با طرز تهیه کیک زعفرانی مجلسی به روش های مختلف آشنا شوید
کیک و شیرینی یکی از جذابترین گزینههایی است که میتوان برای عصرانه انتخاب کرد. پس از آشنایی با روش پخت شیرینی و کیکهای مختلف مانند طرز تهیه انواع پای و تارت ، میتوانید در خانه خود جذابترین طعمهای شیرین را آماده کنید. مثلا طرز تهیه کیک زعفرانی روش آسانی داشته و از جمله شیرینیهای خوشمزه و محبوب با عطر و طعم فوقالعاده است.
کیک زعفرانی را میتوان به روشها و با چاشنیهای مختلفی تهیه کرد که با برخی از آنها در این مقاله آشنا میشوید. شما میتوانید کیک زعفرانی را با استفاده از فر، توستر، قابلمه و پلوپز تهیه کنید. برای آشنایی با روشهای مختلف درست کردن این کیک، در ادامه این مطلب همراه ما باشید.
کیک زعفرانی | |
تعداد نفرات | ۸ نفر |
زمان آمادهسازی | ۲۰ دقیقه |
زمان پخت | ۴۵ دقیقه |
میزان سختی | متوسط |
میزان کالری در هر 100 گرم | ۲۵۰ کیلوکالری |
طرز تهیه کیک زعفرانی به روش مجلسی
برای تهیه کیک ساده زعفرانی ، ابتدا تخم مرغ، وانیل و شکر را با همزن برقی به حالت سفید درآورید و شیر ولرم و روغن مایع را به آن اضافه کنید. در نهایت زعفران و گلاب را به دیگر مواد بیافزایید. مخلوط آرد و بیکینگ پودر الک شده را داخل مواد ریخته و هم بزنید. وقتی که مایه کیک آماده شد، آن را داخل قالب بریزید و به مدت ۴۵ دقیقه در فر بگذارید.
برای تهیه این کیک میتوان به جای ماست از شیر نیز استفاده کرد و طرز تهیه کیک زعفرانی با ماست را پیش برد. در روشی دیگر، با مخلوط آب، شکر و هل، یک شربت تهیه کرده و روی کیک زعفرانی میریزند تا نتیجه کار یک کیک زعفرانی خیس باشد.
مواد اولیه کیک زعفرانی ساده
پیش از دنبال کردن دستور کیک زعفرانی ، ابتدا مواد اولیه زیر را آماده کنید.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
آرد | ۲ لیوان |
شکر | ۱ لیوان |
تخم مرغ | ۴ عدد |
وانیل | نصف قاشق چایخوری |
بیکینگ پودر | ۲ قاشق چایخوری |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق غذاخوری |
گلاب | ۱ قاشق غذاخوری |
روغن مایع | نصف لیوان |
شیر | نصف لیوان |
دستور پخت کیک زعفرانی
کیک زعفرونی را میتوان با استفاده از مراحل زیر به سادگی آماده کرد:
- مرحله اول: در طرز تهیه کیک زعفرانی با گلاب، مشابه طرز تهیه کیک برگردان ، ابتدا تخممرغها را به مدت نیم ساعت در خارج از یخچال قرار دهید تا همدمای محیط شوند.
- مرحله دوم: سپس تخم مرغ را با وانیل و شکر و با دور تند همزن برقی به مدت ۱۰ دقیقه هم بزنید، به گونهای که سفید و کشدار شود.
- مرحله سوم: شیر را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. شیر باید فقط کمی گرم شود و لازم نیست که بجوشد. حالا شیر ولرم را به همراه روغن مایع به مخلوط تخم مرغ اضافه کرده و هم بزنید.
- مرحله چهارم: زعفران و گلاب را به دیگر مواد کیک بیافزایید. حالا تمامی مواد را به خوبی هم بزنید تا یکدست شوند.
- مرحله پنجم: در مرحله بعد از طرز پخت کیک زعفرانی ، آرد و بیکینگ پودر را داخل یک ظرف ریخته و 2 بار الک کنید. در ادامه مخلوط آرد را در طی ۳ مرحله به مواد اضافه کرده و هم بزنید. در آخر با لیسک مایه کیک را از یک سمت به صورت دورانی مخلوط کنید.
- مرحله ششم: فر را روی حرارت 180 درجه سانتیگراد تنظیم کرده و منتظر بمانید تا گرم شود. کف یک قالب مناسب را با مقداری روغن مایع چرب کرده و سپس آردپاشی کنید. البته در طرز تهیه کیک زعفرانی بدون فر باید کف و دورتادور قابلمه مورد نظر را چرب کرده، سپس داخل قابلمه کاغذ روغنی گذاشته و روی کاغذ آرد بپاشید.
- مرحله هفتم: مایه کیک را درون قالب یا قابلمه بریزید. قالب یا قابلمه را چند بار محکم روی سطح کار بکوبید تا هوای اضافی بین مایه کیک از بین برود.
- مرحله هشتم: قالب را در طبقه وسط فر بگذارید و اجازه دهید کیک به مدت 45 دقیقه بپزد. اگر از قابلمه استفاده میکنید، روی گاز شعله پخشکن قرار دهید و سپس قابلمه را روی حرارت ملایم گاز بگذارید. درب قابلمه را دم کنی گذاشته و اجازه دهید تا به مدت 40 الی 45 دقیقه بپزد.
- مرحله نهم: پس از گذشت زمان گفته شده، کیک را از فر یا قابلمه خارج کنید و اجازه دهید کاملاً خنک شود.
با تهیه این کیک میتوانید به بهترین شیوه از مهمانان خود پذیرایی کنید. نوش جان!
طرز تهیه کیک زعفرانی با ماست
در یکی از روشهای تهیه این کیک خوشمزه میتوان از ماست استفاده کرد. طرز درست کردن کیک زعفرانی با ماست نیز مراحل سادهای داشته و نتیجه آن یک طعم جذاب با عطر زعفران است که مورد پسند همه قرار میگیرد.
کیک زعفرانی با ماست | |
تعداد نفرات | ۶ نفر |
زمان آمادهسازی | ۱۵ دقیقه |
زمان پخت | ۴۰ دقیقه |
میزان سختی | متوسط |
میزان کالری در هر 100 گرم | ۲۵۰ کیلوکالری |
مواد اولیه کیک زعفرانی با ماست
برای تهیه کیک ماست و زعفران ، به این مواد اولیه نیاز دارید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
شکر دانه ریز | ۱ پیمانه |
تخم مرغ | ۴ عدد |
روغن مایع | ۱ پیمانه |
ماست | سه چهارم پیمانه |
آرد سفید قنادی الک شده | ۲ پیمانه |
بیکینگ پودر | ۲ قاشق چایخوری |
زعفران دم کرده | ۴ قاشق چایخوری |
دستور پخت کیک زعفرانی با ماست
طرز تهیه کیک اسفنجی با ماست و زعفران را مطابق مراحل زیر دنبال کنید:
- مرحله اول: ابتدا فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کرده و یک قالب گرد 23 سانتی را چرب و آرد پاشی کنید.
- مرحله دوم: تخممرغهای همدما با محیط را با شکر هم بزنید، به گونهای که غلیظ و کشدار شود. حالا روغن، ماست و زعفران را به تخم مرغ اضافه کرده و چند ثانیه بزنید تا مخلوط شوند.
- مرحله سوم: آرد را با بیکینگ پودر الک کرده و کمکم به مواد بیافزایید. سپس با لیسک یا کفگیر به صورت دورانی مواد را مخلوط کنید.
- مرحله چهارم: مواد کیک زعفرانی با ماست را به مدت 40 تا 50 دقیقه در فر قرار دهید تا بپزد.
پیشنهاد می کنیم بلاگ تشخیص زعفران اصل را از مجله اسنپ فود بخوانید اگر شما هم همواره در این تشخیص دچار مشکل می شوید.
طرز تهیه کیک زعفرانی خیس
برخی افراد بافت کیکهای خیس را بیش از هر چیز دیگری دوست دارند. کیک زعفرانی را نیز میتوان با اضافه کردن یک شربت، به شیوه کیک خیس آماده کرد. در این بخش به معرفی طرز تهیه کیک خیس زعفرانی پرداختهایم.
کیک زعفرانی خیس | |
تعداد نفرات | ۵ نفر |
زمان آمادهسازی | ۲۰ دقیقه |
زمان پخت | ۴۵ دقیقه |
میزان سختی | متوسط |
میزان کالری در هر 100 گرم | ۲۵۰ کیلوکالری |
مواد اولیه کیک زعفرانی خیس
مواد اولیه زیر را تهیه کرده و برای درست کردن کیک خیس زعفرانی آماده شوید. در این دستور تهیه از شیر استفاده میکنند، اما شما میتوانید کیک زعفرانی خیس با ماست را نیز امتحان کنید که در آن شیر با ماست جایگزین میشود.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
تخم مرغ | ۳ عدد |
شکر | یک و نیم پیمانه |
شیر | نصف پیمانه |
گلاب | نصف پیمانه |
روغن | نصف پیمانه |
آرد | دو و نیم پیمانه |
بیکینگ پودر | ۲ قاشق چایخوری |
زعفران آب کرده | یک چهارم پیمانه |
وانیل | یک و نیم قاشقچایخوری |
برای تهیه شربت کیک هم به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
آب | یک چهارم پیمانه |
شکر | ۲ قاشق غذاخوری |
پودر هل | یک و نیم قاشق چایخوری |
دستور پخت کیک زعفرانی خیس
طرز تهیه کیک زعفرانی با آب شامل مراحل زیر است:
- مرحله اول: در طرز تهیه کیک خیس وانیلی زعفرانی ، ابتدا باید تمام مواد را به مدت نیم ساعت در محیط بیرون از یخچال قرار دهید تا به دمای محیط برسند.
- مرحله دوم: تخممرغها و وانیل را با همزن هم بزنید و شکر را کمکم اضافه کنید. تخممرغها را به مدت 10 دقیقه هم بزنید تا حجم آنها دو برابر شده و کرمی رنگ شوند. سپس زعفران دم کرده را به مواد اضافه کنید و ۵ دقیقه دیگر نیز هم بزنید.
- مرحله سوم: در مرحله بعد روغن، گلاب و شیر را به ترتیب اضافه کنید و با افزودن هر کدام، کمی مواد را هم بزنید.
- مرحله چهارم: آرد را همراه با بیکینگ پودر 3 بار الک کرده و کمکم به مواد کیک اضافه کنید. مواد را با لیسک به صورت دورانی هم بزنید تا آرد به خوبی با مواد مخلوط شود.
- مرحله پنجم: قالب مورد نظر را چرب کنید و کف آن را با کاغذ روغنی بپوشانید. مواد کیک را داخل قالب بریزید و به مدت 45 دقیقه در فر با دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید. در ۵ دقیقه پایانی پخت کیک، حالت گریل فر را روشن کنید تا روی کیک هم بپزد.
- مرحله ششم: برای تهیه شربت کیک، ترکیب آب، شکر و پودر هل را روی حرارت قرار دهید تا کمی غلیظ شود. البته در حدی که حالت آبکی نداشته باشد، اما نباید بیش از حد غلیظ شود. با استفاده از خلال دندان یا چنگال روی کیک سوراخهایی کوچک ایجاد کنید.
- مرحله هفتم: شربت سرد شده را با قاشق روی کیک سرد بریزید. دقت داشته باشید که کیک فقط نرم و خیس شود، اما به حالت خمیری نرسد.
کیک زعفران و گلاب خیس شما آماده است. نوش جان!
طرز تهیه کیک زعفرانی در پلوپز
روش تهیه کیک زعفرانی در پلوپز یا توستر تفاوت چندانی با تهیه آن در فر ندارد. برای تهیه کیک زعفرانی در پلوپز، مایه کیک خود را داخل ظرف پلوپز بریزید و پلوپز را روشن کنید. در پلوپز را بسته و روی برنامه پخت کیک تنظیم کنید و اجازه دهید تا کیک حدود 40 دقیقه بپزد.
پلوپز به طور خودکار پس از پایان پخت، روی عدد 6 و کوکینگ چشمک میزند. پلوپز را از پریز بکشید، در آن را باز کرده و قابلمه را بیرون بیاورید. کیک را سریع خارج کنید و اجازه دهید خنک شود.
طرز تهیه کیک زعفرانی در توستر
کیک زعفرانی را میتوان مانند طرز تهیه کیک پیانو در فر نیز آماده کرد. برای تهیه کیک زعفرانی در توستر نیز بعد از اینکه کف قالب کیک را چرب کردید، مایه را بهصورت یکنواخت در آن بریزید و توستر را روی 45 دقیقه تنظیم کنید. المنت پایین را روشن نگه دارید؛ ولی المنت بالا را خاموش کنید. درجه توستر باید روی دمای 150 درجه سانتیگراد تنظیم شود. توری توستر را در بالاترین قسمت قرار داده و قالب کیک را روی آن بگذارید.
دقت داشته باشید که در 30 دقیقه اول پخت کیک، در توستر باز نشود. پس از 30 دقیقه، توستر را باز کرده و قالب را 180 درجه بچرخانید تا کیک بهصورت یکنواخت پخته شود. سپس توستر را خاموش کرده و پس از اینکه کیک به مدت 5 دقیقه در توستر خاموش ماند، آن را خارج کنید.
کیک زعفرانی را حتما امتحان کنید…
در این مقاله طرز تهیه انواع کیک زعفرانی را به شما عزیزان آموزش دادیم. کیک زعفرانی در کنار یک نوشیدنی خوشمزه، بهترین انتخاب به عنوان میان وعده یا عصرانه است. بنابراین، پیشنهاد میکنیم این کیک خوشمزه را تهیه کرده و از طعم آن لذت ببرید. البته، اگر وقت و انرژی لازم برای تهیه انواع کیک و شیرینی در خانه را ندارید، بهراحتی آنها را از قنادی انلاین اسنپ فود سفارش دهید. کیک مورد نظر شما در مدت زمان کوتاهی ارسال شده و آن را درب منزل تحویل خواهید گرفت
راستی، شما کیک زعفرانی را با چه روشی تهیه میکنید؟ لطفا تجربیات و نظرات خود را با ما و دیگر کاربران اسنپ فود به اشتراک بگذارید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402