آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • انواع بیماری‌های گربه خانگی
    انواع بیماری‌های گربه خانگی؛ علائم، علت و روش‌های درمان آذر 3, 1403
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
مرباهای شمالی
آموزش آشپزی
1.2/5 - (20 امتیاز)
بدون نظر

مرباهای شمالی و سفر به مناطق شمال ایران

مینا اسماعیل بیگی 11 اردیبهشت 1401 9 دقیقه
۴ نفر
مناسب برای
غذای اصلی
نوع
متوسط
سطح
30 دقیقه
زمان آماده سازی
30 دقیقه
پخت

هر منطقه از ایران به دلیل منابع گیاهی خاص خود دارای ترشی‌ها و مرباهای خاصی است. مرباهای شمالی هم یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین مرباها به حساب می‌‌آیند. در این مقاله از اسنپ فود قصد داریم که شما را با طرز تهیه مرباهای شمالی متنوع آشنا کنیم.

مرباهای شمالی

تعداد نفرات 4 نفر
زمان آماده سازی  15 دقیقه
زمان تهیه 30 تا 90 دقیقه
میزان سختی متوسط

مربای شقاقل، از خوشمزه‌ترین مرباهای شمالی

مربای شقاقل شمالی

اسم مربای شقاقل را کمتر کسی شنیده است. گیاه شقاقل یکی از گیاهان مهم و مفید برای سلامتی قلب و عروق، معده، کلیه و کبد است. اهمیت شقاقل در درمان سردرد، کاهش وزن و تنظیم فشار خون باعث گرایش مردم شمال به تهیه این مربای خوشمزه و در عین حال مفید، شده است.

مواد اولیه تهیه مربای شقاقل

برای تهیه مربای شقاقل از مرباهای شمالی، به این مواد اولیه نیاز خواهید داشت:

مواد اولیه میزان لازم
شقاقل 200 گرم
شکر 100 گرم
گلاب به مقدار کافی
هل به مقدار کافی

طرز تهیه مربای شقاقل

برای تهیه مربای شقاقل، دنبال کردن این مراحل لازم خواهد بود:

  • مرحله اول: برای تهیه مربای شقاقل ابتدا گیاه را شسته و به مدت 48 ساعت در آب سرد بخیسانید. دقت کنید که آب سرد را در این دو روز باید چند بار عوض کنید.
  • مرحله دوم: پس از دو روز، پوست شقاقل‌ها را پا چاقو تمیز کرده و در آب جوش بریزید. برای چیزی نزدیک به 1 ساعت منتظر بمانید تا گیاه داخل آب روی حرارت بجوشد.
  • مرحله سوم: بعد از 1 ساعت، باید آب را عوض کرده و دوباره ظرف حاوی آب و گیاه شقاقل را روی حرارت قرار دهید تا پخته شود.
  • مرحله چهارم: شقاقل‌های پخته شده را مجدداً به مدت 48 ساعت در آب سرد قرار داده، حداقل دو بار آب آن را تعویض کنید و آب تازه در ظرف بریزید.
  • مرحله پنجم: پس از سپری شدن این 48 ساعت، گیاه را از آب سرد بیرون بیاورید.
  • مرحله ششم: در یک قابلمه آب و شکر ریخته و شقاقل‌ها را داخل آن قرار داده و روی حرارت بگذارید تا برای 90 دقیقه بجوشد.
  • مرحله هفتم: در پایان پخت شقاقل‌ها در آب و شکر، به این مخلوط، گلاب و هل اضافه کنید.
  • مرحله هشتم: سپس مربای آماده شده شقاقل را در یک ظرف شیشه‌ای مناسب ریخته و برای نگهداری در یخچال قرار دهید.

مربای آلو جنگلی

مربای آلو جنگلی شمالی

آلو جنگلی شمال کشور، محبوبیت زیادی داشته و میل کردن آن به صورت خام یا پخته و در قالب لواشک یا مربا؛ به هر شکلی فوق العاده جذاب است. یکی از مرباهای شمالی هم مربای آلو جنگلی است که طرفداران بسیار زیادی دارد.

مواد اولیه مورد نیاز مربای آلو جنگلی

برای تهیه مربای آلو جنگلی، به این مواد اولیه نیاز دارید:

مواد اولیه میزان لازم
آلو جنگلی 200 گرم
شکر 100 گرم

طرز تهیه مربای آلو جنگلی

برای تهیه مربای آلو جنگلی شمالی، این مراحل را دنبال کنید:

  • مرحله اول: برای تهیه مربای آلو جنگلی شمالی، بهتر است سراغ آلوهای با بافت سفت بروید. سپس آن‌ها را خوب شستشو دهید به شکلی که پوست آلوها براق شوند.
  • مرحله دوم: آلوها را در آب در حال جوش ریخته و 1 تا 2 دقیقه صبر کنید.
  • مرحله سوم: پس از این زمان کوتاه، آن‌ها را سریع آبکش کرده و زیر آب سرد بگیرید.
  • مرحله چهارم: سپس به آرامی پوست آلوها را بگیرید.
  • مرحله پنجم: شکر و آب را در ظرفی ترکیب کنید به نحوی که شکر کاملا در آب حل شود. سپس آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا کم کم به جوش بیاید.
  • مرحله ششم: آلوهای جنگلی را به آب و شکر اضافه کرده و بگذارید بجوشند، سپس حرارت را کم کنید، اما اجازه دهید که ظرف حاوی آلو، آب و شکر روی حرارت بماند تا به قوام و سفتی متعادلی برسد.
  • مرحله هفتم: سپس مربا را از روی حرارت برداشته و وانیل به آن اضافه کنید.
  • مرحله هشتم: ظرف حاوی مربا را در محل خشک و با دمای معتدل قرار دهید تا به آرامی سرد شود. سپس آن را به ظرف دارای درپوش محکم انتقال داده و در یخچال نگهداری کنید.

مربای بهارنارنج، از خوشمزه‌ترین مرباهای شمالی

مربای بهار نارنج شمالی

یکی دیگر از مرباهای شمالی که در سراسر ایران طرفداران زیادی دارد، مربای بهارنارنج است. برای تهیه مربای بهارنارنج از گلبرگ‌‌های درخت نارنج استفاده می‌شود.

مواد اولیه مربای بهار نارنج

برای تهیه این مربای خوشمزه، مواد زیر را آماده کنید:

مواد اولیه میزان لازم
شکوفه بهار نارنج 200 گرم
شکر 200 گرم
آبلیمو 2 قاشق سوپ خوری

دستور پخت مربای بهارنارنج

برای تهیه مربای بهار نارنج، این مراحل را مد نظر داشته باشید:

  • مرحله اول: ابتدا گلبرگ‌های شکوفه‌های نارنج را از هم جدا کرده و به مدت 24 ساعت در آب سرد خیس کنید. در این مدت لازم است که 3-4 بار آب ظرف را عوض کنید.
  • مرحله دوم: اگر تمایل داشته باشید، می‌توانید ظرف آب را در این مدت در یخچال نگهداری کنید. پس از آن آب سرد را خالی کرده و با آب ولرم روی حرارت ملایم قرار داده و صبر کنید تا بجوشد.
  • مرحله سوم: پس از 3 الی 4 دقیقه آن را در آبکش ریخته و مجدداً با آب ولرم روی حرارت ملایم قرار دهید. این مرحله را چند بار تکرار کنید تا تلخی آن کامل از بین برود.
  • مرحله چهارم: در حدود 200 گرم شکر در آب گرم ریخته و روی حرارت ملایم به خوبی مخلوط کنید تا غلظت متوسطی به دست بیاورد.
  • مرحله پنجم: سپس گلبرگ‌های نارنج را در این شهد بریزید و بگذارید روی همان حرارت ملایم بجوشد تا کمی غلیظ‌تر شود.
  • مرحله ششم: در مرحله آخر که مربا قوام خود را به دست آورد، کمی آبلیمو اضافه کنید و دوباره بگذارید بجوشد تا طعم یکنواخت و متعادلی به دست آورد. به این ترتیب یکی از خوشمزه‌ترین مرباهای شمالی را درست کرده‌اید.

مربای تمشک از بهترین مرباهای شمالی

تهیه مربای تمشک شمالی

مربای تمشک یکی از خوشمزه‌ترین مرباهای شمالی است. مردم مازندران در فصل تابستان این مربای خوش آب و رنگ را درست می‌کنند. نقش تمشک در تقویت سیستم ایمنی بدن و همین طور کاهش ریسک ابتلا به انواع سرطان‌ها، قابل توجه بوده و این مربا به جز طعم عالی، خواص فوق العاده‌ای نیز دارد.

مواد اولیه مربای تمشک جنگلی

مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه این مربا، به شرح زیر هستند:

مواد اولیه میزان لازم
تمشک جنگلی 200 گرم
شکر 150 گرم
گلاب و وانیل به مقدار کافی

طرز تهیه مربای تمشک جنگلی

برای تهیه مربای تمشک جنگلی، این مراحل را که بسیار ساده هستند؛ دنبال کنید:

  • مرحله اول: ابتدا تمشک را به طور کامل بشویید. برای شستن کامل تمشک، باید تشتی را پر آب کرده و تمشک‌‌ها را در آن بریزید. سپس 15 دقیقه صبر کرده و سپس آبکشی کنید.
  • مرحله دوم: بعد از شستشوی کامل، تمشک‌ها را در قابلمه ریخته و لابه‌لای آن‌ها شکر بریزید. قابلمه را به مدت 6 ساعت در یخچال قرار دهید تا آب بیندازد. لازم به ذکر است که اگر تمشک‌های شما ترش مزه هستند، به میزان بیشتری شکر نیاز خواهید داشت.
  • مرحله سوم: بعد از این 6 ساعت قابلمه را روی حرارت زیاد بگذارید، درب قابلمه را بسته و بگذارید محتویات آن به جوش بیایند.
  • مرحله چهارم: سپس حرارت را کم کرده و درب قابلمه را بردارید. به همین شکل منتظر بمانید تا روی حرارت ملایم، مربا غلظت کافی پیدا کرده و شفاف شود. این چیزی در حدود 1 ساعت زمان نیاز خواهد داشت.
  • مرحله پنجم: مربا که به مقدار کافی غلیظ شد، گلاب را به آن اضافه کنید.
  • مرحله ششم: در این مرحله باید شعله را خاموش کرده و در نهایت مقداری اندکی وانیل به مربای تمشک جنگلی خود اضافه کنید.

مربای ازگیل شمالی

مربای شمالی ازگیل

مربای ازگیل از دسته مرباهای شمالی است که طعمی کاملا منحصر به فرد داشته و ظاهری جذاب نیز دارد. این مربا بیشتر در شمال کشور طبخ می‌شود، اما در سراسر ایران طرفداران زیادی دارد.

مواد اولیه مربای ازگیل

مواد اولیه این مربا به قرار زیر هستند:

مواد اولیه میزان لازم
ازگیل 300 گرم
شکر 150 گرم
آبلیمو به مقدار کافی

طرز تهیه مربای ازگیل

برای تهیه مربای ازگیل از انواع مربای شمالی، هم بهتر است دستورالعمل ساده‌ای که در ادامه شرح می‌دهیم را امتحان کنید.

  • مرحله اول: ابتدا ازگیل‌ ها را شسته و سپس آن‌ها را به دو نیم تقسیم کنید تا هسته هر کدام به راحتی جدا شود.
  • مرحله دوم: سپس ازگیل‌‌ها را در قابلمه‌ لعابی ریخته و بین آن‌ها شکر بپاشید.
  • مرحله سوم: قابلمه را به مدت 1 شب در یخچال بگذارید تا کامل آب بیندازد.
  • مرحله چهارم: پس از این مدت زمان، قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید و 1 لیوان آب به آن اضافه کنید.
  • مرحله پنجم: توجه داشته باشید که باید در این مرحله درب قابلمه را ببندید و بگذارید تا 30 دقیقه روی حرارت ملایم بجوشد.
  • مرحله ششم: در مرحله بعد نوبت آن می‌رسد که درب قابلمه را برداشته و بگذارید در همان حالت روی حرارت ملایم برای 30 دقیقه بماند. در این مرحله منتظر هستیم تا مواد به قوام لازم برسند.
  • مرحله هفتم: در نهایت آبلیمو را به قابلمه اضافه کرده و بگذارید تا کمی به جوش بیاید. افزودن آبلیمو از شکرک زدن مربای ازگیل جلوگیری می‌کند.

نکته: شما می‌‌توانید در تهیه این مربا از عسل نیز استفاده کنید تا طعم متفاوتی داشته باشد. به علاوه جالب است بدانید که طرز تهیه مربای بادرنگ شمالی نیز درست به همین ترتیب است.

مربای بالنگ، سوغات خطه شمال

مربای شمالی بالنگ

بالنگ یکی از میوه‌های خوشمزه‌ای است که مربای آن نیز فوق العاده می‌شود. هرچند محبوبیت میوه و مربای بالنگ به حدی است که مردم مناطق مختلف ایران درست می‌کنند، اما شیوه شمالی‌ها برای تهیه این مربا در ادامه توضیح داده می‌شود.

مواد اولیه مربای بالنگ

برای تهیه مربای بالنگ از انواع مرباهای شمالی، به این مواد نیاز دارید:

مواد اولیه میزان لازم
بالنگ 200 گرم
شکر 100 گرم
جوهر لیمو 1 قاشق غذاخوری
هل 5 عدد

دستور پخت مربای بالنگ

فرایند تهیه مربای بالنگ نیز تفاوت زیادی با دیگر مرباهای شمال کشور ندارد. در ادامه مراحل تهیه این مربا را خواهیم دید:

  • مرحله اول: برای تهیه مربای بالنگ بعد از شستشو و خشک کردن بالنگ‌‌ها، پوست زرد روی میوه‌‌ها را به طور کامل جدا کنید. سپس قسمت سفید آن‌ها را جدا کرده و برای مراحل بعدی کناری بگذارید.
  • مرحله دوم: قسمت سفید بالنگ را به صورت مکعبی و ریز خرد کنید.
  • مرحله سوم: بالنگ‌ها را در قابلمه ریخته و روی آن را تا نیمه آب بریزید. لازم است که میوه‌های خرد شده برای مدت 5 تا 6 دقیقه، روی حرارت ملایم بجوشند. سپس آن‌ها را آبکشی کنید.
  • مرحله چهارم: این مرحله 3 بار تکرار می‌شود. در نهایت، بالنگ‌ها را در قابلمه ریخته و به اندازه 2 بند انگشت روی آن‌ها آب بریزید.
  • مرحله پنجم: قابلمه را به مدت 24 ساعت در ظرف آب سرد قرار دهید تا به طور کامل خنک شود.
  • مرحله ششم: پس از آن آب و شکر را روی حرارت ملایم هم بزنید تا به خوبی مخلوط و غلیظ شوند.
  • مرحله هفتم: در مرحله بعدی نوبت به افزودن جوهر لیمو می‌‌رسد.
  • مرحله هشتم: صبر کنید که به مدت 10-15 دقیقه روی حرارت کم بجوشد. سپس هل و بالنگ‌ها را به این مایع بیفزایید. بگذارید با حرارت ملایم بجوشد تا رنگ و غلظت مناسبی به دست آورد.
  • مرحله نهم: اکنون نوبت آن رسیده است که مربای خنک شده را در ظرف‌‌های در دار ریخته و در یخچال قرار دهید.

اگر طرز تهیه مربای زردآلو نیز برای شما هم جذاب است می توانید از بلاگ اسنپ فود بخوانید.

مربای پرتقال شمالی

تهیه مربای پرتقالی شمالی

مربای پرتقال شمالی، طعمی عالی دارد و مخلوط شدن ترشی و شیرینی در آن، فوق العاده به نظر می‌رسد.

مواد اولیه مربای پرتقال شمالی

برای تهیه این مربای خوشمزه، مواد اولیه زیر را آماده کنید:

مواد اولیه میزان لازم
پرتقال 2 عدد
شکر 200 گرم

طرز تهیه مربای پرتقال شمالی

برای تهیه مربای پرتقال شمالی، مراحل زیر را در نظر داشته باشید:

  • مرحله اول: پیش از هر چیزی پوست پرتقال را کنده و به خوبی لایه سفید روی آن را بتراشید.
  • مرحله دوم: سپس پرتقال‌ها را برش داده و به 8 قسمت تقسیم کنید.
  • مرحله سوم: حالا در یک ظرف پرتقال‌ها را ریخته و روی حرارت قرار دهید تا جوشیده و غلیظ شوند.
  • مرحله چهارم: در مرحله بعد پرتقال‌های جوشیده را داخل غذاسازی ریخته و بگذارید پوره شوند.
  • مرحله پنجم: سپس مقدار مناسبی شکر به این مخلوط اضافه کرده و بگذارید چند دقیقه دیگر جوشیده و غلظت لازم را به دست بیاورند.

مربای پرتقال شمالی شما آماده است. پیشنهاد می‌کنیم که حتما طرز تهیه مربای پوست پرتقال را نیز دنبال کنید.

مربای انبه شمالی

تهیه مربای انبه شمالی

با تهیه مربای انبوه شمالی یا همان انبه، تمام اعضای خانواده را عاشق صبحانه خوردن خواهید کرد.

مواد اولیه مربای انبه

برای تهیه مربای انبوه شمال، به این مواد نیاز خواهید داشت:

مواد اولیه میزان لازم
انبه 2 عدد
شکر 150 گرم

طرز تهیه مربای انبه شمالی

برای تهیه این مربا، دستورالعمل زیر را دنبال کنید:

  • مرحله اول: ابتدا انبه‌ها را به خوبی بشویید و از میان به دو نیم کرده و هسته را خارج کنید.
  • مرحله دوم: انبه‌ها را به اندازه متوسط خرد کرده و در یک قابلمه بریزید. سپس مقدار مناسب شکر اضافه کرده و 3 تا 4 لیوان آب بریزید.
  • مرحله سوم: قابلمه را روی حرارت گذاشته و زمانی که به نقطه جوش رسید، حرارت را کم کنید تا مربا به آهستگی پخته و غلظت لازم را پیدا کند.
  • مرحله چهارم: پس از آن که مربا خنک شد، آن را داخل ظرف شیشه‌ای ریخته و درب آن را ببندید.

از طعم مرباهای شمالی لذت ببرید

مرباهای شمالی به علت طعم و عطری که دارند میان مردم سراسر ایران از محبوبیت ویژه‌ای برخوردارند. در این مطلب نگاهی به طرز تهیه انواع مرباهای شمالی انداختیم. اکنون نوبت شماست که مربای شمالی مورد پسند خود را با ما به اشتراک بگذارید. همین طور خبر خوب این که شما می‌توانید انواع مرباهای خوشمزه را از اسنپ فود سفارش داده و در محل آدرس خود تحویل بگیرید.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

ارسال نظرات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود