیم سطح کلسترول خون
- تنظیم اختلالات روده
- ضد سرطان
- جلوگیری از هموروئید
- برطرف کننده مشکلات قلبی
- برطرف کننده کم خونی
- برطرف کننده اختلالات جنسی
- تسکین یبوست
- بهبود سلامت مغز
سفارش آنلاین کلمپه از اسنپ فود
تا به اینجا با طرز تهیه کلمپه محلی آشنا شدید. این شیرینی را میتوان به عنوان میان وعده و حتی صبحانه به همراه نوشیدنیهای سرد و گرم سرو کرد و از طعم بی نظیر آن لذت برد. همچنین اگر از شیرینیهای آماده قنادیها خسته شدهاید، حتما کلمپه کرمانی را امتحان کنید. همانطور که خواندید شیرینی کلمپه دارای خواص زیادی است. بنابراین علاوه بر طعم جذابی که دارد میتوانید از خواص آن نیز بهره مند شوید. هرچند به طور کلی شیرینیها دارای قند بالایی هستند و مصرف زیاد آنها خطر ابتدا به دیابت را به همراه خواهد داشت و باید در این زمینه جانب احتیاط را رعایت کنید. شما میتوانید با سفارش آنلاین شیرینی از اسنپ فود، به راحتی این شیرینی خوشمزه و دیگر شیرینی های محلی را به صورت اینترنتی خریداری کرده و درب منزل یا محل کار خود تحویل بگیرید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402