خانه / پخت و پز / پاستا یا ماکارونی؟

پاستا یا ماکارونی؟

پاستا یکی از قدیمی‌ترین، ساده‌ترین و محبوب‌ترین غذاهای همه مردم جهان است. کمتر غذایی را می‌توان پیدا کرد که به سادگی و تنوع این رشته‌ها و شکل‌های خوشمزه بتواند هر سلیقه‌ای را هدف قرار دهد و در هر رستورانی با هر سطحی برای خودش جایی باز کند. پاستا امروزه تقریباً تمام کره زمین را پیموده و بی‌راه نیست اگر لقب مارکوپولوی خوراکی‌ها را به آن بدهیم. پاستا شکل‌های بسیار گوناگونی دارد، از اسپاگتی و پنه گرفته تا ماکارونی که هرکدام معمولاً با سس خاصی سرو می‌شود. اما جالب این‌که در ایران معمولاً تمام انواع پاستا به یک نام شناخته می‌شود و با یک روش طبخ می‌شود؛ واژه آشنای ماکارونی.

اما ماکارونی چیست و چرا به پاستا می‌گوییم ماکارونی؟

ماکارونی در واقع یکی از شکل‌های پاستا است و به شکل لوله‌های ضخیم، کوتاه و خمیده‌ای گفته می‌شود که از خمیر پاستا ساخته شده است. جالب است بدانید بعد از اسپاگتی که رشته‌های بلند و باریک پاستا است، اولین شکلی از پاستا که وارد آمریکا شد ماکارونی بوده است. ماکارونی در سال‌های اولیه ورودش به آمریکا به دلیل روش طبخ ساده و قابلیت خوردن با قاشق به سرعت به غذای محبوب کارگران آمریکایی تبدیل شد به طوری که که کارگران همواره مخلوطی از ماکارونی، سس گوجه فرنگی و بیکن را همه جا همراه خود داشتند. از این رو تا دهه ۷۰ میلادی پاستا به طور کامل در میان طبقه کارگر آمریکایی به نام ماکارونی معروف بود. از طرفی بر خلاف تصور عموم، ورود پاستا به فرهنگ غذایی ایران نیز از جانب آمریکا بوده است و نه ایتالیا، بنابراین پاستا با معروف‌ترین نام آمریکایی خود به ایران وارد شد و تا امروز هم همان نام را برای خود حفظ نموده است.

(Visited 167 times, 1 visits today)

همچنین ببینید

طرز تهیه آش دوغ شیرازی

طرز تهیه آش دوغ شیرازی

طرز تهیه آش دوغ شیرازی یکی از چندین نوع دستورتهیه‌های این نوع آش است. آش …