خانه / پخت و پز / ۱۳ راهکار که ترشی را بهتر درست کنید! (طرز تهیه و نگهداری ترشی)

۱۳ راهکار که ترشی را بهتر درست کنید! (طرز تهیه و نگهداری ترشی)

ترشی

شما باید درباره‌ی طرز تهیه و نگهداری ترشی ۱۳ نکته را بدانید؛ چون این چاشنی خوب به‌راحتی به‌دست نمی‌آید و کوچک‌ترین اشتباه می‌تواند شما را از لذت‌بردن از چاشنی محبوب‌تان محروم کند. ترشی، نه‌تنها یکی از چاشنی‌های محبوب در سفره و آشپزی ایرانی است، خیلی‌ها هم مایل‌اند این چاشنی محبوب را در خانه تهیه کنند. این چاشنی به غذاهای ایرانی مزه و به سفره‌ی ایرانی رنگ می‌دهد. قدیمی‌ترها هم معتقد بودند خوردن این چاشنی در کنار غذا، هضم آن راحت‌تر می‌کند. در این متن نکاتی را که باید در تهیه و نگهداری ترشی در نظر بگیرید جمع‌آوری کرده‌ایم.

ترشی
ترشی

۸ نکته درباره‌ی طرز تهیه ترشی

  • در درست‌کردن این نوع چاشنی خلاقیت داشته باشید. شما می‌توانید در دستورهای معمول تهیه‌ اندکی تغییر ایجاد کنید؛ مثلاً می‌توانید میزان سرکه و ادویه را برحسب ذائقه‌ی خود تغییر دهید.
  • معمولاً سبزی ترشی از هفت نوع سبزی معطر تشکیل می‌شود. این سبزی‌ها به «هفت‌‌سبزی» معروف هستند. شما می‌توانید برحسب سلیقه‌ی خود از شوید، نعناع، مرزه، گشنیز، ترخان و ریحان استفاده کنید.
  • ادویه‌های پراستفاده در تهیه‌ی ترشی نمک، میخک، فلفل سبز، فلفل قرمز، فلفل سیاه، شوید خشک، زنجبیل، سیاه‌دانه، گلپر، هل، زیره، نعناع خشک، پودر خردل، زردچوبه، برگ مو و برگ آلبالو هستند. این ادویه‌ها طعم چاشنی را خاص و خوشمزه می‌کنند. بهتر است ادویه‌هایی که استفاده می‌کنید، ازجمله فرفر یا دانه‌ی خردل یا گلپر، خرد نشوند. شما می‌توانید از دانه‌های آن‌ها استفاده کنید.
  • سرکه استفاده‌شده باید سرکه‌ای باکیفیت و خالص باشد. بهترین سرکه‌هایی که برای تهیه‌ی این چاشنی می‌توان از آن‌ها استفاده کرد سرکه‌ی انگور، کشمش یا سیب هستند. هر قدر سرکه‌ی استفاده‌شده اصیل‌تر باشد، طبیعتاً طعم و نتیجه‌ی بهتری به دست خواهید آورد. به‌هرحال قبل از استفاده، سرکه را بجوشانید؛ این کار از کپک‌زدن آن جلوگیری می‌کند. پس از سردشدن سرکه، می‌توانید از آن استفاده کنید.
  • برای تهیه‌ی ترشی‌هایی که رنگارنگ باشند، از سرکه‌های سفید استفاده کنید. سرکه‌ی قرمز رنگ مواد را تغییر می‌دهد.
  • برای جلوگیری از کپک‌زدن مواد آن را خوب بشویید؛ همچنین بعد از شست‌وشو بگذارید به‌خوبی خشک شوند. علاوه‌براین باید میوه‌هایی که استفاده می‌کنید سالم و بدون لک باشند. حتماً از ظروف کاملاً خشک استفاده کنید؛ زیرا هر رطوبتی می‌تواند به کپک‌زدن ترشی بینجامد.
  • دقت کنید سرکه‌ کاملاً روی مواد را بپوشاند. در بعضی ترشی‌ها که سبزیجات‌شان زیاد است، پس از مدتی سرکه جذب مواد می‌شود. شما می‌توانید بعد از مدتی به ترشی کمی سرکه اضافه کنید، اما بهتر است از همان سرکه‌ی قبلی باشد.
  • برای ملایم‌کردن طعم می‌توانید از سیب یا بِه استفاده کنید. این میوه‌ها تندی بیش از حد چاشنی را ملایم می‌کنند. چند تکه از این میوه‌ها را لابه‌لای مواد دیگر بریزید که از تندی آن کاسته شود.
طرز نگهداری ترشی‌
طرز نگهداری ترشی‌

۵ نکته درباره‌ی نگهداری ترشی

  • بهتر است ترشی را در ظروف سفالی یا بلوری یا چوبی بریزید و در آن‌ها نگهداری کنید. یادتان باشد حتماً از مصرف ظروف پلاستیکی پرهیز کنید؛ ظروف پلاستیکی طعم چاشنی را پس از مدتی تغییر می‌دهند.
  • به‌طور کلی، چاشنی‌ها را در جای خشک و خنک و به‌دور از نور آفتاب نگهداری کنید؛ همچنین درِ ظرف را محکم ببندید که هوا وارد آن نشود.
  • باقیمانده‌ی ترشی سر سفره را به ظرف اصلی بازنگردانید؛ در غیر این صورت، این کار  تمامی محتوای ظرف را غیرقابل‌استفاده می‌کند.
  • دقت کنید که قاشق یا ملاقه‌ای که با آن قصد برداشتن چاشنی را از ظرف اصلی دارید حتماً تمیز و خشک باشد؛ حتی به‌اندازه‌ی نوک قاشق چربی شما را از تمامی چاشنی محروم خواهد کرد.
  • هر ماده‌ی خارجی که به ظرف ترشی وارد شده و در سطح سرکه‌ی آن شناور است، باید فوراً برداشته شود.
سبزیجات ترشی
سبزیجات ترشی

بهترین سبزی‌های ترشی

بهترین سبزی‌ها برای درست‌کردن ترشی عبارت‌اند از:

  • گشنیز
  • جعفری
  • نعنا
  • ترخون
  • مرزه
  • ریحان
  • شوید
  • پیازچه
  • پونه
  • آویشن
  • شنبلیله
  • ساقه‌های تازه و سبز سیر
  • برگ و ساقه‌ی جوان و ترد کرفس
  • جاشیر یا جوشیر
  • چوچاق یا شوشاق
  • خالواش
  • کاکوتی یا کوتکوتو
(Visited 1,463 times, 1 visits today)

همچنین ببینید

طرز تهیه آش دوغ شیرازی

طرز تهیه آش دوغ شیرازی

طرز تهیه آش دوغ شیرازی یکی از چندین نوع دستورتهیه‌های این نوع آش است. آش …