آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • آسان ترین روش تهیه عدسی
    طرز تهیه عدسی خوشمزه و لعابدار شهریور 29, 1403
  • روش تکثیر آگلونما و آموزش قلمه زدن
    تکثیر آگلونما و آموزش 3 روش اصلی شهریور 28, 1403
  • کالباس چیست
    کالباس چیست؟ شهریور 28, 1403
صفحه پیدا نشد!
طرز تهیه کوفته ماهی مومغ
رستوران گردی
1/5 - (1 امتیاز)
بدون نظر

طرز تهیه کوفته ماهی مومغ؛ یک خوشمزه بندرعباسی

مینا اسماعیل بیگی 30 فروردین 1402 5 دقیقه

اگر میانه شما با ماهی خوب است اما از تیغ‌های آن فراری هستید، پیشنهاد می‌کنیم طرز تهیه کوفته ماهی مومغ را حتما امتحان کنید. شاید ظاهر این غذا، شما را به یاد فلافل‌های معروف جنوبی یا کتلت بیندازد، اما طعم این کوفته دریایی، طعم متفاوتی است که شاید شبیه آن را کمتر تجربه کرده باشد. این غذا، به عنوان یک غذای محلی بندرعباس، طرفداران زیادی دارد و تقریبا در تمام نقاط استان هرمزگان، طبخ می‌شود. اگر دوست دارید بدانید که چطور باید این کتلت دریایی لذیذ را در منزل آماده کنید، با اسنپ فود همراه شوید.

کوفته ماهی مومغ
تعداد نفرات 4 نفر
زمان آماده سازی نیم ساعت برای پاک کردن ماهی‌ها
زمان پخت غذا حدود 1 ساعت
میزان سختی سختی متوسط

طرز تهیه کوفته ماهی مومغ

مواد لازم برای تهیه کوفته مومغ

کوفته ماهی مومغ، یک غذای سالم و مقوی است که حتی بچه‌های بهانه‌گیر را هم به راحتی، پای سفره می‎نشاند. این کوفته، یکی از متفاوت‌ترین کوفته‌هایی است که می‌توانید با تهیه آن در منزل، به آشپزی‌های خود تنوع بدهید و مصرف آن علاوه بر کودکان، برای همه گروه‌های سنی؛ بخصوص سالمندان هم مفید است. در ادامه، طرز تهیه کوفته ماهی مومغ را با هم می‌بینیم:

مواد لازم برای تهیه کوفته مومغ

برای تهیه یک کوفته یا به تعبیری، کتلت دریایی خوشمزه، مواد اولیه جدول زیر را آماده کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
ماهی مومغ (ساردین) 500 گرم
تخم مرغ 5 عدد
پیاز 1 عدد
سیب زمینی آبپز 3 عدد
فلفل سبز 2 عدد
سبزی (گشنیز و شوید و شنبلیله) 150 گرم
نمک، فلفل، زردچوبه و سایر ادویه‌جات دلخواه به مقدار لازم
روغن سرخ کردنی به مقدار لازم

مراحل طرز تهیه کوفته مومغ

مراحل طرز تهیه کوفته مومغ

طرز تهیه کوفته ماهی مومغ، پیچیدگی خاصی ندارد و کافیست مراحل زیر را انجام دهید:

  • مرحله اول: ابتدا ساردین‌ها را پاک کنید؛ یعنی قسمت سر و پولک‌های آن‌ها را جدا کرده و شکم آن‌ها را هم خالی کنید و ماهی‌ها را خوب بشویید.
  • مرحله دوم: حالا ماهی را در مقداری آب نمک و زردچوبه بجوشانید. این کار، هم باعث آبپز شدن ماهی‌ها می‌شود و هم می‌توانید پوست و استخوان آن‌ها را راحت‌تر جدا کنید.
  • مرحله سوم: در این مرحله از طرز تهیه کوفته ماهی مومغ، ساردین‌های پخته شده را له کرده و آب آن‌ها را بگیرید و اجازه دهید خنک شوند.
  • مرحله چهارم: حالا پیاز را خرد کنید و آن را همراه با تخم مرغ‌ها، سیب زمینی آبپز رنده شده و فلفل‌های سبز خرد شده، به ماهی‌های له شده، اضافه کنید.
  • مرحله پنجم: در ادامه، سبزیجات خرد شده و ادویه‌جات دلخواه را هم اضافه کرده و تمام مواد را کاملا با هم ورز دهید.

نکته: بهتر است در مصرف پیاز خرد شده، زیاده‌روی نکنید، زیرا پیاز، انسجام بافت کوفته‌ها را از بین می‌برد و باعث می‌شود که کوفته‌ها موقع سرخ شدن در روغن، از هم بپاشند.

  • مرحله ششم: در تابه‌ای مناسب، مقداری روغن بریزید و صبر کنید تا کاملا داغ شود. سپس، از مایه کوفته، دایره‌هایی کوچک برداشته و آن‌ها را در کف دست تان کمی پهن کرده و شبیه انواع کتکلت، در روغن سرخ کنید.

شما می‌توانید کوفته مومغ را در کنار سبزیجات متنوع و مقداری رب انار، سرو کنید. نوش جان

چند نکته در طرز تهیه کوفته ماهی مومغ

چند نکته در طرز تهیه کوفته ماهی مومغ

توجه به این نکات در طرز تهیه کوفته مومغ، نتیجه کار شما را بهتر می‌کند:

  • اگر بخواهید کوفته مومغ را به روش سنتی جنوبی درست کنید، باید سبزی‌های گشنیز و شنبلیله را ابتدا ساطوری کرده و بعد در هاون بکوبید. این کار باعث می‌شود که عصاره سبزیجات، کاملا بیرون بیاید. البته روش آسان‌تری هم وجود دارد و می‌توانید سبزیجات را چرخ کنید.
  • دقت داشته باشید که از زیاد کوبیدن شنبلیله، خودداری کنید تا غذای جنوبی شما، تلخ نشود.
  • در صورت عدم دسترسی به ماهی مومغ، از ماهی‎‌های بدون استخوان یا فیله ماهی استفاده کنید.
  • افزودن مقداری پودر سیر به مواد این غذای جنوبی، اختیاری است و البته می‌تواند عطر و طعم آن را بهتر کند.
  • دقت کنید که ماهی‌ها به هیچ وجه نباید آب داشته باشند، زیرا باعث وا رفتن کوفته می‌شود.
  • بهتر است برای رنده کردن سیب زمینی‌های آبپز، از دندانه‌های درشت استفاده کنید.
  • حتما صبر کنید تا ماهی‌های پخته شده، کاملا خنک شوند و پس از آن، تخم مرغ‌ها را اضافه کنید تا بر اثر حرارت مواد، نبندند.
  • در صورتی که احساس کردید، مایه کوفته کمی شل است، می‌توانید یکی دو قاشق آرد، به ترکیب مواد اضافه کنید.
  • یک نکته مهم در طرز تهیه کوفته ماهی مومغ این است که خوب همه مواد را با هم ورز دهید. این کار، مانع وا رفتن کوفته‌ها موقع سرخ شدن، می‌شود.
  • اگر غذاهای پرادویه را دوست دارید می‌توانید یک قاشق غذاخوری، ادویه بندری هم به مواد کوفته ماهی، اضافه کنید.
  • در صورت استفاده از سبزی‌های فریزری، حتما سبزی‌ها را داخل آبکش بریزید تا آب اضافی آن‌ها خارج شود.

طرز تهیه سبزی ماهی برای کوفته ماهی

اگر وقت کافی برای شستن و پاک کردن سبزیجات ندارید می‌توانید مقداری سبزی ماهی آماده کرده و آن را در فریزر نگهداری کنید. روش کار به این صورت است:

  • ابتدا گشنیز و شنبلیله را پاک کنید و بشویید.
  • سبزیجات را داخل آبکش بگذارید تا آب اضافی آن‌ها خارج شود.
  • پیاز و سیر را هم شسته و برش بزنید و همراه با سبزجات، چرخ کنید.
  • سبزی چرخ شده را در ظروفی دربسته داخل فریزر بگذارید و هر بار، مقدار مورد نیاز خود را مصرف کنید.
  • سبزی ماهی تا یکسال در فریزر، قابل نگهداری است و در انواع غذای جنوبی مانند قلیه ماهی، هواری پلو، کوفته ماهی و ماهی شکم پر به کار می‌رود.
  • دقت کنید که اندازه شنبلیله باید نصف گشنیز باشد تا سبزی ماهی، تلخ نشود.

طرز تهیه سس مخصوص برای کوفته ماهی

طرز تهیه سس مخصوص برای کوفته ماهی

شما می‌توانید کوفته ماهی مومغ را با برنج یا با نان سرو کنید. اما اگر دوست دارید، کوفته را در مقداری سس مزه‌دار کنید، از این روش کمک بگیرید:

قابلمه‌ای مناسب را انتخاب کرده و داخل آن، پوره گوجه فرنگی، پیاز خرد شده و مقداری فلفل سبز تند له شده، بریزید. به عنوان چاشنی، از مقداری آب لیموترش استفاده کنید و ادویه‌جاتی مانند زردچوبه، فلفل و نمک را هم فراموش نکنید.

قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید و اجازه دهید مواد سس به آرامی بجوشد و کمی غلیظ شود. در ادامه، کوفته‌های ماهی را داخل سس بیندازید و 15 دقیقه دیگر صبر کنید تا مزه‌ها به خورد هم بروند.

حالا کوفته ماهی مومغ شما با چاشنی سس گوجه آماده است و می‌توانید آن را در ظرفی مناسب کشیده و با مقداری جعفری تازه، تزئین کنید. نوش جان

طعم کوفته ماهی مومغ را با خرید غذا دریایی بندرعباس از اسنپ فود تجربه کنید

طرز تهیه کوفته ماهی مومغ را به صورت مرحله به مرحله با هم دیدیم، اما حتما قبول دارید که زندگی پرمشغله امروزی باعث شده که خانم‌های شاغل، وقت کمتری برای اشپزی داشته باشند. بنابراین، اگر تهیه این غذای جنوبی خوشمزه در منزل برایتان مقدور نیست، سری به سایت اسنپ فود و قسمت خرید غذا دریایی بندرعباس بزنید. به این ترتیب، با چند کلیک می‌توانید این غذای محلی بندرعباس را به راحتی سفارش دهید و از طریق پیک، درب منزل خود، تحویل بگیرید. نوش جان

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2719 مقالات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود