طرز تهیه کوفته لپه یزدی با طعمی به یادماندنی

طرز تهیه کوفته لپه یزدی
4.1/5 - (14 امتیاز)

اگر میانه شما با کوفته تبریزی خوب است، پیشنهاد می‌کنیم این بار به عنوان یک تجربه جدید و نسبتا مشابه، طرز تهیه کوفته لپه یزدی را هم امتحان کنید. درست کردن این غذای محلی، باید با صبر و حوصله انجام شود، اما دیدن و چشیدن نتیجه کار، حسابی خستگی را از تن شما در می‌آورد. در ادامه، جدول مشخصات غذایی این غذای خوشمزه را با هم می‌بینیم:

کوفته لپه یزدی

تعداد نفرات 6 نفر
زمان آماده سازی 20 دقیقه
زمان پخت غذا 2 ساعت
میزان سختی متوسط
میزان کالری در هر  وعده سرو 240 کالری

طرز تهیه کوفته لپه یزدی

کوفته لپه یزدی

یکی از نکات مهم در مورد تهیه انواع کوفته‌ها، این است که حتما باید تمام مواد را به خوبی با هم ورز دهید تا کوفته‌ها موقع قرار گرفتن در سس، وا نروند. به علاوه، حتما آب پیاز را بگیرید تا مواد کوفته، قوام و چسبندگی خوبی داشته باشند. در ادامه، مواد لازم و طرز تهیه کوفته لپه یزدی را با هم می‌بینیم:

مواد لازم برای تهیه کوفته لپه یزدی

همان‌طور که می‌بینید مواد اولیه این کوفته در مقایسه با طرز تهیه کوفته لپه تبریزی، کمتر است و شامل موارد زیر می‌شود:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
گوشت چرخ کرده 400 گرم
لپه 4 قاشق غذاخوری
برنج 5 قاشق غذاخوری
سبزی معطر 2 قاشق غذاخوری
تخم مرغ 1 عدد
پیاز متوسط 1 عدد
رب گوجه فرنگی 4 قاشق غذاخوری
آلو ، زرشک یا گردو به مقدار لازم
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
آب و روغن به مقدار لازم

مراحل طرز تهیه کوفته لپه یزدی

مراحل طرز تهیه کوفته لپه یزدی

برای درست کردن کوفته لپه یزدی در منزل، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مرحله اول: قبل از شروع کار، لپه را از چند ساعت قبل بخیسانید و برنج را هم حداقل به مدت 1 ساعت، داخل مقداری آب بریزید.
  • مرحله دوم: برنج و لپه را در ظروفی جداگانه، همراه با مقداری آب، روی حرارت گذاشته و صبر کنید تا نیم پز شوند.
  • مرحله سوم: حالا لپه و برنج نیم پز را با گوشت‌کوب برقی یا دستی کمی له کنید و کنار بگذارید تا سرد شوند.
  • مرحله چهارم: در قابلمه‌ای مناسب مقداری روغن بریزید و صبر کنید تا داغ شود. سپس پیاز را رنده کنید و در تابه بریزید تا سبک و طلایی شود.
  • مرحله پنجم: در ادامه، زردچوبه، رب و مقداری نمک و فلفل را با پیاز داغ ترکیب کرده و کمی تفت دهید. پس از آن، داخل قابلمه، 4 تا 5 پیمانه آب بریزید و اجازه دهید مواد داخل قابلمه، با حرارت کم بجوشند.
  • مرحله ششم: در همین فاصله، پیاز دوم را هم رنده کنید و آب آن را بگیرید. سپس، پیاز رنده شده را با گوشت چرخ کرده و نمک و فلفل و زردچوبه مخلوط کنید و با دست ورز دهید.
  • مرحله هفتم: حالا لپه، برنج کوبیده شده، سبزیجات معطر و تخم مرغ را با مخلوط گوشت چرخ کرده ترکیب کنید و 5 دقیقه دیگر به ورز دادن ادامه دهید.
  • مرحله هشتم: در ادامه طرز تهیه کوفته لپه و گوشت یزدی، به اندازه یک کف دست از مخلوط گوشت را بردارید و آن را به صورت گلوله‌ای، گرد کنید.
  • مرحله نهم: داخل مواد کوفته را با دست گود کنید و داخل آن، زرشک و گردو آلو بگذارید. البته ترکیب مواد داخلی کوفته‌ها، سلیقه‌ای هستند. همه کوفته‌ها را به همین شکل، آماده کنید.
  • مرحله دهم: در نهایت، کوفته‌ها را داخل قابلمه و سس در حال جوش قرار دهید و حرارت شعله را کم کنید. حداقل 1 ساعت زمان لازم است تا کوفته‌ها کاملا مغزپخت شوند.

اسنپ فود و یک خرید اینترنتی به صرفه از رستوران های یزد

اگر ساکن یزد هستید و یا به این شهر سفر کرده‌اید و دوست دارید طعم این کوفته را تجربه کنید، به جای درست کردن آن در منزل یا محل اقامتتان، پیشنهاد ساده‌تری هم وجود دارد. شما می‌توانید به راحتی، از اسنپ فود کمک بگیرید و این غذای خوشمزه و پرطرفدار محلی را به صورت آنلاین سفارش دهید. برای این کار، وارد سایت شوید و عبارت خرید آنلاین غذا در یزد را سرچ کنید. به این ترتیب، لیستی از بهترین رستوران‌ های شهر یزد مقابل شما قرار خواهد گرفت که می‌توانید از منوی متنوع آن‌ها، هر غذایی را که بخواهید انتخاب کرده و سفارش خود را همراه با آدرس مقصد، ثبت کنید. امیدواریم خرید اینترنتی رضایت‌بخشی را پیش رو داشته باشید.

سوالات متداول

نکته ها و فوت و فن کوفته لپه یزدی ؟ نکات درست کردن کوفته ؟ چه کنیم کوفته وا نرود؟

یکی از نکات مهم در مورد تهیه انواع کوفته‌ها:حتما باید تمام مواد را به خوبی با هم ورز دهید
تا کوفته‌ها موقع قرار گرفتن در سس، وا نروند.حتما آب پیاز را بگیرید تا مواد کوفته،
قوام و چسبندگی خوبی داشته باشند رعایت این نکته ها در طرز تهیه کوفته لپه یزدی هم مهم است

برای پخت و تهی کوفته لپه به مواد اولیه : گوشت چرخ کرده و برنج و لپه و
سبزی معطر و تخم مرغ و پیاز متوسط و رب گوجه فرنگی و آلو ، زرشک یا گردو
نمک و فلفل و زردچوبه و آب روغن نیاز دارید

در کوفته لپه یزدی و در دستورهای غذای سنتی کوفته در اصل اضافه کردن تخم مرغ وجود ندارد
یعنی اضافه کردن تخم مرغ به لپه کوفته و کوفته لپه یزدی و انواع کوفته ها واجب نیست و
در واقع تخم مرغ خام را در زمان ورز دادن گوشت کوفته در صورتی که
اگر گوشت کوفته چسبندگی لازم را نداشته باشد به مواد کوفته
یک عدد تخم مرغ خام اضافه میکنیم چون اگر گوشت بیش از اندازه چرب باشد،
حتما هنگام زیر و رو کردن، وا می رود. پس اگر دیدید گوشت شما خیلی چرب است،
به آن یک تخم مرغ نیز اضافه کنید تا کمی چسبندگی مواد کوفته را افزایش دهید

در تهیه اکثر غذاها مخصوصا کوفته ها لپه نقش دارد برای اینکه لپه های نرم و قابل هضم راحت تر
در غذاها داشته باشیم بهتر لپه را از چند ساعت قبل بخیسانید بسته به نوع لپه که گاهی
دیر پز تر هستند بهتر لپه ها از شب قبل از درست کردن کوفته ها در اب ولرم خیس بدهیم

سبزی های معطر کوفته لپه یزدی و کوفته معمولی :
‫سبزی کوفته شامل جعفری، تره، نعنا، ریحان، ترخون و پیازچه است.
اگر ریحان نداشتید می توانید از گشنیز استفاده کنید

مواد اولیه برای تهیه این غذا، شامل گوشت چرخ کره، لپه، برنج، سبزی معطر، تخم مرغ، پیاز، رب، آلو، زرشک، گردو و ادویه‌های لازم هستند.

شما به چیزی در حدود 2 ساعت زمان نیاز خواهید داشت.

شما می‌توانید به جای گوشت چرخ کرده در این غذا، از سویا استفاده کنید تا برای گیاهخواران نیز مناسب باشد.

نظرات کاربران

حسین زیبافر
06.خرداد.1402

سلام خوبید ممنون که انقدر این غذا کوفته لپه یزدی یاد دادید هر سایتی که میرفت کامل توضیح نداده بودن خسته نباشید

    snappfoodadmin
    07.خرداد.1402

    سلام ممنون از شما که وقت گذاشتید محتوایی غذا کوفته لپه یزدی را مطالعه کردید خوشحالیم که آموزش کوفته لپه مورد پسندتون بوده

kambiz
06.خرداد.1402

سلام خیلی ممنون گلم کوفته رو بدون لپه درست کردم خوشمزه شده

    snappfoodadmin
    07.خرداد.1402

    سلام خواهش میکنم کوفته لپه یزدی نوش جونتون باشه

فهیمه
06.خرداد.1402

سلام ببخشید من لپه ها از قبل خیس کردم بازم سفت شده

    snappfoodadmin
    07.خرداد.1402

    سلام بعضی از لپها دیرپز هستند باید بیشتر خیس بزاید در غذای کوفته لپه، لپه ها زیاد خیس بزارید

حمیده
06.خرداد.1402

سلام خیلی خوبه که این غذا انلاین یزد معروفی کردید دانشجو هستم اماده میگیرم

    snappfoodadmin
    07.خرداد.1402

    سلام خواهش میکنم بله میتونید از لینک استفاده کنید یا از لینک اسنپ فود بگردیدhttps://snappfood.ir/

Meshki
25.خرداد.1402

سلام ، تخم مرغ توی مواد اولیه بود، ولی کاراییش چی بود ؟ کجای داستان قرار گرفت؟

    snappfoodadmin
    28.خرداد.1402

    سلام ممنون از توجه شما به کوفته لپه یزدی در اصل اضافه کردن تخم مرغ در دستورهای غذای سنتی کوفته وجود ندارد یعنی اضافه کردن تخم مرغ به لپه کوفته واجب نیست و در واقع تخم مرغ خام را در زمان ورز دادن گوشت کوفته در صورتی که اگر گوشت کوفته چسبندگی لازم نداشته باشد به مواد گوشت کوفته لپه یک عدد تخم مرغ خام اضافه میکنیم چون اگر گوشت بیش از اندازه چرب باشد، حتما هنگام زیر و رو کردن، وا می رود. پس اگر دیدید گوشت شما خیلی چرب است، به آن یک تخم مرغ نیز اضافه کنید تا کمی چسبندگی مواد کوفته را افزایش دهید.

دیابا پازوکی
28.خرداد.1402

سلام مرسی دستور طرز تهیه کوفته لپه بدون وا رفتن و کوفته بدون ترک آموزش گذاشتید بلاگ خوبی دارید انواع غذاهای محلی و سنتی را آموزش گذاشتید از غذاهای محلی و سنتی گرگان و کرمان خوشم امده

    snappfoodadmin
    28.خرداد.1402

    سلام ممنون از توجه شما به طرز تهیه کوفته لپه یزدی امیدوارم مزه این کوفته برای شما به یادماندی باشه سعی بر آن داشتیم که انواع غذاها محلی و سنتی را کنار انواع کباب ها برای راحتی شما کاربران گرامی آموزش بزاریم

امیرجلالی فر
14.تیر.1402

کوفته لپه یزدی واقعا خوشمزه تعریف کردید من خودم یزدی هستم بسیارخوشم امدم مرسی

طباهی
30.مرداد.1402

سلام نکته مهم در تهیه و پخت کوفته لپه یزدی چی هستش

    snappfoodadmin
    05.شهریور.1402

    سلام یکی از نکات مهم در مورد تهیه انواع کوفته‌ها، اینکه حتما باید تمام مواد را به خوبی با هم ورز دهید تا کوفته‌ها
    موقع قرار گرفتن در سس، وا نروند.حتما آب پیاز را بگیرید تا مواد کوفته، قوام و چسبندگی خوبی داشته باشند

جمالی
30.مرداد.1402

سلام مواد داخلی کوفته‌ها را حتما باید گردو و آلو بزاریم

    snappfoodadmin
    05.شهریور.1402

    سلام داخل مواد کوفته را با دست گود کنید و داخل آن، زرشک و گردو آلو بگذارید. البته ترکیب مواد داخلی کوفته‌ها، سلیقه‌ای هستند.
    همه کوفته‌ها را به همین شکل، آماده کنید.

نادر پورانفر
30.مرداد.1402

سلام برای درست کردن و تهیه کوفته لپه یزدی لازم لپه و برنج از قبل خیس بزاریم یا نه؟

    snappfoodadmin
    05.شهریور.1402

    سلام برای تهیه کوفته لپه یزدی قبل از شروع کار، لپه را از چند ساعت قبل بخیسانید و برنج را هم حداقل به مدت 1 ساعت، داخل مقداری آب بریزید