آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • انواع بیماری‌های گربه خانگی
    انواع بیماری‌های گربه خانگی؛ علائم، علت و روش‌های درمان آذر 3, 1403
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
طرز تهیه یتیمچه تبریزی
آموزش آشپزی
5/5 - (1 امتیاز)
بدون نظر

طرز تهیه یتیمچه تبریزی، غذای محبوب آذربایجانی ها

مینا اسماعیل بیگی 20 مرداد 1397 4 دقیقه

طرز تهیه یتیمچه تبریزی یا آذربایجانی بسیار ساده است. این غذا با مواد اولیه‌ای بسیار ساده و دم‌دست تهیه می‌شود که در نهایت طعمی عالی را به همراه خواهند داشت. البته لازم به ذکر است که این غذای محلی را در مناطق مختلف با تغییراتی جزئی درست می‌کنند که در نهایت مواد اولیه تمام آن‌ها شبیه به هم است.

به عبارتی باید گفت که طرز تهیه‌ی یتیمچه تبریزی و مواد اولیه‌ی آن به میزاقاسمی بسیار شبیه است و هر دو در شمار غذاهایی هستند که با بادمجان درست می‌شوند. با این‌ همه یتمیچه غذایی کاملا متفاوت با طعمی دلچسب محسوب می‌شود که حتما از میل کردن آن، لذت خواهید برد. همین‌طور این غذا می‌تواند برای آن دسته از افرادی که به غذاهای گیاهی علاقه دارند، مناسب باشد. این غذای ساده‌ی محلی به منوی بسیاری از کافه‌ها هم اضافه شده است و شما می‌توانید با جست‌وجو در اسنپ‌فود آن را سفارش دهید.

یتیمچه آذربایجانی

تعداد نفرات 5 نفر
زمان آماده سازی 20 دقیقه
زمان پخت غذا 30 دقیقه
میزان سختی کم

یتیمچه و ارزش غذایی آن

یتیمچه آذربایجانی

یتیمچه ذاتا غذایی ساده است، اما ساده‌بودن طرز تهیه یتیمچه به‌معنای کم‌بودن ارزش غذایی آن نیست. کافی است نگاهی به مواد تشکیل‌دهنده و خواص هر یک از آن‌ها بیندازید که به خواص بالای این غذا پی ببرید. این غذا به‌راحتی میزان پروتئین، ویتامین، املاح، چربی و کالری لازم برای فعالیت روزانه‌ی شما را فراهم خواهد کرد. همچنین این غذا منبع بسیار کاملی برای تأمین فیبر لازم برای بدن شما محسوب می‌شود.

مواد اولیه برای طرز تهیه یتیمچه تبریزی

مواد اولیه برای طرز تهیه یتیمچه خوشمزه آذربایجانی، به شرح زیر هستند:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
بادمجان خرد شده درشت 4 عدد
گوجه فرنگی خرد شده درشت 2 عدد
پیاز خرد شده درشت 4 عدد
رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
کره 5 قاشق غذاخوری
زعفران به مقدار کافی
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار کافی

طرز تهیه یتیمچه تبریزی

برای تهیه این غذای خوشمزه، مراحل زیر را با دقت دنبال کنید:

  • مرحله اول: بادمجان‌ها، گوجه‌ها و پیاز را به‌صورت نگینی خرد کنید.
  • مرحله دوم: بادمجان‌ها را درون ظرف بریزید و به آن نمک بزنید که نفخ و تلخی آن گرفته شود. بعد از نیم‌ساعت آن‌ها را آب بکشید تا نمک آن برود. بگذارید آب آن‌ها کامل کشیده شود.
  • مرحله سوم:  در مرحله سوم از طرز تهیه یتیمچه تبریزی، باید دو تابه‌ی متوسط انتخاب کنید.
  • مرحله چهارم: به اندازه 3 قاشق غذاخوری کره را در یکی از تابه‌ها آب کنید و بادمجان‌های خردشده را در آن سرخ کنید. اجازه دهید بادمجان‌ها طلایی رنگ شود.
  • مرحله پنجم: بعد از طلایی‌شدن بادمجان‌ها، پیازهای خردشده را به آن اضافه کنید. آن‌ها را تفت دهید تا پیازها هم طلایی شوند.
  • مرحله ششم: به اندازه 2 قاشق غذاخوری کره را در تابه‌ی دیگر آب کنید. رب گوجه‌فرنگی را به کره اضافه کنید و تفت دهید.

تهیه یتیمچه تبریزی

  • مرحله هفتم: گوجه‌های خردشده را به رب تفت‌داده اضافه کنید و اجازه دهید آب بیفتد.
  • مرحله هشتم: گوجه‌فرنگی و رب تفت‌داده‌شده را به بادمجان و پیاز اضافه کنید.
  • مرحله نهم: فلفل سیاه و زردچوبه را به مواد اضافه کنید.
  • مرحله دهم: مقداری آب به آن اضافه کنید که ته نگیرد و قوام پیدا کنند.
  • مرحله یازدهم: زعفران را دم کرده و مقداری نمک به آن اضافه کنید. دقت داشته باشید که باید مقدار آب نزدیک به نصف لیوان باشد.
  • مرحله دوازدهم:زعفران و نمک را به غذا اضافه کنید و اجازه دهید چند دقیقه تفت داده شود.

یتیمچه‌ی شما، به عنوان یک غذای گیاهی ایرانی خوشمزه، حاضر است و می‌توانید آن را با نان تازه نوش جان کنید. به علاوه توصیه می‌شود که اگر به غذاهای محلی علاقه دارید، طرز تهیه شله مشهدی را نیز دنبال کنید.

طرز تهیه یتیمچه با گوشت چرخ کرده

می‌توانید به طرز تهیه یتیمچه تبریزی سیب‌زمینی و گوشت هم اضافه کنید. گوشت، هم ارزش غذایی یتیمچه را بیشتر می‌کند، هم طعم بهتری به آن می‌دهد برای این کار یک سیب‌زمینی درشت را به‌شکل نگینی خرد کنید. سپس  ۲۵۰ گرم گوشت چرخ‌کرده را با یک عدد پیاز درشت که به‌صورت نگینی خرد شده است به‌همراه سیب‌زمینی‌ها تفت دهید و به مواد اضافه کنید.

۵ نکته درباره‌ی طرز تهیه یتیمچه تبریزی

نکات مهم در طرز تهیه یتیمچه

برای آن که این غذای خوشمزه را به راحتی تهیه کنید؛ این نکات را مد نظر قرار دهید:

  • شما می‌توانید در صورت تمایل بادمجان‌ها را به‌صورت حلقه‌ای هم خرد کنید و تفت دهید؛ در این صورت بادمجان‌ها زمان بیشتری نیاز دارند تا حاضر شوند.
  • اگر دوست داشته باشید می‌توانید طرز تهیه یتیمچه تبریزی را بنا به سلیقه‌ی خود اندکی تغییر دهید و به طور نمونه یک عدد فلفل دلمه‌ی خردشده نیز به غذا اضافه کنید.
  • برای رسیدن به طعمی اصیل‌تر می‌توانید مراحل طرز تهیه یتیمچه‌ی تبریزی را که برایتان گفتیم اندکی تغییر دهید؛ بادمجان‌ها را در وهله‌ی اول تفت ندهید؛ ابتدا از تفت‌دادن پیاز‌ها شروع کنید. بعد از طلایی‌شدن پیازها، گوجه‌ها را به آن اضافه کنید و بعد از اینکه آب افتادند، بادمجان‌ها را در آن بپزید.
  • در صورتی که مایل به استفاده از رب نیستید؛ می‌توانید به جای آن از گوجه فرنگی تفت داده شده در تهیه این غذا استفاده کنید..
  • این غذا را می‌توانید با انواع ترشی، از جمله ترشی بادمجان یا ترشی انبه، نوش جان کنید.
  • برای تزیین، می‌توانید به مواد لازم برای طرز تهیه یتیمچه تبریزی نعناع، ریحان یا دیگر سبزی‌ها را اضافه کنید.

یتیمچه تبریزی حاضر است…

اگر چه در بالا دیدیم که فرایند تهیه کردن این غذا، آن قدرها سخت هم نیست؛ اما شما این امکان را دارید که با سفارش آنلاین غذا از اسنپ فود، این غذای خوشمزه آذربایجانی را به صورت اینترنتی از رستوران‌های نزدیک به محل سکونت خود خریداری کرده و درب منزل یا محل کار تحویل بگیرید.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود