این روزها که طرفداران غذاهای محلی و سنتی بیشتر از قبل شده، بهتر است که نوع سفارشهای غذایی هم کمی تغییر کند و به سمت حفظ سلامت و تندرستی افراد برود. یکی از این تغییراتی که میتوان به سادگی آن را انجام داد، این است که تنوعی به سفارش چاشنیهای همراه غذای خود بدهید.
به عبارت سادهتر، حالا که همه ما مجبوریم به خاطر تغییرات پیش آمده در سبک زندگی خود، فعالیت کمتری داشته باشیم و شاید هم بیشتر از قبل به غذاهای رستورانی وابسته باشیم، باید حداقل بتوانیم سفارشات خود را مدیریت کنیم. اولین و سادهترین قدم، انتخاب خوراکیهای سالمتر برای همراهی با غذا است. مثلا، ماست و دوغ به عنوان بهترین همراهان غذاهای سنتی و محلی، میتوانند جزو بهترین گزینهها باشند. متاسفانه یکی از مشکلات شایع در میان بسیاری از ایرانیها، مشکل کمبود کلسیم و پوکی استخوان ناشی از آن است. از این رو، مصرف لبنیات همراه با وعدههای غذایی از اهمیت بالایی برخوردار است.
برخی از افراد به بهانه کاهش جذب آهن موجود در غذا، ماست و دوغ را از لیست سفارشات خود حذف میکنند. این در حالی است که به گفته متخصصان تغذیه، مصرف ماست و دوغ همراه با غذاهای گوشتی، تنها 20 تا 30 درصد از جذب آهن غذا را کاهش میدهند و از آنجایی که کمبود کلسیم در میان ایرانیها، بیشتر از کمبود آهن است، بنابراین میتوان از این 20-30 درصد چشمپوشی کرد و لبنیات را به سفرههای غذایی برگرداند. از طرف دیگر مصرف ماست و دوغ همراه با وعده شام، میتواند باعث افزایش ترشح سروتونین در بدن شود و با ایجاد حس آرامش بیشتر، خواب شبانه آرامتری را برایتان به ارمغان بیاورد.
این مطلب توسط سلامتیسم آماده شده است.
چرا مصرف دوغ و ماست به همراه غذا توصیه می شود؟

برچسب ها:
allusers