بدونشک هنگام سفر به شهرهای شمالی ماهی کباب و میرزاقاسمی یا باقلاقاتوق را امتحان کردهاید ولی غذای محلی گرگان چیزی فراتر از غذاهای نامبرده شده است. با عبارت دیگر شهر گرگان انواع غذاهای محلی لذیذی دارد که شاید بسیاری از شماها هنوز آنها را امتحان نکرده و حتی نام آنها را نشنیده باشید. در ادامه این غذاهای محلی را معرفی خواهیم کرد.
11 غذای محلی گرگان که باید امتحان کنید
از آنجایی که شهر گرگان فرهنگ و تاریخ غنی دارد، شما میتوانید بهترین غذاهای اصیل ایرانی که با سالمترین و طبیعیترین مواد غذایی پخته میشوند را در این شهر بیابید. همچنین طعم غذاهای محلی این شهر بینظیر است و شما در هیچ کجا نمیتوانید این غذاهای محلی را پیدا کنید.
توجه داشته باشید برای نوشجان کردن هر یک از 11 غذایی که در ادامه ذکر میکنیم، لازم نیست خودتان را به دردسر بیندازید و به فکر آشپزی باشید. خوشبختانه برخی از بهترین رستورانها این غذاهای محلی را با بالاترین کیفیت برای شما آماده خواهند کرد.
برای مثال رستوران سنتی طوبی بهترین غذاهای محلی گرگان را برای متقاضیان این نوع غذاها آماده و با بهترین خدمات سرو میکند. با ما همراه باشید تا با 11 مورد از برترین غذاهای محلی این شهر آشنا شوید و در نهایت بهترین گزینه را از میان این غذاهای محلی متناسب با سلیقه و ذائقه خود انتخاب کنید.
باسترمه با اوزون برون

بدونشک میدانید که ماهی اوزن برون یکی از ماهیهای صادراتی کشور ایران است که طعم بینظیری دارد. از اینرو غذای محلی باسترمه که با ماهی پخته میشود با ماهی اوزون برون طعم بهترین خواهد داشت. میتوان گفت این غذای محلی گرگان یکی از غذاهای مجلسی و گران قیمت است که در مهمانیهای بزرگ طبخ میشود. مواد تشکیلدهنده این غذای لذیذ شامل موارد زیر خواهند بود:
- برنج
- ماهی ( با اوزون برون خوشمزهتر خواهد بود)
- سیب زمینی
- پیاز
- انار ( دانههای انار این غذا را لذیذتر میکنند.)
- ادویه
چکدرمه یا استانبولی پلو
برعکس اینکه ما به طور معمول با استانبولی پلو از مهمانان خود پذیرایی نمیکنیم، مردم شهر گرگان چکدرمه را به عنوان یک غذای مجلسی سرو میکنند. به عبارت دیگر این غذا محلی گرگان پایه ثابت انواع مجالس و مهمانیها در شهر گرگان است.
البته چکدرمه تنها از مواد اولیه استانبولی پلو تهیه میشود ولی روش پخت متفاوت و خاصی دارد که شاید طبخ آن کار هر کسی نباشد. رستوران سنتی وثوق بهترین چکدرمه را برای مشتریان خود تهیه و سرو میکند. در ادامه مواد موجود در این غذای محلی را نام میبریم:
- گوشت
- پیاز
- برنج
- رب گوجه فرنگی
- روغن
- ادویه
بورک یا بوروک ترکی

همانطور که میدانید بورک یکی از غذاهای لذیذ یا میان وعدههای خوشمزه کشور ترکیه است که در شهر گرگان نیز به عنوان یک غذای محلی سرو میشود. اگر به انواع پیراشکیهای گوشت و مرغ علاقهمند باشید بدونشک بورک نیز غذای مورد علاقه شما خواهد بود زیرا ساختار این غذا همانند پیراشکی است.
در نظر داشته باشید با توجه به سنگین بودن این غذای محلی نمیتوان آن را به عنوان یک میان وعده سبک در نظر گرفت زیرا خمیر نان این غذای پیراشکی شکل باعث سیری شما میشود. افرادی که به گوشت علاقه ندارند میتوانند بورک اسفناج را انتخاب کنند. البته که بورک گوشت طرفداران بیشتری دارد.
خورشت ساک گرگان
در شهر گرگان انواع خورشتهایی را میتوان یافت که در هیچ شهر و دیاری وجود ندارند زیرا این خورشت نه تنها دستور پخت خاص و متمایزی دارند بلکه مواد اولیه آنها نیز شاید در دسترس هر فردی نباشد.
از اینرو اگر دوست دارید این خورشت لذیذ گرگانی را امتحان کنید پیشنهاد میکنیم به رستوران سنتی خانه پدری سر بزنید. ناگفته نماند این خورشت همانند خورشت قیمه تهرانی بیشتر در مراسمها به عنوان نذری سرو میشود و عطر و طعم بسیار خوبی دارد.
بنابراین اگر به گرگان سفر کردید بد نیست این خورشت را امتحان کنید. به خاطر داشته باشید این خورشت خوشمزه را هم میتوان با پلو ساده و هم با زرشک پلو میل کرد. در ادامه مواد موجود در خورشت ساک را نام میبریم:
- گوشت گوسفند یا بره
- روغن
- سیر
- پیاز
- اسفناج
- آرد
- نخود
کئی ترشک یا خورشت کدو
این غذای محلی کمی با سایر خورشتها متفاوت است و شاید به مزاج هر کسی خوش نیاید. در واقع اگر به کدو سبز علاقه دارید و به فکر یک غذای سالم و خوشمزه هستید، کئی ترشک را امتحان کنید. در غیر این صورت این خورشت گرگانی شاید باب میل شما نباشد.
اصلیترین ماده غذایی این خورشت، کدو سبز است، بنابراین اگر قصد دارید کدو سبز این خورشت را میل نکنید پس بهتر است کئی ترشک را به هیچ وجه انتخاب نکنید و سایر غذاهای محلی گرگان را در لیست خود قرار دهید. مواد تشکیلدهنده این خورشت گرگانی عبارت هستند از:
- کدو سبز
- سیر
- پیاز
- گوجه
- ادویه
- آب نارنج
ماش پلو غذایی سرشار از پروتئین

همانطور که میدانید حبوبات پروتئین زیادی دارند و حتی به کسانی که گوشت نمیخورند توصیه میشود حبوبات را جایگزین گوشت کنند. بنابراین ماش پلو محلی گرگان نیز که با ماش درست میشود از پروتئین زیادی سرشار است و به طور معمول این غذای محلی مورد توجه افراد مختلف قرار میگیرد.
البته ماش پلو تنها مخصوص گرگان نیست شما از طریق سرویس سفارش آنلاین از رستوران های بیرجند نیز میتوانید این غذای لذیذ و سرشار از پروتئین را دریافت و میل کنید. در ضمن روش طبخ این غذا تا حدودی ساده است و به مواد غذایی خاص یا صرف زمان طولانی نیازی ندارد. مواد اولیه این غذا عبارت هستند از:
- برنج
- ماش
- گوشت چرخ کرده
- پیاز
- زعفران
- روغن زیتون
- ادویه
در نظر داشته باشید میتوان ماش پلو را حتی بدون گوشت چرخ کرده نیز تهیه کرد. در ضمن برنج این غذای لذیذ و ساده میتواند به صورت کته و به صورت آبکشی پخته شود. در نهایت ماش پلو را با سالاد شیرازی یا سبزی خوردن میل کنید تا از بیشترین لذت بهرهمند شوید.
ماش پتی خارش یا همان خورشت ماش
ماش پتی خارش غذای محلی گرگان است که به زبان همین شهر نامگذاری شده ولی در فارسی معمولی به این غذای گرگانی خورشت ماش میگویند. از آنجایی که ماش خاصیت غذایی بالایی دارد و سرشار از پروتئین است شما در هر فصلی از سال میتوانید این خورشت لذیذ را امتحان کنید. خورشت ماش یکی از بهترین خورشتهای شهر گرگان است که با مواد زیر پخته میشود:
- ماش
- لوبیا چشم بلبلی
- اسفناج
- کدو حلوایی خرد شده
- لبو
- آرد
- رب انار
- سیر
- ادویه
بولامه را با حلیم اشتباه نگیرید
از آنجایی که بولامه ظاهری شبیه به حلیم دارد، ممکن است در نگاه اول این غذای مقوی گرگانی را با حلیم اشتباه بگیرید. بولامه گرگان نیز همانند خورشت ماست اصفهان نوعی غذای اعیانی است که در کنار غذاهای اصلی میل میشود. در ضمن این غذای محلی گرگان بیشتر در مهمانیها و برای پذیرایی از مهمانان کاربرد دارد.
روش درست کردن بولامه ساده نیست و باید مواد غذایی آن را از یک روز قبل آماده کنید، برای مثال شما باید برنج این غذا را از روز قبل خیس کنید و برای مدتی طولانی آن را در آب جوش بر روی اجاق قرار دهید. با توجه به زحمتی که پخت این غذا دارد، درست کردن آن برای یک خانواده کوچک فکر معقولی نخواهد بود.
نخود پلو یک غذای مقوی گرگانی

پیش از این نیز به خاصیت غذایی و پروتئینهای حبوبات اشاره کردیم، از آنجایی که نخود نیز یکی از حبوبات به حساب میآید سرشار از پروتئین خواهد بود و این غذای محلی از نظر غذایی ارزش بالایی دارد. البته فراموش نکنید بهتر است برای رفع نفخ نخودها آنها را از شب قبل خیس کنید.
این پلوی خوشمزه گرگانی دارای مواد غذایی غنی همانند کلسیم، پتاسیم، انواع ویتامینها، و آهن است که میتوان با اضافه کردن گوشت قلقلی به این غذای لذیذ مزه و طعم آن را دو چندان کرد. برای تهیه گوشت قلقلی باید از گوشت چرخکرده استفاده کنید. علاوه بر گوشت مواد دیگر این پلو گرگانی را در زیر نام میبریم:
- برنج
- نخود
- رب انار
- مرغ
- گوشت
- پیاز
- زعفران
- ادویه
کپور کله با ماهی کپور
همانطور که از نام این غذای محلی گرگان مشخص است، این غذای لذیذ با ماهی کپور پخته میشود و دستور پخت خاصی دارد که تنها مخصوص شهر گرگان خواهد بود. کپور کله یکی از بهترین و معروفترین غذاهای گرگان به حساب میآید که از مواد زیر تهیه میشود:
- ماهی کپور
- سیر
- جعفری
- پیاز
- رب انار
- ادویه
ترچلو یا قارون آتی
ترچلو ظاهری شبیه به چلو گوشت دارد که البته روش طبخ متفاوت این غذا باعث تمایز آن از سایر غذاها شده است. این غذای لذیذ گرگانی را در هر فصلی از سال میتوانید در این شهر میل کنید. در ادامه مواد اولیه آن را ذکر میکنیم:
- گوشت گوساله
- برنج
- پیاز پوست کنده
- نمک
- فلفل سیاه
- زردچوبه
خرید آنلاین غذای محلی گرگان
چه ساکن شهر گرگان باشید و چه به این شهر زیبا مسافرت کردهاید به هر حال میتوانید برای میل یا امتحان کردن غذای محلی گرگان از سرویس سفارش انلاین غذا در این شهر استفاده کنید و خود را از زحمت تهیه مواد اولیه و روش پخت این غذاهای لذیذ راحت و خلاص کنید. سرویس آنلاین غذا یکی از بهترین خدماتی است که برای رفاه حال شهروندان و مسافران گرگان تعبیه و طراحی شده است.
نظرات کاربران