پروتئین

گوشت مرغ بهتر است یا گوشت قرمز ؟ همه چیز درباره این دو گوشت

بدون شک این سوال تا به حال هزاران بار برای شما نیز پیش آمده است که گوشت مرغ بهتر است یا گوشت قرمز ؟  اگر قرار باشد برای در نظر گرفتن سبد غذایی خانواده، تصمیم گیری کنید بد نیست بدانید که هر دو این مواد برای شما و تامین سلامتی بدنتان مفید و ضروری هستند. شاید برخی از افراد تاکید بیشتری بر روی گوشت سفید و برخی تاکید بیشتری بر روی گوشت قرمز داشته باشند. در این بین کم نیستند اشخاصی که صرفاً گیاهخوار بوده و مخالف خوردن گوشت هستند. در این مطلب ما شما را با حقایقی عجیب و غیرقابل باور در مورد گوشت سفید و گوشت قرمز آشنا خواهیم کرد.

گوشت و ماهیت آن

گوشت‌ها چه قرمز باشند و چه سفید در اصل منابع اصلی برای تامین پروتئین ما به حساب می‌آیند. گوشت قرمز گوشت چهارپایان، و گوشت سفید، گوشت پرندگان و ماکیانی مانند بوقلمون، مرغ و … است. تمام افراد به جز اشخاصی که گیاه‌خوار هستند از گوشت‌ها در وعده‌های غذایی خود استفاده می‌کنند. بدون شک این سوال از ابتدای استفاده بشر از گوشت‌ها ذهن او را درگیر کرده است که گوشت مرغ بهتر است یا گوشت قرمز ؟  برای رسیدن به پاسخ مناسب توصیه می‌کنیم که تا انتهای این مطلب با ما باشید.

اگر یک فرد گیاهخوار نیستید بدون شک نمی‌توانید ادامه زندگی را بدون استفاده کردن از گوشت قرمز یا سفید تصور کنید. در حال حاضر فروشگاه‌ها هر نوع گوشتی را که شما دوست داشته باشید در دسترس قرار داده و ارائه کرده‌اند. البته تفاوتی هم نمی‌کند که این محصولات با چه قیمت گزافی ارائه می‌شوند، چون در هر حال حاوی ویتامین‌ها، مواد معدنی و ریز مغذی‌هایی هستند که بدن ما به آن‌ها نیاز دارند. خصوصاً کودکان، نوجوانان و جوانان که در فرآیند رشد خود نیاز بسیار زیادی به این ریز مغذی‌ها و پروتئین‌ها خواهند داشت.

تفاوت گوشت قرمز و سفید در چیست؟تفاوت گوشت قرمز و سفید

نکته اول که در بیان تفاوت‌ها بین این دو محصول باید به آن اشاره کرد، این است که بدانیم چه اتفاقی سبب می‌شود تا رنگ این دو محصول با یکدیگر متفاوت باشد. نکته حائز اهمیت این است که ماهیچه‌ها در گوشت قرمز مجبور به حمل اکسیژن بیشتری هستند، به همین دلیل سطح میوگلوبین در آن‌ها بالاتر است. میوگلوبین در حالت کلی یک پروتئین قرمز رنگ است که اکسیژن را حمل کرده و سبب می‌شود گوشت شما قرمز رنگ بنظر آید. در مقابل گوشت سفید اکسیژن کمتری مصرف کرده و میوگلوبین آن نیز کمتر بوده که سبب می‌شود رنگ آن سفید باشد. در ادامه به ۵  تفاوت عمده بین این دو محصول اشاره خواهیم کرد.

گوشت قرمز غنی از آهن

به لحاظ تغذیه‌ای گوشت قرمز یعنی هم گوشت گوسفند و هم گوشت گوساله، شامل آهن و ویتامین B12 فراوانی هستند. البته شما می‌توانید این مواد را از منابع گیاهی نیز دریافت کنید، اما آهن منابع گیاهی به راحتی جذب بدن شما نخواهد شد.

گوشت قرمز سرشار از مواد معدنی و ویتامین‌ها

گوشت قرمز علاوه بر آهن و ویتامین B12، از تیامین، ریبوفلاوین، روی، کراتین، نیاسین و اسیدهای آمینه نیز برخوردار است. ضمن اینکه منبعی غنی برای آنتی اکسیدان آلفا لیپوئیک اسید به حساب می‌آید.

امگا 3 در گوشت قرمز و سفید

ناگفته نماند که گوشت گوساله چربی اشباع کمتری نسبت به گوشت گوسفند دارد. ضمن اینکه اسیدهای چرب امگا ۳ ، بتاکاروتن و ویتامین‌ها در گوشت گوساله نیز بیشتر از گوشت گوسفند است.

همچنین گوشت سفید مرغ یا بوقلمون نیز کالری کمتری نسبت به گوشت قرمز دارند و منبع بسیار خوبی برای اسیدهای چرب اشباع نشده به حساب می‌آیند. البته گوشت مرغ امگا 3 کمتری نسبت به بوقلمون دارد. اما گوشت بوقلمون غنی از امگا 3 است. این گوشت بقدری سرشار از این اسید چرب است که تقریبا  می‌توان گفت 6 برابر گوشت قرمز، اسید چرب امگا ۳ دارد. اما اگر به بیماری قلبی و مشکل پرفشاری خون مبتلا هستید از خوردن این گوشت صرف‌نظر کنید. چون گوشت بوقلمون سدیم زیادی داشته و به شدت شور است. به این منظور، در صورت ابتلا به بیماری‌های قلبی و فشار خون، ابتدا از گوشت مرغ، سپس از گوشت قرمز و در نهایت از گوشت سفید بوقلمون استفاده کنید.

گوشت سفید سرشار از اسید آمینه

و در نهایت بد نیست بدانید که در میان خواص گوشت مرغ ، گوشت سفید اسیدهای آمینه بیشتری نسبت به گوشت قرمز داشته، زود هضم است و گوارش ما را با مشکلی روبه رو نخواهد کرد.

ویتامین‌های موجود در گوشت قرمز و سفیدویتامین‌های موجود در گوشت قرمز و سفید

در قسمت قبل گفتیم که گوشت قرمز چیست ، گوشت سفید چیست و چه تفاوتی میان گوشت قرمز و سفید به طور کلی وجود دارد. در هر حال میزان مصرف گوشت قرمز یا سفید باید متناسب با نیاز بدن ما باشد. برای اینکه بهتر با نیازهای بدن خود آشنا شوید در این قسمت قصد داریم تا ویتامین‌های گوشت قرمز را برای شما بیشتر شرح دهیم. شاید بعد از این مطلب، پاسخ سوال گوشت مرغ بهتر است یا گوشت قرمز را بهتر دریافت کنید.

آهن

میزان آهن گوشت مرغ و گوشت قرمز با هم متفاوت است. آهن به طور کلی ماده مغذی است که سلول‌های خونی را تشکیل میدهد. وجود آهن در گوشت سبب می‌شود تا ما از خردسالی و کودکی رشد خوب و مناسبی داشته باشیم. آهن موجود در گوشت نسبت به آهن موجود در سبزی جذب راحت‌تری دارد. آهن سبب تولید انرژی شده، اکسیژن را منتقل می‌کند و سلول‌های مغزی را با عملکرد مناسب‌تری رو به رو خواهد کرد.

میزان آهن موجود در گوشت قرمز بیشتر از گوشت سفید مرغ است و اگر دچار کم خونی هستید از مصرف گوشت قرمز گاو، گوساله و یا گوسفند غافل نشوید. همینطور برخی از پزشکان تاکید بر مصرف مکمل آهن دارند که برای برخی از افراد منع مصرف دارد. اما دریافت آهن از مواد غذایی راهی مطمئن‌تر و سلامت‌تر محسوب می‌شود.

 ویتامین D

گوشت قرمز چه ویتامینی دارد

برای اینکه بهتر بدانید که گوشت قرمز چه ویتامینی دارد باید بگوییم که این محصول سرشار از ویتامین D است. وجود این ویتامین در گوشت قرمز تضمین‌کننده تقویت و سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها است. فرقی نمی‌کند که شما با سفارش‌ آنلاین محصولات پروتئینی گوشت خود را تهیه کنید یا حضوری اقدام کنید، باید بدانید که گوشت قرمز در مقایسه با گوشت سفید منبعی غنی از این ویتامین به حساب می‌آید.

اسیدهای چرب امگا ۳

گوشت سفید بوقلمون به لحاظ اسیدهای چرب امگا 3 در رتبه 1 قرار دارد. اما چون سرشار از سدیم یا نمک زیادی است، برای همه قابل استفاده نخواهد بود. همچنین گوشت قرمز در رتبه دوم اسیدهای چرب امگا ۳ قرار گرفته است. ۱۵۰ گرم از گوشت قرمز در حدود ۳۰ میلی گرم اسید چرب امگا ۳ دارد که به عملکرد دستگاه عصبی، کبد و کارکرد قلب بسیار کمک می‌کند. البته گوشت ماهی و موجودات دریایی نیز بعد از گوشت بوقلمون و گوشت قرمز، در رتبه سوم قرار می‌گیرند، اما نسبت امگا ۳ در گوشت مرغ از همه کمتر است.

ویتامین B

خانواده این ویتامین در گوشت قرمز و سفید با حضور اسید پانتوتنیک، ریبوفلاوین و ویتامین‌های B6 و  B12 خود را نشان می‌دهند. دستگاه عصبی را با عملکرد مناسبی روبرو کرده و به شما کمک می‌کند تا ضمن حفظ تقویت و عملکرد حافظه، بهتر و بیشتر بتوانید بر روی کارهای روزانه خود تمرکز کنید. گوشت قرمز گاو، گوساله و گوسفند، میزان بیشتری از مشتقات خانواده ویتامین B را به شما ارائه خواهند کرد.

سلنیوم

سلنیوم همان ماده‌ای است که به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی به شما کمک می‌کند تا سیستم ایمنی خود را تقویت کرده و در مقابل با بیماری‌ها قوی ظاهر شوید. بد نیست بدانید که گوشت قرمز گاو نسبت به گوشت مرغ و گوشت گوساله سلنیوم بیشتری دارد.

زینک یا روی

زینک یا همان روی، ماده‌ای مغذی است که در فرایند رشد به شما کمک کرده و ضمن تقویت سیستم ایمنی، زخم‌ها و بریدگی‌ها بر روی بدن را سریع‌تر التیام خواهد بخشید. این ماده در گوشت قرمز نیز بیشتر از گوشت سفید است.

انرژی

گوشت قرمز یکی از منابع مهم برای تامین انرژی بدن ما به حساب می‌آید. مقدار ۱۰۰ گرم از گوشت قرمز می‌تواند تقریباً ۲۷ درصد از نیاز روزانه‌ای که بدن ما برای تامین انرژی دارد را برطرف کند. به همین دلیل اگر در فعالیت‌های روزانه خود به انرژی بیشتری احتیاج دارید، از گوشت قرمز غافل نشوید.

گوشت مرغ یا گوشت قرمز؟

به این پرسش که گوشت مرغ بهتر است یا گوشت قرمز پاسخ دادیم. همچنین، در رابطه با میزان مواد پروتئینی، آهن، امگا ۳ و … موجود در این دو نوع گوشت با یکدیگر صحبت کردیم. پیشنهاد ما این است که اگر مشکل خاصی ندارید، از هر دوی این مواد پروتئینی استفاده کنید. اما، با این حال، شما می‌توانید به میزان چربی، آهن و … موجود در هریک نگاه کنید و با توجه به نیاز بدن‌تان از آن ها استفاده کنید. در هر حال، هر کجا که باشید سفارش آنلاین محصولات پروتئینی اسنپ فود در خدمت شما است تا مواد موردنیاز شما را با بهترین کیفیت و مناسب‌ترین قیمت به دستتان برسد. پس با اسنپ فود همراه باشید.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا