کیک شربتی یا شیرینی شربتی یکی از پرطرفدارترین و دلپذیرترین کیکها برای انواع سلیقههاست. این شیرینی بافت نرم و لطیفی دارد و کمتر کسی برای نوش جان کردن این کیک پنبهای خوشمزه تعلل میکند. در این مطلب قصد داریم نگاهی به طرز تهیه کیک شربتی بیندازیم تا بتوانید این کیک ساده و خوشمزه را در آشپزخانه منزل خود تهیه کنید.
این کیک ساده، خوشمزه و پرشهد، که به کیک باقلوا نیز معروف است، بیشترین طرفداران را در شهرهای شیراز و قزوین دارد. روش پخت این کیک پرشهد و دلپذیر در همه شهرها یکسان و شبیه به هم است. شیرینی شربتی با عطر و بوی هل، گلاب و زعفران فوقالعاده به نظر میرسد و کمتر کسی میتواند از این کیک شربتی که معروف به کیک باقلوایی یا کیک گلاب است، بگذرد.
کیک شربتی |
|
تعداد نفرات | 6 نفر |
زمان آمادهسازی | 40 دقیقه |
زمان پخت | 25 دقیقه |
میزان سختی | متوسط |
طرز تهیه کیک شربتی یا باقلوایی

کیک باقلوایی دلپذیر و خوش طعم با عطر و بوی فوقالعادهای که دارد بهترین انتخاب برای دورهمیهای خانوادگی و دوستانه است. شما میتوانید با این کیک خوشمزه از مهمانان خود پذیرایی کنید. کیک شربتی خوشمزه با دو روش درون فر و بدون فر تهیه میشود. در ادامه مقاله طرز تهیه کیک شربتی قزوین به دو روش گفته شده را مرحله به مرحله توضیح میدهیم. با ما همراه باشید. البته، اگر به پخت انواع شیرینیها در منزل علاقهمند هستید، آشنایی با طرز تهیه کیک زبرا + رازهای خوشمزه شدن کیک گورخری برای شما بسیار جذاب خواهد بود و شما میتوانید با دو نوع کیک از مهمانان پذیرایی کنید.
مواد لازم برای تهیه کیک باقلوایی شربتی

مواد لازمی که برای طرز تهیه کیک شربتی با ماست نیاز است، به شرح زیر هستند:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
آرد سفید | 2 پیمانه |
شکر | 1 پیمانه |
ماست شیرین | 1 پیمانه |
روغن | 1 پیمانه |
هل پودر شده | 4/1 قاشق چایخوری |
تخم مرغ | 4 عدد |
بکینگ پودر | 2 قاشق چایخوری |
زعفران دم کرده | 1 قاشق چایخوری |
پودر پسته | به اندازه دلخواه |
پودر نارگیل | به اندازه دلخواه |
برای تهیه شربت مورد نیاز این شیرینی، مواد اولیه زیاد را آماده کنید.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
آب | 1 پیمانه |
شکر | 1 پیمانه |
گلاب | 4/1 لیوان |
زعفران | 1 قاشق چایخوری |
هل پودر شده | 4/1 قاشق چایخوری |
مراحل تهیه کیک شربتی خوشمزه با فر

در ادامه به طرز تهیه شیرینی شربتی اشاره میکنیم.
- مرحله اول: ابتدا برای تهیه شیرینی شربتی، فر را در دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید تا بهخوبی گرم شود و برای پخت کیک حاضر گردد.
- مرحله دوم: در این مرحله روغن و شکر را کاملا هم بزنید تا با هم مخلوط شوند و رنگ کرمی تشکیل شود. توجه داشته باشید که شکر و روغن در هم حل شوند.
- مرحله سوم: تخم مرغها را به مخلوط روغن و شکر اضافه کنید و با همزن هم بزنید. دقت داشته باشید که تخم مرغها را دانه دانه اضافه کرده و حداقل دو الی سه دقیقه هم بزنید تا کف کند، زیرا این کار در کیفیت و یکدست شدن کیک تاثیر به سزایی دارد.
- مرحله چهارم: در مرحله بعدی از طرز تهیه کیک شربتی، هل پودر شده، ماست شیرین و زعفران دم کرده را به مخلوط اضافه کنید و به خوبی هم بزنید تا ترکیبی لطیف و پنبهای به دست آورید.
- مرحله پنجم: آرد و بیکینگ پودر را با هم مخلوط نمایید و دو الی سه بار الک کرده و سپس به ترکیب مایه شیرینی اضافه کنید؛ اما بیش از اندازه این مخلوط را هم نزنید زیرا کیک خشک میشود.
- مرحله ششم: در ادامه درون سینی فر یا قالب را کاغذ روغنی پهن کنید و کف سینی را چرب کرده و مواد را داخل آن بریزید. مواد را به مدت 25 دقیقه در فر قرار دهید؛ البته با توجه به نوع و کیفیت مواد استفاده شده برای شیرینی شربتی، مدت زمان مورد نیاز برای پخت کیک در فر، متفاوت خواهد بود. کیک را با استفاده از خلال دندان یا چنگال چک کنید، اگر خلال یا چنگال تمیز بود کیک آماده شده است. آن را از فر بیرون آورده و در محیط قرار دهید تا خنک شود.
- مرحله هفتم: برای تهیه شربت کیک، ابتدا آب، شکر و زعفران را بر روی شعله متوسط اجاق گاز قرار دهید تا باهم ترکیب شده و بجوشند. نیازی نیست شربت بیش از حد بجوشد، جوشیدن آن تا زمان حل شدن شکر کافی است. سپس هل پودر شده را به مخلوط اضافه کنید و به خوبی هم بزنید تا شربت غلیظی به دست آورید. در مرحله آخر گلاب را بیافزایید و در جای خنک قرار دهید تا آماده شود.
- مرحله هشتم: شربت تهیه شده را در محیط قرار دهید تا سرد شود. بعد از خنک شدن شربت و کیک باقلوایی، شربت را بر روی کیک بریزید تا کاملاً با کیک شربتی عجین شود. توجه داشته باشید که کیک را به مدت 2 ساعت در یخچال قرار دهید تا شربت و کیک به خورد هم بروند. در نهایت کیک شربتی را در یک ظرف زیبا قرار دهید و با پودر پسته و پودر نارگیل تزئین کنید. سپس کیک شربتی تزئین شده را در کنار دوستان و خانواده نوش جان کنید.
طرز تهیه کیک شربتی بدون فر

برای تهیه کیک باقلوایی شربتی اگر فر در اختیار ندارید، میتوانید مانند طرز تهیه کیک وانیلی ساده و خانگی، از قابلمه نسوز استفاده کنید. برای تهیه کیک، کف قابلمه را چرب کرده و مواد تهیه شده را درون قابلمه قرار دهید و به مدت 40 دقیقه روی شعله ملایم بپزید. بعد از گذشت 40 دقیقه درب قابلمه را برداشته و خلال یا چنگال را درون کیک فرو کنید، اگر کیک به خلال نچسبید کیک شربتی آماده شده است. کیک باقلوای شربتی بدون فر را بعد از خنک شدن در ظرفی زیبا قرار دهید و با پودر پسته و پودر نارگیل تزئین کرده و سپس نوش جان کنید.
نکات مهم در دستور پخت کیک شربتی خوشمزه

برای تهیه کیک باقلوایی نکاتی لازم است که در ادامه به آنها میپردازیم.
- پیش از تهیه شیرینی، مواد اولیه آن مانند تخم مرغ را از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند.
- قبل از تهیه شیرینی شربتی، فر را در دمای 180 درجه قرار دهید تا داغ شود.
- درب فر را زودتر از زمان آماده شدن کیک باز نکنید، زیرا پف کیک میخوابد.
- برای اینکه برشهای منظمتری به وجود آید، باید کیک را تا زمانی که هنوز داغ است برش بزنید. همچنین دقت داشته باشید که پیش از اضافه کردن شربت، برشهای مورد نظر ایجاد شوند.
- به یاد داشته باشید که فقط از ماست شیرین باید در تهیه کیک شربتی استفاده کرد.
- طرز تهیه کیک شربتی بدون ماست نیز در جای خود قابل توجه است. برای تهیه کیک باقلوایی مغزدار از ماست استفاده نمیشود و شیر جایگزین خواهد شد، زیرا شیر بافت کیک را نرمتر میکند. همچنین درون مایه کیک، مغزهای مختلفی مانند گردو، بادام و پسته اضافه میشود.
- در مرحله آخر تهیه کیک، مواد شیرینی شربتی را زیاد به هم نزنید زیرا پف کیک کم میشود.
- کیک باقلوایی و شربت قبل از ترکیب شدن، باید کاملا خنک شوند زیرا اگر گرم باشند بافت کیک، خمیری خواهد شد.
- برای خنک شدن شربت و کیک از قرار دادن آنها در یخچال خودداری کنید.
- بعد از ترکیب کردن کیک شربتی و شربت تهیه شده از زعفران، گلاب و هل آن را درون یخچال قرار دهید و روی کیک را با سلفون بپوشانید تا درون یخچال خشک نشود.
- این شیرینی بهتر است به مدت 2 تا 3 ساعت داخل یخچال باقی بماند تا شربت کاملا به خورد مواد شیرینی برود.
- برای اینکه روی کیک طلائی شود، در دقایق پایانی پخت، گریل فر را روشن کنید تا روی کیک زیبا و طلائی شود.
- در ظروف پیرکس هم میتوانید این کیک فوقالعاده خوش طعم و دلپذیر را تهیه کنید.
- علاوه بر پودر پسته و نارگیل، از خلال بادام و گل سرخ هم میتوانید برای تزئین کیک شربتی استفاده کنید.
- قبل از تهیه کیک، شربت را تهیه کنید تا به خوبی خنک شود.
برای عصرانه، کیک باقلوایی (شربتی) تهیه کن…
در این مقاله طرز تهیه کیک شربتی را به شما آموزش دادیم. در کنار این دستور پخت پیشنهاد میکنیم تا ساده ترین طرز تهیه کیک دبل چاکلت کافی شاپی را نیز یاد بگیرید. با تهیه شیرینی شربتی خوشمزه و خوش طعم یا انواع کیک میتوانید یک عصرانه دلپذیر و فوقالعاده را در روزهای سرد پاییزی، کنار خانواده یا دوستان خود داشته باشید.
همچنین به جای وقت گذاشتن برای تهیه انواع کیک خوشمزه در خانه، میتوانید آن را از اسنپ فود، به صورت آنلاین سفارش دهید. با سفارش آنلاین شیرینی از اسنپ فود، در کمترین زمان ممکن، شیرینی خوشمزه مورد نظر را در محل آدرس خود تحویل خواهید گرفت.
کیک باقلوایی درست کردم اصلا پف نکرد چرا
سلام درب فر را زودتر از مان اماده شدن کامل کیک باقلوایی باز کردید
پس چرا کیک شربتی من خشک شد
سلام باید کیک شربتی درون یخچال بزارید روی کیک را با سلفون بپوشانید تا درون یخچال خشک نشود.
سلام بهتر نیست همه چیز خودم درست نکنم خیلی ها هستند از طریق پختن کیک و شیرینی کسب درامد میکنن خود من کیک باقلوایی و کیک شربتی جزو لیست کیک های فروشم هستش اینجوری که هرکسی از روی دستور پخت شما کیک درست کنه پس کی بیاد کیک های باقلوایی و کیک شربتی ما رو بخره
سلام دوست گرامی انشاالله پر رزق روزی باشید میتونید به سایت اسنپ فود مراجعه کنید اونجا محصولات خودتون معروفی کنید این اموزشها برا ی علاقه مندان به کیک و شیرینی هستش و خیلی ها اشپزس نیستند صرفا مطالعه میکند بدون یک کیک از چه موادی درست شده
سلام خیلی خوبه اموزش کیک ها کامل گذاشتید اینجوری میدونیم داخل کیک ها چه موادی هستش به کدام حسایت داریم یا نداریم کدام دوست داریم و نداریم کیک باقلوایی دوست دارم مرسی خوب توضیح دادید
سلام خواهش میکنم میتونید کیک باقلوایی و کیک شربتی درست کنید از خوردن کیک دست پخت خودتون لذت ببرید
کیک باقلوایی شربتی در قابلمه درست کردم هم کیک سوخت هم قابلمه حسرت بدل طعم کیک باقلوایی موندم کسی نیست برام درست یکی بیاد برام درست کنه توروخدا
سلام در قابلمه نسوز با شعله مناسب باید میزاشتید میتونید امادش از اسنپ فود تهیه کنید https://snappfood.ir/service/confectionery?page=0